Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Διακοπές ηλεκτροδότησης σε οικισμούς του Δήμου Κιλκίς

Ανακοίνωση ΔΕΔΔΗΕ
1. Η ανάγκη εκτέλεσης συγκεκριμένων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί την περιοχή 
 ΚΙΛΚΙΣ ΟΙΚΙΣΜΟΙ: ΦΑΝΑΡΙ, ΧΡΥΣΟΠΕΤΡΑ, ΛΑΟΔΙΚΗΝΟ, μας αναγκάζει να διακόψουμε την παροχή ρεύματος στις 18-09-2024 ΤΕΤΑΡΤΗ από ώρα 08:30 έως 14:30.

(VIDEO) Αγώνας Κυπέλλου ΕΠΣ Κιλκίς μεταξύ Σπίθας Κορομηλιάς και Αλέξανδρου Κιλκίς



Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Ερώτηση στη Βουλή για το ακατάλληλο και επικίνδυνο κτίριο που χρησιμοποιεί ο Δήμος Κιλκίς ως αποθήκη για κάδους απορριμμάτων

Ερώτηση 
του Χήτα Κωνσταντίνου, Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ προς τον Υπουργό Εσωτερικών, που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση με Αριθμό Πρωτοκόλλου 6640/11-09-2024 σχετικά με το θέμα «Ακατάλληλο και επικίνδυνο το κτίριο που χρησιμοποιεί ως αποθήκη για κάδους απορριμμάτων ο Δήμος Κιλκίς». 

Ο Έβρος… ο Άρης και η τιμωρία μου

Εν ώρα υπηρεσίας, διέλευση επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Του Βασίλη Αθανασιάδη
Ακριβώς πριν 54 χρόνια, τέτοιες ημέρες
Ο Έβρος …μυθολογικό πρόσωπο, γιός του Βασιλιά της Θράκης Κάσσανδρου, που έπεσε και πνίγηκε στον ποταμό Ρόμβο και από τότε ονομάζεται Έβρος.

Εκδηλώσεις στο Κιλκίς για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από την Π.Ε. Κιλκίς, παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης, Ανδρέας Βεργίδης.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009. Κάντε κλικ πάνω στον παρακάτω τίτλο.

Το Δημοτικό Σχολείο Μαυρονερίου ευχαριστεί θερμά...

Δελτίο τύπου Δημοτικού Σχολείου Μαυρονερίου Κιλκίς
Το Δημοτικό Σχολείο ΜΑΥΡΟΝΕΡΙΟΥ ευχαριστεί τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέτρο Παππά και τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Στέφανο Παραστατίδη που προσέφεραν την ημέρα του Αγιασμού πολύτιμο αθλητικό υλικό στους μαθητές και στις μαθήτριες. Η πράξη τους εκτιμάται από όλο το έμψυχο δυναμικό του σχολείου μας.

Σχολές ΔΕΛΤΑ και KLEEMANN πηγαίνουν ένα βήμα μπροστά την εκπαίδευση των Τεχνικών Ανελκυστήρων

Δελτίο τύπου KLEEMANN - Σχολές ΔΕΛΤΑ
Οι Σχολές ΔΕΛΤΑ εγκαινιάζουν μία σπουδαία συνεργασία με την εταιρία KLEEMANN, έναν από τους σημαντικότερους κατασκευαστές ανελκυστήρων στην Ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα σπουδών της σχολής, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ειδικότητας τεχνικού ανελκυστήρων, με υψηλή ζήτηση στην ελληνική και διεθνή αγορά. Σήμερα ο κλάδος απασχολεί 6.000 τεχνικούς και εκτιμάται ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για κάλυψη επιπλέον 1.000 θέσεων.

Κυκλοφόρησε το εγχειρίδιο «Υπαίθριες δραστηριότητες και περιβαλλοντικά παιχνίδια», του Γιώργου Κεχλιμπάρη

Έτοιμο είναι το πρώτο βιβλίο του εκπαιδευτικού Γιώργου Κεχλιμπάρη και σας παρουσιάζουμε το εξώφυλλό του. Αποτελεί ένα εξαιρετικό παιδαγωγικό εργαλείο - εγχειρίδιο στα χέρια εκπαιδευτικών, φοιτητών, συλλόγων αλλά και ερευνητών, οι οποίοι εργάζονται και δραστηριοποιούνται σε υπαίθριες δραστηριότητες περιβαλλοντικού περιεχομένου.

Επιστροφή στο Πολυάνειο Ωδείο Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς


Ανακοίνωση Πολυανείου Ωδείου Κιλκίς
Από Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024 επιστρέφουμε στο κανονικό πρόγραμμα λειτουργίας του Ωδείου μας. Σας περιμένουμε στο ωδείο να σας ενημερώσουμε για ότι σας απασχολεί σχετικά με την επιλογή οποιοδήποτε οργάνου και γενικότερα της φοίτησης στο Ωδείο.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Τιπούκειτος της Γνώμης

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024
Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024
➤ 12ος Ημιμαραθώνιος Πάικου



Πωλείται επιχείρηση Ταβέρνα - Ψητοπωλείο εν λειτουργία στο Κιλκίς (14/9/2024)

Πωλείται επιχείρηση Ταβέρνα - Ψητοπωλείο στο Κιλκίς, για προσωπικούς λόγους. Εξασφαλισμένη και ανερχόμενη ροή πελατείας. Μόνο σοβαρές προτάσεις.
Τηλ.: 6985691177 

Oυσιαστική αντιπολίτευση για τα ζητήματα της παιδείας από το Στέφανο Παραστατίδη

Παρέμβαση Στέφανου Παραστατίδη στην εκπομπή ACTION Σαββατοκύριακο
Ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μία βαθιά κρίση. Προσωπικά, δεν είμαι της άποψης να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Όμως, υστερεί αντιπολιτευτικά και αυτό μειώνει την ποιότητα της δημοκρατίας. Το έλλειμμα αυτό το συναντώ στην παιδεία όπου είμαι και τομεάρχης ΠΑΣΟΚ, ενώ εμείς, παρότι είμαστε σε εσωκομματική διαδικασία, έχουμε αναδείξει όλα τα κακώς κείμενα κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και έχουμε αποδομήσει όλα τα επικοινωνιακά τρικ της ΝΔ.

ΕΛΜΕ Κιλκίς: «Φτάνει πια, το δημόσιο σχολείο αξίζει μια καλύτερη αντιμετώπιση»

Δελτίο τύπου ΕΛΜΕ Κιλκίς
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, αγαπητοί γονείς. Βρισκόμαστε στις 13-9-2024, έχει γίνει ο αγιασμός στα σχολεία, οι ιερείς μίλησαν για καλή πρόοδο στους μαθητές και καλή δύναμη στους καθηγητές με όλη την αγάπη και την ειλικρίνεια που τους διακρίνει, οι επίσημοι που παρευρέθηκαν όπως συνηθίζεται υποσχέθηκαν αμέριστη βοήθεια στα σχολεία για την εύρυθμη λειτουργία τους, τα βιβλία έχουν μοιραστεί, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν καθηγητές να διδάξουν. Κανένα σχολείο Βθμιας εκπαίδευσης στο νομό Κιλκίς δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτή τη στιγμή με πλήρες πρόγραμμα. 

Ιστορικό γεγονός η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη

Η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης, Aρχιεπίσκοπος Κων/λεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος

Της Καλλισθένης Πάκα - Κυμπαρίδη
Ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, εκφράζοντας τον σεβασμό του ιδίου και του ποιμνίου του προς την Μητέρα Εκκλησία απηύθυνε πρόσκληση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη να επισκεφθεί την Ιερά Μητρόπολη μας, για να προαστεί των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ανύψωση της Επισκοπής Πολυανής σε Μητρόπολη. 

Τα νέα του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς (14/9/2024)

Δελτίο τύπου Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς
Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς
Την Τετάρτη 11/9/2024 ομάδα ωφελούμενων του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης με τον Πρόεδρο & Οικονομικό Διαχειριστή κ. Αστέριο Τάτση και την Διοικητική Διευθύντρια κα. Γεωργία Κυρλαγκίτση παρευρέθηκαν στον Αγιασμό που τελέστηκε στον προαύλιο χώρο του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς.

Eγκατάλειψη Ιερών Ναών, Δημοτικών Σχολείων και νηπιαγωγείων στα χωριά του Νομού Κιλκίς

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα χωριά μας μετά από το κλείσιμο πολλών Δημοτικών Σχολείων και νηπιαγωγείων καθώς κινδυνεύουν ανησυχητικά και πολλοί Ιεροί Ναοί.

Η Έλενα Δ. Ράπτη μιλά στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και τη Γνώμη Κιλκίς Παιονίας

Συνέντευξη από την κυρία Έλενα Δ. Ράπτη, Υφυπουργό Τουρισμού και Βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης με την Νέα Δημοκρατία, στον Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και το Off The Record News BlogSpot (LastPoint.Gr, TVReporters, Gnomi Kilkis - Paionias, Ok Radio Site/Ok Web Radio)

2019-2024 – Ελληνικός Τουρισμός. Αρκετά πλέον και πάρα πολύ καλά, ανοδικά και δυναμικά χρόνια για τον ελληνικό τουρισμό, σε κάθε μορφή και κλάδο του, χειμώνα και καλοκαίρι, 12 μήνες. Κυρίως το 2019 και το 2023 για αντικειμενικούς λόγους. Τι εικόνα έχετε για το πώς θα κλείσει ποιοτικά, ποσοτικά, οικονομικά, οργανωτικά και πάνω από όλα με κεντρικό γνώμονα και κύριο άξονα τον άνθρωπο ως τουρίστα και ως εργαζόμενο; Τι να περιμένουμε κα Υπουργέ για το 2025; Πάμε ακόμα πιο δυνατά;

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Δράσεις του ΝΗΡΕΑ Κιλκίς για γονείς και παιδιά

Δελτίο τύπου ΝΗΡΕΑ Κιλκίς
Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 8 χρονών με θέμα τη λήψη αποφάσεων στο Κιλκίς
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» υλοποιεί για δεύτερη χρονιά το βιωματικό εργαστήρι Επιλέγω και αποφασίζω! Απευθύνεται σε παιδιά που φοιτούν στην Γ΄ τάξη του δημοτικού (ηλικίας 8 χρονών). Οι 12 συναντήσεις συνολικής διάρκειας 18 ωρών θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης (Ελευθερίου Βενιζέλου 88, Κιλκίς) κάθε Τρίτη, ώρα 17:00-18:30. 

Επίσκεψη Πέτρου Παππά στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου Θεσσαλονίκης και στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Δελτίο τύπου Πέτρου Παππά
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αν. Τομεάρχης Υγείας, επισκέφθηκε χτες το Κέντρο Υγείας Ευόσμου Θεσσαλονίκης και το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ασθενείς και εργαζόμενους, οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία και την ανασφάλεια που νιώθουν για το αποδυναμωμένο σύστημα δημόσιας υγείας.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 13/9/2024, 11:40 μ.μ.

Σύλληψη για παράβαση του νόμου περί όπλων
Συνελήφθη χθες (12 Σεπτεμβρίου 2024) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έλεγχο του οχήματος που επέβαινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα αεροβόλο πιστόλι, μία γεμιστήρα, 8 αμπούλες διοξειδίου του άνθρακα και 2 κουτιά με μεταλλικά σφαιρίδια.

Δήλωση Λαϊκής Συσπείρωσης Κιλκίς - Παιονίας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Κοινή δήλωση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Κιλκίς, Κώστα Τσαουσίδη και Βασίλη Κοκκινίδη και Παιονίας Τάσου Βασιλακάκη

Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά, δημιουργική και αγωνιστική στους μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, στα σχολεία των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας.

Φωταγώγηση του Βυζαντινού Φρουρίου Γυναικοκάστρου

Δελτίο τύπου Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς γιορτάζει την ολοκλήρωση του έργου φωτισμού της περιμέτρου των τειχών και της ακρόπολης του βυζαντινού φρουρίου Γυναικοκάστρου, ενταγμένου σε πρόγραμμα CLLD/Leader, και σας προσκαλεί στη φωταγώγηση του βυζαντινού φρουρίου και σε μουσική παράσταση από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στον αρχαιολογικό χώρο Παλαιού Γυναικοκάστρου, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024, ώρα 20.30.

Δεν είχε συμβεί τίποτα


Του Φώτη Μισόπουλου

.....ήταν μια γραβάτα με βούλες για να ξεχνάω το χρώμα της
Σάμουελ Μπέκετ, ΜΟΛΛΌΥ[1]


α.
.......δε θα συμβεί τίποτα- σκέφτηκε κείνο το ανοιξιάτικο απόγεμα όταν βγήκε απ' την κάμαρά του Η γη μπροστά στην πόρτα ήταν γυμνή Είχε κάτι σαν επίστρωση Σαν να την είχαν λειάνει πέλματα από γυμνά πόδια γενιές πολλές:

Κανονικά θα λειτουργήσει η Λαϊκή Αγορά Κιλκίς το Σάββατο 14/9/2024

Ανακοίνωση Σωματείου Λαϊκών Αγορών Νομού Κιλκίς

Το Σωματείο Λαϊκών Αγορών Ν. Κιλκίς ενημερώνει τους φίλους καταναλωτές ότι το Σάββατο 14/9 η λαϊκή αγορά θα λειτουργήσει κανονικά. Σας περιμένουμε, όπως πάντα, με φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα στις καλύτερες τιμές της αγοράς.



(VIDEO) Παραδοσιακό πάτημα σταφυλιού στο Γυμνάσιο Γουμένισσας

Παραδοσιακό πάτημα σταφυλιού στο Γυμνάσιο Γουμένισσας. Γουμένισσα, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024.

Διακοπές ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Νομού Κιλκίς

Ανακοίνωση ΔΕΔΔΗΕ
1. Η ανάγκη εκτέλεσης συγκεκριμένων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί την περιοχή ΚΙΛΚΙΣ ΟΙΚΙΣΜΟΙ: ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ, ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΥΣΗ, ΒΑΠΤΙΣΤΗ, μας αναγκάζει να διακόψουμε την παροχή ρεύματος στις 14-09-2024 ΣΑΒΒΑΤΟ από ώρα 09:00 έως 11:00.

(VIDEO) Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του Επιμελητηρίου Κιλκίς με το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του Επιμελητηρίου Κιλκίς με το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ. Κιλκίς, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024.

Λόγοι ζωής

Tου Κώστα Μπούζα
Πλησίαζε σούρουπο. Ο γέροντας, αποκαμωμένος απ’ όλους αυτούς που είχε δεχθεί, ετοιμαζόταν ν’ αποσυρθεί στο καλύβι του. Στο μεταξύ, έριχνε μερικές τελευταίες ματιές πέρα στο πέλαγος. Τον ξεκούραζε αυτό, να αγναντεύει μακριά, τον ορίζοντα. Αυτό είναι ο άνθρωπος, σκέφτηκε. Ένας ορίζοντας που σμίγουν η γη κι ο ουρανός. Από τη μια μεριά, το χώμα, ο πηλός. Από την άλλη, πάλι, η ψυχή, η μέσα ασίγαστη φωτιά. Μια μεθόριος, όπου παλεύει αδιάκοπα, ως άνω θρώσκων, να μετουσιώσει την ύλη σε πνεύμα, όπου ψάχνει μες στο ορατό, να ανιχνεύσει το αόρατο.

Μισός αιώνας Νέα Δημοκρατία στο Νομό Κιλκίς

Υπογράφει η Καλλισθένη Πάκα - Κυμπαρίδη

Δικηγόρος - Υποψήφια Βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία 

Η Νέα Δημοκρατία ακολουθώντας τη λαμπρή πορεία του Κόμματος πανελληνίως συμπλήρωσε 50 χρόνια παρουσίας και στον Νομό μας.

Το αξιακό ανάχωμα και η ανάγκη αλλαγής παραδείγματος στην Κεντροαριστερά

Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου,

Δημοσιογράφος, Αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Η Εβδομαδιαία»
Τον τελευταίο καιρό η ευρύτερη Κεντροαριστερά στην Ελλάδα διανύει μία οριακή συγκυρία, μία συγκυρία που την βρίσκει εν πολλοίς απαξιωμένη από το εκλογικό σώμα, γεγονός που καταδεικνύουν όλες οι πρόσφατες μετρήσεις. Να σταθούμε όμως στο ΠΑΣΟΚ. Το άλλοτε κραταιό Κίνημα που έφτασε στα όρια της εκλογικής εξαφάνισης τα δύσκολα χρόνια της κρίσης κατάφερε ως ένα σημείο να συσπειρώσει δυνάμεις τα τελευταία χρόνια και να κατορθώσει την μερική επαναφορά του.

Πέτρος Παππάς: Η οργή του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ ξεχειλίζει

Υπογράφει ο Πέτρος Παππάς
Βουλευτής Κιλκίς

Στη Θεσσαλονίκη, κι ενώ επισκεπτόμουν τόσο το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όσο και το Κέντρο Υγείας Ευόσμου, μου μιλούσε κόσμος γεμάτος αγωνία και αποστροφή για όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Kamala 2024 VS... Ivanka 2028?


Υπογράφουν:
- Φωτεινή (Φαίη) Δ. Κυριακίδου,
Σύμβουλος Ανάπτυξης, ΠΜΣ Κοινωνική Καινοτομία και Στρατηγικές Ανάπτυξης και Επικεφαλής Τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου της Νέας Δημοκρατίας
- Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς,
Επικοινωνιολόγος και Ραδιοφωνικός Παραγωγός

Hey folks, here is the deal. Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι σε αυτό το σύντομο πόνημα δεν παίρνουμε θέση υπέρ ή κατά, μίας/ενός υποψήφιου ή νυν/πρώην/πιθανής είτε πιθανού Προέδρου ή ότι λέμε πιο από τα δυο μεγάλα αμερικανικά κόμματα είναι ''το καλό και το Άγιο''. Άλλωστε, η/ο σώφρων μέση Ελληνίδα/μέσος Έλληνας που μελετά την διεθνή πολιτική δεν νομίζουμε ότι σε αυτά τα θέματα πρέπει να κοιτάει (μόνο) την ιδεολογία, οφείλει όμως να εύχεται και να σκέφτεται ένα σημαντικό πράγμα:

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Αγιασμός του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς

Δελτίο τύπου  Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης
Την Δευτέρα 9/9/2024 τελέστηκε ο Αγιασμός του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής & Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίο, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βεργίδη Ανδρέα, του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης, ωφελούμενων, γονέων / κηδεμόνων κι εργαζόμενων του φορέα.

(VIDEO) Τελετή υποδοχής της Φλόγας Αγάπης της 22ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών

Τελετή υποδοχής της Φλόγας Αγάπης της 22ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών. Κιλκίς, Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024.

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΚ για ενδεχόμενα προβλήματα υδροδότησης στην πόλη του Κιλκίς

Ανακοίνωση ΔΕΥΑ Κιλκίς
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγω βλάβης σε τέσσερα (4) σημεία στον κεντρικό αγωγό υδροδότησης που τροφοδοτεί το Πολεοδομικό Συγκρότημα Κιλκίς από το Σταυροχώρι, η Δ.Ε.Υ.Α. ΚΙΛΚΙΣ θα διακόψει την υδροδότηση από τον εν λόγω αγωγό το βράδυ της Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου 2024. 

Κιλκίς…

Γράφει ο Χριστόφορος Μουρατίδης
Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς
Μία μικρή πόλη με πολλές όμορφες αναμνήσεις για τους περισσότερους από εμάς.
Μία πόλη όπου όποια πέτρα και να σηκώσεις, θα ανακαλύψεις όμορφες ιστορίες ζωής από τα προηγούμενα χρόνια, ιστορίες ανθρώπινων «θρύλων» που έζησαν και δημιούργησαν ο καθένας με την δική του παρουσία, την εικόνα του παζλ για όλους εμάς και όπως ακριβώς θα πρέπει να κάνουμε και όλοι εμείς χαράζοντας ή βάζοντας το δικό μας λιθαράκι σε αυτήν την πόλη.

Στη χώρα με τη μνήμη χρυσόψαρου

Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Ένα χρόνο μετά. Στο λιμάνι του Πειραιά, το βράδυ της Τρίτης, ένας 36χρονος άνδρας προσπάθησε να επιβιβαστεί στο πλοίο για το Ηράκλειο, ενώ είχε λύσει κάβους, αλλά ο καταπέλτης ήταν ακόμα στην προβλήτα. Μετά απο σύντομο διαπληκτισμό με δύο μέλη του πληρώματος, σπρώχνεται βίαια προς τα πίσω, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα ενώ οι προπέλεs του πλοίου είναι ήδη σε κίνηση. 

Πατριωτική Οικονομία

Υπογράφει ο Παύλος Γερουλάνος
Υποψήφιος Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ

Σε έναν κόσμο, γεμάτο αβεβαιότητα, διαπρέπει όποιος κινείται. Γι’ αυτό, σε αντίθεση με τη χαλαρότητα της κουρασμένης σημερινής Κυβέρνησης, το σχέδιό μου για την Οικονομία κινείται επιθετικά, προοδευτικά, μεταρρυθμιστικά. Στόχος; Μία «Πατριωτική Οικονομία».

Ο Δήμαρχος Παιονίας στον αγιασμό - εγκαίνια του ανακαινισμένου δημοτικού σχολείου Ποντοηράκλειας

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Ο αγιασμός ετελέσθη παρουσία του Αντιπροέδρου της βουλής κ. Γιώργου Γεωργαντά και της διευθύντριας του γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κας Ελένης Σώκου. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Υποδομών με 230.000 ευρώ το 2022. Το κτίριο είχε κριθεί επικίνδυνο και ο τότε υπουργός Γιώργος Γεωργαντάς εξασφάλισε την χρηματοδότηση για την ανακατασκευή του.

Ανακοίνωση ΚΚΕ για τη νέα σχολική χρονιά

Ενημερωτικό υλικό για την οδική ασφάλεια μοίρασαν αστυνομικοί στους μαθητές της Κεντρικής Μακεδονίας

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, χθες (11 Σεπτεμβρίου 2024) το πρωί αστυνομικοί μοίρασαν σε μαθητές των σχολείων σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική, φυλλάδια και σελιδοδείκτες με χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια.

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του Επιμελητηρίου Κιλκίς με το ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ

Ανακοίνωση Επιμελητηρίου Κιλκίς
Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας θα προχωρήσουν το Επιμελητήριο Κιλκίς με το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων τη Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος «ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ», με στόχο την στενότερη συνεργασία τους σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Υποδοχή Τεμαχίου του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Κιλκίς

Η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου ανακοινώνει τα εξής:
Πριν από την έλευση του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 στις 12 το μεσημέρι έμπροσθεν του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, η πόλη του Κιλκίς και η Ιερά μας Μητρόπολη θα έχει την μεγίστη ευλογία να υποδεχτεί την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 στις 18:15 τεμάχιο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας στον Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και Αγίας Αικατερίνης Κιλκίς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς σε τελετές αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Την τελετή αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο & 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Κιλκίς και το 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς παρακολούθησε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης.

2ο Αντάμωμα στα Πλάγια Παιονίας

Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαγίων Παιονίας
Ο πολιτιστικός σύλλογος Πλαγίων «Αγία Παρασκευή» με μεγάλη του χαρά σας προσκαλεί στο «2° αντάμωμα» το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και ώρα προσέλευσης 20:30 στο παλιό δημοτικό σχολείο Πλαγίων.

(VIDEO) Εγκαίνια και Αγιασμός 2024-2025 του Δημοτικού Σχολείου Ποντοηράκλειας Κιλκίς

Εγκαίνια και Αγιασμός 2024-2025 του Δημοτικού Σχολείου Ποντοηράκλειας Κιλκίς. Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

(VIDEO) Αγιασμός σχολικού έτους 2024-2025 στο 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς

Αγιασμός σχολικού έτους 2024-2025 στο 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς. Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024.

Το Δημοτικό Σχολείο Χέρσου ευχαριστεί θερμά...

Δελτίο τύπου Δημοτικού Σχολείου Χέρσου
Το Δημοτικό Σχολείο Χέρσου εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες του στον γονέα κ. Κεσίδη Δημήτριο για την ευγενική του δωρεά ενός υψηλής ποιότητας laser εκτυπωτή, ιδανικό για τις ανάγκες του σχολείου μας, με μεγάλη ταχύτητα εκτύπωσης και δυνατότητα δικτυακής σύνδεσης. Ο εκτυπωτής αυτός θα βελτιώσει σημαντικά τη λειτουργία του σχολείου, εξασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

(VIDEO) Ο υποψήφιος πρόεδρος ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος στο Κιλκίς

Ο υποψήφιος πρόεδρος ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος στο Κιλκίς. Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024.

Ευχές για καλή σχολική χρονιά από το Ράντσο Κιλκίς



(VIDEO) Αγιασμός σχολικού έτους 2024 - 2025 στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Αγιασμός σχολικού έτους 2024 - 2025 στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς. Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024.

(VIDEO) Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για την οδική ασφάλεια από αστυνομικούς του Κιλκίς σε σχολεία της πόλης

Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για την οδική ασφάλεια από αστυνομικούς του Κιλκίς σε σχολεία της πόλης. Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Πολυθεματικό Φεστιβάλ «πόλις 2024»

Δελτίο τύπου «πόλις»
Αγαπητοί φίλοι και φίλες της τέχνης και του πολιτισμού,
Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη του Πολυθεματικού Φεστιβάλ «πόλις 2024». Το Καλλιτεχνικό & Πολιτιστικό Σύνολο «η πόλις» παρουσιάζει σειρά καλλιτεχνικών δράσεων (εικαστικά, θέατρο, εργαστήρια και μουσική) με κεντρικό θέμα τη γυναίκα στις τέχνες.

Τα νέα της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς (10/9/2024)

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Παιδική Θεατρική Σκηνή της Τέχνης
Η Παιδική Θεατρική Σκηνή της Τέχνης είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους μικρούς μας ηθοποιούς. Ένα θεατρικό εργαστήρι με τη θεατρολόγο Έλσα Καρακασίδου, απόφοιτο του τμήματος θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αριστούχο της Κατεύθυνσης Υποκριτικής.

Χαιρετίζοντας τις ελπίδες της νέας σχολικής χρονιάς, επιμένοντας στον πολιτισμό της ανθρώπινης επικοινωνίας

† Ο Γουμενίσσης, Γεφύρας, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου Δημήτριος

Καλά μας παιδιά και καλοί μας εκπαιδευτικοί, καλή χρονιά, με ωριμότερες ελπίδες αμοιβαίας πολύτιμης συνεισφοράς.
ΜΕΤΑ την ήρεμη χαλάρωση του καλοκαιριού, μια άλλου είδους “ξεκούραση” εγκαινιάζεται πάλι για σας (και για μας, χάρη στη δική σας μεταδοτικότητα).

Άνθρακας ο θησαυρός. Για μία ακόμη φορά ο πρωθυπουργός μας κοροϊδεύει


Δελτίο τύπου Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας
Μετά τα συστημικά μέσα ενημέρωσης που επί μέρες προσπαθούσαν να πείσουν τους εργαζόμενους και τον λαό ότι έρχεται το καλάθι των παροχών της ΔΕΘ, ήρθε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη και «άνοιξε» το καλάθι. Και τι είχε μέσα; άνθρακα, κάρβουνο, για τα εργατικά και λαϊκά στρώματα, που νομίζοντας μάλιστα ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς πλάσαρε τα «καθρεφτάκια» ως μέτρα στήριξης.

Παύλος Γερουλάνος: Η χώρα χρειάζεται σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, σήμερα, η ΝΔ δεν το καταλαβαίνει

Δελτίο τύπου υποψηφίου προέδρου ΠΑΣΟΚ Παύλου Γερουλάνου
«O κος Μητσοτάκης, για έκτη χρονιά, συνεχίζει να επιμένει σε ένα μοντέλο διοίκησης εντελώς συγκεντρωτικό» τόνισε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», στην εκπομπή «Σήμερα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος, μία μέρα μετά την παρουσίαση του σχεδίου του για την «Αναγέννηση της Πατρίδας» στη Θεσσαλονίκη, και συμπλήρωσε: «Όλα πρέπει να βγαίνουν από το Μαξίμου. Αυτό έχει αφήσει Περιφέρειες, όπως η Δυτική Μακεδονία που ήμουν προχθές, η Θράκη, η Στερεά Ελλάδα και η Πελοπόννησος, πραγματικά να αδειάζουν από κόσμο και αυτά που ακούμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι, πια, κραυγές αγωνίας για το τι θα συμβεί σε αυτές.

Μονόδρομος για το Στέφανο Κασσεκάκη η διάσπαση

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Ο “έκπτωτος” - το ζήσαμε και αυτό με την σταλινική νομενκλατούρα του ΣΥΡΙΖΑ - πρόεδρος του συγκεκριμένου κόμματος-παρωδία δεν έχει άλλη επιλογή από εκείνη της διάσπασης. Όσο ταχύτερα, τόσο καλύτερα. Η σταλινική νομενκλατούρα σε όλες τις αποχρώσεις της και με όλες τις αντιφάσεις της στοχεύει στην ολική απαξίωση του “έκπτωτου”. Η διαδικασία αυτή θα κλιμακωθεί στο επόμενο διάστημα και θα οριστικοποιηθεί με την προδιαγεγραμμένη ήττα του Στέφανου Κασσελάκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη νέου προέδρου. Οι σταλινικοί ποτέ δεν χάνουν εσωκομματικές διαδικασίες που τις οργανώνουν οι ίδιοι, αρκεί να έχουν αίσθηση κάποιου κινδύνου. Τώρα δεν θα είναι “μπόσικοι”, όπως την προηγούμενη φορά. Και δε θα αιφνιδιαστούν.

Διαμαρτυρία για τη μη έγκριση τμημάτων κατεύθυνσης στο Γενικό Λύκειο Αξιούπολης

Υπογράφουν οι Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών της Γ’ Γενικού Λυκείου Αξιούπολης

Γράφουμε αυτή την επιστολή ως γονείς μαθητών της Γ’ τάξης του Γενικού Λύκειου Αξιούπολης, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά μας για την απόφαση μη έγκρισης του τμήματος της Γ ' Οικονομίας-Πληροφορικής (5 μαθητών ) και του τμήματος της Γ' Θετικής κατεύθυνσης (2 μαθητών).

Μήνυμα Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου για τη νέα σχολική χρονιά

Μήνυμα Σεβ. Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου προς τους μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητά μου παιδιά,
Σήμερα ανοίγεται ένας καινούργιος δρόμος μπροστά σας με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2024 – 2025. Σε αυτήν την νέα πορεία καλείστε να λάβετε συμμετοχή σαν να είσαστε αθλητές σε ένα στάδιο και να αγωνιστείτε φιλότιμα για την ωραία σας παρουσία και την αξιοπρεπή σας συμπεριφορά σε αυτό το άθλημα της μαθήσεως.