Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Η γιορτή των λουλουδιών

Tου Κώστα Μπούζα
Άπλωσε το χέρι του και με το δάκτυλο μάζεψε λίγη δροσιά από το λευκό τριαντάφυλλο που έγερνε μπροστά του, θαρρείς και προσπαθούσε να τραβήξει την προσοχή του. Ύστερα το παραμέρισε με προσοχή, από τ’ αγκάθια του μην τσιμπηθεί, τα φύλλα του μην άθελα πληγώσει. Βιάστηκε να πλησιάσει και τα υπόλοιπα, λες και φοβήθηκε μην τάχα του παραπονεθούν.

Κορωνοϊός (30/4/2022): 6.497 νέα κρούσματα (25 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 35 θάνατοι και 239 διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 6.497. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.323.922 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 48.9% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 221 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 122.434(3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

(Video) Χωρίς ρεύμα για 1 ώρα έμεινε η πόλη του Κιλκίς, λόγω βλάβης στο δίκτυο διανομής

Χωρίς ρεύμα για 1 ώρα (Από 18:30-19:30) έμεινε η πόλη του Κιλκίς, λόγω βλάβης στο δίκτυο διανομής, το Σάββατο 30 Απριλίου 2022.

ΚΟΥΠΑ Κιλκίς - ΑΘΛΟΣ Αλεξάνδρειας ( ΕΚΑΣΚΕΜ Play off 6η αγωνιστική)

(Video) 6ο Τουρνουά Παιδικού Ποδοσφαίρου Ακαδημιών Πάικου Γουμένισσας

6ο Τουρνουά Παιδικού Ποδοσφαίρου Ακαδημιών Πάικου Γουμένισσας, Σάββατο 30 Απριλίου 2022.

"Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά - Συνεχίζουμε στο δρόμο της ταξικής πάλης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης"

Ανακοίνωση Κλαδικού Σωματείου Τροφίμων - Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας
Απεργιακή συγκέντρωση στις 11 π.μ στην πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς.
Η 1η Μάη είναι μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε την εργατική πρωτομαγιά, εμπνεόμενοι από όλους εκείνους που αγωνίστηκαν, δίνοντας ακόμη και τη ζωή τους για το δίκιο της τάξης μας, για να ανατραπεί το σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, τον φασισμό, τους πολέμους και την προσφυγιά για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια και ανεργία, όπου η παιδεία, η υγεία, η πρόνοια θα είναι καθολική για όλους δημόσια και δωρεάν και όχι εμπόρευμα, όπως τώρα.

Η παράνομη δηλητηρίαση της άγριας ζωής αφανίζει τη βιοποικιλότητα των Βαλκανίων (Φωτογραφίες)

Δελτίο τύπου Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας
Η παράνομη χρήση δηλητηρίων στο περιβάλλον για τη στόχευση «ανεπιθύμητων» ζώων αφανίζει τη βιοποικιλότητα και απειλεί τη δημόσια υγεία, ωστόσο συνεχίζει να περνά απαρατήρητη και ατιμώρητη σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE BalkanDetox.

Πανηγυρικός εσπερινός στο πανέμορφο εκκλησάκι Ζωοδόχου Πηγής στην Κολχίδα Κιλκίς

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Παρουσία πιστών και θρησκευτικών λειτουργών τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός στο εκκλησάκι Ζωοδόχου Πηγής, στο χωριό Κολχίδα του νομού Κιλκίς.
Το εκκλησάκι ξυπνάει αναμνήσεις σε όσους κατανυκτικά παρακολουθούν τον εσπερινό και γαληνεύει η ψυχή από τον κελάηδισμα των πουλιών στην θέα από χιλιάδες ασφόδελους (άγρια κρίνα) και άλλα αγριολούλουδα που πλέκουν ύμνους και εγκώμια στην Παναγία.

Το ΚΔΑΠ Kinesis υποδέχεται την Πρωτομαγιά

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Επιστρέψαμε μετά την ξεκούραση του Πάσχα γεμάτοι ενέργεια. Η εβδομάδα μας ξεκίνησε με την αγαπημένη μας δραστηριότητα, που δεν είναι άλλη από την μαγειρική.