Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

ΚΚΕ Κιλκίς: Η κυβέρνηση συνεχίζει στον αυταρχικό της κατήφορο

Δελτίο τύπου Τομεακής
Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ
Η κυβέρνηση συνεχίζει στον αυταρχικό της κατήφορο και στην ένταση της καταστολής. Χθες Πέμπτη 11/3/2021 προχώρησε στην εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του ΑΠΘ δημιουργώντας παράλληλα ένα κλίμα αστυνομοκρατίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης με την παρουσία ισχυρών δυνάμεων, ελικοπτέρων που πετάνε πάνω από την πόλη ενώ δεν δίστασε ακόμα και να απαγορεύσει την είσοδο των δημοσιογράφων στο ΑΠΘ.

Τεχνολογικές αναδρομές με τον Νικηφόρο Χριστοφορίδη: Αφιέρωμα στο gaming της δεκαετίας του '80 pt.1/3 - Ghouls'n'Ghosts (1988)

Εξαγγελία νέου πακέτου μέτρων από την κυβέρνηση για την ενίσχυση των επιχειρήσεων


Ανακοίνωση Επιμελητηρίου Κιλκίς
Ανακοινώθηκε το νέο πακέτο μέτρων οικονομικής στήριξης για τις επιχειρήσεις, που εξήγγειλε ο Υπουργός Οικονομίας κ. Σταϊκούρας Χρήστος.

Παραμένει στο επίπεδο "Β' Αυξημένου Κινδύνου" ο νομός Κιλκίς


Παραμένει στο επίπεδο "Β' Αυξημένου Κινδύνου" ο νομός Κιλκίς, παρά τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν σήμερα για ένταξή του στο βαθύ κόκκινο. Τα περιοριστικά μέτρα σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας έναντι του κορωνοιού παραμένουν τα ίδια. Αυτό που αλλάζει είναι η λειτουργία των σχολείων. 

Διακοπή υδροδότησης σε περιοχές της πόλης του Κιλκίς, την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021


Ενημερώνονται οι καταναλωτές της πόλης του Κιλκίς που κατοικούν μεταξύ των οδών:
- ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 21ης ΙΟΥΝΙΟΥ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΑΥΤΗΣ) ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, ΚΤΕΟ),
- ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ 21ης ΙΟΥΝΙΟΥ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΑΥΤΗΣ) ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΜΕΧΡΙ Α’ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ,
ότι θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021, λόγω εργασιών σύνδεσης του νέου δικτύου ύδρευσης και ακύρωσης του παλαιού.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 12/3/2021, 8:27 μ.μ.


Συνελήφθη ημεδαπός για παράνομη κατοχή όπλων και ειδών οπλισμού
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης, πρωινές ώρες την 10-03-2021, συνέλαβαν 41χρονο ημεδαπό για παράνομη κατοχή όπλων και ειδών οπλισμού.

Εργασίες σε οδούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες για τον καθαρισμό και τη διάνοιξη τάφρου στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τρίτη 16 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021.

Αντιρρήσεις επί των Δασικών Χαρτών, έως την Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021


Από τη Διεύθυνση Δασών Π.Ε. Κιλκίς ανακοινώνεται ότι με την αριθ. 2753/12-03-2021 (ΑΔΑ:ΩΦΑΧΟΡ1Υ-5ΦΨ)) ταυτάριθμη απόφασή μας, τροποποιήθηκε η αριθ.2119/26-02-2021 απόφαση ανάρτησης δασικού χάρτη όλων των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας, της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας


Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, ηλεκτρονικά την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021 στις 11.00 π.μ. με θέμα ενημέρωσης και συζήτησης :
- Σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών υπό τον τίτλο “ΕΚΛΟΓΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΡΧΩΝ”.

Τα ΚΔΑΠ Kinesis for Kids και οι μαθητές τους σε αποκριάτικη διάθεση


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for Kids
Για τους περισσότερους ανθρώπους η φετινή αποκριά θα είναι διαφορετική, ίσως και λίγο μελαγχολική, καθώς μικροί και μεγάλοι θα την περάσουν στα σπίτια τους. Δε θα είναι εφικτό να υλοποιηθούν μασκέ πάρτι. Δε θα μπορέσει κανείς να ξεφαντώσει σε μια αποκριάτικη γιορτή φορώντας τη στολή του, ούτε να συμμετάσχει σε αποκριάτικη παρέλαση.

Έγινε η παραλαβή του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίου της ΠΕ Κιλκίς»


Στην οριστική παραλαβή του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίου της ΠΕ Κιλκίς» με τη χρήση αβαθούς γεωθερμίας κλειστού τύπου, προχώρησε η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Κιλκίς.

Ο "Αθλος" Κιλκίς στηρίζει τους σεισμοπαθείς της Θεσσαλίας


Δελτίο τύπου "Αθλου" Κιλκίς 
Ο Αθλητικός Σύλλογος Άθλος Κιλκίς και τα ΚΔΑΠ Άθλος ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου Κιλκίς για την ενίσχυση των σεισμόπληκτων συνανθρώπων μας στην Θεσσαλία, και κάνοντας κάλεσμα στα μέλη του αλλά και στον απλό κόσμο ξεκίνησε άμεσα την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, νερού και κλινοσκεπασμάτων στις εγκαταστάσεις του όπου παρέδωσε τελικά την Τρίτη 9/3 το πρωί στον Δήμο Κιλκίς. Τα είδη θα παραδοθούν από τον Δήμο μας στους αντίστοιχους Δήμους Τυρνάβου και Ελασσόνας που επλήγησαν από τον σεισμό.

Κορωνοϊός (12/3/2021): 2.405 νέα κρούσματα (15 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 49 θάνατοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.405, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 217.018 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 59 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.881 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αποζημίωση παθόντα από πτώση σε λακκούβες, πτώση κλαδιών κ.λπ. - Τι προτείνει ο Συνήγορος του Πολίτη;

Του Κωνσταντίνου Μ. Τζίκα*
Μια από τις πρώτες μου παρεμβάσεις από τον Σεπτέμβριο του 2019 στα δημοτικά συμβούλια του Δήμου μας (Δήμος Ωραιοκάστρου), στην οποία επέμεινα σθεναρά, ήταν η συντήρηση του οδοστρώματος στην Παλαιά Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς δεδομένου ότι η διάνοιξη λακκουβών στο οδόστρωμα ύστερα από κάθε νεροποντή αποτελεί μια ζοφερή πραγματικότητα. Αναφέρθηκα επίσης και σε περιοχές ευθύνης του Δήμου, δεδομένου ότι η συντήρηση της Π.Ε.Ο αποτελεί περιοχή ευθύνης της Περιφέρειας. Απευθύνθηκα όμως και στην Περιφέρεια.

Κοπή Βασιλόπιτας στο Νοσοκομείο Γουμένισσας


Δελτίο τύπου Νοσοκομείου Γουμένισσας
Με την παρουσία μόνο των Διευθυντών Ιατρικής, Νοσηλευτικής και Διοικητικής Υπηρεσίας, σε μία λιτή εκδήλωση, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του Covid - 19, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας από τον Αναπληρωτή Διοικητή κ. Ηλία Ζάχαρη του Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας και ανταλλάχτηκαν ευχές. 

Σοκ στο Μυριόφυτο Κιλκίς: 28χρονος μαχαίρωσε και σκότωσε τον 63χρονο θείο του

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται σήμερα Παρασκευή 12 Μαρτίου η τοπική κοινωνία του Μυριοφύτου Κιλκίς, μετά από τη δολοφονική επίθεση 28χρονου νεαρού στον 63 ετών θείο του. Το περιστατικό έλαβε χώρα σήμερα το μεσημέρι σε χωράφι της περιοχής. Ο άτυχος άνδρας ο οποίος ήταν γνωστός στα κοινά, έφτασε νεκρός στο Νοσοκομείο Κιλκίς και έφερε πολλαπλές μαχαιριές. Ο 28χρονος συνελήφθη.

Δημιουργείται Πρότυπο Γυμνάσιο στο Κιλκίς;


Με σοβαρές αξιώσεις διεκδικεί το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς το χαρακτηρισμό του, ως πρότυπου Γυμνασίου Κιλκίς. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της διεύθυνσης του Σχολείου στη σχετική ανοικτή πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας, φαίνεται να κερδίζει έδαφος καθώς πληροί όλα τα κριτήρια, και όπως όλα δείχνουν τα νέα θα είναι ευχάριστα.

(Video) Με νέους υπολογιστές εξοπλίζεται το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς


Με νέους υπολογιστές εξοπλίζεται το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς, την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021.

Καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον νέο νόμο που απειλεί τις περιοχές Natura 2000


Με επιστολή τους προς τον ευρωπαίο Επίτροπο Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας, Βιργίνιους Σινκεβίτσιους (Virginijus Sinkevičius), 13 Περιβαλλοντικές Οργανώσεις καταγγέλλουν σειρά από παραβιάσεις του δικαίου της ΕΕ για τη βιοποικιλότητα από τον νόμο 4782/2021 που ψηφίστηκε από τη Βουλή την περασμένη εβδομάδα.

Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα «Παιδικού Θεάτρου» στις 20/03, 21/03 και 24/03


Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει τις δωρεάν μεταδόσεις του, με ένα αφιέρωμα στην Π
αγκόσμια Ημέρα «Παιδικού Θεάτρου» με 3 παραστάσεις για παιδιά στις 20/03, 21/03 και 24/03 στις 7.00μμ

Φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο: «Ο φωτογράφος της Ειδομένης»

Ανακοίνωση
Ομάδας Διαχείρισης Ιστοσελίδας Ειδομένης
Στην προσπάθειά μας για ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και για διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αξιοποιώντας το διατεθέν σε εμάς πρωτόλειο υλικό φωτογραφιών του αείμνηστου Χρήστου Βασιλειάδη, κάτοικου της Ειδομένης, που αγαπημένη του ασχολία ήταν η φωτογραφία, δημιουργήσαμε ένα λεύκωμα που απεικονίζει σκηνές της καθημερινής ζωής από το πρόσφατο παρελθόν.

Δικαστικό Μέγαρο στο Κιλκίς, μετά από 45 χρόνια

Φωτογραφία αρχείου (Νοεμβρίου 2019):
Ο Γ. Γεωργαντάς 
με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα

Εγκρίθηκε, σήμερα, από τη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, η αίτηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για την υπαγωγή στο Νόμο 3389/2005, του έργου για την ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου, στο Κιλκίς.

Ο ρόλος και η παρουσία των μεγάλων δυνάμεων την περίοδο της Ελληνικής Εθνεγερσίας



Υπογράφουν:
- Δαουτάκου Αικατερίνη, Πολιτικός Επιστήμονας / Απόφοιτη Τμήματος ΠΕΔΙΣ Παν. Πελοποννήσου / Π.Μ.Σ. Διεθνείς Σχέσεις στο Παν. Νεάπολις - Πάφου (Κύπρος)
Ντάμπου Μαρία, Πολιτικός Επιστήμονας Δ.Π.Θ. / Π.Μ.Σ. Διεθνείς Σπουδές, Ευρωπαϊκές Σπουδές και Διπλωματία Παν. Πειραιά
Χαρακίδα Αλεξία-Σταυρούλα, Πολιτικός Επιστήμονας / Δημοσιογράφος / Κοινωνική Διοίκηση και Πολιτική Επιστήμη Δ.Π.Θ. / Π.Μ.Σ. Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα Ε.Κ.Π.Α. / Π.Μ.Σ. Δημόσιο Δίκαιο και Δημόσια Πολιτική Ε.Κ.Π.Α.
- Ζόγκα Κλόντια-Δήμητρα, Πολιτικός Επιστήμονας Α.Π.Θ. / B.A. / M.Sc. / Αρθρογράφος-Πολιτική Αναλύτρια
Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Π.Μ.Σ. Διεθνείς Σπουδές, Ευρωπαϊκές Σπουδές και Διπλωματία Παν. Μακεδονίας/ Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος