Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Λιβανός: Αυτές είναι οι επτά μεγάλες μεταρρυθμίσεις της ΚΑΠ


Δελτίο τύπου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Τις επτά μεγάλες μεταρρυθμίσεις που επιφέρει η εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στην αγροτική μας οικονομία, επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός στη Συνδιάσκεψη για τη νέα ΚΑΠ που έγινε στην Κομοτηνή.

Οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα


Στις επόμενες μέρες πιστώνονται στους δικαιούχους αγρότες οι αποζημιώσεις για τον παγετό


Ανακοίνωση Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Σήμερα, σε συνέχεια των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του πλαισίου που είχε θέσει το ΥΠΑΑΤ, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ, σε εφαρμογή του νόμου 4820/2021, που ψηφίστηκε από τη Βουλή με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αποφάσισε την άμεση πληρωμή προκαταβολών στους δικαιούχους αγρότες, των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από τον «Παγετό Άνοιξη 2021», στην Κεντρική Μακεδονία, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Συνάντηση αντιπροσωπίας του Επιμελητηρίου Κιλκίς με την Γενική Πρόξενο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη


Δελτίο τύπου Επιμελητηρίου Κιλκίς
Αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Κιλκίς αποτελούμενη από τον πρόεδρο κ. Χρήστο Χατζημλάδη, και την συνεργάτιδα του φορέα σε θέματα Ανάπτυξης & Στρατηγικής, δικηγόρο κα. Καλλισθένη Πάκα, συναντήθηκε την Τετάρτη 28 Ιουλίου, με την Γενική Πρόξενο των Η.Π.Α στη Θεσσαλονίκη, κα. Elizabeth K.Lee.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 29/7/2021, 6:49 μ.μ.


Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, αρπαγής ανήλικης και συμπλοκής από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου
Από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, διενεργούνται επιστάμενες έρευνες για την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα. Στο πλαίσιο αυτό αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου εξιχνίασαν έξι (6) περιπτώσεις κλοπών (εκ των οποίων δύο σε απόπειρα), μία (1) περίπτωση αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, μία (1) αρπαγή ανήλικης με σκοπό την μεταβολή της οικογενειακής της κατάστασης και μία (1) συμπλοκή αλλοδαπών και σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος δεκαέξι (16) συνολικά ατόμων.

Στη Γερμανία πάει τουριστικά η Παιονία


Δυναμικά στην τουριστική αγορά της Γερμανίας απευθύνθηκε ο δήμος Παιονίας σε συνεργασία με τη διεύθυνση του γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας, προσκαλώντας και φιλοξενώντας το γνωστό Γερμανό ταξιδιωτικό δημοσιογράφο και συγγραφέα ταξιδιωτικών οδηγών Joerg Martin Dauscher, τον οποίο και ξενάγησε σε σημεία ενδιαφέροντος που συνθέτουν τον τουριστικό προορισμό της Παιονίας.

Κορωνοϊός (29/7/2021): 2.696 νέα κρούσματα (8 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 9 θάνατοι και 157 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.696, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 487.709 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 120 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.577 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στην ψηφιακή εφαρμογή ''Πέλοπας'' οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Κιλκίς


Στις ευεργετικές πρόνοιες της ψηφιακής εφαρμογής ''Πέλοπας'' για την ενίσχυση του τοπικού αθλητισμού προσβλέπει ο Δήμος Κιλκίς με τη συμμετοχή του στο σύστημα καταγραφής των αθλητικών εγκαταστάσεων όλου του Δήμου στην εν λόγω πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί με κοινή πρωτοβουλία Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και ΚΕΔΕ.

Φραγγίδης: «Η χάραξη εθνικής στρατηγικής αναγκαία προϋπόθεση για την αναχαίτιση της τουρκικής προκλητικότητας»


Υπογράφει ο Γιώργος Φραγγίδης

Βουλευτής νομού Κιλκίς
Μέλος Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων
Κίνημα Αλλαγής

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μια νέα κλιμάκωση της προκλητικής και επιθετικής συμπεριφοράς της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Η γειτονική χώρα συνεχίζει την πάγια αναθεωρητική επεκτατική πολιτική της, προσηλωμένη στους στόχους της, ανεξάρτητα από τα εσωτερικά της προβλήματα ή την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Δήμος Κιλκίς: Στο 100% η κάλυψη εγγραφών σε νήπια και κατά 60% σε βρέφη στους δημοτικούς Παιδικούς – Βρεφονηπιακούς Σταθμούς


Από το Δήμο Κιλκίς ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία των αιτήσεων εγγραφής στον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Παιδικών – Βρεφονηπιακών Σταθμών για το σχολικό έτος 2021 – 2022.

Ξεκίνησε στο Κιλκίς η εγκατάσταση του εξοπλισμού για τους πρώτους δικαιούχους του προγράμματος για τις «Λευκές Περιοχές»

(Video αρχείου, από την παρουσίαση του προγράμματος στον Καμπάνη Κιλκίς, την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021)
Ξεκίνησε η εγκατάσταση των κεραιών και του λοιπού απαραίτητου ευρυζωνικού εξοπλισμού για τους δικαιούχους του προγράμματος τηλεοπτικής κάλυψης για τις «Λευκές Περιοχές», στο Κιλκίς.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (29/7/2021)


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ, (α.α. 09/29-07-2021), η ισχύς του οποίου ξεκίνησε την Τρίτη 27-07-2021.

Ανοιχτό το Β' ΚΑΠΗ Κιλκίς με κλιματισμό για την προστασία του κοινού από τον καύσωνα


Θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ως κλιματιζόμενος χώρος το Β' ΚΑΠΗ αυτό το Σαββατοκύριακο και αρχές της ερχόμενης εβδομάδας μέχρι την Τετάρτη 4 Αυγούστου από τις 9:00 έως τις 20:00 για την προστασία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες λόγω του παρατεταμένου καύσωνα.

Ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Εφραίμ (Μάκης) Κυριζίδης, μιλά στη Γνώμη στους Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και Καραγεωργίου Μπάμπη


Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δήμου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής, Εφραίμ (Μάκης) Κυριζίδης, μιλά στη Γνώμη στους Μαρκόπουλο Χ. Θωμά και Καραγεωργίου (Μπάμπη) Χαράλαμπο

Αρχικά αγαπητέ Μάκη, πείτε μας μερικά βασικά και πολύ σημαντικά πράγματα για σας, όπως, καταγωγή-ρίζες, σπουδές, οικογένεια και παιδάκια, πολιτική ενασχόληση και τίτλος στον Δήμο και ελεύθερος χρόνος, τι κάνετε, αν υπάρχει βέβαια!
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Τούμπα, με καταγωγή πατρός από Καστοριά και μητρός από Λαγκαδά, απόφοιτος Νομικής και Μεταπτυχιακό στην ίδια Σχολή του Αριστοτελείου, νυμφευμένος με την Χριστίνα Τσιτλίδου, ιατρό και σε δεκαπέντε ημέρες (πρώτα ο Θεός) με δεύτερο τέκνο. Αθεράπευτα αυτοδιοικητικός και πλέον Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής. Ελεύθερος χρόνος ελάχιστος καθώς ο Δήμος, η μαχόμενη δικηγορία και η δημιουργία οικογένειας δεν αφήνουν περιθώρια. Όταν υπάρξει διάβασμα.