Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010 (Πριν από 10 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 10 χρόνια, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010. Κάντε κλικ πάνω στον παρακάτω τίτλο.

“Η Μάχη του Σκρα: Ο Ελληνικός θρίαμβος” στην 4Ε

Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 στις 22:15, στην εκπομπή “Ιστορικές Μαρτυρίες” της 4Ε, με τον Θανάση Κληματσίδα, “Η Μάχη του Σκρα: Ο Ελληνικός θρίαμβος”

Ομιλία Γ. Φραγγίδη στη Βουλή, για την αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ


Ομιλία Γιώργου Φραγγίδη, Εισηγητή του Κινήματος Αλλαγής, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του ν/σ «Κύρωση του Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής»
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Η εν λόγω Συμφωνία αποτελεί τροποποίηση των διατάξεων του παραρτήματος της αμοιβαίας αμυντικής συμφωνίας, η οποία υπογράφτηκε στις 8 Ιουλίου 1990 και τέθηκε σε ισχύ στις 8 Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου. Αυτή επιτρέπει στην Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές ευκολίες εντός των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

«Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά, στο Κιλκίς

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Κιλκίς την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στις 17:00 & στις 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο δήμου Κιλκίς το αριστουργηματικό έργο του Ευγένιου Τριβιζά που μαγεύει πάντα μικρούς και μεγάλους «Το Όνειρο του Σκιάχτρου».

Πολύκαστρο: Γιορτή Γραμμάτων και Παιδείας


Γκουντενούδης: Ο κ. Σιωνίδης «εξ’ ιδίων κρίνει τ’ αλλότρια».

Εισήγηση Γκουντενούδη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Ιανουαρίου 2020. 
Υπογράφει ο Χρήστος Π. Γκουντενούδης 
Δημοτικός Σύμβουλος Παιονίας
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης  «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ» 
πρ. Δήμαρχος Παιονίας
Η απάντησή μου προς την επιστολή του κ. Σιωνίδη θα δοθεί σήμερα θεσμικά στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρότι δυστυχώς ο δήμαρχος το θεωρεί θεατρική σκηνή και συμπεριφέρεται τοιουτοτρόπως και δεν θα δοθεί στο facebook που είναι άλλωστε η προσφιλής του μέθοδος. 

Δημόσια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς

Δημόσια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 2 Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Κυριακή και ώρα 12:00μ.μ., για συζήτηση και απόφαση για το θέμα Η/Δ, "Εκλογή νέων μελών Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Κιλκίς, με θητεία έως 06 Νοεμβρίου 2021 (πρώτη θητεία)".

(Video) Κιλκίς: Υποδοχή αντιγράφου Ιεράς εικόνας της Παναγίας της Πορταΐτισσας


Υποδοχή αντιγράφου Ιεράς εικόνας της Παναγίας της Πορταΐτισσας στο Κιλκίς, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, στον Ιερό Ναό Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων.

Συνάντηση ΕΛΜΕ νομού Κιλκίς για θέματα λειτουργίας των σχολείων

Δελτίο τύπου ΕΛΜΕ νομού Κιλκίς
Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ νομού Κιλκίς την Πέμπτη 30-1-2020 πραγματοποίησε συνάντηση για τα θέματα λειτουργίας των σχολείων & της εκπαίδευσης, με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς κ. Αθανασόπουλο Κωνσταντίνο. 

Ενόργανη Γυμναστική: Συνεργασία ΚΔΑΠ "Άθλος" με τον προπονητή Μιχαήλ Κατσάτο

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ Κιλκίς
Οι στόχοι του ΚΔΑΠ Άθλος για το έτος 2020 δεν περιορίζονται, αντιθέτως κορυφώνονται με μια νέα συνεργασία από το χώρο του αθλητισμού. Λόγω των αυξανόμενων αναγκών και της μεγάλης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το μάθημα της Ενόργανης Γυμναστικής, αποφασίσαμε να δώσουμε νέα πνοή, αναδεικνύοντας την μαγεία της Ενόργανης με μια καταξιωμένη προσωπικότητα από το χώρο του αθλητισμού. 

"Μέχρι νεωτέρας, ακυρώνουμε την εκδρομή μας στην Καππαδοκία..."

Ανακοίνωση Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς
Ύστερα από τα γεγονότα που διαδραματίζονται σε βάρος της χώρας μας και όχι υπαιτιότητί μας, με τις συνεχόμενες παραβιάσεις του εναερίου και θαλάσσιου χώρου μας, τις παρενοχλήσεις των ψαράδων μας, τις λεκτικές και όχι μόνο αιτιάσεις.

"Αναγκαία η αρχαιολογική προσέγγιση της τοποθεσίας του Κιλκίς για την κατανόηση του Μεγάλου Πολέμου"


Γράφει η Δέσποινα Χαρίτου*
Αρχαιολόγος- Διδακτορική Ερευνήτρια 
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Θεσσαλονίκης 
Ειδίκευση στην Στρατιωτική Ιστορία και Αρχαιολογία 
Κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου πολέμου (1914-1918) στην Κεντρική Μακεδονία διαδραματίστηκαν πέραν των σημαντικών πολεμικών γεγονότων όπως η μάχη του Σκρα και της Δοϊράνης, μια γενικότερη ανασυγκρότηση σε διάφορες πόλεις, με την οργάνωση αμυντικών θέσεων στο Κιλκίς και τη Θεσσαλονίκη κυρίως, όπως μαρτυρούν σήμερα τα αρχιτεκτονικά κατάλοιπα του περιχαρακωμένου στρατοπέδου Θεσσαλονίκης, που απλώνονται σε έκταση 60 χιλιομέτρων στα σύνορα των δυο Νομών. 

Τακτική γενική συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς

Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Κιλκίς
Τακτική γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 5 το απόγευμα, στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου και με  τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Δήμος Κιλκίς: Αναστέλλεται η λειτουργία νηπιαγωγείων λόγω έξαρσης της εποχικής γρίπης

Με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη αναστέλλεται σήμερα και αύριο Παρασκευή 31 Ιανουαρίου η λειτουργία των νηπιαγωγείων Ευκαρπίας και Σ.Σ. Μουριών λόγω της έξαρσης της εποχικής γρίπης, συνέπεια της οποίας είναι ο υψηλός αριθμός των απουσιαζόντων νηπίων από τα διδακτήρια και όλου του εκπαιδευτικού τους προσωπικού που έχει προσβληθεί από τον ιό της γρίπης.

"Κάποιοι μας κοροϊδεύουν…"

Παρεμβαίνει ο Γιώργος Κρικώνης
Δημότης Κιλκίς και κάτοικος Καμπάνη
Η κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο του χωριού μας είναι επιεικώς απαράδεκτη. Δρόμοι γεμάτοι λακκούβες, νεροφαγώματα, σπασίματα στην άσφαλτο. Κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους και για τους ανθρώπους και για τα αυτοκίνητα. 

Δεν τα κατάφερε η ΚουΠα Κιλκίς απέναντι στο ΓΑΣ Αλεξάνδρειας


Του Γιάννη Σιταρίδη
(koupa basketball team manager)
Στάθηκε ανταγωνιστική μόνο σε ένα δεκάλεπτο, μόχθησε για να επιστρέψει στο σκορ, ωστόσο η κακή συνολικά εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος δεν επέτρεψε σπουδαίες διαφοροποιήσεις στην εξέλιξη του αγώνα. Η ΚουΠα Κιλκίς δεν τα κατάφερε στο κλειστό γυμναστήριο της Μελίκης και μοιραία ηττήθηκε από τον ΓΑΣ Αλεξάνδρειας με 68 – 54, στην 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

"Που είναι ο ιδιοκτήτης οεο;"

Από τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 βρίσκεται παρατημένο το αυτοκίνητο της φωτογραφίας απέναντι από τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς.
Εύλογο λοιπόν είναι το ερώτημα: Μέχρι πότε μπορεί να μείνει το αυτοκίνητο αυτό έτσι παρατημένο;

Αναρωτιέμαι… και αναζητώ αυτούς τους ολίγους…


Γράφει ο Σπύρος Νικ. Καρτσώνης
Αναρωτιέμαι:
γιατί σπανίζουν στο εκκλησιαστικό στερέωμα οι ιεράρχες...
... που προκρίνουν την αγάπη, τη μακροθυμία, τη συγχώρεση, την ποιότητα του λόγου, και όχι την οργή, τον εγωισμό, το πείσμα, την έπαρση, τη χιλιοφθαρμένη θρησκευτική ρητορική…

Eurobank προς Σιωνίδη: Θα λείπουμε αλλά θα είμαστε εκεί...

Απάντηση Eurobank για το κλείσιμο του καταστήματος στο Πολύκαστρο
Αξιότιµε κ. Κ. Σιωνίδη, Δήμαρχε Παιονίας,
µε την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε ότι από τις αρχές Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους η Τράπεζα θα μεταφέρει τις εργασίες του υποκαταστήµατος Πολυκάστρου στο κατάστηµα Κιλκίς (Δ/νση: 211: Ιουνίου και Διογένους, 611 00 Κιλκίς).

Κοπή βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταμόρφωσης Παιονίας

Γράφει ο Δημήτρης Γεω. Αβραμίδης
Εκπαιδευτικός
Σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα με ιδιαίτερη χαρά συγκίνηση και ενθουσιασμό από όλους τους παραβρισκόμενους χωριανούς και φίλους του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεταμόρφωσης, πραγματοποιήθηκε την ηλιόλουστη Κυριακή στις 26.1.2020, από τον Πατέρα Μιχάλη η κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας. Της βασιλόπιτας των τριών φλουριών, όπου προς έκπληξη όλων συνοδεύτηκε από τα παραδοσιακά ποντιακά μας κάλαντα!

Οι τρεις ιεράρχες

Του Θεόφιλου Τιρεκίδη*
Τον 4ο αι. μχ εμφανίζονται οι Πατέρες της Εκκλησίας οι οποίοι είναι φορείς της
Ελληνικής Παιδείας. Οι τρεις ιεράρχες: Ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος. 

Γιορτινό κλίμα στην πίτα του ΚΑΠΗ Δήμου Κιλκίς

Τα αειθαλή μέλη του ΚΑΠΗ Δήμου Κιλκίς έκοψαν την πίτα τους την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στο εντευκτήριό τους με μουσικές και παραδοσιακούς χορούς. Την εκδήλωση, που εξελίχθηκε σε μια μικρή γιορτή, χαιρέτησε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης εκθειάζοντας τη ζωντάνια και τη δυναμική κοινωνική και πολιτιστική παρέμβαση του ΚΑΠΗ στον τόπο μας που επισφραγίζεται με θετικό έργο. 

Αποτελέσματα Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, εξεταστικής περιόδου Νοεμβρίου 2019

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2019, για τις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική, για τα επίπεδα : 

Ετήσιος χορός του Ιππικού Ομίλου Κιλκίς


(Video) Κοπή πίτας 2020 του Συλλόγου Κρητών νομού Κιλκίς «Το Αρκάδι»


Κοπή πίτας 2020 του Συλλόγου Κρητών νομού Κιλκίς «Το Αρκάδι», την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020.