Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Δήμος Κιλκίς: Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου


Ενόψει της θλιβερής επετείου της 19ης Μαϊου για τον ελληνισμό του Πόντου ο Δήμος Κιλκίς διατρανώνει το μήνυμα της καθολικής αναγνώρισης της Γενοκτονίας των 353.000 θυμάτων της κεμαλικής θηριωδίας με εκδηλώσεις που επιδιώκουν, με οδηγό την ιστορική αλήθεια, να καταδείξουν τη Γενοκτονία ως στυγερό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και να κρατήσουν ζωντανή τη μνημοσύνη και τις παραδόσεις του Πόντου.

Η τοπική αυτοδιοίκηση... αλλιώς!


Υπογράφουν οι:
- Αλεξία Χαρακίδα, Κοινωνική Διοίκηση και Πολιτική Επιστήμη Δ.Π.Θ. / Π.Μ.Σ. Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα Ε.Κ.Π.Α. / Π.Μ.Σ. Δημόσιο Δίκαιο και Δημόσια Πολιτική Ε.Κ.Π.Α.
- Χαράλαμπος (Μπάμπης) Καραγεωργίου, Φοιτητής Ιστορίας και Εθνολογίας Δ.Π.Θ. / Αρθρογράφος
- Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Π.Μ.Σ. Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας, Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος

Καταρχήν, ως οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ,) εννοούμε τα πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τα οποία έχουν συσταθεί σε συγκριμένη εδαφική περιφέρεια αρμόδια για την επίλυση τοπικών ζητημάτων και διοικητικών υποθέσεων. Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί αυτόνομη διοίκηση ανεξάρτητη από το κράτος οποία αποβλέπει κρατική εποπτεία με τρόπο όμως που δεν εμποδίζει την ελεύθερη δράση τους. Πρόκειται δηλαδή για όργανα (πρώτος βαθμός :δήμοι, δεύτερος: περιφέρειες) που εκλέγονται με καθολική ψηφοφορία από τους δημότες της περιφέρειας και απολαμβάνουν διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.

Γκουντενούδης: "Μεγάλη τιμή για το Δήμο Παιονίας η επίσκεψη του Μαργαρίτη Σχοινά"

Υπογράφει ο Χρήστος Γκουντενούδης

Πρώην Δήμαρχος Παιονίας
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ»

Αναμφισβήτητα αποτέλεσε μεγάλη τιμή, η επίσκεψη του Έλληνα Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά στον δήμο μας, διότι πρόσφερε την ευκαιρία στους διοικούντες να του παραθέσουν τα διάφορα ζητήματα της περιοχής καθώς και προτάσεις.

EchoWaves Radio Show με τον Παντελή Φαχουρίδη στον OkRadio Κιλκίς


Σήμερα Πέμπτη 13 Μαΐου 2021 στις 8μ.μ. συντονιστείτε στον www.ok-radio.gr.
Για το εβδομαδιαίο ραντεβού σας με την εκπομπή EchoWaves Radio Show με τον Παντελή Φαχουρίδη.

Προχωρά η ολοκλήρωση του κτιρίου του οίκου ευγηρίας Κιλκίς


Υπογράφει Γ. Γεωργαντάς
Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ιωάννης Τσακίρης υπέγραψε χθες την ένταξη του έργου της ολοκλήρωσης του κτηρίου του οίκου ευγηρίας στο Κιλκίς και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του, στο ΠΔΕ 2021.

Κιλκισιώτες αστυνομικοί τσάκωσαν ημεδαπό στη Θεσσαλονίκη για κατοχή ναρκωτικών


Συνελήφθη χθες (12 Μαΐου 2021) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που έγινε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 594 γραμμαρίων και 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.


Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας Πέμπτη 13/5/2021, 6:12 μ.μ.


Εξιχνιάστηκαν 3 ληστείες, απόπειρα ληστείας και 11 περιπτώσεις διαρρήξεων οχημάτων στο πλαίσιο επισταμένων αστυνομικών ερευνών
Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Κορωνοϊός (13/5/2021): 2.489 νέα κρούσματα (13 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 70 θάνατοι και 707 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.167, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 371.693 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 51 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.665 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ενεργοποιήθηκε η ιστοσελίδα της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας


Στο πλαίσιο συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας- ΕΔΥΤΕ Α.Ε., ενεργοποιείται από σήμερα η ιστοσελίδα της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (E.Π.ΑΘΛ.Α.) στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση ανατρέχοντας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.epathla.gov.gr.

Κοντά στους νοσηλευτές ο Δήμαρχος Κιλκίς


Το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς επισκέφθηκε χθες ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας νοσηλευτών για να αποδώσει την οφειλόμενη τιμή στους επαγγελματίες της υγείας που αποτελούν τον κορμό στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Διακήρυξη Αρχών και Αξιών της Πρωτοβουλίας Συνέχειας και Προοπτικής (ΠΡΩ.ΣΥ.Π)


Υπογράφει ο Κωνσταντίνος Β. Κιλτίδης 
Ιατρός – Πρ. Βουλευτής, Υφυπουργός της Νέας Δημοκρατίας
Μακριά από κομματικούς εγκλωβισμούς και διαιρέσεις των Ελλήνων πολιτών ενεργοποιούμε την Πρωτοβουλία Συνέχειας και Προοπτικής (ΠΡΩ.ΣΥ.Π). Ένα όμιλο που προσπαθεί από το 2007, με διακοπές, να επαναφέρει την πολιτική και το «ελληνότροπων» στο προσκήνιο. Μια δεξαμενή σκέψεως και ιδεών, με θεμέλιο και οδηγό τις έννοιες Έθνος, Πατρίδα, Πολιτεία και Κοινωνία. 

Συνάντηση Ανδρίτσου με Κοντοζαμάνη και Γεωργαντά


Δελτίο τύπου Νοσοκομείου Κλκίς
Ο Διοικητής του Γ.Ν. Κιλκίς πραγματοποίησε στις 5 και 6 Μαΐου συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά στην οποία συζητήθηκε ο προγραμματισμός των δράσεων για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου. 

Σκηνογραφίες του άμορφου για την Μαίρη Σάντσεζ



Του Φώτη Μισόπουλου

blueprint of ideas for a novella
Έξω, δεν ξέρω πού,
μέσα μου ίσως,
ακούω τους τριγμούς ενός πλοίου
JOSE' GOMES FERREIRA[1]

Ενισχύεται η υπηρεσία καθαριότητας Δήμου Παιονίας με ένα νέο υπερσύγχρονο σάρωθρο


Δελτίο Δήμου Παιονίας
Ένα νέο υπερσύγχρονο σάρωθρο παρέλαβε ο δήμος Παιονίας ενισχύοντας την υπηρεσία καθαριότητος. Πρόκειται για ένα σάρωθρο μηχανικής σάρωσης, αυτοκινούμενο , τύπου COMPACT χωρητικότητας δεξαμενής απορριμμάτων 4,0 m3, αξίας 162.657,00€, που αποκτήθηκε μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Προμήθεια μηχανημάτων έργου, οχημάτων ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού».

Μπρα ντε φερ


Του Στέφανου Παραστατίδη
Συγκριτικά με πέρσι, έχουμε 2 σημαντικά όπλα στη φαρέτρα μας για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας: Τα εμβόλια και τη γνώση. Τούτο, όμως, δεν αποτυπώνεται στη σύγκριση· τουναντίον.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας συνελήφθησαν 2 άτομα για καλλιέργεια κάνναβης


Συνελήφθησαν χθες (12 Μαΐου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, 2 ημεδαποί άνδρες, για καλλιέργεια κάνναβης.

ΠΟΕΔΗΝ: Παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού, εν μέσω κορωνοϊού με ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις


Ανακοίνωση ΠΟΕΔΗΝ
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά έχει ο εφετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας του Νοσηλευτικού προσωπικού στις 12 Μάη στη συνέχεια της 5ης Μάη που ήταν η Παγκόσμια Ημέρα των Μαιών.

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Ταχματζίδης, μιλά στη Γνώμη στο Θωμά Μαρκόπουλο


Ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Ταχματζίδης, μιλά στη Γνώμη στο Θωμά Μαρκόπουλο
Κύριε Ταχματζίδη καλησπέρα σας. Θα θέλαμε κατ’ αρχάς να μας περιγράψετε αδρομερώς το όραμα σας και το πολιτικό σας σχέδιο.
Υπάρχει όραμα αλλά στο Δήμο μας έπρεπε πρώτα να νοικοκυρέψουμε πράγματα, όχι μόνο σε ότι αφορά τα οικονομικά αλλά κυρίως σε ότι αφορά την οργάνωση των υπηρεσιών. Πρόκειται για δύο νευραλγικούς τομείς, δίχως τους οποίους ένας Δήμος δε μπορεί να δουλέψει ικανοποιητικά.