Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Συγχαρητήριο Πολυάνειου Ωδείου Ι. Μητροπόλεως Κιλκίς

Η Διεύθυνση του Πολυάνειου Ωδείου Ι. Μητροπόλεως Κιλκίς συγχαίρει την σπουδάστρια κλασικών κρουστών ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΤΑΝΑΚΗ του Στεφάνου( τάξη Νταβίνας Φλωρεντίν), η οποία επιλέχθηκε - ανάμεσα σε άλλους νέους καλλιτέχνες ηλικίας 8-19 ετών - για να συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ).

Ένας μικρός παράδεισος πολιτισμού στο σχολείο μας!

Της Χαρούλας Καραμπίδου
Αν ένα σχολείο έχει μια αυλή και μια βιβλιοθήκη, τότε έχει όλα όσα του χρειάζονται. Παραφράζοντας τη φράση του Κικέρωνα, «Αν έχεις ένα κήπο και μια βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται» νομίζω πως πραγματικά το σχολείο μας, το 9ο δημοτικό του Κιλκίς, έχει τα πάντα.

Πληρωμή υπολοίπου διαφοράς για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι μετά την αύξηση των κρουσμάτων της ευλογιάς των αιγοπροβάτων και την εξάντληση των αρχικών πιστώσεων για τη στήριξη των εκμεταλλεύσεων από τη διακοπή βόσκησης, καταβάλλεται το υπόλοιπο της διαφοράς της ενίσχυσης 3,5€/ζώο για 76.923 ζώα, καθώς και τα 10 ευρώ ανά ζώο για τα υπόλοιπα 11.500 ζώα για τα οποία δεν είχαν αποσταλεί στοιχεία στις αρχικές καταστάσεις πληρωμής.

Καταβολή υπολοίπων ποσών Ενιαίας Ενίσχυσης 2013, ύψους 25 εκατ. €

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ελέγχου για την πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης του έτους 2013. Η πληρωμή αφορά 13.335 δικαιούχους, στην πλειοψηφία κτηνοτρόφους και το συνολικό ποσό ανέρχεται σε περίπου 25 εκατ. €.

Ο "Άθλος Κιλκίς" σε πρωτάθλημα μικτών πολεμικών τεχνών σε κλουβί στη Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο 8/03/2014 πραγματοποιήθηκε ένα από τα πιο δυναμικά πλέον πρωταθλήματα μικτών πολεμικών τεχνών (M.M.A.) στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης .

"Για την Πρόοδο και το καλό της Παιονίας"

Ανοικτή επιστολή του ιατρού Νίκου Καπουτζή 
"Όπως κάθε πολίτης που ενδιαφέρεται για τα κοινά, θέλω να πιστεύω ότι όλοι έχουμε καλές προθέσεις και διάθεση προσφοράς. Κάθε υποψία ότι ο οποιοσδήποτε υποψήφιος δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος κινείται από προσωπικό συμφέρον, με στεναχωρεί και νομίζω ότι προσβάλει συνολικά την Παιονία.

«Αλλά…Ζω»: "Η εξουσία του δήμου ανήκει στον ίδιο τον δημότη"

Με μια ακόμη ομολογουμένως πετυχημένη εκδήλωση, η «Πρωτοβουλία Ευθύνης και Συμμετοχής Αλλά…Ζω», συνεχίζει δυναμικά την παρουσία της. Την Κυριακή 9 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο πάρτι γνωριμίας στο “beerhouse art café” .

Κοινωνικές δράσεις της Σχολής Γονέων της Ι.Μητροπόλεως Κιλκίς

Η Σχολή Γονέων της Ι.Μητροπόλεως που λειτουργεί τα τελευταία πέντε χρόνια στο Κιλκίς και πραγματοποιείται στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με συντονίστρια την ψυχολόγο Έλλη Φρεγγίδου, επεκτείνει τη δράση της με μια ακόμα εθελοντική πρωτοβουλία.

Η «Σοσιαλιστική Προοπτική» και η προοπτική της

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Οι αντιδράσεις: Μέσα στον καταιγισμό των ανακοινώσεων για την ίδρυση νέων κομμάτων είναι φυσιολογικό να δημιουργούνται απορίες για τους λόγους συγκρότησης μιας πρωτοβουλίας, όπως η «Σοσιαλιστική Προοπτική», που σκοπό της έχει την ίδρυση πολιτικού κόμματος.