Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Ναβροζίδου: Να αποσυρθεί το αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση


Δελτίο τύπου Ε. Ναβροζίδου
Συζητιέται στη Βουλή το νομοσχέδιο σχετικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τα μελανότερα σημεία του αποτελούν η μείωση του αριθμού των αιρετών μελών των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων, η κατάργηση του 50%+1 με επιβολή του 43%+1 στην εκλογή της πρώτης παράταξης, η επαναφορά της κατανομής των εδρών στα 3/5 υπέρ της πρώτης παράταξης και η επιβολή του 3% ως πλαφόν εισόδου. 

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς (31/5/2021)


Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Σούπερ προσφορά για τα νέα μέλη
«Η χρονιά ολοκληρώνεται και τι καλύτερο από το να φέρετε τα παιδιά σας στον Αλέξανδρο Κιλκίς. Μέχρι τέλη Ιουνίου τα νέα μέλη μαθαίνουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου εντελώς ΔΩΡΕΑΝ από καταξιωμένους προπονητές.
Σας περιμένουμε.

Κιλκίς: Ναι στη ζωή, όχι στην εξάρτηση του καπνού


Περισσότεροι από εξακόσιοι μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης του Κιλκίς συντονίστηκαν σήμερα το μεσημέρι στην ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου Κιλκίς και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ομιλία του κ. Δημήτρη Βλαχόπουλου, πνευμονολόγου, και μέλους του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς για την εθιστική συνήθεια του καπνίσματος.

Kαλές εμφανίσεις των αθλητών του ΓΑΣ Κιλκίς στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ18


Δελτίο τύπου ΓΑΣ Κιλκίς
Το Σάββατο 29/5 πραγματοποιήθηκε το διασυλλογικό πρωτάθλημα της κατηγορίας Κ18 στα Γιαννιτσά με τη συμμετοχή αρκετών συλλόγων της κεντρικής Μακεδονίας. Ο ΓΑΣ Κιλκίς συμμετείχε στους αγώνες δίνοντας συνέχεια στις καλές εμφανίσεις των αθλητών του.

(Video) Ο Κωστίκας, ο Γιωρίκας και το εμβόλιο για κορωνοϊό

Ο Κωστίκας, ο Γιωρίκας και το εμβόλιο για κορωνοϊό, Ιούνιος 2021

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Παιονίας


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Συνεδρίασε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας, στο Πολύκαστρο στις 28-05-2021, το συντονιστικό τοπικό όργανο πολιτικής προστασίας (Σ.Τ.Ο.Π.Π.) του δήμου, για την αντιμετώπιση των κινδύνων από πυρκαγιές για το έτος 2021, με πρόσκληση του αρμόδιου αντιδημάρχου Ηλία Αριζάνη.

10 Ιουνίου: Απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς.


Κιλτίδης: Απαράδεκτες μεθοδεύσεις και διεργασίες στην αξιολόγηση των τροφίμων από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


O κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, απέστειλε επιστολή προς τον κ. Σπήλιο Λιβανό Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Εθελοντική δράση καθαρισμού του παραλίμνιου χώρου της λίμνης Δοϊράνης

Εθελοντική δράση καθαρισμού του παραλίμνιου χώρου της λίμνης Δοϊράνης, ενός από τους πιο σημαντικούς υγροβιότοπους της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ελλάδας, διοργανώνει η εταιρεία ALUMIL σε συνεργασία με το Γραφείο Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς/ Δ/νση Τουρισμού Π.Κ.Μ και τη στήριξη του τμήματος Αλιείας της Π.Ε Κιλκίς, του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης (Δοϊράνης) και του Δήμου Κιλκίς, την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021.
Η ALUMIL στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης προχωρά στον εθελοντικό καθαρισμό του παραλίμνιου χώρου, με τη συμμετοχή εργαζομένων της εταιρείας, μία ημέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, σε μία συμβολική κίνηση με κεντρικό και διαχρονικό μήνυμα την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος.

Αξιόλογες εμφανίσεις αθλητών του "Αίαντα" Κιλκίς στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Κ18


Δελτίο τύπου "Αίαντα" Κιλκίς
Αξιόλογες εμφανίσεις με πολλές υποσχέσεις για το μέλλον πραγματοποίησαν οι αθλητές του "Αίαντα" Κιλκίς στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Κ18 της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας, που διεξήχθη στα Γιαννιτσά στις 29/05/2021.

Ενημέρωση για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και φωταγώγηση του Δημαρχείου Κιλκίς


Στο πλαίσιο της χθεσινής παγκόσμιας ημέρας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και την Κοινότητα Κιλκίς πραγματοποίησαν διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση.

Δήμος Κιλκίς: Διακοπή ρευματοδότησης την Τρίτη 1 Ιουνίου σε δέκα οικισμούς


Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι έχει προγραμματιστεί διακοπή ρεύματος αύριο Τρίτη 1η Ιουνίου:

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα 31/5/2021, 6:30 μ.μ.


Συνελήφθη 43χρονος για εμπορία ναρκωτικών
Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης οδήγησε στη σύλληψη ατόμου που ενέχεται στη διακίνηση ψυχοτρόπων ουσιών.

Από Κιλκισιώτες αστυνομικούς απετράπη η εισαγωγή στη χώρα μεγάλης ποσότητας κάνναβης


- Συνελήφθη ένα άτομο που μετέφερε καλά κρυμμένα στο φορτηγό που οδηγούσε συνολικά 92 δέματα με περισσότερα από 166 κιλά κάνναβης
- Επίσης μέσα σε δέμα με κάνναβη εντοπίσθηκε ένα πιστόλι με γεμιστήρες και φυσίγγια

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, συνελήφθη χθες (30 Μαΐου 2021) το απόγευμα στο Κιλκίς, ένας αλλοδαπός άνδρας, για εισαγωγή και μεταφορά μεγάλης ποσότητα κάνναβης.

Κορωνοϊός (31/5/2021): 1007 νέα κρούσματα (2 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 41 θάνατοι και 481 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.007, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 402.306 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 23 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.865 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αναγέννηση Πλαγιάς: Xρυσή ισοπαλία και τώρα η ώρα του μεγάλου τελικού


Δελτίο τύπου Αναγέννησης Πλαγιάς
Νέα (λευκή) ισοπαλία για την Αναγέννηση Πλαγιάς και πλέον ο δρόμος είναι μονόδρομος για νίκη στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος για να επιτευχθεί ο στόχος της σωτηρίας.

Μηχανογραφικό 2021, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής - Κίνδυνος να μείνουν χιλιάδες υποψήφιοι εκτός σχολών



Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου*
Φέτος αναμένουμε σοβαρές εξελίξεις στις βάσεις και στην εισαγωγή μαθητών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής φέρνει ανησυχία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Θα υπάρξουν περιπτώσεις μαθητών, οι οποίοι ίσως δεν θα μπορέσουν να κάνουν καν μηχανογραφικό.

ΚΚΕ Κιλκίς: Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα - Με ανατροπή γεννιούνται οι ελπίδες, κερδίζεις τη ζωή


Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Μήνυμα αντίστασης, αγωνιστικής απάντησης στον πόλεμο που κήρυξε η κυβέρνηση στην εργατική τάξη με την ανακοίνωση του αντεργατικού νομοσχεδίου που καταργεί το 8ωρο, στάλθηκε από την συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Κιλκίς, το Σάββατο 29-5 στην Πλατεία-Πάρκο Κήπου της πόλης.