Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Δήλωση Χαρακόπουλου για την φορολόγηση αγροτεμαχίων

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος πριν πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του 4ου Agro Quality Festival απαντώντας στην έκκληση του πρόεδρου της οργανωτικής επιτροπής, σκηνοθέτη κ. Μανούσου Μανουσάκη, να μην υπάρξει φορολόγηση στα αγροτεμάχια, είπε τα εξής: «Είμαι ο τελευταίος που θα επιθυμούσε τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων. Και επειδή δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης, θα ήθελα να καλέσω να είναι πιο προσεκτικοί όσοι μιλούν αβασάνιστα ή διαρρέουν πληροφορίες -εντός ή εκτός εισαγωγικών- για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, ενσπείροντας αναστάτωση στους αγρότες που μοχθούν για τον επιούσιο».

Συνελήφθη 32χρονος σε χωριό του Κιλκίς για ναρκωτικά

Συνελήφθη χθες (17.05.2013) το πρωί από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 32 ετών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, σε χωριό του Κιλκίς, στην κατοχή του προαναφερόμενου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

19η Μαΐου, ημέρα εθνικής μνήμης

Γράφει η Σταυρούλα Ξουλίδου
Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης

Η 19η Μαΐου ανακηρύχθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων ως “Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο”. 19 Μαΐου του 1919 ήταν κι όταν ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα και ξεκίνησε το αποτρόπαιο έργο του, την εξόντωση των Ελλήνων της βόρειας Μικράς Ασίας .

Τον χτύπησαν και του άρπαξαν 140 ευρώ και ένα κινητό

Συνελήφθησαν χθες (17.05.2013) το μεσημέρι, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, δύο ημεδαποί 36 ετών, για ληστεία σε βάρος 32χρονου ημεδαπού. 

Τσάκωσαν επ' αυτοφόρω ριφιφίδες στη Βέροια

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας πέτυχαν χθες (17.05.2013) πρώτες πρωινές ώρες, τη σύλληψη επ’ αυτοφώρω ενός ημεδαπού 38 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής. 

Η Νέα Νότια Ουαλία αναγνώρισε την Ποντιακή Γενοκτονία



Μετά τη Γερουσία της Νέας Νότιας Ουαλίας, της μεγαλύτερης αυστραλιανής πολιτείας, τώρα και η Βουλή της ίδιας της πολιτείας αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ποντίων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων.

Επιστολή Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη προς την Άγκελα Μέρκελ

Κυρία  Άγγελα - Δωροθέα Μέρκελ
Τις τελευταίες δεκαετίες Εθνικοί, Ευρωπαϊκοί και Διεθνείς Ακαδημαϊκοί και Πολιτικοί Θεσμοί δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για μία από τις πρώτες γενοκτονίες του 20ου αιώνα την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Εκδηλώσεις "Ακριτών" Πολυκάστρου για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Ο Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες» σας προσκαλεί στο «Σπίτι του Πόντου» την Κυριακή 19 Μαΐου 2013, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.