Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Ο Ευρωσκεπτικισμός τρέφεται από τη Δύση


Γράφει η Αθηνά Αντωνιάδου*
Εν όψει των επικείμενων Ευρωεκλογών ολοένα και φουντώνουν οι συζητήσεις των λεγόμενων συστημικών εκπροσώπων που παρεμβαίνουν στα ΜΜΕ, σε μια επιχειρούμενη προσπάθεια από μέρους τους, προκειμένου να πείσουν το ακροατήριό τους πως Ευρωσκεπτικισμός σημαίνει απομόνωση της ίδιας της Χώρας, αλλά και απομάκρυνση από τα ιδεώδη της Ευρώπης της ισονομίας και των ίσων ευκαιριών για όλους, στροφή προς τα άκρα της δεξιάς ή της αριστεράς, κάτι που όπως λένε θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην υποβάθμιση της οικονομικής ζωής των πολιτών και όχι μόνο. 

Nέα παράταση στα Δελτία Εκπαίδευσης Εξέτασης (Δ.Ε.Ε.) υποψήφιων οδηγών

Σε συνέχεια της χθεσινής ψήφισης του Σχεδίου Νόμου «Δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψήφιων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων, άλλες διατάξεις για τις άδειες οδήγησης και λοιπές διατάξεις» και λόγω της αποχής των υπαλλήλων από το έργο των εξετάσεων, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έδωσε νέα παράταση στα Δελτία Εκπαίδευσης Εξέτασης (Δ.Ε.Ε.) υποψήφιων οδηγών έως τις 30/04/19.

ΚΚΕ: Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των μαθητών των ΕΠΑΛ

Ερώτηση ΚΚΕ προς τους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης 
Από τα μέσα Οκτώβρη παραμένουν απλήρωτοι εκατοντάδες μαθητές ΕΠΑΛ που αποφάσισαν να κάνουν το έτος μαθητείας κατά τη φετινή σχολική χρονιά σε όλη την Ελλάδα. 

Ετήσιος χορός της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κιλκίς


Λαϊκή Συσπείρωση: Ο Δήμος Κιλκίς στάθηκε απέναντι από τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Κιλκίς
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (18/2/2019) οι εργαζόμενοι του Δήμου Κιλκίς έφεραν ως θέμα την απόσυρση της έφεσης που άσκησε ο Δήμος Κιλκίς για την επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού των εργαζομένων του Δήμου, περικοπές τις οποίες επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και διατηρεί και η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πετυχημένα τα εγκαίνια της έκθεσης των τμημάτων ζωγραφικής της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης των τμημάτων ζωγραφικής της Τέχνης με θέμα: «Το παράθυρο». 
Μια δυνατή, δεμένη εικαστική ομάδα με οδηγό και πρωτοστάτη το Νικόλα Μπλιάτκα μας έδωσε έργα με πληρότητα, άποψη και αισθητική.

Αύξηση των αμοιβών στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία με την οποία αυξάνονται οι αμοιβές των απασχολούμενων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Αποτίμηση προγραμμάτων ανακύκλωσης στο Δήμο Κιλκίς

Εισήγηση Αντιδημάρχου Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Αικατερίνης Γιαννακούλα – Ζιούτα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 
Κύρια Πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι 
Έχω την τιμή να σας παρουσιάσω συνοπτικά τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει για τα εφαρμοζόμενα προγράμματα ανακύκλωσης στο Δήμο Κιλκίς. Σε γενικές γραμμές πρέπει να σημειώσω ότι η πορεία της ανακύκλωσης σημειώνει θεαματική άνοδο χάρη στην καλύτερη οργάνωση και ενίσχυση του εξοπλισμού ανακύκλωσης που διαθέτει ο Δήμος Κιλκίς και κατά δεύτερο λόγο στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των δημοτών μας, ειδικά των μαθητών και των νέων ανθρώπων σε φιλικά περιβαλλοντικές προτάσεις.

Άλλη μια πρωτοπορία του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς

Δελτίο τύπου 3ου Γυμνασίου Κιλκίς
Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς, θεωρώντας ότι τα εκπαιδευτικά οφέλη από την εκμάθηση της μουσικής και την ενσωμάτωσή της στο σχολικό πρόγραμμα είναι σημαντικά για τη συνολική ανάπτυξη των μαθητών, προχώρησε στην αγορά μουσικών οργάνων, που αντιστοιχούν στον αριθμό είκοσι δυο (22 κιθάρες) των μαθητών κάθε τμήματος. 

Το ΚΚΕ ψήφισε υπέρ των δικαιωμάτων όλων των ζώων -Όλα τα άλλα κόμματα καταψήφισαν το άρθρο 24Α

Γράφει ο Παναγιώτης Σαββίδης
Στην συζήτηση που έγινε τις προηγούμενες μέρες για την αναθεώρηση άρθρων του συντάγματος υπήρχε και η συζήτηση για το άρθρο 24Α για την «προστασία άγριας ζωής, της ευζωίας όλων των ζωικών ειδών και ιδίως καθιέρωση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης, φύλαξης, μεταφοράς και εισαγωγής τους».

Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών

Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 έως και την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019.

Επίσκεψη του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς στο «Ελληνικό Παιδικό χωριό Φιλύρου» Θεσσαλονίκης

Δελτίο τύπου 2ου Γυμνασίου Κιλκίς
Το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς και συγκεκριμένα οι τάξεις Γ1- Γ2-Γ3 επισκέφτηκαν στις 12-2-2019 το « Ελληνικό Παιδικό χωριό Φιλύρου» Θεσσαλονίκης, συνδέοντας την επίσκεψη αυτή με τη δράση-πρωτοβουλία συλλογής και αποστολής τροφίμων, φαρμάκων και ρουχισμού, που υλοποιήθηκε κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Αυτό είναι το blog της Λαϊκής Συσπείρωσης Κιλκίς και Παιονίας

Δελτίο τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Κιλκίς και Παιονίας
Η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ ενημερώνει ότι λειτουργεί επίσημος ιστότοπος – blog της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Κιλκίς και στο Δήμο Παιονίας, στη διεύθυνση lskilkispaionias.blogspot.com.

Κιλκίς: Octagon Fighting Knock Down Pro Show

Δυνατές αναμετρήσεις αναμένονται στο Octagon Fighting Knock Down Pro Show που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Victoria στις 17 Μαρτίου στο Κιλκίς.Τα έσοδα θα διατεθούν για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς.

Οπισθοδρομώντας επικίνδυνα...

Του Δημήτρη Νίκογλου
Όταν η στασιμότητα της εξέλιξης σε μια χώρα γίνεται πλέον συνήθεια και η καθημερινότητα μας παραπέμπει σε κάθε  τι παλιό και ξεπερασμένο, η θύμηση και ο νους μας επαναφέρουν στην μνήμη την λέξη οπισθοδρόμηση.

Πληρωμή Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου, ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Ιανουαρίου 2019.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από το Σάββατο 23 έως και τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 05/21-02-2019), που ισχύει από το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 έως και τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019.

Κοινή δήλωση Κώστα Σιωνίδη – Θανάση Τζούρτζου: Τα δύο ποτάμια Γουμένισσας είναι και πρέπει να παραμείνουν χώρος αναψυχής

Συνυπογράφουν:
Κώστας Σιωνίδης, Υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας 
Το 2017 η διοίκηση του κ. Γκουντενούδη επανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της γνωμοδότησης για επένδυση υδροηλεκτρικού σταθμού στη θέση δύο ποτάμια Γουμένισσας.

Συγχαρητήρια στις αθλήτριες και στους αθλητές του "Αετού" που πήραν μέρος στο 3ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού νομού Κιλκίς

Δελτίο τύπου "Αετού" Κιλκίς
Συγχαίρουμε τους αθλητές του ΑΕΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ που συμμετείχαν στο 3ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Νομού Κιλκίς που διεξήχθη την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, εκπροσωπώντας τα σχολεία τους.

Ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Χ. Χατζησάββας

Δελτίο τύπου Χ. Χατζησάββα
«Σχετικά με το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Κιλκίς» 
Ζήτημα το οποίο απασχολεί έντονα τους πολίτες του Δήμου Κιλκίς τα τελευταία έτη αποτελεί ο μεγάλος αριθμός αδέσποτων ζώων, κυρίως σκύλων, σε κατοικημένες περιοχές και τα προβλήματα που συνεπάγονται για την ασφάλεια των πολιτών, για την δημόσια υγεία, αλλά επίσης και για τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των ίδιων των αδέσποτων ζώων.

Κιλκίς: Αφιερωματική εκδήλωση για τον Αλέξανδρο Υψηλάντη

Κιλκισιώτες αστυνομικοί συνέλαβαν 6 άτομα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων

Συνελήφθησαν προχθές (19 Φεβρουαρίου 2019) το πρωί από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, έξι αλλοδαποί ηλικίας από 23 έως 42 ετών, για λαθρεμπόριο τσιγάρων και καπνού.

Δήλωση προσχώρησης Νίκου Αβραμίδη στο δημοτικό συνδυασμό του Δημήτρη Κυριακίδη

Υπογράφει
ο Νίκος Αβραμίδης 
Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς
Εδώ και είκοσι χρόνια ασχολούμαι με τα κοινά με γνώμονα το καλό των πολιτών και του τόπου μου,από οποιαδήποτε θέση ευθύνης. Ως Πρόεδρος Αναπήρων ν. Κιλκίς, ως Πρόεδρος του Γηροκομείου Κιλκίς, ως Νομαρχιακός και Δημοτικός Σύμβουλος και ως Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κιλκίς. Εργάστηκα ως τεχνικός υπάλληλος του ΟΤΕ και σήμερα είμαι συνταξιούχος.

Δήμος Κιλκίς: Δωρεάν εξοπλισμός σε νοικοκυριά 13 οικισμών με ασθενές τηλεοπτικό σήμα

Ανακοίνωση Δήμου Κιλκίς
Τη δυνατότητα πρόσβασης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας παρέχει δωρεάν σε νοικοκυριά δεκατριών οικισμών του Δήμου Κιλκίς που έχουν ασθενές τηλεοπτικό σήμα η Γεν. Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων του υπ. Ψηφιακής Πολιτικής. 

Με 24 αθλητές ο "Άθλος" Κιλκίς στο 6ο ΤΑΕ ΚΒΟ-ΝΤΟ KIDS CUP στις Σέρρες

Δελτίο τύπου "Άθλου" Κιλκίς
Στις 17/02/2019 ημέρα Κυριακή πραγματοποιήθηκε το 6ο ΤΑΕ ΚΒΟ-ΝΤΟ KIDS CUP στις Σέρρες στο ΔΑΚ Σερρών. Η συμμετοχή αθλητών από την Βόρεια Ελλάδα ήταν μεγάλη. Η διοργάνωση αυτή πραγματοποιείτε με σκοπό την ένταξη των μικρών αθλητών στην έννοιά των αγώνων και την διαδικασία απόκτησης εμπειρίας.

Tο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς πανέτοιμο για τις προκλήσεις του μέλλοντος

Υπογράφει ο Αλέξανδρος Α. Ταμουτσίδης
Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς 
Το 2ο Γυμνάσιο είναι ένα ιστορικό σχολείο που έχει δημιουργήσει μια καλή παράδοση στα εκπαιδευτικά πράγματα του Κιλκίς. Συνεχίζοντας την παράδοση αυτή, υλοποιούμε τα τελευταία χρόνια, βήμα βήμα, το σχεδιασμό μας για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του, χτίζοντας πάνω στα θεμέλια που έβαλαν οι προκάτοχοί μας. 

Φωτιά στο πρωτάθλημα Β' Εθνικής από την γυναικεία ομάδα του Αίαντα Κιλκίς

Δελτίο τύπου Αίαντα Κιλκίς
Τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε η γυναικεία ομάδα του Αίαντα απέναντι στον Πιερικό Κατερίνης με 1-3 σετ διατηρώντας ανοιχτή την υπόθεση του Πρωταθλητή.

Διακρίσεις του Αίαντα Κιλκίς στο σχολικό πρωτάθλημα σκάκι

Δελτίο τύπου Αίαντα Κιλκίς 
Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, διεξήχθη το 3ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού του Νομού Κιλκίς. Οι αγώνες έλαβαν χώρα στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς με τη συμμετοχή συνολικά 75 μαθητών και μαθητριών.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά συμμετείχαν μαθητές μέλη του Σκακιστικού Τμήματος του Α.Σ. ΑΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ και κατόρθωσαν να διακριθούν. 

Η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος "Δάφνες και Πικροδάφνες", στο Κιλκίς

Ο Δήμος Κιλκίς και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σας προσκαλούν στη θεατρική παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος “Δάφνες και Πικροδάφνες” την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου,στις 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Ο Στρατηγός Ε. Συναδινός στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου
Πατριωτικής
Ριζοσπαστικής
Ένωσης
Ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός στις 24 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 12.00 μ.μ. θα βρίσκεται στο Κιλκίς στο ξενοδοχείο VICTORIA (δυτ. περιφερ. Κιλκίς) όπου θα έχει συνάντηση ανοικτή με συνεργάτες και φίλους της κίνησης όπου θα συζητηθούν τρέχοντα θέματα.

Αναβάλλεται η γιορτή προς τιμήν των εθελοντών της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κιλκίς

Αναβάλλεται λόγω έκτακτου συμβάντος, η προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019  γιορτή προς τιμήν των εθελοντών της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κιλκίς. Η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί.

Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς: Διήμερη εξόρμηση στο Bansko

Δελτίο τύπου Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς προγραμματίζει το σαββατοκύριακο 02 – 03 Μαρτίου 2019 διήμερη εξόρμηση στο χιονοδρομικό κέντρο του Bansko Βουλγαρίας, με διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4*, με ημιδιατροφή, μέσα στο Bansko.

Κιλκίς: Πολιτική εκδήλωση-ομιλία με τον Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη

Ανακοίνωση Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Κιλκίς
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής νομού Κιλκίς καλεί όλους τους φίλους και τα μέλη του να δώσουν το παρών στην πολιτική εκδήλωση-Ομιλία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24-02-2019 και ώρα 11:00 στο Επιμελητήριο Κιλκίς με κεντρικό ομιλητή τον Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Συλλυπητήρια για το θάνατο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Σάββα Καραμπίδη

"Η Διοίκηση του Συλλόγου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών «Α.Ο. Κιλκισιακού και Φίλων», μετά το άγγελμα του θανάτου του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Σάββα Καραμπίδη, αυτής της εμβληματικής μορφής της ομάδας του Κιλκισιακού αλλά και του Κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του και της εύχεται υγεία και δύναμη για να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη του."