Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011 (Πριν από 10 χρόνια ακριβώς)


Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, όπως ακριβώς κυκλοφόρησε πριν από 10 χρόνια, την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011.
Κάντε κλικ πάνω στον παρακάτω τίτλο.
ΓΝΩΜΗ

Θρακική Εστία Κιλκίς: 200 χρόνια Ελλάδα - 200 χρόνια Ελευθερία


Δελτίο τύπου 
Θρακικής Εστίας Κιλκίς
“Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν η ένοπλη εξέγερση των Ελλήνων έναντι του οθωμανικού ζυγού και στρατού..”. Κάπως έτσι ξεκινά να διδάσκεται η ιστορία, η απελευθέρωση από τα 400 χρόνια τουρκικού ζυγού. 200 χρόνια μετράμε φέτος από την ημέρα εκείνη που σήμανε την αρχή της ελευθερίας. 

Ελληνικές παθογένειες


Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Χτες το βράδυ είδα για δεύτερη φορά την ταινία "Καζαντζάκης" του Γιάννη Σμαραγδή. Συμπεράσματα ίδια. Καλογυρισμένη, ποιητική, κατατοπιστική, ακόμα και γύρω από τις λεπτομέρειες που αφορούν στη ζωή και το έργο του τόσο σημαντικού Έλληνα λογοτέχνη.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας Κυριακή 21/3/2021, 9:37 μ.μ.


Άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους μετά από επεισόδιο στην περιοχή της Χαριλάου
Βραδινές ώρες χθες (20-03-2021), στην περιοχή Χαριλάου, ομάδα 40 περίπου ατόμων, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με τη χρήση ξύλινων – μεταλλικών αντικειμένων, πραγματοποίησαν επίθεση σε βάρος παρευρισκομένων οπαδών ομάδας της πόλης, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο (2) εξ αυτών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε Ιδιωτικό Ιατρικό Κέντρο, ενώ παράλληλα προκάλεσαν φθορές σε δεκαοκτώ (18) σταθμευμένα οχήματα.

Ένας χρόνος πανδημία και κυβερνητική ασυδοσία


Γράφει ο Γρηγόρης Κυριακού
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ
Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας. Στην αρχή όλα φάνταζαν διαχειρίσιμα και η κοινωνία -εκτός μιας ισχνής μειοψηφίας- ότι συμμορφώνεται στα μέτρα. Ακόμα και αν το κόστος ήταν οικογένειες να θυσιάσουν το μηνιαίο εισόδημα για να αποφευχθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Δήλωση Ε. Αγαθοπούλου για την απόφαση της Τουρκίας να αποχωρήσει από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Κι ήθελε ακόμη πολύ φως να ξημερώσει
όμως εγώ δεν παραδέχτηκα την ήττα,
έβλεπα τώρα πόσα κρυμμένα τιμαλφή έπρεπε να σώσω
πόσες φωλιές νερού να συντηρήσω μέσα στις φλόγες.

Μανώλης Αναγνωστάκης

Σήμερα, 21 Μαρτίου, ημέρα ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό, ούτε ο ρατσισμός, ούτε ο φασισμός έχουν εκλείψει. Αντίθετα επελαύνουν ραγδαία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα κεκτημένα δικαιώματα των ανθρώπων, τις αξίες και τα προτάγματα που με πολύ κόπο, αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν.

Κορωνοϊός (21/3/2021): 1.514 νέα κρούσματα (6 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 41 θάνατοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.514, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 237.125 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 68 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.757 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επαναλειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι, Ευρωπού και Παλατιανού


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς ανακοινώνει ότι από την Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 θα επαναλειτουργήσουν o Αρχαιολογικός Χώρος Παλατιανού στο Δήμο Κιλκίς και ο Αρχαιολογικός Χώρος Ευρωπού στο Δήμο Παιονίας, καθημερινά (εκτός Τρίτης), 8.00 - 16.00. Κατά την αργία της 25ης Μαρτίου οι χώροι θα είναι κλειστοί.

Δήλωση Γ. Φραγγίδη για την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού


Υπογράφει ο Γ. Φραγγίδης
Βουλευτής
Με αφορμή την καθιέρωση της 21ης Μαρτίου ως παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και της εξάλειψης των φυλετικών διακρίσεων, οφείλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας για να υπερασπιστούμε εκεί νους τους ανθρώπους που έχουν πέσει θύματα της ξενοφοβίας, των διακρίσεων και της μισαλλοδοξίας.

(Video) Άμεση αντιμετώπιση διαρροής νερού στην οδό Τριανταφυλλίδου στο Κιλκίς

Άμεση αντιμετώπιση διαρροής νερού στην οδό Τριανταφυλλίδου στο Κιλκίς, την Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Τι λέει το ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Δασών


Ανακοίνωση ΚΚΕ 
Η Παγκόσμια Ημέρα Δασών βρίσκει τα δάση και τα δασικά οικοσυστήματα στο στόχαστρο μιας διογκούμενης καταστροφής και συνεχιζόμενης υποβάθμισης. Η καπιταλιστική ανάπτυξη, σε διεθνές επίπεδο, αντιμετωπίζει τα δάση ως πόρο που μπορεί να αυξήσει την κερδοφορία του κεφαλαίου και ως έδαφος, για να επεκτείνει τις οικονομικές του δραστηριότητες, οδηγώντας στην υποβάθμισή τους και στην ταχύτατη αποψίλωση εκατομμυρίων στρεμμάτων δασικής γης ετησίως, επιδεινώνοντας τις συνθήκες ζωής όλων των λαών του πλανήτη.

Φιλική Εταιρεία: Το «λίκνο» της Ελληνικής Παλιγγενεσίας


Υπογράφουν οι:
- Νικολόπουλου Αναστασία, Δικηγόρος Αθηνών, ΠΜΣ στην Παγκόσμια Δημοσιογραφία, Α.Π.Θ.
- Πολυτάνου Γεωργία,  Αναλύτρια Ενεργειακής Ασφάλειας / MSc in Energy and Climate Crisis, Πανεπιστήμιο Πειραιά
- Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, ΠΜΣ Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας, Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος
Μέσα του Σεπτεμβρίου του 1814 ιδρύεται ανήμερα του Τιμίου Σταυρού στην Οδησσό της Ρωσίας μια οργάνωση, που θα επιφέρει την έκρηξη της Επανάστασης. Η Φιλική Εταιρεία ήταν η σημαντικότερη από τις μυστικές οργανώσεις που ιδρύθηκαν με σκοπό την προετοιμασία της επανάστασης και την απελευθέρωση των Ελλήνων από τον οθωμανικό ζυγό. 

Πως εννοεί ο κ. Τσίπρας το πολιτικό μορατόριουμ;

Γράφει ο Χαράλαμπος 
Καραγεωργίου
Είδαμε πριν λίγες μέρες τον τέως πρωθυπουργό να ρίχνει στο τραπέζι μία πρόταση για “πολιτικό μορατόριουμ”, δηλαδή για μία κατά κάποιο τρόπο ανακωχή μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης λόγω της πανδημίας. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη ή μάλλον πως το εννοεί ο κ. Τσίπρας; Μήπως η επίσπευση των διαδικασιών για την Προανακριτική για τον Νίκο Παππά έπαιξε κάποιο ρόλο;