Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Αγαθόπουλος: Όχι στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας

Υπογράφει ο Δημήτρης Αγαθόπουλος
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης Κιλκίς "Συμμετέχω"
Σήμερα, 27/4/2020 και μόνο 4 ημέρες μένουν μέχρι την ημερομηνία λήξης αναστολής των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Η διαδικασία απελευθερώνεται από 01/05/2020, αλλά δεν υπάρχει ακόμη καμία απόφαση της Κυβέρνησης που να την αναιρεί, αλλά ούτε και το νέο πτωχευτικό πλαίσιο, που θα καλύπτει φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα 27/4/2020, 10:30 μ.μ.

Σύλληψη για κλοπή 
Συνελήφθη χθες (26 Απριλίου 2020) το βράδυ από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης ένας άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα της ίδιας ημέρας, αφαίρεσε ένα μοτοποδήλατο που ήταν σταθμευμένο έξω από οικία. Το κλεμμένο όχημα εντοπίσθηκε εγκαταλειμμένο και κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του.

Ερώτηση Γ. Φραγγίδη με θέμα «Ζωτική η ανάγκη ύπαρξης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου στήριξης και επανεκκίνησης του Τουρισμού»

Δελτίο τύπου Γ. Σ. Φραγγίδη 
Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό τουρισμού (ΑΠ: 635/26-4-2020) κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο υπεύθυνος του κοινοβουλευτικού τομέα τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής κ. Γεώργιος Φραγγίδης, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει να παρουσιάσει άμεσα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης και επανεκκίνησης του Τουρισμού.

Υγειονομικό υλικό παρέδωσε σήμερα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Ελληνική Αστυνομία

Υγειονομικό υλικό και είδη ατομικής προστασίας για τους Αστυνομικούς της Κεντρικής Μακεδονίας παρέδωσε σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στην ηγεσία της ΕΛΑΣ στην Κεντρική Μακεδονία.

"Ας μιλήσουμε σοβαρά για τον "παλιάτσο" των αστών"

Γράφει ο Παναγιώτης Σαββίδης
O Άδωνις Γεωργιάδης αποτελεί από μόνος του μια κατηγορία κολάκων που αναρριχήθηκε σαν ερπετό στον κορμό της αστικής διακυβέρνησης. Είναι ένας από τους πρόθυμους της παρασιτικής τάξης της καπιταλιστών, που ενίοτε μετατρέπεται σε «λαγός» των οικονομικών τους αξιώσεων – συμφερόντων.

Εργασίες συντήρησης στη 2η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας

Eργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στη 2η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την Τετάρτη 29 Απριλίου έως την Πέμπτη 30 Απριλίου και από τη Δευτέρα 4 Μαΐου έως και την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020.

Δ. Κυριακίδης: Ο Δήμος Κιλκίς θωρακίστηκε κατάλληλα και έγκαιρα για τον Covid -19

Υπογράφει ο Δημήτρης Κυριακίδης
Δήμαρχος Κιλκίς
Η βίαιη εισβολή του Covid-19 έχει μεταβάλλει ριζικά τον τρόπο της ζωής μας. Οι προσλαμβάνουσες εικόνες είναι παντού ίδιες. Οι πολίτες μένουν σπίτι και εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. για την ασφάλειά τους, η εμπορική αγορά έχει νεκρώσει με εκτεθειμένες πληγές στην τοπική οικονομία ενώ δεν είναι λίγοι οι συνδημότες μας που ζουν με το άγχος της εργασιακής ανασφάλειας αφού η επόμενη μέρα προοιωνίζεται αβέβαιη για πολλούς κλάδους της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. 

Ο Ερυθρός Σταυρός Γουμένισσας αναλαμβάνει διευκολύνσεις προς ευάλωτες ομάδες πληθυσμού

Ανακοίνωση Ερυθρού Σταυρού Γουμένισσας
Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Γουμένισσας στα πλαίσια των δραστηριοτήτων που μπορεί να αναλάβει, σε σχέση με την πανδημία covid-19, προκειμένου να βοηθήσει πολίτες του Δήμου Παιονίας, ενημερώνει πως αναλαμβάνει τις παρακάτω διευκολύνσεις προς ευάλωτες ομάδες πληθυσμού:

Δήμος Κιλκίς: Τεχνικές παρεμβάσεις σε δημοτικά κτήρια και σχολικές μονάδες

Έργα συντήρησης σε δημοτικά κτήρια και σχολικές μονάδες προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα στη Δημοτική Ενότητα Κιλκίς. Οι παρεμβάσεις στο σύνολό τους αφορούν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες στις εσωτερικές εγκαταστάσεις, στον περιβάλλοντα χώρο και στην εξωτερική περίφραξη. Αποσκοπούν στην ασφαλή λειτουργία των κτηριακών συγκροτημάτων και θα γίνουν με τη χρήση σύγχρονων υλικών και τεχνολογιών.

Ευχαριστήριο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς

Ανακοίνωση Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς 
Ολοκληρώθηκε και φέτος με απόλυτη επιτυχία η δράση διανομής δεμάτων αγάπης προς τις τριακόσιες οφελούμενες οικογένειες που υποστηρίζει ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια το Περιφερειακό μας Τμήμα. 

Διανομή συσσιτίου στο Δήμο Παιονίας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων προστασίας ευπαθών ομάδων από τον Κορωνοϊό (Covid-19) και σε εφαρμογή των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 55/τ.Α’/11-3-2020, ΦΕΚ 64/τ.Α’/14-3-2020 και ΦΕΚ 68/τ.Α’ /20-3-2020), της Υπουργικής απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών, τροφοδοτεί την δομή του δήμου Παιονίας «Βοήθεια στο Σπίτι» με συσσίτια για τους εξυπηρετούμενους από την δομή.

Το Νοσοκομείο Γουμένισσας εκφράζει την ευγνωμοσύνη του...

Δελτίο τύπου Νοσοκομείου Γουμένισσας
Για άλλη μια φορά το Νοσοκομείο Κ.Υ. Γουμένισσας αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για την στήριξη και την αμέριστη συμπαράσταση της, την Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου.

Δήμος Κιλκίς: Νέες απολυμάνσεις σε πλατείες και παιδικές χαρές

Σε νέες απολυμάνσεις του δημόσιου χώρου προχώρησε το εξουσιοδοτημένο συνεργείο, με το οποίο συνεργάζεται ο Δήμος Κιλκίς, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων αποτροπής πιθανής διασποράς του Covid- 19. 

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας με τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020, στις 12 το μεσημέρι.

Αγαθοπούλου: Η Κυβέρνηση προωθεί αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο με αντικανονικό τρόπο

Γράφει η Ε. Αγαθοπούλου
Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ νομού Κιλκίς
Εν μέσω πανδημίας και σε μια Βουλή που υπολειτουργεί, η Κυβέρνηση θεώρησε καλό να καταθέσει νομοσχέδιο για τον «εκσυγχρονισμό» της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας. Ο «εκσυγχρονισμός» της Κυβέρνησης μεταφράζεται σε εγκληματικές εκπτώσεις στην περιβαλλοντική νομοθεσία, όπως στη διαδικασία Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης, στην χωροθέτηση ΑΠΕ, στη διαχείριση των Προστατευόμενων Περιοχών, στους δασικούς χάρτες, καθώς και στη διαχείριση των αποβλήτων. 

Ας τις αλλάξουν ή ας τις κατεβάσουν τις σημαίες στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Κιλκίς

Παρεμβαίνει ο αναγνώστης της Γνώμης Κ. Ε.
Αυτή η κατάσταση είναι εδώ και καιρό στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Κιλκίς, να ευαισθητοποιηθεί κάποια η κάποιος υπεύθυνος.

Τι θα γίνει με τα ΕΠΑΛ;

Υπογράφει η Μαρία (Μάνια) Παναγιωτίδου
Ενήλικη μαθήτρια του ΕΠΑΛ Αξιούπολης
Προχθές διαβάζοντας ηλεκτρονικό έντυπο για την καθημερινή μου ενημέρωση ήρθα αντιμέτωπη με μια πολύ δυσάρεστη είδηση. Μέσα στο νομοσχέδιο για την Παιδεία υπάρχει και το κομμάτι που αφορά τα ΕΠΑΛ. 

Θρίαμβος του εθελοντισμού στο Δροσάτο Κιλκίς

Υπογράφει η Σοφία Τσουλφαΐδου
Με γνώμονα την καλή διάθεση και την αγάπη για τον τόπο τους κάτοικοι του Δροσάτου Κιλκίς δίνουν το "καλό παράδειγμα". Έτσι, λοιπόν, εδώ και αρκετά χρόνια συντηρούν ένα μικρό εκκλησάκι (Αγίου Γεωργίου), το οποίο έχτισε στο χωριό η τότε στρατιωτική μονάδα το καλοκαίρι του 1958.

Δωρεά αγάπης από 30χρονο μετανάστη στο Κέντρο Υγείας Δροσάτου

Οικονομικός μετανάστης ο Δημήτρης Δαλακιάν. Αρμενική η καταγωγή του αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Δροσάτο. Το πάλεψε σκληρά με τη δουλειά αλλά δεν έβγαινε στα μαύρα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Με βαριά καρδιά πήρε τα μάτια του κι έφυγε για τη Στουτγκάρδη της Γερμανίας. Από τότε πέρασαν πέντε χρόνια. 

Μέτρα για την προστασία από τσιμπήματα κουνουπιών

Στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος για την καταπολέμηση κουνουπιών που υλοποιείται κάθε χρόνο από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας του πληθυσμού της Π.Ε. Κιλκίς, σας ενημερώνουμε για την προστασία από τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

Τζιτζικώστας: Ανοίγουμε από σήμερα το βράδυ τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης

Την άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, από σήμερα το βράδυ στις 22.00’ αποφάσισαν σε επικοινωνία τους ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ραντίζουν τα πλατάνια στις πλατείες του Δήμου Παιονίας

Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Ο δήμος Παιονίας ξεκινά φέτος εγκαίρως το ράντισμα στα πλατάνια που βρίσκονται στις πλατείες των πόλεων και των χωριών του δήμου, προκειμένου να αποφευχθεί το πρόβλημα που παρουσιάστηκε τα τελευταία χρόνια με τις κάμπιες και το οποίο κατά μεγάλο ποσοστό οφειλόταν στο χρόνο που πραγματοποιούντο τα ραντίσματα.