Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Γ. Φραγγίδης: «Κενό γράμμα» και εμπαιγμός του πολίτη ο γιατρός για όλους της κυβέρνησης της ΝΔ

Δείτε το Video ΕΔΩ ή κάντε κλικ επάνω στην εικόνα
Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα ως ειδικός αγορητής του Κινήματος Αλλαγής, ο βουλευτής Κιλκίς και υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας κ. Γιώργος Φραγγίδης, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο «Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες διατάξεις».

Πεζοπορία μνήμης και σεμινάριο πρώτων βοηθειών στο Φανό Παιονίας

Δελτίο τύπου 
 Πολιτιστικού Μορφωτικού Αναπτυξιακού Σύλλογος Φανού Κιλκίς
Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Αναπτυξιακός Σύλλογος Φανού Κιλκίς επιστρέφει σε δράση, συνδυάζοντας ιστορία, πεζοπορία στη φύση με ξεχωριστό ενδιαφέρον και σεμινάριο πρώτων βοηθειών που θα πραγματοποιηθούν στο χωριό μας Φανό Κιλκίς την Κυριακή 15 Μαϊου 2022.

" Σοφία Τσιραμπίδου θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη"

"Η διευθύντρια, οι καθηγητές και οι μαθητές του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Κιλκίς εκφράζουν τη θλίψη τους για τον αδόκητο χαμό της μαθήτριας και συμμαθήτριας Τσιραμπίδου Σοφίας. Αντί στεφάνου και γνωρίζοντας τα φιλάνθρωπα αισθήματά της, προσφέρουμε στη μνήμη της χρηματικό ποσό στο Σύλλογο ΑΜΕΑ Βηματίζω. Η Σοφία θα μείνει στη μνήμη μας ως μια γυναίκα γεμάτη χαρά, χαμόγελα, αισιοδοξία και αγνά αισθήματα. 

Ομιλία Ε. Αγαθοπούλου στη συζήτηση του νομοσχεδίου "Γιατρός για όλους"

Σημεία ομιλίας της βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Κιλκίς, Ειρήνης Αγαθοπούλου, στο πλαίσιο συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας «Γιατρός για όλους»
Η κ. Αγαθοπούλου ξεκίνησε την ομιλία της τονίζοντας ότι μετά από δύο χρόνια πανδημίας και υγειονομικής κρίσης και εν μέσω ενεργειακής κρίσης, ακρίβειας και κοινωνικής φτωχοποίησης, η Κυβέρνηση επιλέγει να φέρει στη Βουλή ένα νομοσχέδιο εκχώρησης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στον ιδιωτικό τομέα που έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω επιβάρυνση της τσέπης των πολιτών.

Λεωνίδας Δημητριάδης: Την 15η Μαίου η αντίστροφη μέτρηση για την πολιτική αλλαγή

Υπογράφει ο Λεωνίδας Δημητριάδης
Η 15η Μαίου σηματοδοτεί την κορύφωση της απόφασης του Συνεδρίου μας, το οποίο ενέκρινε καινοτόμες και βαθιές τομές στο πεδίο των πολιτικών θέσεων όσο και των καταστατικών αλλαγών

Γ. Γεωργαντάς στο Συνέδριο της ΕΕΕΟ: Ο συγκερασμός παραδοσιακών καλών πρακτικών και επιστημονικής τεχνογνωσίας η απάντηση στις προκλήσεις της νέας εποχής

Ο συγκερασμός των παραδοσιακών καλών πρακτικών στις καλλιέργειες και των σύγχρονων επιστημονικών καινοτομιών θα δώσει τη δυνατότητα στη χώρα μας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος, αλλά και σε όποιον θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον πρωτογενή τομέα να εξελιχθεί και να διασφαλίσει ένα καλό εισόδημα, επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 30ου Συνεδρίου της ΕΕΕΟ που έγινε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ολοκλήρωσε τη δράση της, η Θεατρική Ομάδα του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς

Δελτίο τύπου 
2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς
Η Θεατρική Ομάδα του 2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Κιλκίς που λειτούργησε κατά το σχολικό έτος 2021-2022 στο πλαίσιο του Ομίλου Θεατρικής Αγωγής με υπεύθυνη καθηγήτρια τη φιλόλογο Ελένη Λιαρετίδου, ολοκλήρωσε τη δράση της με τη θεατρική παράσταση της αρχαίας τραγωδίας « Τρωάδες» του Ευριπίδη.

Εξιχνιάστηκε απάτη σε ηλικιωμένο στη Βέροια

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση περίπτωσης απάτης σε βάρος ηλικιωμένου άνδρα. Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού άνδρα για το αδίκημα της απάτης.

"Χιονοστιβάδα" φωτοβολταϊκών στον κάμπο Θεσσαλονίκης – Κιλκίς

Δελτίο τύπου
 περιφερειεακής παράταξης “Κοιτάμε Μπροστά”

Ερώτηση για γραπτή απάντηση κατέθεσε η περιφερειεακή παράταξη “Κοιτάμε Μπροστά” προς τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα, σχετικά με τις εγκρίσεις φωτοβολταϊκών σταθμών στον κάμπο της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς.

Σταλάγματα ψυχής

Tου Κώστα Μπούζα
Όπως κάθε βράδυ, σαν κόπασε ο θόρυβος της βιοτής, αποτραβήχτηκε στο γραφείο του. Προχώρησε χαϊδεύοντας με μια ανεπαίσθητη κίνηση, στη σειρά, την ράχη των δερματόδετων βιβλίων στην βιβλιοθήκη, την ξύλινη σκαλιστή καρέκλα, τη μπρούτζινη κασετίνα με την συλλογή του από ξύστρες, το παλιό μαντεμένιο μελανοδοχείο. 

Εκπληκτικός Παρασκευάς στο διασυλλογικό Κ18 - Άτυχη η Καραμανίδου - Δεν υπάρχει στρώμα του ύψους στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου 
 Γ.Α.Σ. Κιλκίς

Στην Αλεξάνδρεια συνεχίστηκε η δράση στον στίβο για τα σωματεία της ΕΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας με το διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ18. Εκεί βρέθηκε ο Γ.Α.Σ. Κιλκίς με την παρουσία τριών αθλητών του.

Tέλεση Θείας Λειτουργίας σε παλιοχριστιανικό ναό στην Κορομηλιά Κιλκίς

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς και η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου προσκαλούν την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, ώρα 08.30, ημέρα εορτασμού φέτος της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και της Μεσοπεντηκοστής, στην τέλεση Θείας Λειτουργίας στον χριστιανικό ναό του 6ου αι., στην αγροτική περιοχή της κοινότητας Κορομηλιάς. Θα προεξάρχει ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίος.

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου Γυμνσίου Κιλκίς στο Μουσείο Αθλητισμού Θεσσαλονίκης

Δελτίο τύπου  1ου Γυμνσίου Κιλκίς
Τα τμήματα Α2 και Α4 του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Αθλητισμού Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής την Παρασκευή 6 Μαΐου. Οι μαθητές επισκέφθηκαν τους χώρους του Μουσείου με συνοδούς τις καθηγήτριες κ. Σιάτρα, Ευαγγελοπούλου και Χατζηαντωνίου.

Εκδρομή Περιπατητών Κιλκίς στη Δοϊράνη και στα Χίλια Δένδρα

Δελτίο τύπου 
Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς 

Μεγάλη επιτυχία είχε την Κυριακή 8 Μαΐου εορτή της μητέρας η εξόρμηση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς στην Λίμνη Δοϊράνη ως μάνας της φύσης και τα Χίλια Δένδρα με ενήμερους τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και των Πολιτιστικών Συλλόγων που περιβάλουν την Λίμνη. 

To 2ο «Αλιγκάρι Bike» το Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Το 2ο «Αλιγκάρι Bike» με την συμμετοχή της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας θα γίνει το ερχόμενο διήμερο Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Μαΐουστα Μεγάλα Λιβάδια, στο δάσος του όρους Πάικου. Μία διοργάνωση με αγώνες και συμμετοχή από αθλητές όλων των ηλικιών από επίσημους ποδηλατικούς συλλόγους , αλλά και τη δυνατότητα απλής μη αγωνιστικής συμμετοχής για τους λάτρεις του ποδηλάτου κάθε ηλικίας όπωςοικογένειες, παιδιά, νέοι, ενήλικες κλπ. 

Οι Δρομείς Υγείας Κιλκίς στο Rodopi Chalenge

Δελτίο τύπου Δρομέων Υγείας Κιλκίς
Ο Rodopi Chalenge είναι ένας αγώνας 50 μιλίων (82 χλμ) που συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον όσων ασχολούνται με τις υπεραποστάσεις. Οι διοργανωτές και οι εθελοντές αποτελούν πλέον την ROUT Family που σε συνδυασμό με την μαγευτική φύση χαρίζουν αξέχαστες στιγμές και δυνατές συγκινήσεις στους αθλητές. 

Γ. Φραγγίδης: «Οι σημερινές εκλογές αποτελούν ορόσημο στην πορεία ανασυγκρότησης, ανανέωσης και εξέλιξης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ.»

Συνέντευξη του κ. Γιώργου Φραγγίδη, βουλευτή Κιλκίς και Υπεύθυνου ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, που δημοσιεύτηκε στη "Δημοκρατική της Ρόδου"

• Κύριε Φραγγίδη, να ξεκινήσουμε τη συνέντευξη από τις σημερινές εκλογικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Τι σηματοδοτούν και ποιος είναι ο στόχος;
Μετά από αρκετά χρόνια, πραγματοποιείται σήμερα μια εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των νέων Νομαρχιακών και Τοπικών Οργανώσεων και την εκλογή αντιπροσώπων για το 3ο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. 

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς (11/5/2022)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς

Στα ημιτελικά η Κ15 του Αλέξανδρου Κιλκίς
Εκπληκτικός ο Αλέξανδρος Κιλκίς στην Κ15 της ΕΠΣ Μακεδονίας πέρασε με 4-1 από την έδρα της Νίκης Ευκαρπίας και ύστερα και από τη νίκη του με 2-1 στο πρώτο ματς, πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του θεσμού.

Έκθεση ζωγραφικής της Ζωής Τζήμητρα με τίτλο “Θαλασσογραφία”, στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Ανακοιίνωση 
Μ.Κ.Ε. Τέχνης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. Τέχνη σας καλεί στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Ζωής Τζήμητρα με τίτλο “Θαλασσογραφία” τη Δευτέρα 23 Μαίου 2022 και ώρα 19:30 στην αίθουσα “Κούρος Ευρωπού” της Τέχνης.

Η ΔΕΕΠ Κιλκίς ΝΔ συγχαίρει τη Συμέλα Μανουσαρίδου και τον Ανδρέα Τρεντζίδη

Ανακοίνωση Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Κιλκίς της Ν.Δ. 
Ο πρόεδρος και τα μέλη της ΔΕΕΠ Κιλ.κίς ΝΔ συγχαίρουν για την εκλογή της στη νέα Πολιτική Επιτροπή που εξελέγη από το 14ο Συνέδριο του κόμματος την συντοπίτισσα μας Σύνεδρο κα Συμέλα Μανουσαρίδου.

Γεωργαντάς: Πρώτη φορά αποζημιώσεις σε τέσσερις μήνες μετά την καταστροφή

Προκαταβολή έως 60% της εκτιμηθείσας αποζημίωσης θα δοθεί στους πληγέντες από τον παγετό του Ιανουαρίου του 2022, δηλαδή μόλις τέσσερις μήνες μετά την καταστροφή, από τον ΕΛΓΑ, ανακοίνωσε ο ΥπΑΑΤ, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, κ. Ανδρέα Πουλά.

Ο Athlos Fight Club στο φιλικό Sparring KICK BOXING στην Θεσσαλονίκη

Δελτίο τύπου Athlos Fight Club
Στις 07/05/2022 ημέρα Σάββατο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του συλλόγου του MFC MARTIN, φιλικό αγωνιστικό SPARRING kick boxing στα πλαίσια απόκτησης εμπειρίας των αθλητών όλων των σωματείων που ασχολούνται με αυτό το άθλημα. Στο Φιλικό αυτό συμμετείχαν σύλλογοι από την Θεσσαλονίκη. Οι συμμετοχές ήταν ικανοποιητικές και το επίπεδο αρκετά υψηλό. Στο φιλικό αυτό συμμετείχε και ο Αθλητικός Σύλλογος Άθλος Κιλκίς με τους αθλητές:

Κιλκίς: Εορτασμός των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη πραγματοποιήθηκαν, στο Κιλκίς, οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς για τον εορτασμό των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Το νέο Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών

Δελτίο τύπου Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Σάββατο 7/5/2022, η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης. Η επιτυχία οφείλεται τόσο στην προσέλευση των μελών του Συνδέσμου, παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, καθώς και -κυρίως- στην ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων που ακολούθησε και στις σημαντικές προτάσεις που κατατέθηκαν.

Φιέστα ανόδου της "Νίκης" στο γήπεδο της Ευκαρπίας Κιλκίς



“Για τα 77 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών”

Ανακοίνωση ΚΚΕ Κιλκίς
“Αυτοί που είναι αντίπαλοι του φασισμού χωρίς να 'ναι αντίπαλοι του καπιταλισμού, αυτοί που παραπονιούνται για τη βαρβαρότητα που αιτία τάχα έχει τη βαρβαρότητα την ίδια, μοιάζουν μ' ανθρώπους που θέλουν το μερτικό τους απ' τ' αρνί χωρίς όμως να σφαχτεί το αρνί. Θέλουν να φάνε το κρέας, να μη δουν όμως τα αίματα. Αυτοί θα ικανοποιηθούν αν ο χασάπης πλύνει τα χέρια του προτού φέρει το κρέας στο τραπέζι.
Δεν είναι κατά των σχέσεων ιδιοκτησίας, που προκαλούν τη βαρβαρότητα, παρά μονάχα κατά της βαρβαρότητας, υψώνουν τη φωνή εναντίον της, κι αυτό το κάνουν από χώρες όπου κυριαρχούν οι ίδιες σχέσεις ιδιοκτησίας, όπου όμως οι χασάπηδες πλένουν ακόμα τα χέρια τους προτού φέρουν το κρέας στο τραπέζι.”
Μπέρτολτ Μπρεχτ

Στις 9 Μάη 1945, η ναζιστική Γερμανία συνθηκολογούσε κάτω από τα χτυπήματα του ηρωικού Κόκκινου Στρατού, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο κυμάτιζε πάνω από το βομβαρδισμένο Ράιχσταγκ.

(Video) Μια εκ βαθέων συνέντευξη με τον εμπνευστή της φωτογραφικής έκθεσης "Μνήμης λίθοι", Γιάννη Σιταρίδη

 
Μια εκ βαθέων συνέντευξη με τον εμπνευστή της φωτογραφικής έκθεσης "Μνήμης λίθοι", Γιάννη Σιταρίδη, Τρίτη 10 Μαϊου 2022.

Πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΚΕΜ η ΚουΠα Κιλκίς


Κείμενο, Φωτογραφίες, Video, Στατιστική Ανάλυση: Γιάννης Σιταρίδης
Ήταν η δικαιότερη εξέλιξη της αγωνιστικής περιόδου που διατρέξαμε, και έγινε πράξη. Η ΚουΠα Κιλκίς στρογγυλοκάθεται πλέον αναπαυτικά στο θρόνο της πρωταθλήτριας ΕΚΑΣΚΕΜ, σε ένα θρόνο που δικαιωματικά της ανήκε. Επικράτησε εντός έδρας με το εμφατικό 93 – 51 του Άθλου Αλεξάνδρειας, ολοκληρώνοντας τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις με 23 νίκες και μόλις 1 ήττα.