Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της Μάχης της Δοϊράνης από τον Σύλλογο Κρητών Νομού Κιλκίς "ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ"

Ο Σύλλογος Κρητών Νομού Κιλκίς "ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ" εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
"Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της Μάχης της Δοϊράνης (εφέτος συμπληρώνονται 99 χρόνια από την διεξαγωγή της) θα πραγματοποιηθούν, υπό την αιγίδα της Ένωσης Κρητικών Σωματείων Μακεδονίας, την Κυριακή 23 Σεπ 2012 και ώρα 10.30 πμ στην Δοϊράνη και ακολούθως στο ΣΣ Μουριών με επιμνημόσυνες δεήσεις και κατάθεση στεφάνων.

Προσπάθησαν να εξαπατήσουν 66χρονη, αλλά δεν τα κατάφεραν

Συνελήφθησαν χθες (14.09.2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρύας Βρύσης Πέλλας, δύο ημεδαποί 28 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης. Αρχικά, στην Κρύα Βρύση Πέλλας, οι προαναφερόμενοι προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εφορίας, επιχείρησαν να αποσπάσουν από 66χρονη ημεδαπή το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ για την εξόφληση δήθεν χρέους του γιού της.

Νέο Δήμο με έδρα τη Γουμένισσα ζητούν οι κάτοικοι της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας

Στις 13 Σεπτεμβρίου ημέρα Πέμπτη, συνεδρίασε εκτάκτως η Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας και συζήτησε το θέμα που προέκυψε μετά από δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για τον επανασχεδιασμό του Καλλικράτη.

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την συγχώνευση του Ειρηνοδικείου Γουμένισσας με αυτό του Πολυκάστρου

Στις 13 Σεπτεμβρίου ημέρα Πέμπτη, συνεδρίασε εκτάκτως η Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας και ασχολήθηκε με το θέμα που προέκυψε με το υπό έκδοση Προεδρικό Διάταγμα για συγχώνευση του Ειρηνοδικείου Γουμένισσας με το Ειρηνοδικείο Πολυκάστρου. Εκφράστηκε από όλους τους συμβούλους η αγανάκτηση για την επικείμενη κατάργηση του Ειρηνοδικείου και αποφασίσθηκε ενημέρωση των δημοτών και κινητοποιήσεις.

Σύνταξη στα 67, πρόωρη έξοδος από το Δημόσιο και 5.000 απολύσεις για να "κλειδώσουν" τα μέτρα

- Όλα δείχνουν πως λουφαδόροι και επίορκοι βλέπουν την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο
- Οι προϋποθέσεις για την πρόωρη συνταξιοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων
- Σε ποιες κατηγορίες θα ισχύσει η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου
- Όι προτάσεις του ΔΝΤ για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος
Μ' ένα "περίεργο ζευγάρι" μέτρων η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει το πακέτο των 11,8 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης εως τα 67 χρόνια και την πρόωρη κατά δυο χρόνια συνταξιοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να μειωθεί ο αριθμός τους.

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην Washington Post

Πώς πήγε η χτεσινή συνάντησή σας με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι;
Συζητήσαμε για την ανάγκη ρευστότητας, καθώς είναι προαπαιτούμενο για εμάς προκειμένου να ξεκινήσει η ανάκαμψη που τόσο πολύ αναμένουμε. Χωρίς ρευστότητα δεν είναι δυνατόν να δανειοδοτηθούν οι μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις μέσω του τραπεζικού συστήματος και επομένως το όλο οικονομικό σύστημα δεν μπορεί να αναπνεύσει. Και βεβαίως χρειαζόμαστε πολλές ανάσες σε αυτήν την φάση.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Να πάρουμε τις γειτονιές στα χέρια μας!»

Η Τοπική Επιτροπή ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέντρου Θεσσαλονίκης καταδικάζει και εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 12/9 στην περιοχή της Ροτόντας. Ο πυροβολισμός εκφοβισμού από αγνώστους πάνω σε μηχανάκι προς μαγαζί γεμάτο κόσμο και το μαχαίρωμα – απόπειρα δολοφονίας ενώ στην πλατεία της Ροτόντας γινόταν συναυλία με πάνω από 1000 άτομα, σίγουρα δεν αποτελούν τυχαία και μεμονωμένα περιστατικά.

Διαμαρτυρία αστυνομικών στο Κιλκίς τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012 και κατά τις ώρες 10.00΄ έως 14.00΄ Αστυνομικοί και Πυροσβέστες του Νομού Κιλκίς θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς για να εκφράσουμε την αγανάκτησή μας για την μη υλοποίηση των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης προς τα Σώματα Ασφαλείας μοιράζοντας ενημερωτικό κείμενο προς τους πολίτες του Νομού.

Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών: Όχι αυξήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης!

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. είναι, κάθετα, αντίθετο στη σχεδιαζόμενη εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, με την τιμή του πετρελαίου κίνησης:
Η αδυναμία της Πολιτείας να ελέγξει το λαθρεμπόριο των καυσίμων δεν επιτρέπεται να «φορτώνεται», στις πλάτες των καταναλωτών, που χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης.

Ανάκληση κριτσινιών με Ηλιόσπορο – Elite

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την εταιρεία «ELBISCO – Ανώνυμος Βιομηχανική & Εμπορική Εταιρεία Τροφίμων», Πικέρμι Αττικής, σχετικά με την ανάκληση προϊόντος "κριτσίνι σίτου με ηλιόσπορο", ελληνικής παρασκευής, το οποίο εμφάνισε δυσάρεστη οσμή και γεύση. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την επιχείρηση, η συγκεκριμένη απόκλιση από τα συνήθη οργανοληπτικά χαρακτηριστικά αποδόθηκε στην τάγγιση του ηλιόσπορου, ο οποίος αποτελεί συστατικό του προϊόντος.Πρόκειται για το προϊόν «Elite – Ζυμώματα Κριτσίνια Σίτου με Ηλιόσπορο», σε συσκευασία των 340 g, με τα εξής στοιχεία :

Σόιμπλε: «Σαφώς και θέλω την Ελλάδα στην ευρωζώνη»

Θέλουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη, αλλά η Αθήνα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Αυτό τονίζει σε αποκλειστική του συνέντευξη προς την Deutsche Welle -TV ο γερμανός υπ. Οικονομικών Β. Σόιμπλε.

Αρνούνται οι ελβετικές τράπεζες το άνοιγμα λογαριασμών βουλευτών

Στην άρνηση της Ένωσης Ελβετών Τραπεζιτών προσκρούει το αίτημα της Βουλής να ανοίξουν οι όποιοι λογαριασμοί Ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία, όπως προκύπτει από την απάντηση της Ένωσης που απεστάλη τον Ιούλιο και δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Υπέφερε λιγότερο η Αργεντινή όταν χρεοκόπησε!

Του Γιώργου Δελαστίκ Διασκεδαστικός αλλά και αποκαλυπτικός της πλήρους άγνοιας των πραγματικών δεδομένων εκ μέρους των πολιτικών ταγών της Ελλάδας ήταν ο τρόπος με τον οποίον συζητήθηκε στη Βουλή η υπόθεση της χρεοκοπίας της Αργεντινής. Δεν υπάρχει η ελάχιστη αμφιβολία ότι Ελλάδα και Αργεντινή είναι δύο χώρες εντελώς διαφορετικές στην οικονομική και κοινωνική δομή τους.

Αγαπάμε τα παιδιά στην Ελλάδα;

Η νομοθεσία αλλά και η μητρική αγάπη επιβάλλουν τη μεταφορά παιδιών έως 12 ετών και μέχρι 150cm ύψος, με «κατάλληλα συστήματα διασφάλισης», όπως άλλωστε προβλέπεται και από το άρθρο 12, παρ.5 του ΚΟΚ.
Δυστυχώς όμως η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στη χρήση παιδικών καθισμάτων και στις πρώτες θέσεις θανάτων παιδιών σε τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη.  Ένα παιδί βάρους 20 κιλών, εάν το αυτοκίνητο πέσει σε τοίχο με ταχύτητα 50χλμ, εκσφενδονίζεται με δύναμη βάρους 3.500 κιλών. Αυτή η πληροφορία προορίζεται για τις μητέρες που κρατούν το παιδί στην αγκαλιά τους στη θέση του συνοδηγού και ισχυρίζονται ότι θα το κρατήσουν σε περίπτωση σύγκρουσης.

Ερώτηση βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη χρηματοδότηση φωτοβολταϊκών σταθμών από ΑΤΕleasing

Με την ψήφιση του νόμου 3851/2010 δόθηκε η δυνατότητα στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες να υποβάλουν αιτήσεις για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών.  Με τη ρύθμιση αυτή και στο πλαίσιο της στρατηγικής της ATE για την προώθηση της πράσινης ενέργειας στον αγροτικό τομέα, η ATEleasing, θυγατρική εταιρεία της ΑΤΕ, ανέλαβε τη χρηματοδότηση φωτοβολταϊκών, προϋπολογισμού 260 εκ. ευρώ.

Οι πρώτοι εφτά Δήμοι που δεν πλήρωσαν μισθούς

Σε εφτά δήμους δεν καταβλήθηκε το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τηςaftodioikisi.gr. Πρόκειται για ένα τμήμα της λίστας των 14 δήμων της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ), στην οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης μετά τη συνάντηση τωνδημάρχων με τον υπουργό Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη, καθώς οι υπόλοιποι οκτώ φαίνεται ότι κατάφεραν να καταβάλουν μισθούς έστω και εκπρόθεσμα.

Διεθνείς διακρίσεις μαθητών των εικαστικών εργαστηρίων της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Μαθητές των Εικαστικών Εργαστηρίων της ΤΕΧΝΗΣ συμμετείχαν, για το 2012, στο 14ο Διεθνή Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής της Nova Zagora Βουλγαρίας.
Στο διαγωνισμό αυτό διακρίθηκαν και έτυχαν του σχετικού διπλώματος 10 μαθητές: 
Τσουκαλάς Στέλιος, 6 ετών,
Στεφανίδης Θεόφιλος, 6 ετών,
Παυλίδης Στέφανος, 4 ετών,
Καρασαρίδης Μίλτος, 6 ετών,
Καρασαρίδου Κων/να, 8 ετών,
Πελίδης Βαλάντης, 10 ετών΄
Καπίδης Νίκος, 9 ετών,
Σιδηρόπουλος Χρυσόστομος, 9 ετών,
Καλμπουρτζή Ευαγγελία, 8 ετών,
Τσιμπλιαράκης Αναστάσιος, 8 ετών.

Στο Κιλκίς σήμερα η Ξουλίδου από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ

Το Κιλκίς επισκέπτεται σήμερα Σάββατο 15-9-12 στις 11.00 το πρωί η Βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Β' Θεσσαλονίκης, κα Σταυρούλα Ξουλίδου.
Η κα Ξουλίδου έχει ορισθεί ως αρμόδια βουλευτής για το Ν. Κιλκίς στα πλαίσια της εσωτερικής οργάνωσης της δομής του κινήματος. Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Νομού καθώς και με μέλη και φίλους του κινήματος για μια πρώτη συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν το Νομό Κιλκίς.

Μέτρα της Τροχαίας και συμβουλές για ασφαλή οδήγηση λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων

Η Διεύθυνση Τροχαίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων, σε διάφορες περιοχές της χώρας (κατά τόπους πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες), έχει δώσει τις δέουσες εντολές και οδηγίες σε όλες τις Υπηρεσίες Τροχαίας για αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση.

Ευνοϊκή ρύθμιση για τη συνταξιοδότηση από τον ΟΑΕΕ για ασφαλισμένους με οφειλές

Μια εξαιρετικά ελπιδοφόρα πληροφορία κατέθεσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.  Ο κ. Τονικίδης πληροφόρησε το Σώμα ότι συζητείται σοβαρά το ενδεχόμενο να ρυθμισθεί ευνοϊκά το ζήτημα της συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ οι οποίοι, ενώ έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας, εξακολουθούν να έχουν ασφαλιστικές οφειλές παρελθόντων ετών.

24ωρη Πανελλαδική Γενική Απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε, σε συνεννόηση με τη Γ.Σ.Ε.Ε. να προχωρήσει σε 24ωρη Πανελλαδική Γενική Απεργία στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την Επιμορφωτική Κιλκίς η Διεθνής Έκθεση στο Κιλκίς με θέμα την «Αξιοποίηση των Άχρηστων Υλικών».

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διήμερη Διεθνής Έκθεση που οργάνωσε η Επιμορφωτική Κιλκίς στην οποία εκτέθηκαν αντικείμενα φτιαγμένα από υλικά που για τους περισσότερους από εμάς ονομάζονται Άχρηστα ή Απορρίμματα.

Του χάλασαν το χασισοχώραφο

Συνελήφθη στις 12 Σεπτεμβρίου 2012 το βράδυ, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας, ένας ημεδαπός 43 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. Αρχικά, στην Άψαλο Πέλλας, σε αστυνομικό έλεγχο του 43χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης.

«Θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση των αγροτών από τη νέα Τράπεζα Πειραιώς-ΑΤΕ»

Την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ενημέρωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Καθηγητής, Αθανάσιος Τσαυτάρης σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει το Υπουργείο για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης της γεωργικής παραγωγής και την ενίσχυση της κτηνοτροφίας και την επίλυση των θεμάτων υπερ-υποθήκευσης των δανείων της ΑΤΕ.

Μητροπολίτης Γουμένισσας: "Μια Καλημέρα στα παιδιά μας και στους εκπαιδευτικούς"

Αγαπητά μου παιδιά όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, απόγονοι ενδόξων ηρώων της πατρίδος μας και καλλινίκων μαρτύρων της πίστεώς μας,
Φίλοι μας εκπαιδευτικοί, λειτουργοί της πιο καίριας και υπεύθυνης κοινωνικής προσφοράς,  Αν και όλοι μας το ζούμε και αναμετρώμεθα με μια συγκυρία οικονομικής δυσπραγίας της χώρας μας, καθώς από χρόνια πολλά απεργεί η ανθρωπιά παγκοσμίως, με ασιτία πίστης· λιμοκτονεί τό ήθος καί κορυβαντιούν τα οικονομικά ιερεία των ισχυρών της γης,  Ωστόσο με χαμόγελο ελπίδας και χτυποκάρδι αγάπης σας εύχομαι “καλή χρονιά”. 

Αστυνομικά μέτρα προστασίας μαθητών και σχολικών συγκροτημάτων

H Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν την προστασία της μαθητιώσας νεολαίας, εξέδωσε οδηγίες-κατευθύνσεις προς όλες τις Υπηρεσίες δικαιοδοσίας της, προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ενόψει της νέας σχολικής περιόδου 2012-2013.