Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Μετά από 12 χρόνια ανέβηκε η στάθμη της Δοϊράνης

Για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια η όμορφη λίμνη της Δοϊράνης παρουσίασε αύξηση του επιπέδου των υδάτων της, πάνω από 10 εκατοστά.

Οργή για τις νέες αποκαλύψεις για τον Άκη Τσοχατζόπουλο - Βρέθηκαν και "πάγωσαν" 10 εκατ. φράγκα στην Ελβετία που συνδέονται με το όνομά του

- Τα χρήματα αυτά στην Ελβετία αντιστοιχούν σε 8,2 εκατομμύρια ευρώ
- Το τεράστιο αυτό ποσό βρέθηκε σε τράπεζες στη Ζυρίχη και τη Γενεύη
- Σύμφωνα με τον ελβετό εισαγγελέα η έρευνα αφορά και έναν ξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου
- Στις 22 Απριλίου ξεκινάει η πολύκροτη δίκη του πρώην υπουργού και ισχυρού άντρα του ΠΑΣΟΚ

Το Σάββατο 27 Απριλίου διανέμονται, απορρυπαντικά, χαρτικά και Αλεύρι από την Εθελοντική Ομάδα Παιονίας

Σας ενημερώνουμε ότι από την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 ξεκίνησαν οι παραγγελίες για τα προϊόντα: Απορρυπαντικά, Χαρτικά και Αλεύρι. Οι παραγγελίες θα γίνονται ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που υπάρχει στην ιστοσελίδα www.paiones.gr.

Ευχαριστήριο Σωματείου Κομμωτών δυτικής Θεσσαλονίκης προς τον ΟΑΕΔ Κιλκίς

"Θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την επιτυχία των μαθητριών σας ΦΑΡΟΥΚΟΥ ΒΡΙΟΛΑΣ και ΤΣΑΤΑΛΜΠΑΣΟΓλΟΥ ΧΡΥΣΟΥλΑΣ στο φιλανθρωπικό φεστιβάλ κομμωτικής τέχνης, που έγινε στις 7-8 Απριλίου 20Ι3, καθώς κατέκτησαν το 1ο και 4ο βραβείο με θέμα "Χτένισμα φαντασίας Junior" και το 2ο βραβείο με θέμα «νυφικό χτένισμα junior» καθώς και τις ΧΑΡΙΖΑΝΗ ΜΑΡΙΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ και ΤΣΙΤΑ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ για τη συμμετοχή τους.
Επίσης θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη μεγάλη προσπάθεια και τη συμβολή σας σε αυτή τη διοργάνωση και θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας και στους υπόλοιπους διαγωνισμούς - φεστιβάλ που θα διεξαχθούν με στόχο την επιτυχία και διάκριση των μαθητὡν/τριών σας."

Σε όλη την Ελλάδα η εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα...”

Συνεχίζει ακάθεκτα τα τηλεοπτικά γυρίσματα η εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα...” της 4Ε. Το Σαββατοκύριακο αυτό επισκέπτεται την όμορφη Ημαθία και τα χωριά Μονόσπιτα και Νέο Πρόδρομο.

Τι είπε ο Γουντενούδης για τα Μεταλλεία στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Δημοσιεύουμε την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ. Χρήστου Γκουντενούδη για τα μεταλλεία στην περιοχή των ορεινών όγκων Κρουσίων και Πάικου, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013: 
“Από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το θέμα της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή των ορεινών όγκων Κρουσίων και Πάικου, η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ανέλαβε το ρόλο και τις ευθύνες που της αναλογούν. Δεν θα μπορούσε, εξ άλλου, να γίνει διαφορετικά σ’ ένα τόσο σοβαρό ζήτημα οι εξελίξεις του οποίου είναι πολύ πιθανόν να σημαδέψουν το παρόν και το μέλλον του τόπου ανεξίτηλα. 

Ανακοίνωση για την προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών του νομού Κιλκίς

Ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε πρακτικό με το οποίο καθορίζονται οι συνιστώμενες λιπαντικές αγωγές και ημερομηνίες τελευταίας αζωτούχου λίπανσης που αφορούν τις επιλέξιμες καλλιέργειες στη δράση 2.1 «προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών» στο νομό Κιλκίς. 

Παραλαβή γραφείου πληροφοριών Μεθοριακού σταθμού Ευζώνων από τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς

Στο Μεθοριακό Σταθμό των Ευζώνων βρέθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Γκουντενούδης, συνοδευόμενος από την υπάλληλο της Δ/νσης Ανάπτυξης, υπεύθυνη για την Τουριστική Προβολή Μ. Σκουλαρικά. 

«Ο Τριγωνοψαρούλης» στο θέατρο Άνετον της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Η παράσταση «Ο Τριγωνοψαρούλης» του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, από την Παιδική Σκηνή της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Νομού Κιλκίς ταξιδεύει από το Κιλκίς στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 14 Απριλίου 2013, για δύο παραστάσεις στο θέατρο «Άνετον» του Δήμου Θεσσαλονίκης (Παρασκευοπούλου 42). 

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Κιλκίς σχετικά με το πρόγραμμα Ε.Υ.Ζ.Η.Ν

"Με αφορμή τη «Διενέργεια Προγράμματος Ε.Υ.Ζ.Η.Ν στην Δ.Ε & Π.Ε», και τα σχετικά έγγραφα, τα οποία έχουν φθάσει στα σχολεία μας από το Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τα οποία συνάδελφοι ΠΕ 11, ΠΕ19.-20, ΠΕ 70 καθώς και ΠΕ 60 εμπλέκονται σε μια διαδικασία δύο φάσεων, απίστευτα χρονοβόρα, με αμφίβολα δεδομένα, με ανατροπή της ροής του προγράμματος του σχολείου, με εξοπλισμό που δεν είναι δεδομένος στα σχολεία μας και του οποίου μάλιστα η προμήθεια μας επιβάλλεται (με «δαπάνη του σχολείου» όπως αναγράφεται), έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Προσκύνημα Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Κιλκίς στην Ιερά Μονή Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου Γουμένισσας

Το Τοπικό Τμήμα Κιλκίς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού διοργανώνει εκδρομή - προσκύνημα στην Ιερά Μονή Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου Γουμένισσας για την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013. Αναχώρηση 15:30 από το Πάρκο Κιλκίς. Τιμή συμμετοχής 5 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής : 6972 21 41 86.

Συνεδριάζει Πέμπτη 18 Απριλίου 2013, το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας


Καλείστε σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», την 18η Απριλίου 2013 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 19.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Κιλκίς: Έκθεση ζωγραφικής- Οδοιπορικό στους Βαλκανικούς Πολέμους

Μια ανεκτίμητης ιστορικής αξίας έκθεση ζωγραφικής φιλοξενείται από τις 5 Απριλίου 2013 στο Κιλκίς, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, από το Δήμο Κιλκίς, την 71 Α/Μ Ταξιαρχία “ΠΟΝΤΟΣ” και την “ΤΕΧΝΗ” Κιλκίς.

Εγκαίνια Φωτοβολταϊκού Συστήματος στο Γυμνάσιο Νέου Γυναικοκάστρου

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2013 και ώρα 11:00 π.μ. στο Γυμνάσιο Νέου Γυναικοκάστρου, θα λάβει χώρα η τελετή εγκαινίων του Φωτοβολταϊκού Συστήματος παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, μέσω Ανανεώσιμης Πηγής Ενέργειας, το οποίο εγκαταστάθηκε στο Γυμνάσιο, με δαπάνη του Δήμου Κιλκίς.

Ημερίδα για την ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων στο δήμο Κιλκίς

Από την Κτηματολόγιο Α.Ε. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
"Η Κτηματολόγιο ΑΕ σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς διοργανώνει την Τρίτη 16 Απριλίου 2013 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, ενημερωτική ημερίδα με θέμα:
«Ανάρτηση των προσωρινών κτηματολογικών στοιχείων και διαδικασία υποβολής αιτήσεων διόρθωσης/ ένστασης»
Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 18:00 και μετά τις εισηγήσεις των στελεχών της εταιρίας θα ακολουθήσει συζήτηση."

Ο Λαπόρδας στους Ευζώνους Κιλκίς

Την Πέμπτη 11 Απριλίου σε κεντρικό κατάστημα της πλατείας των Ευζώνων , ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Αθανάσιος Λαπόρδας, είχε ενημερωτική συνάντηση με τους κατοίκους του οικισμού. 

Μεγάλη προσφορά ηλιακού θερμοσίφωνα 150 λίτρων από την ΤΕΧΝΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Κιλκίς


49χρονος σκοτώθηκε σε τροχαίο

Στις 11.04.2013 το βράδυ, στην Εγνατία Οδό (ύψος Ξεχασμένης Ημαθίας) σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ τριών οχημάτων, ενός Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου που οδηγούσε 49χρονος ημεδαπός, ενός Ι.Χ. Φορτηγού που οδηγούσε 54χρονος ημεδαπός και ενός Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου που οδηγούσε 40χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 49χρονου οδηγού, το σοβαρό τραυματισμό δύο επιβατών 23 και 66 ετών του πρώτου οχήματος και τον ελαφρύ τραυματισμό του 54χρονου οδηγού του Ι.Χ. Φορτηγού και του 49χρονου οδηγού και ενός επιβάτη 23 ετών του δεύτερου Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διεξάγεται από το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας.

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΑΥΓΗ ·752 άνεργοι την ημέρα στα τρία χρόνια του Μνημονίου – Στο 27,2% τον Ιανουάριο από 25,7% τον Δεκέμβριο (αναλυτικά τα στοιχεία)·Αύριο – μεθαύριο – Κυβέρνηση, συμμαχίες, ευρωζώνη και κόμμα στην Κ. Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ·Μετά τη μίνι συμφωνία – «Καυτό καλοκαίρι» με νέα μέτρα
ΒΡΑΔΥΝΗ ·ΕΚΑΣ- ποιοι το δικαιούνται – Εγκύκλιος του ΟΑΕΕ με όλα τα κριτήρια·Άμεση απάντηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην προκλητική τοποθέτηση του Β. Σόϊμπλε - Οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι θέμα της διεθνούς Δικαιοσύνης·Υπουργείο Εργασίας – Ρύθμιση για τα προνοιακά επιδόματα – Και πρόσληψη 400 γιατρών για τα ΚΕΠΑ

Τζιτζικώστας για τα μεταλλεία στο Κιλκίς: "Θα γνωμοδοτήσουμε όταν έρθει η ώρα"

Η μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή Γερακαριού-Βάθης του Δήμου Κιλκίς, της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς τέθηκε προ ημερησίας διατάξεως και συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την πληρέστερη και λεπτομερή ενημέρωση του Σώματος σχετικά με το θέμα αυτό.