Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Λίγο πριν έρθει το 2020

ΚΕΙΜΕΝΟ:
Μπακογιάννη Μαρία, Φοιτήτρια Μεσογειακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Ρόδος), στην Κατεύθυνση, Διεθνών Σχέσεων και Οργανισμών, Αρθρογράφος
Βόσσου (Μάγδα) Μαγδαληνή, Φοιτήτρια Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αρθρογράφος
Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς. Επικοινωνιολόγος, Μεταπτυχιακός Φοιτητής Διεθνών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Ραδιοφ. Παραγωγός
Σκέψεις λίγο πριν Τα Χριστούγεννα 2019 και την Πρωτοχρονιά 2020. Ίσως και η Οδύσσεια να μην ανήκει στο μακρινό παρελθόν. Ίσως, τώρα, να μας αγγίζει περισσότερο από ποτέ. Καθημερινά, καταφθάνουν στην Ευρώπη και κυρίως στην Ελλάδα ψυχές χαμένες στον δρόμο για την σωτηρία, βιώνοντας την προσωπική τους Οδύσσεια. 

Ευχές εορτών από τη Θρακική Εστία Κιλκίς


Ευχές εορτών από τον Γιώργο Αναστασιάδη


Παιονία: Σύλληψη για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών

Συνελήφθη σήμερα (20 Δεκεμβρίου 2019) τα ξημερώματα σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, 24χρονος αλλοδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε, διαπιστώθηκε να έχει επιβιβάσει και να μεταφέρει έναντι αμοιβής, 8 αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή τους στη χώρα. 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από τα ξημερώματα της Κυριακής 22 Δεκεμβρίου 2019

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 28/20-12-2019), που ισχύει από τα ξημερώματα της Κυριακής 22 Δεκεμβρίου 2019.

Χριστουγεννιάτικη μαθητική συναυλία στο Πολυάνειο Ωδείο Κιλκίς


Μουχαμπέτι καλοπέρασης του Αστέρα Μεγάλης Βρύσης


(1) Τα στραβά κι ανάποδα του Κιλκίς - Τι απαντούν οι υπεύθυνοι;

Κείμενο-φωτογραφίες: Πάνος Μαύρος
Οδός Πόντου. Ένα κτίριο κρίθηκε επικίνδυνο για τους διερχόμενους Κιλκισιώτες και μη, αφού τα σαθρά τσιμέντα και σοβάδες μπορεί να πέσουν ανά πάσα στιγμή σε κάποιο κεφάλι. 

Ευχές εορτών από το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Ευχές εορτών από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Παιονίας


Εκδρομή της Γ΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς στην Αθήνα

Δελτίο τύπου 3ου Γυμνασίου Κιλκίς
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε η εκδρομή της Γ΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς στην Αθήνα, με αφορμή την επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων. Αρχηγός της εκδρομής ήταν η κα Καραχάλια Δέσποινα και συνοδοί καθηγητές των 75 μαθητών ήταν οι Σιδηρόπουλος Θεόφιλος, Ξανθόπουλος Κωνσταντίνος, Δούκα Δέσποινα, Δημητριάδου Ευαγγελία.

Γαστρονομικός προορισμός η Γουμένισσα

Δελτίο τύπου Π.Ε. Κιλκίς
Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κιλκίς, κ. Ανδρέας Βεργίδης δέχτηκε στο γραφείο του τον Πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γουμένισσας κ. Σάκη Τραχανίδη, στα πλαίσια ενημέρωσης του Αντιπεριφερειάρχη από φορείς. 

ΝΗΡΕΑΣ ΚΙΛΚΙΣ: Βιωματικά εργαστήρια σε μαθητές και μαθήτριες του 1ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ», στα πλαίσια της συνεργασίας του με το 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς και με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, υλοποίησε 5 βιωματικά εργαστήρια σε 117 μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Τάξης.

Ευχές εορτών από την ΔΙ.ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς

ΝΗΡΕΑΣ Κιλκίς: Ολοκληρώθηκε το βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας

Δελτίο τύπου ΝΗΡΕΑ Κιλκίς
Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» στο Κιλκίς το βιωματικό εργαστήρι για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας με τίτλο «Το σχολείο που ονειρεύομαι: παρεμβάσεις πρόληψης στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο». 

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΛΜΕ Κιλκίς

To ΔΣ της ΕΛΜΕ Κιλκίς πραγματοποίησε την ετήσια εκλογοαπολογιστική του συνέλευση και τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ της ΕΛΜΕ και αντιπροσώπων για το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 19/12/2018 στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Ευχές εορτών από το ΝΗΡΕΑ Κιλκίς


Ευχές εορτών από το βουλευτή Κιλκίς, Γ. Φραγγίδη


Ευχές εορτών από την Ιστοσελίδα Ειδομένης


Ευχές εορτών από το Δημόσιο ΙΕΚ Κιλκίς


Όπως πάντα, παντού οι Δρομείς Υγείας Κιλκίς

Δελτίο τύπου  Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς 
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ο καιρός ευνοεί τις εκδρομές και τις όμορφες διαδρομές. Ευκαιρία για τα μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς να βγουν για προπόνηση ή να τρέξουν σε αγώνες όπως αυτόν που διοργάνωσε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου ο Σύλλογος Πολιτών Πυλαίας η "Πύλη".

Νέος χρόνος, νέα αρχή, νέοι στόχοι για το ΚΔΑΠ Άθλος Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ Κιλκίς
Η μικρή Ελπίδα μας εξέπληξε όλους με την ωριμότητά της και την αποφασιστικότητά της. Ήθελε να αλλάξουν τα πάντα στη χώρα της, ή σχεδόν τα πάντα. Για να το πετύχει λοιπόν, ξεκίνησε πρώτα η ίδια, δίνοντας το καλό παράδειγμα στους μεγάλους. 

Ένα Χριστουγεννιάτικο «ταξίδι ανθρώπινης αλληλεγγύης», από το Παράρτημα ν. Κιλκίς της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ)

Υπογράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος
Πρόεδρος του Παραρτήματος
Την 14 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε από το Παράρτημα ν. Κιλκίς της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), ημερήσια εκδρομή ανθρώπινης αλληλεγγύης στο Βόλο.

Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων

Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων για την εφαρμογή αυξημένων μέτρων οδικής ασφάλειας, σε όλη την επικράτεια.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου κατά την περίοδο των εορτών

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:

Χριστουγεννιάτικο σπιτάκια στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis 
Τρεις μεγάλες ξύλινες κατασκευές, τρία χριστουγεννιάτικα σπιτάκια βρίσκονται σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης του Κιλκίς. Τι να είναι άραγε αυτά τα σπιτάκια και για ποιο λόγο βρίσκονται σε αυτά τα σημεία;