Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Ανοιχτή Επιστολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς για τα παιδιά ΑΜΕΑ

Δελτίο τύπου Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Μαθητών της Καλαμαριάς

Δεν είναι η πρώτη φορά που μας απασχολεί το ζήτημα της φροντίδας, της εκπαίδευσης, του ποιοτικού ελεύθερου χρόνου των πιο ευάλωτων παιδιών στην Καλαμαριά. Τα παιδιά με αναπηρία και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες στην καθημερινή ζωή, στον βιοπορισμό τους, στην αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου μιας και οι δομές είναι ελάχιστες και η πρόσβαση σε ελεύθερους χώρους περιορισμένη.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Παρασκευή 30/6/2023, 11:22 μ.μ.

Σύλληψη για κλοπή

Συνελήφθη προχθές (28 Ιουνίου 2023) το απόγευμα στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας αφαίρεσε από όχημα ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 370 ευρώ, μία τραπεζική κάρτα και προσωπικά έγγραφα. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ σην Παιονία

Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Κιλκίς σε συνεργασία με τον Δήμο Παιονίας, στο πλαίσιο του επισιτιστικού προγράμματος “Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής ύλης συνδρομής, διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2018-2019, του ΤΕΒΑ 2014-2020” , θα πραγματοποιήσει αναδιανομή.

Παράτασητης δράσης έως τις 14 Ιουλίου για υποβολή αιτήσεων της Μελισσοκομικής Δράσης «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων»

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, παρατείνεται κατά 15 ημέρες, έως και τις 14-7-2023, η ψηφιακή υποβολή της αίτησης συμμετοχής και των προβλεπόμενων δικαιολογητικών και παραστατικών για τη δράση «Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων», της παρέμβασης Π2-55.3 «Εξορθολογισμός της εποχιακής μετακίνησης μελισσοσμηνών», στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ενίσχυσης του τομέα της μελισσοκομίας από το εγκεκριμένο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, για την περίοδο 2023-2027.

Νέα παράταση έως 7 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο της πρόσκλησης των Σχεδίων Βελτίωσης

Με απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, δόθηκε παράταση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2022.

(Video) Μεγάλη μουσική συναυλία αφιερωμένη στο Βασίλη Τσιτσάνη


Γράφει Μόνικα Σωτηριάδου
Μια βραδιά καλοκαιριού με γνήσια Ελληνική κουλτούρα έζησαν όσοι βρέθηκαν στο θέατρο λόφου Κιλκίς από το καλλιτεχνικό και πολιτιστικό σύνολο "η πόλις".

(Video) Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου προς τιμήν του προπονητή Παύλου Κοραϊδη

Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου προς τιμήν του προπονητή Παύλου Κοραϊδη.  Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023, στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς.

Τα νέα του ΑΣΕΠ - 30/6/2023

Ανακοίνωση ΑΣΕΠ

1.5Κ/2021: Έκδοση προσωρινών αποτελεσμάτων από επιλαχόντες ΠΕ
2.11Κ/2021: Νέα καταληκτική ημερομηνία ενστάσεων για επιλαχόντες ΤΕ στο Εθνικό Τυπογραφείο
3. 5Κ/2022 : Έκδοση προσωρινών αποτελεσμάτων ΠΕ
4. 2ΕΑ/2022 & 4ΕΑ/2022: Δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση ισοβαθμούντων υποψηφίων
5. 2Ε/2022: Ανάρτηση αρχικών πινάκων (Κωδικός Θέσης: 10002)
6. 12Κ/2021: Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων από Επιλαχόντες (7ΚΕ/2023)
7. 3Κ/2022: Έκδοση προσωρινών αποτελεσμάτων ΔΕ, ΥΕ
8. 8Κ/2021: Έκδοση Προσωρινών Αποτελεσμάτων από Επιλαχόντες ΠΕ και ΔΕ στον e-ΕΦΚΑ
9. 2Ε/2019: Έκδοση αρχικών πινάκων (Κωδ. θέσης 10001)

Οι Περιπέτειες ενός Μονόκερου, έρχονται στο Κιλκίς

Ετοιμαστείτε να χορέψετε, να τραγουδήσετε και να γελάσετε με την ψυχή σας γιατί ο Μονόκερος και οι φίλοι του έρχονται την Πέμπτη 6 Ιουλίου, για μια μόνο παράσταση στις 20:30, στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς.

Στην Π.Ε. Κιλκίς το μεγαλύτερο ποσοστό άδειων νέων φυτεύσεων οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το 2023, σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Το 89,5% του συνόλου των αδειών νέων φυτεύσεων οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το 2023 σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εγκρίθηκαν και χορηγήθηκαν από το αρμόδιο υπουργείο (σ.σ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων) σε αμπελοκαλλιεργητές της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Παρουσίαση της θεατροπαιδαγωγικής παράστασης “Διαφυγές… από κάθε εξάρτηση” στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΝΗΡΕΑ Κιλκίς
Την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, παρουσιάστηκε με επιτυχία, στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης «ΝΗΡΕΑΣ», η θεατροπαιδαγωγική παράσταση: «Διαφυγές… από κάθε εξάρτηση» από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. 

Ανακοίνωση ΚΚΕ Κιλκίς, για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών

Δελτίο τύπου ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ 

Η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ χαιρετίζει υπερήφανα, από καρδιάς, τους χιλιάδες ψηφοφόρους που ενίσχυσαν το ΚΚΕ και στο νομό Κιλκίς. Τους ψηφοφόρους άνδρες και γυναίκες, τους εργαζόμενους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, τους εργάτες και εργάτριες των βιομηχανικών μονάδων και μεγάλων επιχειρήσεων, τους αυτοαπασχολούμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες και νέα παιδιά, τις γυναίκες, που το έπραξαν υπερήφανα, πηγαίνοντας στην κάλπη με το κεφάλι ψηλά, με οργή, με καρδιά και μυαλό.

Αξιολόγηση του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Δείτε την αξιολόγηση κάνοντας κλικ επάνω στην εικόνα ή ΕΔΩ

Αυτά μόνο στο Κιλκίς: Δρόμος κλείνει από τη βλάστηση

Παρεμβαίνει ο αναγνώστης της Γνώμης Κ. Ε.
Δ. Σολωμού, τέρμα Καπέτα στο Κιλκίς. Ο δρόμος κοντεύει να χαθεί. Πότε θα μεριμνήσει ο Δήμος Κιλκίς;

2ο ΝΑΝοΝ Festival στο Πολύκαστρο

Δελτίο τύπου Οργανωτικής Επιτροπής 2ου ΝΑΝοΝ Festival
Μία μεγάλη γιορτή συνεχίζεται για δεύτερο κατά σειρά καλοκαίρι και θέλει να καθιερωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας. Το NANON festival θα πραγματοποιηθεί στις 14-15 Ιουλίου, ώστε το τρίτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου να μείνει στην συνείδηση όλων μας, ως το Σαββατοκύριακο του φεστιβάλ. Οι δημοφιλείς νάνοι, τα κεφαλαία Ν, το ορυχείο που εξορύχθηκαν οι χρυσές πέτρες και άλλα πολλά θα μας ταξιδέψουν και φέτος στο σύγχρονο παραμύθι του Πάνου Χατζηαγγελίδη.

Μήνυμα προέδρου ΔΕΕΠ Ν.Δ. νομού Κιλκίς Μηνά Παπαδόπουλου

Υπογράφει ο Μηνάς Παπαδόπουλος
Πρόεδρος ΔΕΕΠ Ν.Δ. νομού Κιλκίς
Νεοδημοκράτες και νεοδημοκράτισσες
Αγαπητά στελέχη της 
ΟΝΝΕΔ μας

Πολίτες του νομού Κιλκίς

Ο ελληνικός λαός έδωσε μια μεγάλη νίκη στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, επιλέγοντας τη σταθερότητα.

Εσπερινό Γυμνάσιο: Το πρώτο βήμα για την πραγματοποίηση του ονείρου

Γράφει η Γεωργία Κόνιαρη

Ψυχολόγος, M.Sc. Σχολικής Ψυχολογίας

Κάθε χρόνο οι μαθητές που αποφοιτούν από τα Δημοτικά Σχολεία, εγγράφονται αυτοδίκαια στα Γυμνάσια, στα οποία κατανέμονται χωροταξικά. Η φοίτηση στα Γυμνάσια είναι εδώ και περίπου 40 χρόνια υποχρεωτική. Ωστόσο, σύμφωνα με απογραφή της ΕΛΣΤΑΤ (2011), 8000 κάτοικοι της ΠΕ Κιλκίς ηλικίας 20-59 ετών δεν έχουν απολυτήριο Γυμνασίου, ενώ 400 κάτοικοι της ίδιας ηλικίας δεν έχουν απολυτήριο Δημοτικού. 

Βασίλης Σεργιαννίδης: 7 χρόνια μνήμης

Υπογράφει ο Γεώργιος Χ. Ηλιάδης
Διευθυντής Επιμελητηρίου
Πέρασαν κιόλας 7 χρόνια (Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016) που έφυγε από κοντά μας ένας από του κορυφαίους οικονομικούς, διοικητικούς «στυλοβάτες» και ευεργέτες του Κιλκισιώτικου αθλητισμού, ο αγαπητός «Πρόεδρος», ο Βασίλης Σεργιαννίδης.

Μαθητές της Ακαδημίας Ρομποτικής Microstudies Robotics μιλούν, στον OkRadio και στη Gnomiwebtv

Μαθητές της Ακαδημίας Ρομποτικής Microstudies Robotics, μιλούν στον OkRadio και στη Gnomiwebtv. Πέμπτη 20 Ιουνίου 2023.