Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Πέτρος Παππάς: 8 κενές θέσεις νοσηλευτών στα Ειδικά Σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Δελτίο τύπου Πέτρου Παππά
Το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ( ΕΛΕΠΑΠ ) δικαιούται 2 θέσεις νοσηλευτών ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των περίπου 50-60 παιδιών που φοιτούν σε καθεστώς ολοήμερης λειτουργίας, δηλαδή σε 2 βάρδιες.

Φέτος, δυστυχώς από τις 2 θέσεις καλύφθηκε αρχικά στην πρώτη φάση τοποθέτησης προσωπικού μόλις προχθές, μόνο η μια, (η μια τοποθετημένη νοσηλεύτρια βρίσκεται σε μακροχρόνια άδεια).

Οι μαθήτριες/ές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες έχουν θεσμοθετημένο το δικαίωμα της υγειονομικής εξασφάλισης προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν στην σχολική ζωή.

Ο σχολικός νοσηλευτής είναι αυτός που μπορεί να τους παρέχει ολοκληρωμένη και αποτελεσματική φροντίδα, αλλά και κατάλληλη ενημέρωση, πρόληψη κι αποκατάσταση των δύσκολων καταστάσεων που αναδύονται κατά την παραμονή τους στο σχολείο.

Γιατί δεν έχει μεριμνήσει ακόμη το αρμόδιο Υπουργείο ώστε να τοποθετηθούν κατά προτεραιότητα νοσηλευτές στα ειδικά σχολεία της Θεσσαλονίκης; Είναι αυτονόητο ότι ένα Ειδικό Σχολείο το 2024 δεν μπορεί και δεν πρέπει να λειτουργεί ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ χωρίς σχολικό νοσηλευτή.

Γιατί δεν έχουν καλυφθεί οι οχτώ κενές θέσεις νοσηλευτών στα ειδικά σχολεία της Θεσσαλονίκης;

Για πόσο καιρό ακόμα θα ζουν οι γονείς και οι μαθητές των Ειδικών Σχολείων Θεσσαλονίκης σε καθεστώς πλήρους ανασφάλειας;

Πέτρος Μ. Παππάς
Βουλευτής Κιλκίς,
Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας | ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ
Γενικός Οικογενειακός Ιατρός – Επειγοντολόγος MSc, PhD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.