Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Πολυθεματικό Φεστιβάλ «πόλις 2024»

Δελτίο τύπου «πόλις»
Αγαπητοί φίλοι και φίλες της τέχνης και του πολιτισμού,
Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη του Πολυθεματικού Φεστιβάλ «πόλις 2024». Το Καλλιτεχνικό & Πολιτιστικό Σύνολο «η πόλις» παρουσιάζει σειρά καλλιτεχνικών δράσεων (εικαστικά, θέατρο, εργαστήρια και μουσική) με κεντρικό θέμα τη γυναίκα στις τέχνες.

Τα νέα της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς (10/9/2024)

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Παιδική Θεατρική Σκηνή της Τέχνης
Η Παιδική Θεατρική Σκηνή της Τέχνης είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους μικρούς μας ηθοποιούς. Ένα θεατρικό εργαστήρι με τη θεατρολόγο Έλσα Καρακασίδου, απόφοιτο του τμήματος θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αριστούχο της Κατεύθυνσης Υποκριτικής.

Χαιρετίζοντας τις ελπίδες της νέας σχολικής χρονιάς, επιμένοντας στον πολιτισμό της ανθρώπινης επικοινωνίας

† Ο Γουμενίσσης, Γεφύρας, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου Δημήτριος

Καλά μας παιδιά και καλοί μας εκπαιδευτικοί, καλή χρονιά, με ωριμότερες ελπίδες αμοιβαίας πολύτιμης συνεισφοράς.
ΜΕΤΑ την ήρεμη χαλάρωση του καλοκαιριού, μια άλλου είδους “ξεκούραση” εγκαινιάζεται πάλι για σας (και για μας, χάρη στη δική σας μεταδοτικότητα).

Άνθρακας ο θησαυρός. Για μία ακόμη φορά ο πρωθυπουργός μας κοροϊδεύει


Δελτίο τύπου Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας
Μετά τα συστημικά μέσα ενημέρωσης που επί μέρες προσπαθούσαν να πείσουν τους εργαζόμενους και τον λαό ότι έρχεται το καλάθι των παροχών της ΔΕΘ, ήρθε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη και «άνοιξε» το καλάθι. Και τι είχε μέσα; άνθρακα, κάρβουνο, για τα εργατικά και λαϊκά στρώματα, που νομίζοντας μάλιστα ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς πλάσαρε τα «καθρεφτάκια» ως μέτρα στήριξης.

Παύλος Γερουλάνος: Η χώρα χρειάζεται σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, σήμερα, η ΝΔ δεν το καταλαβαίνει

Δελτίο τύπου υποψηφίου προέδρου ΠΑΣΟΚ Παύλου Γερουλάνου
«O κος Μητσοτάκης, για έκτη χρονιά, συνεχίζει να επιμένει σε ένα μοντέλο διοίκησης εντελώς συγκεντρωτικό» τόνισε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», στην εκπομπή «Σήμερα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος, μία μέρα μετά την παρουσίαση του σχεδίου του για την «Αναγέννηση της Πατρίδας» στη Θεσσαλονίκη, και συμπλήρωσε: «Όλα πρέπει να βγαίνουν από το Μαξίμου. Αυτό έχει αφήσει Περιφέρειες, όπως η Δυτική Μακεδονία που ήμουν προχθές, η Θράκη, η Στερεά Ελλάδα και η Πελοπόννησος, πραγματικά να αδειάζουν από κόσμο και αυτά που ακούμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι, πια, κραυγές αγωνίας για το τι θα συμβεί σε αυτές.

Μονόδρομος για το Στέφανο Κασσεκάκη η διάσπαση

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Ο “έκπτωτος” - το ζήσαμε και αυτό με την σταλινική νομενκλατούρα του ΣΥΡΙΖΑ - πρόεδρος του συγκεκριμένου κόμματος-παρωδία δεν έχει άλλη επιλογή από εκείνη της διάσπασης. Όσο ταχύτερα, τόσο καλύτερα. Η σταλινική νομενκλατούρα σε όλες τις αποχρώσεις της και με όλες τις αντιφάσεις της στοχεύει στην ολική απαξίωση του “έκπτωτου”. Η διαδικασία αυτή θα κλιμακωθεί στο επόμενο διάστημα και θα οριστικοποιηθεί με την προδιαγεγραμμένη ήττα του Στέφανου Κασσελάκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη νέου προέδρου. Οι σταλινικοί ποτέ δεν χάνουν εσωκομματικές διαδικασίες που τις οργανώνουν οι ίδιοι, αρκεί να έχουν αίσθηση κάποιου κινδύνου. Τώρα δεν θα είναι “μπόσικοι”, όπως την προηγούμενη φορά. Και δε θα αιφνιδιαστούν.

Διαμαρτυρία για τη μη έγκριση τμημάτων κατεύθυνσης στο Γενικό Λύκειο Αξιούπολης

Υπογράφουν οι Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών της Γ’ Γενικού Λυκείου Αξιούπολης

Γράφουμε αυτή την επιστολή ως γονείς μαθητών της Γ’ τάξης του Γενικού Λύκειου Αξιούπολης, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά μας για την απόφαση μη έγκρισης του τμήματος της Γ ' Οικονομίας-Πληροφορικής (5 μαθητών ) και του τμήματος της Γ' Θετικής κατεύθυνσης (2 μαθητών).

Μήνυμα Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου για τη νέα σχολική χρονιά

Μήνυμα Σεβ. Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου προς τους μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητά μου παιδιά,
Σήμερα ανοίγεται ένας καινούργιος δρόμος μπροστά σας με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2024 – 2025. Σε αυτήν την νέα πορεία καλείστε να λάβετε συμμετοχή σαν να είσαστε αθλητές σε ένα στάδιο και να αγωνιστείτε φιλότιμα για την ωραία σας παρουσία και την αξιοπρεπή σας συμπεριφορά σε αυτό το άθλημα της μαθήσεως. 

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς συνελήφθη ένα άτομο για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Συνελήφθη χθες (9 Σεπτεμβρίου 2024) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας ημεδαπός άνδρας, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Κατεπείγουσα και δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ και ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ» του Δήμου Παιονίας στο ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ, την 11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 14.00, για λήψη αποφάσεων στο παρακάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

Θέση εργασίας στο Yoga Pilates Studio Κιλκίς


Λατρευτική εβδομάδα στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού και Αγίας Αικατερίνας Κιλκίς


Ανακοίνωση Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού και Αγίας Αικατερίνας Κιλκίς
Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ανύψωση της Επισκοπής Πολυανής σε Μητρόπολη Πολυανής & Κιλκισίου και επί τη εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού η ενορία μας έχει τη μεγάλη ευλογία να υποδεχτεί τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου το οποίο και θα κομίσει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ.Βαρθολομαίος την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στις 6:15μ.μ.

Ο υποψήφιος πρόεδρος ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος στο Κιλκίς

Στις 17:00 ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος θα βρίσκεται στο καφέ «21» (21ης Ιουνίου 69, Κιλκίς).

Διακοπές ηλεκτροδότησης στον οικισμό Δαφνοχώρι του Δήμου Κιλκίς

Ανακοίνωση 
ΔΕΔΔΗΕ 

Η ανάγκη εκτέλεσης συγκεκριμένων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί την περιοχή 
ΚΙΛΚΙΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ: ΔΑΦΝΟΧΩΡΙ, μας αναγκάζει να διακόψουμε την παροχή ρεύματος στις 13-09-2024 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, από ώρα 08:00 έως 14:30.

Ταξίδι στην Τήνο (Φωτογραφίες)

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Ένας από τους ομορφότερους προορισμούς που επιλέγουν οι προσκυνητές από τον Νομό Κιλκίς είναι η όμορφη Τήνος, το νησί της Μεγαλόχαρης.

Μήνυμα Στέφανου Παραστατίδη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Υπογράφει ο Στέφανος Παραστατίδης
Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,
Θέλω να σας ευχηθώ η νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει αύριο, να είναι δημιουργική, αποδοτική και να σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρα και τις προσδοκίες σας.

Ανδρέας Βεργίδης: Σημείο αναφοράς της αλληλεγγύης για την τοπική κοινωνία, το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης

Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς αποτελεί «σημείο αναφοράς της αλληλεγγύης για την τοπική κοινωνία» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, μετά τον αγιασμό που τέλεσε, σήμερα, στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Κέντρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής & Κιλκισίου, κ. Βαρθολομαίος.

Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Μηνάς Παπαδόπουλος, ευχαριστεί θερμά...

Υπογράφει ο Μηνάς Παπαδόπουλος
Είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενος και οφείλω ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλες και όλους τους απλούς αγωνιστές της γαλάζιας μας οικογένειας της ΝΔ για την ανταπόκριση τους στο κάλεσμα της κομματικής μας οργάνωσης και την παρουσία τους στην τιμητική εκδήλωση για τον Διευθυντή του Γραφείο Προέδρου και Γραμματέα Οργανωτικού ΣΤΕΛΙΟ ΚΟΝΤΑΔΑΚΗ.

Πέτρος Παππάς: «Πρακτικές φίμωσης και τιμωρίας σε γιατρούς του ΕΣΥ»

Δελτίο τύπου Πέτρου Παππά
Για «Αυταρχισμό» και «προσπάθεια φίμωσης» κατηγορούν τον διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Το Κυβερνείο της Θεσσαλονίκης ξαναγίνεται «Παλατάκι»

Δήλωση Γιώργου Γεωργαντά που αφορά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες 09.09.2024 στη Δ.Ε.Θ από την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου ( ΕΤ.Α.Δ) ΚΑΙ το Υπερταμείο με θέμα την αξιοποίηση του Κυβερνείου Θεσσαλονίκης
 
Το Κυβερνείο της Θεσσαλονίκης ξαναγίνεται «Παλατάκι». Η Βουλή των Ελλήνων αναλαμβάνει τη διάσωση του εμβληματικού κτηρίου με στόχο τη διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα του.

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Νικήτα του Γότθου

Ανακοίνωση Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς
Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Κιλκίς εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Νικήτα του Γότθου, προστάτη των Ελλήνων Εφέδρων Αξιωματικών και τιμά τους πεσόντες Έφεδρους Αξιωματικούς.