Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Δευτέρα. Πάμε σινεμά;

Συνεχίζονται οι κινηματογραφικές προβολές από την Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς με την υποστήριξη του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α. του Δήμου Κιλκίς. Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου και ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου θα προβληθεί η ταινία "Στην καρδιά του χειμώνα".
Σκηνοθεσία: Ντέμπρα Γκράνικ
Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Λόρενς, Τζον Χοκς, Κέβιν Μπρέζναχαν, Ντέιλ Ντίκεϊ.
Χρονολογία παραγωγής: 2010.
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ.
Διάρκεια: 100'
Σύνοψη:

Πολίτες Αριστοτέλη: «Η ληστρική εκμετάλλευση της Χαλκιδικής»

"...μάλλον σε αδιέξοδο οδηγούνται
οι αρνητές της μεταλλείας..."
Η τριλογία που προκάλεσε… η συνέντευξη δύο εξεχουσών προσωπικοτήτων της αντιμεταλλευτικής δραστηριότητας , σε ιντερνετικό site του Κιλκίς τελειώνει…
Σήμερα  θα επισημάνουμε και νέες  αντιφάσεις…, κάποια κενά μνήμης… και κάποια ερωτήματα που ανακύπτουν από το τελευταίο μέρος της  επίμαχης συνέντευξης, συνολικής διάρκειας 18 λεπτών  …
Στο 11ο λεπτό και 22ο δευτερόλεπτο ο κ. Δημητριάδης υποστηρίζει: «… Δε θα πάψουμε να χρειαζόμαστε ως χώρα το χαλκό, το σίδηρο, το νικέλιο και τα άλλα μεταλλεύματα. Αλλά τόσο γρήγορα, με μια τέτοια αρπαγή, μια τέτοια ληστρική εκμετάλλευση, ένα ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, είναι ασύμφορη όταν έχουμε και τέτοιες επιπτώσεις στο περιβάλλον…»

Το νυχτερινό Κιλκίς τα παλιά χρόνια (Το 2006)

ΥΠΕΣ: Η αναλυτική κατανομή 1.509 προσλήψεων ανά δήμο

Στη γνωστοποίηση των δήμων για την πρόσληψη 1.509 συμβασιούχων, των 1.348 συμβάσεων μίσθωσης έργου και ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που αφορούν ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες των δήμων, όπως μουσικούς για τα ωδεία, κοινωνικούς λειτουργούς και προσωπικό παιδικών σταθμών, καθώς και των 161 συμβάσεων που αφορούν ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, που προωθήθηκαν πριν από λίγες προς τους ενδιαφερόμενους ΟΤΑ προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών. Οι εγκρίσεις που υπεγράφησαν από την επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006 στο τέλος του 2011 αφορούν θέσεις που δεν βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό ή τους προϋπολογισμούς των λήμων λόγω του χαρακτήρα τους.
Αναλυτικά οι συμβάσεις ανά δήμο:

Τσιτουρίδης: «Τα τρία όχι της κ. Δαμανάκη»

Ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Το 2006 η κυρία Μαρία Δαμανάκη, Επίτροπος της Ελλάδας στην Ε.Ε σήμερα, ως Τομεάρχης Απασχόλησης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων του ΠΑΣΟΚ τότε, εναντιωνόταν σφοδρά σε κάθε απόπειρα του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης υψώνοντας τα λάβαρα της «επανάστασης», λέγοντας τρία όχι.

Η κρίση, η κοινωνία και ο άνθρωπος

Γράφει ο Κώστας Μπούζας                                                             Η κρίση βρίσκεται εδώ. Και όπως κάθε μεγάλη κρίση, είναι κι αυτή πολυσχιδής. Οικονομική, πολιτισμική, κοινωνική. Προσπαθεί, σαν ένας άλλος καρκίνος, να προσβάλλει και να εκφυλίσει κάθε τομέα και κάθε έκφανση αυτού που θεωρούμε ως πολιτισμό μας. Περίθαλψη, πρόνοια, παιδεία, γράμματα, τέχνες…
Κύτταρο όμως του πολιτισμού αυτού, αλλά και της κοινωνίας της ίδιας, είναι αναμφίβολα ο άνθρωπος. Αυτός αφουγκράζεται, βιώνει, νοιώθει, σκέφτεται, δημιουργεί. Κι ακόμη παραπέρα, αυτός χαίρεται ή λυπάται, ονειρεύεται και περνά – όταν περνά – από την απλή επιβίωση στην ζωή.

Απλές και υλοποιήσιμες σκέψεις αλλά...

Γράφει ο Παναγιώτης Τριαρίδης                                              Το 2013 από ότι έχω μάθει θα κοπούν οι επιδοτήσεις των αγροτών από την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ και για να γίνει πιο κατανοητό θα σας το αναφέρω με την μορφή παραδείγματος. Έχουμε λοιπόν στο Κιλκίς 2000 επίσημα ανέργους και σαν δημόσιο έχεις χιλιάδες στρέμματα εκτάσεων ανεκμετάλλευτα, θα νοίκιαζα αυτά τα στρέμματα στους ανέργους με χαμηλό ενοίκιο και παράλληλα θα τους βοηθούσα σαν κράτος με την διεύθυνση γεωργίας των περιφερειών, για ειδικευμένες καλλιέργειες.

Δημ. Ρέππας: Δεν υπάρχει θέμα απολύσεων στο δημόσιο

"Θέμα απολύσεων δεν υπάρχει. Στην ατζέντα που διαμορφώνει αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο υπουργός, πολιτική απολύσεων δεν υπάρχει", δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ενημερώνοντας για τις πολιτικές του υπουργείου του στη δημόσια διοίκηση. Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο κ. Ρέππας και για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "η πολιτική αυτή έκλεισε τον κύκλο της, δεν μπορεί να δοθεί παράταση".

Σαράντης Δημητριάδης: μια “διαφορετική οικογένεια γεωλόγων”

Σαράντης Δημητριάδης
Tου Τόλη Παπαγεωργίου                                             Γνώρισα για πρώτη φορά τον Σαράντη Δημητριάδη σε ένα μικρό καφενείο του χωριού Γάβρα του Δήμου Κιλκίς, πριν από λίγους μήνες. Με είχαν καλέσει κάτοικοι της περιοχής που ήθελαν να μάθουν για τις επιπτώσεις των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων που φημολογούνταν ότι θα αδειοδοτήσει το ΥΠΕΚΑ σε μια έκταση περίπου 100.000 στρεμμάτων του Δήμου τους. Έμεινα κατάπληκτος όταν μου σύστησαν τον δεύτερο ομιλητή της βραδιάς, τον καθηγητή γεωλογίας του ΑΠΘ Σαράντη Δημητριάδη, με εμπειρία ακαδημαϊκή και πεδίου δεκαετιών. Ένας γεωλόγος σε ενημερωτική εκδήλωση για τις αρνητικές συνέπειες των μεταλλείων;

Το ΑΣΕΠ ενέκρινε 26.000 θέσεις Κοινωφελούς εργασίας για ανέργους ΟΑΕΔ και ΟΓΑ

Με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, εγκρίθηκαν από Δικαστική Επιτροπή, οι πρώτες 26.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας, που είχαν υποβληθεί από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και αφορούν στην πρόσληψη ανέργων με δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή αγρότες, ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας.
Η επιλογή έγινε με βάση τα προσόντα των υποψηφίων και κοινωνικά κριτήρια, ενώ οι θέσεις εργασίας κατανέμονται σε επτά περιφέρειες και οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε 368 υπηρεσίες.

Ψήφιση – εξπρές του πολυνομοσχεδίου για δικηγόρους, μεταφορείς, δόσεις οφειλών

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατατίθεται το βράδυ στη Βουλή ώστε να ψηφιστεί μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, το πολυνομοσχέδιο –σκούπα με όλες τις εκκρεμότητες της κυβέρνησης και τίτλο «Επείγουσες Ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015». Είναι το νομοσχέδιο που ρυθμίζει μεταξύ άλλων και τις 60 δόσεις στους οφειλέτες του Δημοσίου με ελάχιστα ποσά δόσης τα 100 ευρώ ή χωρίς προσαυξήσεις για καταβολή εφάπαξ.

Τι μεγαλώνει 3 φορές στο αντρικό σώμα, στη θέα μιας γυναίκας;

Αν και είμαστε σίγουροι οτι όλοι νομίζετε πως ξέρετε την απάντηση, ας… δούμε τι λέει η επιστήμη για το θέμα: το μέρος του ανδρικού σώματος που μπορεί να να γίνει μέχρι και τρεις φορές μεγαλύτερο όταν ο άνδρας βρεθεί με μια γυναίκα που τον ενδιαφέρει, είναι… οι κόρες των ματιών του!!
Το πείραμα Την ανακάλυψη έκανε πρώτος ο Eckhard Hess, καθηγητής βιοψυχολογίας στο University of Chicago, όταν το 1975 πραγματοποίησε μια σειρά πειραματικών ερευνών με αντικείμενο τις κόρες των ματιών.

Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στην Κατερίνη

Χθες (09.01.2012) το μεσημέρι, στην Κατερίνη, άγνωστοι άνδρες, πλησίασαν 84χρονη ημεδαπή και προσποιούμενοι ότι γνώριζαν τον γιό της, μπήκαν στην οικία της.
Αρχικά έπεισαν την ηλικιωμένη να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ τα οποία δήθεν όφειλε ο γιος της σε αυτούς. Κατόπιν με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από συρτάρι επίπλου το χρηματικό ποσό των (5.000) Ευρώ.
Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης.

Ειδική συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Κιλκίς

Σε τοπικό επίπεδο κατά την διάρκεια ειδικής συνεδρίασης της ΝΟΔΕ
Κατατέθηκαν οι προτάσεις γιά το σχέδιο κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ
Στην επεξεργασία του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ γιά την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησε η νομαρχιακή διοικούσα επιτροπή Κιλκίς κατά την διάρκεια ειδικής συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της την Πέμπτη 5.1.12 παρουσία του αρμοδίου συντονιστή του προγράμματος σε περιφερειακό επίπεδο πρώην βουλευτή α’ Θεσσαλονίκης Ιωάννη Σφενδόνη, που εισηγήθηκε το σχετικό αρχικό σχέδιο.

«ΚΡΙΚΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» οι έφεδροι αξιωματικοί του ν. Κιλκίς σε προσπάθειες κοινωνικής συνοχής

Την βοήθεια των Πανελλήνια προβεβλημένων συμπολιτών μας, ζήτησε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών ν. Κιλκίς κ. Κώστας Παπανικολάου, στην προσπάθεια του «ΒΗΜΑΤΙΖΩ» για την δημιουργία ξενώνα ΑΜΕΑ. Ήταν πραγματικά μια θαυμάσια γιορτή, μια επιτυχημένη, κοινωνική, πολιτιστική, ανθρωπινή γιορτή που ο σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νόμου Κιλκίς διοργάνωσε με άριστο τρόπο την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στην ΛΑ.Φ. Κιλκίς.

Ερώτηση Κιλτίδη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνο Σκανδαλίδη θέμα : «Αναδιανομή εποικιστικών εκτάσεων»

Κύριε Υπουργέ
Βρισκόμαστε στο κομβικότερο ιστορικά σημείο της κοινωνικής μετατροπής του πρωτογενούς τομέα από απόψεως μετακίνησης του αγροτικού πληθυσμού σε άλλους εργασιακούς χώρους. Ο μετασχηματισμός εντός του αγροτικού εν γένει χώρου, έχει επιφέρει τεράστιες ανακατατάξεις σε αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς και σε κατοίκους δασόβιων και παραδασόβιων περιοχών που στηρίζουν το εισόδημά τους στις καρπώσεις.

Προκήρυξη δέκατου έβδομου πανελληνίου ποιητικού διαγωνισμού της ‘’ΤΕΧΝΗΣ’’ Κιλκίς

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ‘’ΤΕΧΝΗ’’ ΚΙΛΚΙΣ προκηρύσσει το Δέκατο Έβδομο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό με τίτλο ‘’Κούρος Ευρωπού’’, με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.
Οι ποιητικές συλλογές που θα σταλούν για το διαγωνισμό πρέπει:

Εκδήλωση ενδιαφέροντος Επιχειρήσεων Δήμου Κιλκίς για συμμετοχή σε νέο Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Με απώτερο στόχο τη στήριξη ανέργων και την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, αιτήσεις για υπαγωγή στο νέο Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ “επιχορήγησης επιχειρήσεων Δήμων και Περιφερειών για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55 έως και 64 ετών” υπέβαλαν τρεις επιχειρήσεις του Δήμου Κιλκίς. Ειδικότερα, στην ηλεκτρονική πρόσκληση υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο νέο αυτό Πρόγραμμα ανταποκρίθηκαν η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς (ΚΔΕΚ), η ΔΕΥΑΚ και η Α.Ε. “Σφαγεία Κιλκίς”.

Φύσηξε ο Βαρδάρης και καθάρισε


Το video είναι μία παραχώρηση του αναγνώστη μας
Κοσμά Σιδηρόπουλου (Έπιπλα Κήπου Σίγμα)

Συνέντευξη Γ. Φραγγίδη στο κανάλι EUROPE1, στην εκπομπή ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ με την Γεωργία Σαδανά

«Τελευταία ελπίδα για το λιανεμπόριο οι χειμερινές εκπτώσεις»

Από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ανακοινώνεται με αφορμή την έντονη δημοσιότητα περί δήθεν πρόωρης έναρξης των επίσημων εκπτώσεων, ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 802/1978(αρθρο 15), οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2012 θα αρχίσουν τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου και θα λήξουν την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, αν και φέτος έχουμε δίσεκτο έτος.

Το λεύκωμα των 50 χρόνων ιστορίας του Κιλκισιακού

Ο Α.Ο. ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ ενημερώνει όλους όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν το λεύκωμα των 50 χρόνων ιστορίας του Συλλόγου, μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6944.341216 και 6977.298105 ή από τα γραφεία του Συλλόγου (αρχή πεζόδρομου 25ης Μαρτίου).

Μέχρι 16 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν σύνταξη Ιανουαρίου, ΕΚΑΣ και δώρο Χριστουγέννων

Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στο ενδεχόμενο καθυστέρησης καταβολής των συντάξεων και των δώρων εορτών των συνταξιούχων και μετά την ανησυχία που έχει δημιουργηθεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επισημαίνει, ότι μέχρι 16 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Γιακουμάτος: Νοικιάστε τώρα την Ακρόπολη

Έκκληση στην κυβέρνηση να παραχωρήσει επί ενοικίω σε ιδιώτες την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα, ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα δημόσια ταμεία, απευθύνει ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ κ. Γερ. Γιακουμάτος: «Αντί να κοπεί ο μισθός και η σύνταξη, καλύτερα να ενοικιάσει η πολιτεία την Ακρόπολη και όχι μόνον. Να ενοικιάσει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, τους Δελφούς, τον Ναό του Απόλλωνα, όλους και μάλιστα τώρα», λέει.

Σύλληψη 28χρονου για ανθρωποκτονία από αμέλεια στην Αλιστράτη Σερρών σε βάρος 40χρονου συγχωριανού του

Συνελήφθη προχθές (08.01.2012) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ζίχνης Σερρών με τη συνδρομή συναδέλφων τους από το Τμήμα Ασφαλείας Δράμας, ένας ημεδαπός 28ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παράβαση του νόμου περί όπλων. Συγκεκριμένα, σε αγροτική περιοχή της Αλιστράτης Σερρών, ο συλληφθείς ενώ βρισκόταν για κυνήγι μαζί με τον 40χρονο συγχωριανό και φίλο του, από αδέξιο χειρισμό του κυνηγετικού του όπλου πυροβόλησε αυτόν στο στήθος με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Ληστεία σε Ιερά Μονή

Προχθές (08.01.2012) το απόγευμα, στην Κάτω Καμήλα Σερρών, τέσσερις άγνωστοι δράστες διέπραξαν ένοπλη ληστεία στην Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.
Ειδικότερα, οι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, μπήκαν στην Ιερά Μονή και με την απειλή κυνηγετικού όπλου αφού ακινητοποίησαν τον ιερομόναχο και μία μοναχή, αφαίρεσαν μία ξύλινη εικόνα της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και τα εναποθημένα σε αυτήν τάματα. Ακολούθως οι δράστες επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Προανάκριση για το συμβάν ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Σερρών.

Ληστεία σε βάρος 84χρονης

Την Παρασκευή (06.01.2012) το βράδυ στην Ηράκλεια Σερρών, όπως καταγγέλθηκε, δύο άτομα έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, παραβίασαν το παράθυρο της οικίας 84χρονης και αφού την ακινητοποίησαν δεσμεύοντας τα χέρια της και κλείνοντας το στόμα με μαξιλάρι, της αφαίρεσαν ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό (1000) ευρώ και διάφορα χρυσαφικά. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας Σερρών.

Πολίτες Αριστοτέλη: "Κύριοι πριν ξανα..βγείτε... συνεννοηθείτε!"

"Κύριοι μήπως έχετε μπερδευτεί...;"
Την Παρασκευή που μας πέρασε δημοσιεύσαμε ένα άρθρο, για το οποίο την έμπνευση πήραμε από μία συνέντευξη… στο kilkisdaily…, όπου μας τροφοδότησε με σκέψεις και ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο, χάρη στις άγνωστες μέχρι πέρσι..., για εμάς, οικονομικές γνώσεις και ικανότητες του «πανεπόπτη παρατηρητή οφθαλμού της μεταλλευτικής δραστηριότητας…» στην Ελλάδα…, στην Ευρώπη…, στην υφήλιο… και ακόμη παραπέρα…!

Επιπτώσεις από την εξόρυξη-μεταλλουργία


Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Κίνησης Γυναικών Παντελεήμονα

Η Κίνηση Γυναικών Παντελεήμονα, πραγματοποίησε την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά του χωριού (και όχι μόνο γι αυτά), την Κυριακή 11 Δεκέμβρη 2011, στο Πνευματικό Κέντρο του χωριού. Συμμετείχαν τα χορευτικά συγκροτήματα, της Κίνησης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Τριανταφυλλιάς Σερρών, καθώς και ξωτικά, χιονάνθρωποι, η βοηθός του Αϊ Βασίλη, γιορτινές λιχουδιές και το χωριό. Πραγματοποιήθηκε χαριστικό παζάρι βιβλίων.

Έκοψαν την Βασιλόπιτα του 2012 οι "ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ"

Μέσα σε πλήθος κόσμου και με την παρουσία πολλών πολιτικών και μη προσώπων έγινε την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012 η κοπή της Βασιλόπιτας των ''ΑΚΡΙΤΩΝ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ'', στο πνευματικό κέντρο του χωριού. Αφού έγινε ο απολογισμός των δράσεων του 2011 και και η εξαγγελία του προγράμματος για το 2012 από τον πρόεδρο Δ.Σ. Αμοιρίδη Νικόλαο, ο Πάτερ Παναγιώτης Μποζάνης ευλόγησε και έκοψε τη βασιλόπιτα. Τυχερός της εκδήλωσης ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Επταλόφου Παναγιώτης Αμοιρίδης, ο οποίος μαζί με το φλουρί πήρε και ένα βιβλίο με την ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού.

O Aλέξιος Δ’ Αγγελος της 4ης Σταυροφορίας και η μεταλλουργία του χρυσού – Ιστορικές συμβατότητες με τη σημερινή 5η ευρω-σταυροφορία

Toυ Γιώργου Τριανταφυλλίδη            Φίλες και φίλοι Χαλκιδικιώτες, Κιλκισιώτες,
Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα διαδραματίζονται σήμερα στη χώρα με τη μνημονιακή πολιτική. Πέρα από την οικονομική εξαθλίωση του μέσου Ελληνα δεν διαβλέπω ορατή διαφυγή από το χάλι αυτό. Επειδή θύμα της πολιτικής αυτής είμαι και ο ίδιος προσωπικά, επιχειρώ με το άρθρο αυτό αναμόχλευση μίας ιστορικής περιόδου του ελληνισμού, η οποία σήμαινε και το αμετάκλητο τέλος της παρένθεσης που αποκαλείται «μεσαιωνικός ελληνισμός» και διαδραματίσθηκε το 1204 στην Κωνσταντινούπολη.

Ανέκδοτο για τα χάλια μας τα μαύρα!

Βλέποντας ο Θεός το τεράστιο πρόβλημα της Ελλάδας και τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πιστός ελληνικός λαός, αποφασίζει να στείλει τον Υιό Του και πάλι στη Γη για να συμπαρασταθεί στους Έλληνες.
Ο Ιησούς εμφανίζεται ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων και μετά από μια θερμή ομιλία συμπαράστασης και υποστήριξης της Ελλάδας, ανακοινώνει ότι διαγράφει όλα τα χρέη της χώρας, φέρνει μεγάλες επενδύσεις, παρέχει αυξήσεις 100% σε όλους τους Έλληνες και διαγράφει τα δάνειά τους.

Αφιερωμένο εξαιρετικά στους παντρεμένους

Ο Aντώνης ξυπνάει στο κρεβάτι του με ένα τρομερό πονοκέφαλο. Τοκεφάλι του πάει να σπάσει. Με το ζόρι ανοίγει τα μάτια του και τοπρώτο που βλέπει είναι 2 ασπιρίνες και ένα ποτήρι νερό στο κομοδίνο του.
Ανακάθεται και βλέπει τα ρούχα του καθαρά και διπλωμένα στην καρέκλα
μπροστά του. Κοιτάζει ...το δωμάτιο και συνειδητοποιεί ότι όλα είναι πεντακάθαρα και τακτοποιημένα. Βγαίνοντας από το δωμάτιο βλέπει ότι όλο το σπίτι είναι στην εντέλεια. Στην κουζίνα βλέπει ένα σημείωμα.