Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

ΚΚΕ Κιλκίς: Να μη διανοηθεί η κυβέρνηση να συγχωνεύσει, να αποδυναμώσει ή να υποβαθμίσει περαιτέρω το Νοσοκομείο της Γουμένισσας


Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Η Κομματική Οργάνωση Κιλκίς του ΚΚΕ χαιρετίζει και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Γουμένισσας, όπως έχουν διατυπωθεί, αιτήματα που έχουν στο επίκεντρο την υπεράσπιση και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Πας γυμναστήριο αλλά δεν βλέπεις αποτέλεσμα; 5 λάθη που ίσως κάνεις


Επιμέλεια: Παναγιώτης Μαυρογενίδης (Kinesisgym)

Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων σε κάθε γυμναστήριο: Εκείνοι που έχουν μια αιώνια συνδρομή και δεν πηγαίνουν ποτέ ξανά μετά την πρώτη τους επίσκεψη και εκείνοι που έχουν κλείσει μέχρι και τρίωρο πάνω σε ένα διάδρομο, ένα ελλειπτικό, κάτω από τα βάρη.

Κατάθεση της επιστολής της ΕΝΙΚ από την Ε. Αγαθοπούλου, προς τον Υπουργό Υγείας για να προβεί σε επείγουσες ενέργειες


Κατάθεση της επιστολής της ΕΝΙΚ από την βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, προς τον Υπουργό Υγείας για να προβεί σε επείγουσες ενέργειες

Η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, κατέθεσε στις 13 Οκτωβρίου - με την μορφή κοινοβουλευτικής αναφοράς - προς τον Υπουργό Υγείας την επιστολή της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς που έχει ως θέμα την τραγική υποστελέχωση του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Οι λαϊκοί αγώνες με όρους ανατροπής για καλύτερη ζωή χωρίς κηφήνες και εκμεταλλευτές δεν είναι άκρο... είναι δικαίωμα και καθήκον

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Οι σημερινοί θεματοφύλακες της ανιστόρητης «θεωρίας των 2 άκρων», αν ερμήνευαν με «εργαλείο» ανάλυσης αυτό το ιδεολογικό κατασκεύασμα τα πολιτικοκοινωνικά φαινόμενα την εποχή που έδρασε ο Σπάρτακος, σίγουρα θα κατακεραύνωναν ως «άκρο» τον ξεσηκωμό των δούλων ενάντια στους αιμοσταγείς τυράννους τους.

Μ. Σπυράκη: Διερεύνηση από την Κομισιόν για τους αεροψεκασμούς των Τούρκων στον Έβρο με φυτοφάρμακα


Δελτίο τύπου Μαρίας Σπυράκη
Η Κομισιόν αναμένεται να προχωρήσει σε ενδελεχή διερεύνηση, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος των προβλημάτων από τους αεροψεκασμούς των Τούρκων στον Έβρο με φυτοφάρμακα απαγορευμένα από την ΕΕ. Το μείζονος σημασίας πρόβλημα για τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, ανέδειξε με ερώτηση της, η ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη.

Ανακοίνωση για τους βιοκαλλιεργητές του νομού Κιλκίς


Ανακοινώνεται στους βιοκαλλιεργητές του νομού μας, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν αίτηση χορήγησης άδειας παρέκκλισης στην υπηρεσία μας σε περίπτωση που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν μη πιστοποιημένο βιολογικό σπόρο, ότι οι ημερομηνίες για την τρέχουσα περίοδο 2020-2021 καθορίζονται ως εξής:

(Video) Μητροπολίτης Δημήτριος: Απαίτηση λαϊκής πυγμής, διαμαρτυρία συλλογικής καταγγελίας

† Ο Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου Δημήτριος
Μετά τις τόσες εκκλήσεις τόσων χρόνων μας εξαναγκάζουν σε δημόσια συλλογική έγκληση για ένα τόσο “κατεπείγον περιστατικό” που αφορά στο ίδιο το ΓΝ-ΚΥ Γουμένισσας, καθώς οδηγείται μεθοδικά σε “λίστα αναμονής” και σε μια πολιτικάντικη σταδιακή διάλυση.

Ζωντανή μετάδοση της Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, (Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021)

Δήμος Κιλκίς: Πάνω από χίλιοι μαθητές στα σχολικά γεύματα


Τις ευεργετικές πρόνοιες του προγράμματος των σχολικών γευμάτων θα απολαμβάνουν οι μαθητές δεκαεννέα Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Κιλκίς. Με κοινή απόφαση των Υφυπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ αρ. φύλλου 4692) στο πρόγραμμα ‘’Σχολικά Γεύματα’’ για το σχολικό έτος 2021 – 2022 περιλαμβάνονται τα Δημοτικά Σχολεία Γαλλικού, Επταλόφου, Ευκαρπίας, Καμπάνη, Κρηστώνης, Μαυρονερίου, Μεγάλης Βρύσης, Μικροκάμπου, Μυριοφύτου, Νέας Σάντας, Νέου Αγιονερίου, Παλαιού Αγιονερίου, Νέου Γυναικοκάστρου, Πεδινού, Σ.Σ. Μουριών, Χέρσου, Χωρυγίου, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς.

(Video) Ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας φορέων και κατοίκων για την αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Γουμένισσας

Ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας φορέων και κατοίκων για την αποδυνάμωση του Νοσοκομείου Γουμένισσας, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021.

Κορωνοϊός (13/10/2021): 2.338 νέα κρούσματα (36 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 31 θάνατοι και 343 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.338, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 684.706 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 120 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.029 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 13/10/2021, 5:53 μ.μ.


Εντοπίσθηκαν κλεμμένοι κινητήρες αυτοκίνητων που αφαιρέθηκαν από οχήματα στο εξωτερικό και στην περιοχή της Αττικής

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση κλοπών οχημάτων, καθώς και αποκομμένων τμημάτων αυτών, πραγματοποίησαν στοχευμένους ελέγχους σε μάντρες και συνεργεία αυτοκινήτων.

Υποστελεχωμένο το αναισθησιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Κιλκίς

Ανακοίνωση Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς
Το Αναισθησιολογικό τμήμα λειτουργεί υποστελεχωμένο από 01/01/2020 (λόγω συνταξιοδοτήσεων), ενώ η “εύρυθμη” λειτουργία του εξασφαλίζεται με υπερβάσεις εφημεριών μέσω “εντέλλεστε” των εκάστοτε διοικήσεων ήδη από το 2012. Την κατάσταση επιδείνωσε περαιτέρω η πανδημία κορωνοϊού, την οποία κλήθηκαν κυρίως να αντιμετωπίσουν η Παθολογική κλινική, το Αναισθησιολογικό τμήμα και το Τ.Ε.Π., όντας όλα τμήματα ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΑ.