Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

«Φύκια για μεταξωτές κορδέλες» ή «Όπου ακούμε πολλά κεράσια, κρατάμε μικρό καλάθι»

- «Βάλτε αυτή τη συσκευή, σε μια μπρίζα του σπιτιού σας και εξοικονομείστε 40% ηλεκτρικό ρεύμα».
- «Χρησιμοποιείστε αυτή τη συσκευή όζοντος και απολυμάνετε το νερό, τα φρούτα, τα λαχανικά, το κρέας, θεραπεύστε το διαβήτη, την υπέρταση, τις αρθρίτιδες, αποστειρώστε τον αέρα του σπιτιού σας».
- «Χρησιμοποιείστε αυτή τη μπάλα πλυσίματος, χωρίς απορρυπαντικό και έχετε πεντακάθαρα ρούχα»
- «Βάλτε αυτήν την πλακέτα, στο κινητό σας τηλέφωνο και προστατευτείτε, από την ακτινοβολία του»
- «Φορέστε αυτό το ενεργειακό βραχιόλι και αποκτήστε ισορροπία, ενέργεια, δύναμη, υγεία»

Τιμήθηκε ο Άγιος Νεκτάριος στον Επτάλοφο Κιλκίς

Την μνήμη του Αγίου Νεκταρίου τίμησε  ο Επτάλοφος Κιλκίς στις 9 Νοεμβρίου,  στο Εκκλησάκι το οποίο βρίσκεται στην είσοδο του χωριού και είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νεκτάριο, όπου και πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία παρουσία αρκετών πιστών.

Προκήρυξη για 77 μόνιμους στις Υπηρεσίες Ασύλου και της Αρχής Προσφυγών του υπ. Δημόσιας Τάξης

Γνωστοποιείται ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 2Σ/2012 πρόσκληση του ΑΣΕΠ, που αφορά τη στελέχωση της Υπηρεσίας Ασύλου και της Αρχής Προσφυγών του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με τακτικό προσωπικό σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 18 παρ.3 του Ν. 4058/2012, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Εκλογές αιρετών για το ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας (2012)

Συνάντηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ με τον Υποδιοικητή του ΙΚΑ για τις συντάξεις και τα επιδόματα αναπηρίας

Συνάντηση με τον Υποδιοικητή του ΙΚΑ κ. Πατσούρη είχαν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θανάσης Πετράκος και Ευγενία Ουζουνίδου, θέτοντάς του το ζήτημα της μεγάλης καθυστέρησης που υπάρχει στην εξέταση από τα ΚΕΠΑ των αιτήσεων των αναπήρων, είτε για χορήγηση αναπηρικών συντάξεων ή επιδομάτων, είτε για την επανεξέτασή τους.

Πρόσκληση του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς σε χοροεσπερίδα

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς σας προσκαλεί στην χοροεσπερίδα (τσάϊ) που διοργανώνει με παραδοσιακά εδέσματα, χορευτικά συγκροτήματα και παραδοσιακή ζωντανή μουσική, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 6:30 το απόγευμα στο κέντρο «Κτήμα των Ευχών».

Συναυλία παραδοσιακών δημοτικών τραγουδιών από την ενοριακή χορωδία του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κιλκίς

Ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Κιλκίς σας προσκαλεί στην συναυλία παραδοσιακών δημοτικών τραγουδιών από όλη την Ελλάδα, που διοργανώνει με την ενοριακή χορωδία, συνοδεία οργάνων, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 07:00 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην συμπλήρωση 90 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή. 

Ανακοίνωση για ανανέωση και εφοδιασμό κατοχής κυνηγετικών όπλων

Υπενθυμίζεται και εφιστάται η προσοχή των κατόχων των κυνηγετικών όπλων, ότι η ισχύς των αδειών κατοχής των κυνηγετικών όπλων έχει δεκαετή διάρκεια.
Από τα τηρούμενα στοιχεία των αστυνομικών υπηρεσιών των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Περιφέρειάς μας προκύπτει ότι μεγάλος αριθμός αδειών δεν έχει ανανεωθεί μέχρι σήμερα.

7η Έκθεση Παραδοσιακών Τροφίμων και Ποτών


«Το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας αποκλείεται»

Η καθυστέρηση στην εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα δεν πρόκειται να οδηγήσει τη χώρα σε στάση πληρωμών «ούτε εξ’ ατυχήματος, ούτε εκ προμελέτης» σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της ευρωζώνης.

Μίκης Θεοδωράκης: «Ποτέ δεν ήμουν τόσο θυμωμένος όσο τώρα»



Δείτε την εκδήλωση του Μίκη Θεοδωράκη και του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα» που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με θέμα «Ο ορυκτός μας πλούτος και η εθνική του διαχείριση» «Εμείς είμαστε το μέλλον και η Βουλή είναι το παρελθόν» είπε χαρακτηριστικά ο Μίκης Θεοδωράκης στην κατάμεστη αίθουσα τονίζοντας παράλληλα πως «Έχουν πέσει επάνω μας σαν πεινασμένοι λύκοι για να μας εξουδετερώσουν». 

Χρειάζεται αίμα

Ένα νέο παιδί χρειάζεται τη βοήθειά μας! S.O.S. Ο Μπογιαννίδης Κωνσταντίνος του Ιακώβου νοσηλεύεται στη νευρολογική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, 23 ετών και χρειάζεται άμεσα αίμα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΟΜΑΔΑΣ. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου! Παρακαλώ όσοι μπορείτε να δώσετε αίμα!! Το παιδί διεκομίσθει από το νοσοκομείο της Βεροιας το Σάββατο 27/10 και από τότε κάνει συνεχώς μεταγγίσεις πλάσματος, γι' αυτό και χρειάζεται όσο περισσότερο αίμα γίνεται!

Σύσκεψη για την καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφέρεια

Σύσκεψη με θέμα το σχεδιασμό του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2013 συγκαλείται στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012 στις 14:οο, στην αίθουσα συσκέψεων της ΠΚΜ, υπό την προεδρεία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Διονύση Ψωμιάδη, παρουσία του Παναγιώτη Ψωμιάδη. 

Καράογλου: «Ο δρόμος της κρίσης έχει επιστροφή»

«Τώρα που τα δανεικά τελείωσαν, αποτελεί αδήριτη ανάγκη να λειτουργήσουμε επιτέλους σωστά, βοηθώντας την Ελλάδα να μετασχηματιστεί» τόνισε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην έναρξη των εργασιών του 3ου πολυσυνεδρίου «Καινοτομία και Ανάπτυξη», που διοργάνωσε το διαδικτυακό κανάλι «ka-business.gr» σήμερα Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012. 

Περιφερειακές εκδηλώσεις του 53ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Κιλκίς

Η Κοινωνία Πολιτών Κιλκίς, ο Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α Δήμου Κιλκίς και ο Μουσικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κιλκίς, διοργανώνουν τις περιφερειακές εκδηλώσεις του 53ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Κιλκίς.
Δευτέρα 19 και Τρίτη 20 Νοεμβρίου, ώρα 20.00
Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς
Είσοδος ελεύθερη

Κιλκίς 2039 μ.Χ. (Τρίτο μέρος)

Γράφει ο Πάνος Μαύρος
Αυτές τις μέρες είναι ευκαιρία να ξεκουραστώ λίγο. Μπαϊράμι έχουμε. Επίσημη θρησκεία μας είναι πλέον το ΙΣΛΑΜ. Λέγεται ότι κάποτε εδώ ζούσαν κυρίως Χριστιανοί. Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτή η θρησκεία, αλλά άκουσα πως ήταν φανατικοί, εσωστρεφείς, αντίθετοι με κάθε τι νέο, καινούργιο, άγνωστο. Ήταν δογματικοί με πατρίδες, ιδεολογίες, ηθικές και άλλα κουφά. 

Όσοι τίθενται σε διαθεσιμότητα ΔΕΝ θα απολύονται - Το πρόγραμμα ξεκινά άμεσα!

- Αναλυτικό σημείωμα με οδηγίες του Ι.Μανιτάκη
- Σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στον κλάδο διοικητικού
- Ποιοί εξαιρούνται από τις διαθεσιμότητες και τις μετακινήσεις

Να καθησυχάσει τους υπαλλήλους οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, επιχειρεί η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για μία ακόμη φορά, κάνοντας γνωστό ότι δεν θα απολυθούν, αλλά, θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Η τελευταία λέξη που θα ακουστεί στη Γη θα είναι.

Jean Richepin (Γάλλος λογοτέχνης)
Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων.
Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, από όλον τον κόσμο.
Γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλο τον πλανήτη.Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού.
Από την ιατρική σας, την. . φαρμακευτική σας.
Από τα μαθηματικά σας (γεωμετρία, άλγεβρα)
Από την φυσική σας, χημεία
Από την αστρονομική σας
Από την πολιτική σας
Από την καθημερινότητα σας.

ΚΚΕ: "Η Χρυσή Αυγή κάνει αβάντες σε εφοπλιστές - επιχειρηματίες με παρέμβασή της στη Βουλή"

"Εξετάσεις στο μεγάλο κεφάλαιο έδωσε πάλι η «Χρυσή Αυγή» ζητώντας στη Bουλή να δοθούν στους εφοπλιστές και νέα κίνητρα, ο δε λαός να αναλάβει τα χρέη των τραπεζιτών. Ο βουλευτής της ναζιστικής οργάνωσης Ηλίας Παναγιώταρος μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής είπε μεταξύ άλλων στους εκπροσώπους της κυβέρνησης: «(...) βλέπουμε στον προϋπολογισμό που λέτε ότι από φορολόγηση των πλοίων υπό ελληνική σημαία θα αποκομίσουμε 80 εκατ. ευρώ... ε το πιο εύκολο που θα κάνουν οι Ελληνες πλοιοκτήτες είναι να αλλάξουν τη σημαία για να γλιτώσουν τα λεφτά, αντί να βρεθεί μια χρυσή τομή κι από δυο τρεις Ελληνες που είναι μάξιμουμ σε κάθε πλήρωμα, ο καπετάνιος και ο πρώτος μηχανικός, να δοθούν κίνητρα για να είναι και οι υπόλοιποι ναύτες Ελληνες (...)».

Τον συνέλαβαν για χρέη 1.297.718,67 ευρώ προς το Δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα (09.11.2012) το μεσημέρι, στη Βέροια Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, ένας ημεδαπός 28 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.  Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 1.297.718,67 ευρώ.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο». Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Χρυσή Αυγή: "Ξεφτιλίζουν την συγκυβέρνηση οι τοκογλύφοι"

"Οι τοκογλύφοι εξευτελίζουν καθημερινά την συγκυβέρνηση του μνημονίου, μετατρέποντάς την σε πολιτικό τους ανδρείκελο για την υποδούλωση της χώρας. Οι δανειστές μεταθέτουν συνέχεια την καταβολή της δόσεως, εκθέτοντάς τους ολοφάνερα, παρ' όλες τις συνεχείς υποχωρήσεις."

Επιπτώσεις από την υπερβολική λιτότητα

«Πολιτικά και κοινωνικά δυσβάστακτη» ενδέχεται να γίνει η λιτότητα που έχει επιβληθεί σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με έκθεση που συνέταξε το ΔΝΤ με αφορμή την πρόσφατη Σύνοδο του G 20.

Οι 12 τρελές παροχές των υπαλλήλων της Βουλής εξοργίζουν τους Ελληνες

Το iefimerida.gr αποκαλύπτει όλα τα προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής. Αποκαλύπτει επίσης ότι το μίνι «πραξικόπημα» που έκαναν χθες το βράδυ, όταν ανακοινώθηκε από τον Γιάννη Στουρνάρα ότι θα ενσωματωθούν στο ενιαίο μισθολόγιο, εξόργισε τον πρωθυπουργό σε τέτοιο σημείο που αποφάσισε προς στιγμήν να δώσει εντολή για πολιτική επιστράτευση των υπαλλήλων. 

Βαρουφάκης: «Να μην πάρουμε τη δόση»

Ενάντιος στην εκταμίευση της επόμενης δόσης από την Ελλάδα εμφανίστηκε για μία ακόμα φορά ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας Γιάννης Βαρουφάκης, που εξήγησε πως με τη συνέχιση του προγράμματος οικονομικής σταθερότητας η χώρα μας οδηγείται στη χρεοκοπία.

Καμμένος: "Λύση είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους"

«Λύση είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους. Η πτώχευση στην Ελλάδα έχει έρθει, πρέπει αυτό να το αποδεχθούμε, η χώρα έχει κηρύξει στάση πληρωμών, στου εσωτερικούς δανειστές της», είπε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Real fm, ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος.

Μπόλαρης: «Δεν είμαι δεξιός, ούτε κεντροδεξιός για να με εκφράσει η στροφή του Βενιζέλου»

"Εκπροσωπώ ως βουλευτής τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, την κεντροαριστερά, τη σοσιαλδημοκρατία. Δεν είμαι δεξιός, ούτε κεντροδεξιός για να με εκφράσει η στροφή του Βαγγέλη Βενιζέλου.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διέγραψε όσους είχαμε αιτιολογημένη πολιτική αντίρρηση, αλλά δεν τολμά να αντιμετωπίσει στελέχη, που τέλεσαν το μνημόσυνο του ΠΑΣΟΚ σε τηλεοπτική εκπομπή! Πρόκειται για έκπτωση πολιτικού λόγου και έργου."

Στουρνάρας: "Τη Δευτέρα περιμένουμε μία πολιτική δήλωση"

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
Ιωάννης Στουρνάρας: Συζητήσαμε για το Eurogroup της Δευτέρας, όπου θέλω να σας πω ότι ουδείς λόγος ανησυχίας υπάρχει. Η Ελλάδα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει και να είστε σίγουροι ότι και η Ευρώπη θα κάνει, αυτό που πρέπει να κάνει και η δόση θα εκταμιευτεί.

Ανακαλείται αναπλήρωμα μαγιονέζας που διανέμεται στην Ελλάδα από την επιχείρηση Carrefour Μαρινόπουλος

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο υποδοχής καταγγελιών πολιτών, έγινε αποδέκτης μίας καταγγελίας, η οποία αφορούσε αναπλήρωμα μαγιονέζας, με την εμπορική ονομασία «VENY, мauoнeзa kлacuk», με ημερομηνία ανάλωσης 28/02/13 και αριθμό παρτίδας L12805. 12, σε πλαστικό περιέκτη των 800 γραμμαρίων έκαστο, που παράγεται στην Βουλγαρία από την επιχείρηση ΜΟΥΤΑΦΙΤΣΕΒ 57 Μ.ΕΠΕ, Καλεκοβετς, τηλ. 0889634730, ΤΚ 04-2011 και διανέμεται στην Ελλάδα από την επιχείρηση Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ (Αγ. Δημητρίου 63, Άλιμος), στην οποία διαπιστώθηκε έντονη οσμή τάγγισης.

Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς: "Η Δικαιοσύνη για τους φτωχούς, μας τελείωσε"

"Μετά την επιβολή Φ.Π.Α. 23% στις δικηγορικές υπηρεσίες, την αλματώδη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την επιβολή τέλους επιτηδεύματος, την αύξηση του κόστους του μεγαρόσημου κατά 500%, την αύξηση των παραβόλων υπέρ του δημοσίου για την άσκηση ενδίκων μέσων (μηνύσεις, εφέσεις κλπ) και πλήθους άλλων αντισυνταγματικών νομοθετημάτων, ψηφίστηκε στις 7-11-2012 το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών

Ημερίδα με θέμα "Προσέλκυση Αραβικών Επενδυτικών Συνεργιών στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα στο Επιμελητήριο Κιλκίς


Κρατικός προϋπολογισμός 2013: Η Alpha Bank, αποκλίσςεις και πολλά ερωτήματα

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων της ALPHA bank της 4ης Οκτωβρίου σημειώνονταν τα εξής: «Προκύπτει πέραν πάσης αμφιβολίας η απολύτως ικανοποιητική και σύμφωνα με τους στόχους εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012..»

Άμεση ενεργοποίηση του προγράμματος «Μαθητεία» για Αποφοίτους της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και νέα Πρόσκληση

Με ιδιαίτερη χαρά διαβάσαμε σε διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης για την παιδεία, στις 25 Οκτωβρίου 2012, ανακοίνωση του Υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου σύμφωνα με την οποία: 

Η Ευρώπη υποδέχθηκε ψυχρά την έγκριση του πακέτου

Η έγκριση του πακέτου περικοπών από το ελληνικό κοινοβούλιο δεν προκάλεσε ενθουσιασμό στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Κι αυτό γιατί οι δανειστές δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Και τώρα ο Προϋπολογισμός – Με αισιοδοξία για περισσότερα «ΝΑΙ» στην ψηφοφορία της Κυριακής·Παίζουν με την Ελλάδα;; - Οι Ευρωπαίοι ζητάνε τώρα συμφωνία για χρέος – επιμήκυνση και μετά τη δόση·Ενώ το κόμμα διαλύεται.. – Εσωκομματικός σπαραγμός στο ΠΑΣΟΚ –Θέμα ηγεσίας θέτει και ο Ανδρέας Λοβέρδος
ΑΥΓΗ ·Έκαναν την Ελλάδα κορόιδο της Ευρώπης – Βερολίνο και Βρυξέλλες προβάλλουν νέες αξιώσεις για να εκταμιεύσουν τη δόση των 31,5 δις, μια ημέρα μετά την ψήφιση του ισοπεδωτικού πακέτου μέτρων από την τρικομματική κυβέρνηση..·Στο 24,5% η ανεργία τον Αύγουστο – 1.406 πολίτες χάνουν κάθε μέρα τη δουλειά τους·Εν αναμονή 4.000.000 νοικοκυριά – Σπρώχνουν το επίδομα θέρμανσης στο 2013 για τεχνικούς λόγους!

Φιλικό πρωτάθλημα Τae Kwon Do παίδων-κορασίδων στην Κρύα Βρύση Γιαννιτσών

Φιλικό πρωτάθλημα Τae Kwon Do παίδων-κορασίδων, υπό την αιγίδα της Ε.ΤΑ.Β.Ε., διεξήχθη την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 στο κλειστό γυμναστήριο Κρύας Βρύσης Γιαννιτσών. Το πρώτο γκρουπ των αγώνων ήταν 1997-98/1999-2000, ξεχωριστά 2001, και το δεύτερο 2002-2003 και 2004 ξεχωριστά.
Η συμμετοχή ανερχόταν στους 480 αθλητές-ριες όλων των κατηγοριών κιλών και αγωνιστικού επιπέδου με αναμετρήσεις έως και πέντε φορές.