Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Θέμης Ανθρακίδης για το Νοσοκομείο Κιλκίς: "Η παρακαταθήκη που αφήσαμε πρέπει να αξιοποιηθεί"

Γράφει ο
Θέμης Θ. Ανθρακίδης
Πρώην Διοικητής
Γ.Ν. Κιλκίς
Ολοκληρώνοντας τρία έτη υπηρεσίας ως Διοικητής των νοσοκομείων Κιλκίς και Γουμένισσας, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου πρωτίστως τους συνεργάτες μου και το προσωπικό του ιδρύματος, χάρη στις εργώδεις προσπάθειες και την άψογη συνεργασία των οποίων καταφέραμε μαζί σε καιρούς χαλεπούς για την Πατρίδα μας και δη για το Νομό μας, να κρατήσουμε όρθιο ένα τόσο μεγάλο, ιστορικό και ευαίσθητο οργανισμό όπως είναι το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς (Γ.Ν. Κιλκίς και Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας). 

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2006 (Πριν από 10 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας και τα ένθετά της, όπως ακριβώς κυκλοφόρησαν πριν από 10 χρόνια, την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2006. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ
ΑΘΛΗΜΑ (ΕΝΘΕΤΟ)

Παρέμβαση Τσίπρα για τις Σκουριές ζητά ο Κυριάκος

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού ενημερώθηκε από αντιπροσωπεία της Eldorado Gold, σχετικά με την απόφαση της εταιρίας, για σταδιακή αναστολή των εργασιών στις Σκουριές, λόγω έλλειψης αδειών από το ΥΠΕΚΑ, δήλωσε:

Ο ΙSIS «πλήγωσε» την Κωνσταντινούπολη: Τουρίστες και οι 10 νεκροί

Μαχητής του Ισλαμικού Κράτους ήταν ο άνθρωπος που σκόρπισε το θάνατο στην «καρδιά» της Κωνσταντινούπολης, όπως επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Γερμανικός τύπος: «Φιλελεύθερος και τηλεοπτικός: ο νέος αντίπαλος του Τσίπρα»

Πολλά τα δημοσιεύματα σήμερα που αναφέρονται στην εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Γίνονται αναφορές στην πολιτική καταγωγή του και επιχειρείται μια σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Δ.Ο.Ε.: Παρατηρήσεις για το νέο ασφαλιστικό

Υπογράδει η νομική σύμβουλος της Δ.Ο.Ε., Μαρία Μαγδαληνή Τσίπρα
Παρατήρηση 1η: Το σύστημα δεν αφορά κατ' αρχήν τους υπαλλήλους του Δημοσίου και των ΟΤΑ, καθώς γι' αυτούς θα εκδοθεί ειδικός νόμος. Προβλέπεται, ωστόσο, ότι το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης λειτουργεί με ενιαίους κανόνες για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα.

Δείτε τις πρώτες επιλογές συνεργατών του Κυριάκου

Με αποφάσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίζονται:
- Γενικός Διευθυντής του Κόμματος, ο μηχανολόγος – μηχανικός κ. Νίκος Παπαθανάσης.
- Διευθυντής Γραφείου Προέδρου του Κόμματος, ο πρώην υφυπουργός και Βουλευτής κ. Μιχάλης Μπεκίρης.
- Διευθυντής Γραφείου Τύπου του Κόμματος, ο δημοσιογράφος κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

"Θέλουμε ή όχι δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση ενηλίκων στη χώρα μας"

Υπογράφει η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Πανελλήνιας Ένωσης Στελεχών Εκπαίδευσης Ενηλίκων
Τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) των Δήμων, που λειτουργούν εδώ και 3 χρόνια, και τα υλοποιούμενα από αυτά δωρεάν προγράμματα που προσφέρονται στους ενήλικες, παράγουν πολλαπλά οφέλη οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα, καταρχήν με τη διασφάλιση θέσεων εργασίας εκατοντάδων στελεχών (περίπου 500 στελέχη-συμβασιούχοι έργου πανελλαδικά), χιλιάδων εκπαιδευτών ωρομίσθιας απασχόλησης και με την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας μέσω της αγοράς όλων των αναγκαίων για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού έργου (αναλώσιμα, πετρέλαιο, καθαρισμοί, κ.α.). 

Σεμινάριο Brazilian Jiu Jitsu στο Kinesis Fight Club

Στις 6 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις του Kinesis Fight Club στο Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο βραζιλιάνικου Jiu Jitsu με τον Νίκο Γουγούλα .

ΑΣΕΠ: 1.501 προσλήψεις μονίμων – Δείτε ποιες θέσεις ανοίγουν μέσα στο μήνα

Ευκαιρίες μόνιμου διορισμού για πτυχιούχους αλλά και απoφοίτους Λυκείου «κρύβει» ο Ιανουάριος, καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται διαγωνισμοί στο ΚΕΕΛΠΝΟ, το Λιμενικό, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείωνκαι σε διάφορους δήμους. 

Δείτε τα αποτελέσματα των ασφαλιστικών και φορολογικών ελέγχων σε Κιλκις, Θεσσαλονίκη, Ημαθία και Αττική

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) και τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής πραγματοποίησαν συστηματικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις, κέντρα διασκέδασης και γενικότερα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε διάφορες περιοχές της Χώρας.

Προπόνηση στο γυμναστήριο για τον Κιλκισιακό Β΄

Δελτίο τύπου Κιλκισιακού
Η Δευτέρα περιελάμβανε προπόνηση αντοχής στη δύναμη σε όργανα για την δεύτερη ομάδα του Κιλκισιακού που πραγματοποιήθηκε σε γυμναστήριο της πόλης μας. Σήμερα Τρίτη η ομάδα θα προπονηθεί στο πρόγραμμα της βασικής αντοχής. Ευχαριστούμε το γυμναστήριο ΕΥ ΖΗΝ για την φιλοξενία που μας παρείχε.

Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Καλούνται τα μέλη της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ Κιλκίς στην Ετήσια Γενική Συνέλευση την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 11π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου, 25ης Μαρτίου 20.
ΠΡΟΣΟΧΗ. Η τυπική σύγκληση ορίζεται για την αμέσως προηγούμενη Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016, όμως, για λόγους απαρτίας η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016.

"Τα Τείχη των Hλιθίων"

Γράφει ο Δημήτρης Τσεχερίδης
Ποιητής - Συγγραφέας
Δυστυχώς η έλλειψη φιλοσοφικής και κριτικής σκέψης σε συνδυασμό με την ημιμάθεια η την παραπλανητική κατευθυνόμενη "γνώση" δεν βοηθούν καθόλου ώστε να κατανοηθεί, ότι κάθε βίαια και μαζική προσπάθεια ανάμειξης διαφορετικών πολιτισμών, ιδεών και θρησκευτικών πεποιθήσεων οδηγεί μαθηματικά στην εφαρμογή του νόμου της ζούγκλας τις χώρες οι οποίες δοκιμάζονται, με ότι αυτό συνεπάγεται για την βίαιη και άκρως επικίνδυνη αλλαγή του τρόπου ζωής της κάθε κοινωνίας, η οποία δέχεται την ενορχηστρωμένη πολύ έντεχνα "επίθεση" συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού από συγκεκριμένες χώρες και ακόμη πιο συγκεκριμένα συμφέροντα τρίτων!

Οι γυναίκες του ΑΤΛΑΝΤΑ Κιλκίς ξεκίνησαν με το δεξί

Υπογράφει η Εφορος, Μαρία Σιότσου
Με νικήτρια ομάδα τον ΑΠΟ ΑΤΛΑ έληξε το παιχνίδι της Κυριακής με τον συμπολίτη ΑΙΑΝΤΑ στο ΔΑΚ ΚΙΛΚΙΣ. Τον τίτλο της νικήτρια πήρε κερδίζοντας 3-0 στα σετ έχοντας μια καταπληκτική παρουσία μέσα στο γήπεδο. Απ' ότι φαίνεται οι γυναίκες του ΑΤΛΑ άρχισαν να βρίσκουν τον εαυτό τους και ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις το 2016.

Τα παιδιά του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς επισκέφτηκαν το 3ο Δημοτικό

Την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς πραγματοποίησε επίσκεψη στο 3ο Δημοτικό της πόλης του Κιλκίς. Στα πλαίσια ανάπτυξης κοινωνικής αλληλεπίδρασης και παρουσίασης των έργων του εργαστηρίου υφαντικής.

To Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς, ευχαριστεί Κλέμαν και Κουρουζίδου


Η διευθύντρια, ο σύλλογος διδασκόντων και οι μαθητές/τριες του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς ευχαριστούν θερμά την επιχείρηση KLEEMAN και ιδιαιτέρως την κ. Τ. Κουρουζίδου για την οικονομική ενίσχυση του σχολείου με σκοπό την αγορά σχολικού λεωφορείου.

Πληρωμή για τη δράση «Σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης στην παραγωγή καπνού»

Ανακοινώνεται ότι έχουν αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων της Δ/νσης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς οι καταστάσεις πληρωμής και απορριπτόμενων του έτους 2013 που αφορούν την πρόσκληση 5597/11-03-2013 της δράσης 2.3. «Σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης στην παραγωγή καπνού», προκειμένου όλοι οι ενδιαφερόμενοι και κάθε τρίτος που έχει έννομο συμφέρον να μπορούν να καταθέσουν τυχόν ενστάσεις εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της πρώτης ανάρτησης δηλαδή από την 12/01/2016 έως και 18/01/2016.

Στον Άγιο Πέτρο Παιονίας την Κυριακή 17 Ιανουαρίου η εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα...” της 4Ε

Σε ένα από τα πιο γνωστά χωριά της Παιονίας, στον Άγιο Πέτρο, θα μιλήσουμε για την πλούσια ιστορία του χωριού. Θα γνωρίσουμε το έθιμο “κόλιντε” απο κοντά, ενώ στη βόρεια άκρη του χωριού, στην έξοδο προς Ευρωπό συναντούμε τον ιερό ναό...

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα (του υπουργού παιδείας)

Γράφει ο Ιωάμμης Γεωργούσης
Αιρετός του ΠΥΣΔΕ Ν.ΚΙΛΚΙΣ
28/12/15 - Ο υπ. Φίλης εξαγγέλλει χιλιάδες διορισμούς για την επόμενη σχ. χρονιά στην εναρκτήρια ομιλία του για τον Εθνικό διάλογο για την Παιδεία : " Γι΄ αυτό η μεταρρύθμιση δεν εξαντλείται σε ένα-δύο χρόνια, ούτε σε μία τετραετία. Είναι έργο πνοής. 

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΑΥΓΗ ·Αριστeρά, ή Δεξιά –Οικουμενική σούπα, τέλος·Περιοδεία Τσακαλώτου –Θετικό κλίμα εν όψει Eurogroup·Ρέντζι σε Ε. Ε. – Βερολίνο:-Να αλλάξει η Ευρώπη. Δεν βοηθά η λιτότητα
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Πως θα κυβερνήσει τη Ν. Δ.- «Εποχή Κυριάκου» στην Κεντροδεξιά!- Παρέλαβε χθες επισήμως το κόμμα ο νέος αρχηγός·Ελλείψεις σε χημειιοθεραπείες! Καρκινοπαθείς σε απόγνωση·»Είναι δήμευση εισοδημάτων»- Χιονοστιβάδα οι διαμαρτυρίες για το Ασφαλιστικό

Κιλκίς: Αποτελέσματα εκλογών για Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Γράφει ο Γιώργος Ξενέλης
Αν. Αιρετός του ΑΠΥΣΔΕ, Εκπρόσωπος των ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ (ΣΥΝΕΚ)
Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου διεξήχθηκαν οι εκλογές για Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τις οποίες πρόεκυψαν τα παρακάτω αποτελέσματα.