Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Σεμινάριο με θέμα, “Ανοιχτή Περίθαλψη Ηλικιωμένων”

Επιμορφωτικό σεμινάριο διοργανώθηκε την Τρίτη 28 Μαΐου και ώρα 5 μ.μ. στο πλαίσιο της εκπαίδευσης εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας του Περιφερειακού τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς, στο κτίριο Διοίκησης του Γ.Ν.Ν. Κιλκίς. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κ. Έλλη Φρεγγίδου, M.Sc. Ψυχολόγος, η οποία ανέπτυξε το θέμα “Ανοιχτή Περίθαλψη Ηλικιωμένων”. Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού σεμιναρίου αναλύθηκε διεξοδικά ο τρόπος λειτουργίας των προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι και Κοινωνική Μέριμνα. Έπειτα, η ομιλήτρια επεξήγησε το ρόλο των εθελοντών στις κοινωνικές δομές ανοιχτής περίθαλψης ηλικιωμένων. Ακολούθησε παρουσίαση της εθελοντικής δράσης ομάδας που ηγείται η εθελόντρια κ. Αννέτα Βελιάνη. Την εκδήλωση προλόγισαν ο Κοινωνικός Λειτουργός κ. Σωτήρης Μουρουδέλης, υπεύθυνος του τομέα εκπαίδευσης εθελοντών Ερυθρού Σταυρού, καθώς και η Πρόεδρος κ. Αικ. Φραγγίδου.

Να σταματήσουν άμεσα οι νέες απαράδεκτες χρεώσεις των αγροτών

Υπογράφει το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ
Για μια ακόμα χρονιά η υποβολή από τους αγρότες των δηλώσεων ενιαίας ενίσχυσης συνεπάγεται νέο χαράτσι και μάλιστα σε περίοδο οξύτατης κρίσης. Παρά την υπογραφή και για το 2013 της σύμβασης μεταξύ του ΟΠΕΚΕΠΕ και της «ΠΑΣΕΓΕΣ- NEUROPUBLIC Α.Ε», με δημόσια δαπάνη ύψους 27.000.000 ευρώ και προβλεπόμενη τιμή για κάθε αίτηση 28,17 ευρώ πλέον ΦΠΑ, πληθαίνουν οι καταγγελίες από όλη τη χώρα ότι τα συνεργεία της ΠΑΣΕΓΕΣ απαιτούν την καταβολή χρηματικού αντιτίμου που φθάνει έως και τα 50 €, εφευρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες περί «υπερσυμβατικών εργασιών», «συμβουλευτικών υπηρεσιών αιτημάτων» και «υπηρεσιών ενημέρωσης φακέλου αγρότη». 

Τον έπιασαν στους Ευζώνους Κιλκίς για διακίνηση λαθρομεταναστών

Συνελήφθη χθες (28.05.2013) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς, ένας υπήκοος Πακιστάν 35 ετών, που διευκόλυνε την είσοδο σε δύο μη νόμιμους μετανάστες στην ελληνική επικράτεια από έδαφος τρίτης χώρας.

Ρύθμιση για μετατάξεις εξπρές στους δήμους

Νομοθετική ρύθμιση η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να πραγματοποιούν μετατάξεις εξπρές για τους υπαλλήλους τους στο εσωτερικό τους, ετοιμάζει σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το υπουργείο Εσωτερικών. 

“Χέρι- χέρι προχωρώ και στα πόδια μου πατώ”


Μπορώ να σε εμπιστευτώ;
Πιστεύω στον εαυτό μου και στις δυνάμεις μου;
Θα με υποστηρίξεις;
Θέλω να με αποδεχτείς γι’ αυτό που είμαι!!!

Οι «Ατρόμητοι» Κιλκίς, στην Αριδαία

Φιλικοί αγώνες πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 26 Μαΐου 2013, μεταξύ του οικοδεσπότη Φ.Ο.Α (Φιλαθλητικός Όμιλος Αριδαίας) και της φιλοξενούμενης Α.Ο «Ατρόμητοι» από το Κιλκίς, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αριδαίας.

Σε ισχύ από την 1η Ιουνίου ο νέος νόμος για τη δωρεά οργάνων! Πότε θα αφαιρούνται τα όργανα

«Δε θα αφαιρούνται όργανα για μεταμόσχευση εάν δεν το επιθυμείτε ή δε συμφωνούν οι συγγενείς» διαμηνύει ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) μετά την έντονη ανησυχία ότι ο νέος νόμος μας μετατρέπει όλους σε δυνητικά δότες εκτός και αν έχουν κάνει εν ζωή αρνητική δήλωση. Δείτε σε ποιες περιπτώσεις θα γίνεται αφαίρεση οργάνων.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Άλλο ένα γραφειοκρατικό εμπόδιο για την απρόσκοπτη δωρεά οργάνων από πολλούς συμπολίτες μας που θέλουν να χαρίσουν ζωή, δημιουργείται με την αλλαγή του νόμου που είχε ψηφιστεί και θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το ερχόμενο Σάββατο.

"Στην Ελλάδα σήμερα, δεν λειτουργεί κανένα κυβερνητικό όργανο, σχεδόν ούτε το κοινοβούλιο"

Του Γιάννη Ραγκούση
Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το πολιτικό σκάνδαλο της μη αξιοποίησης της λίστας Λαγκάρντ ανακοίνωσα την αποχώρησή μου από το ΠΑΣΟΚ στο οποίο ηγείται ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Ε.Βενιζέλος.