Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Νέος ιός κάνει την εμφάνισή του στο Facebook

Πολλοί είναι οι χρήστες που έχουν πέσει θύματα του νέου ιού που έχει κάνει την εμφάνισή του στο Facebook. Ο νέος ιός αυτός κάνει τους χρήστες να φαίνονται ότι έχουν κάνει like σε συνδέσμους με ακατάλληλο περιεχόμενο, χωρίς φυσικά οι ίδιοι να το γνωρίζουν.

Στο Νικομηδινό της Θεσσαλονίκης!

Βόλτα στα μακεδονικά χώματα αυτή την Κυριακή με την εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα...” Συγκεκριμένα στο χωριό Νικομηδινό.
Κάθε πέτρα εδώ φωνάζει τη ιστορία, κάθε σπιθαμή έχει να μας πει πολλά.

Κάποτε εξαντλούνται και οι φαντασιώσεις

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Πριν από κάποια χρόνια το περιοδικό ΕΝΕΚΕΝ ανακοίνωσε μια εκδήλωση-ομιλία μου με θέμα Πόντιοι και Εβραίοι: έγινα στόχος απρεπών επιθέσεων από πρόσωπα που έχουν εργολαβοποιήσει την ιστορία των Ελλήνων με καταβολές από την περιοχή του Πόντου – ο Βλάσης Αγτζίδης έφθασε στο σημείο να ασκήσει κριτική από την Αθήνα μια ημέρα πριν την εκδήλωση, παρενέβη μάλιστα και στον εκδότη του περιοδικού Γιώργο Γιαννόπουλου για να διαμαρτυρηθεί για εκείνα που θα έλεγα την επόμενη ημέρα, που δεν τα γνώριζε, απλώς υπέθεσε ότι θα έλεγα αυτά που ο ίδιος θεώρησε ότι πρέπει να πω για να μπορεί να επιβεβαιώσει τις ανοησίες του!

Επάξια εκπροσώπηση του Κιλκίς από το κατάστημα Σεμέλια

Επάξια εκπροσωπήθηκε το Κιλκίς από το κατάστημα Σεμέλια στην Έκθεση γάμου & βάπτισης 2014

Επιμόρφωση Στελεχών – Υπευθύνων στο Σχολικό Εκφοβισμό

Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με τη Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας και τη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς θα πραγματοποιήσουν εισαγωγική επιμόρφωση διάρκειας τριών (3) ωρών με θέμα : Επιμόρφωση Στελεχών – Υπευθύνων στο Σχολικό Εκφοβισμό, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς, στις 20 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 12:00 έως 15:00.

Αυτοί κέρδισαν στον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό του Δήμου Κιλκίς

Ο Δήμος Κιλκίς ανακοινώνει τα αποτελέσματα του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών: “Δημιουργία & Ανάκτηση Κοινοχρήστων και Κοινωφελών Χώρων και Ανάδειξη Μετώπων -οδών και κόμβων- στην αστική περιοχή του Δήμου Κιλκίς”, που προκήρυξε στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης του Κιλκίς και διοργάνωσε σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Ν. Κιλκίς και τον Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών Υπομηχανικών Τεχνολόγων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ν. Κιλκίς.

Φορολογικά πρόστιμα: Η πολιτική της παράνοιας;

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Το 2010 οι ανείσπρακτες οφειλές του κράτους ανέρχονταν σε 36 δις ευρώ. Το 2013 το ποσό αυτό αυξήθηκε στα 61 δις ευρώ, σύμφωνα πρόσφατα δημοσιεύματα. Το μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς ανάμεσα στα δυο προαναφερθέντα ποσά είναι προσαυξήσεις λόγω καθυστερημένων ανεξόφλητων οφειλών.

Ιερά πανήγυρις της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της "Παραμυθίας"

Ἀνακοινώνεται στούς εὐλαβεῖς προσκυνητές ὅτι στίς 20 καί 21 Ἰανουαρίου 2014 (ἡμέρες Δευτέρα καί Τρίτη ἀντίστοιχα) θά τελεσθεῖ στό Ἱερό Κοινόβιο τοῦ Ὁσίου Νικοδήμου (στόν Πεντάλοφο Παιονίας) ἡ ἱερά Πανήγυρις τῆς θαυματουργοῦ εἰκόνος τῆς Παναγίας τῆς «Παραμυθίας». Ἡ Παναγία ἡ «Παραμυθία» εἶναι ἡ ἐφέστια εἰκόνα τοῦ Ἱεροῦ Κοινοβίου. 

Τσάκωσαν τρεις Αλβανούς για κλοπές σε καταστήματα του Κιλκίς

Συνελήφθησαν χθες (14.01.2014) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, τρεις υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 19, 41 ετών (γυναίκες) και 47 ετών (άνδρας), για κλοπή.

Απόφαση για τις εκπτώσεις Χριστουγεννιάτικων και εποχικών ειδών

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 3234Β΄/2013, το οποίο επισυνάπτεται στην παρούσα) η Υπουργική Απόφαση Α4-766/13-12-2013 με την οποία τίθενται οι όροι και προϋποθέσεις για την διενέργεια εκπτώσεων στα εποχικά είδη.

Καθαρογράφονται οι λίστες της διαθεσιμότητας και των απολύσεων

Με την επιστροφή των επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει ο έλεγχος εφαρμογής των μνημονιακών δεσμεύσεων που αφορούν την αναδιάρθρωση στο Δημόσιο, δηλαδή το πρόγραμμα κινητικότητας και τις απολύσεις. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να παρουσιάσει:

Καλλιρρόη Σιγανού-Παρρέν. Σαν σήμερα

Σαν σήμερα, στις 15 Ιανουαρίου 1940, άφησε την τελευταία της πνοή μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του ελληνικού φεμινισμού και η πρωτοπόρος του γυναικείου κινήματος στην Ελλάδα, Καλλιρόη Παρρέν. Η Παρρέν διεκδικεί παράλληλα και τον τίτλο της πρώτης Ελληνίδας δημοσιογράφου και εκδότριας, εκδίδοντας το 1888 την εβδομαδιαία εφημερίδα «Εφημερίς των Κυριών», με συντάκτες και παραλήπτες αποκλειστικά τις γυναίκες.

Τους έπιασαν για ναρκωτικά στο Κιλκίς

Συνελήφθησαν χθες (14.01.2014) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, δύο ημεδαποί ηλικίας 26 και 31 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Τους τσάκωσαν με χασισάκι στο δρόμο Κιλκίς - Θεσσαλονίκης

Στις 15.01.2014 πρώτες πρωινές ώρες, στη Νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, συνελήφθησαν ένας υπήκοος Γεωργίας ηλικίας 21 ετών και ένας ημεδαπός ηλικίας 23 ετών οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, διότι σε αστυνομικό έλεγχο του 23χρονου και αστυνομική έρευνα του οχήματος βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (0,2) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και (1) συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους (3,8) γραμμάριων τα οποία κατείχαν από κοινού. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σάντας.

Η βασιλόπιτα του γυμναστηρίου Kinesis Κιλκίς

Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014 έλαβε χώρα στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του (τετραώροφου πια) γυμναστηρίου Kinesis, η ετήσια κοπή της βασιλόπιτας.

Ο συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ δήμου Κιλκίς Παναγιώτης Χρονόπουλος μιλά στη Γνώμη