Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Η Ιστορία γράφεται δίπλα μας - Πρόσφυγες στο νομό Κιλκίς

Δελτίο τύπου τοπικών συλλογικοτήτων Κιλκίς
Εδώ και αρκετούς μήνες διαδραματίζεται στην περιοχή μας ένα κομμάτι του δράματος των προσφύγων και μεταναστών που διέρχονται από τη χώρα μας στην προσπάθεια τους να φτάσουν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Το τελευταίο διάστημα και μετά την επιλογή πολλών χωρών να κλείσουν τα σύνορα τους ή να ελαχιστοποιήσουν δραματικά τον αριθμό των ανθρώπων που δέχονται δημιουργήθηκε μια κρίσιμη κατάσταση στην περιοχή μας που οδήγησε στην δημιουργία δύο τουλάχιστον σημείων φιλοξενίας στον νομό μας. 

Μηχανοκίνητη πορεία στο τμήμα κράτησης αλλοδαπών (Καλοχώρι)

Ανακοίνωση Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης
Την Παρασκευή 4 Μαρτίου στις 15.30 στο άγαλμα Βενιζέλου (Θεσσαλονίκη) θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και στη συνέχεια μηχανοκίνητη πορεία για παρέμβαση με μικροφωνική στο τμήμα κράτησης αλλοδαπών στο Καλοχώρι.

Ισότιμη Συμμετοχή Γυναικών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων – Η Συνθήκη CEDAW

Ομιλία στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής απηύθυνε σήμερα, Τετάρτη, 2/3/2016, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, με αντικείμενο συζήτησης την ισότιμη συμμετοχή ανδρών και γυναικών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, παράμετρο που αποτελεί βασικό πυλώνα του έργου της ΓΓΙΦ.

Ο Άθλος Κιλκις στην βράβευση των καλύτερων αθλητών της χρονιάς με τον Κώστα Τσαρτσάλη

Στις 28/2/2016 ημέρα Κυριακή πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της ετήσιας πίτας της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος. Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η βράβευση των καλύτερων αθλητών της χρονιάς που πέρασε ανά κατηγορία και ηλικία.

Αυτά λέει η Λαϊκή Στσπείρωση Κιλκίς για το προσφυγικό

Δελτίο τύπου Λαϊκής Στσπείρωσης Κιλκίς
Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς τη Δευτέρα 29 Φλεβάρη 2016, σχετικά με τη δημιουργία κέντρων «φιλοξενίας» μεταναστών και προσφύγων στο Δήμο Κιλκίς, ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Φαχουρίδης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην εφαρμογή των αντιδραστικών μέτρων που έχει υπογράψει με την ΕΕ, τα οποία στρέφονται ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες, και στα πλαίσια των οποίων εντάσσεται η δημιουργία κέντρων «φιλοξενίας» και στο νομό Κιλκίς. 

Τι λέει η Νέα Δημοκρατία για τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης, για τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Καμμένος: "Δεν θα γίνουν Hotspot σε Δροσάτο και Κεντρικό"

Την κατηγορηματική δέσμευση ότι δεν πρόκειται να ιδρυθούν Κέντρα Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων σε Δροσάτο και Κεντρικό απέσπασε σήμερα ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο ο οποίος πραγματοποίησε ταξίδι – αστραπή στην προσφυγική δομή του Χέρσου.

Συνελήφθη 41χρονος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης για την πάταξη του φαινομένου

"Βουλιάζει ο ν. Κιλκίς από τους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί"

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, συμμετείχε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Προσφυγικό: Voucher για 20.000 πρόσφυγες ετοιμάζει η κυβέρνηση – Ποια νομοθετική ρύθμιση προωθεί

20.000 voucher για διαμονή-διατροφή των προσφύγων-μεταναστών δίνει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Μουζάλας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ. 

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον κ. Αναστάσιο Αποστολίδη και όχι μόνο...

"Παρακαλούμε να δεχτείτε την έκφραση της βαθύτατης ευγνωμοσύνης μας για την πολύτιμη συμβολή σας στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Γ.Ν.Κιλκίς στην προσπάθεια που καταβάλουμε για την εκπλήρωση των κοινωφελών σκοπών του ιδρύματος μας και ιδιαίτερα την εταιρεία Α.Α.MEDICAL O.E και ειδικότερα τον κ. Αποστολίδη Αναστάσιο για την προσφορά μιας πολυθρόνας αιμοληψίας.

Ανιστόρητη εκδήλωση με αλυτρωτικό περιεχόμενο για Μακεδονία και Θράκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Eπιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν η Εύα Καϊλή, επικεφαλής της ΚΟ της Ελιάς και ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, Επικεφαλής της ΚΟ της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτζ.

Ρούσσου για το προσφυγικό: "Πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι"

Εισήγηση της δημοτικής συμβούλου κας Ρούσσου Ιωάννας, σχετικά με το προσφυγικό θέμα, τη Δευτέρα 29/02/2016 στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κιλκίς
«Η απόφαση της συνόδου χωρών των Βαλκανίων υπό την αιγίδα της Αυστρίας, να κλείσουν τα σύνορά τους και να στραγγαλίσουν με αυτόν τον τρόπο τον προσφυγικό διάδρομο για την διέλευση των προσφύγων, οδήγησε την χώρα μας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με την περιοχή μας να βρίσκεται στο κέντρο του κυκλώνα.

«Κιλκίς: Βιώσιμη Πόλη»

Τη Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016, η Περιβαλλοντική Ομάδα του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς στα πλαίσια του προγράμματος «Κιλκίς: Βιώσιμη Πόλη», συνοδευόμενη από την υπεύθυνη καθηγήτρια Σιδηροπούλου Ελένη, πραγματοποίησε δράση με θέμα «Διάβαση Πολιτισμού: Σεβασμός στα δικαιώματα των πεζών».

Eπαγγελματικά δικαιώματα σε 30 ειδικότητες ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ

Επαγγελματικά δικαιώματα σε 30 ειδικότητες των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ χορηγήθηκαν με Υπουργική Απόφαση.
Συγκεκριμένα, χορηγήθηκε αντιστοιχία επαγγελματικών δικαιωμάτων των κατόχων τίτλων ειδικοτήτων που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο της Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα κατόχων αντίστοιχων τίτλων ειδικοτήτων προϋφιστάμενων αντίστοιχων συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης που έχουν ήδη απονεμηθεί με προεδρικά διατάγματα: α) του άρθρου 6 παρ. 3 του Ν. 2009/1992 (Α΄ 18) και β) του άρθρου 4, παρ. 9 του Ν. 3879/2010 (Α΄ 163), καθώς και γ) με την, κατά περίπτωση, κατά το χρόνο κτήσης του τίτλου, ισχύουσα νομοθεσία εκάστου καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργείου.