Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Με τη Νέα Δημοκρατία ο Παναγιώτης Λαπατίνας

Ο  Παναγιώτης Λαπατίνας, υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς (δεύτερος στη λίστα) με τους “Ανεξάρτητους Έλληνες”, προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία. Για την απόφασή του αυτή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στις εκλογές της 6ης Μάιου έδωσα την μάχη για μια Ελλάδα ισχυρή, για μια Ελλάδα εθνικά υπερήφανη, για ένα καλύτερο μέλλον για μας και για τα παιδιά μας. Σήμερα σ’ ένα περιβάλλον που καθημερινά διαμορφώνεται αρνητικά για τη χώρα, αισθάνομαι την ανάγκη να δώσω αυτή τη μάχη ακόμα πιο δυναμικά μέσα από μια διευρυμένη κεντροδεξιά παράταξη, ένα ευρωπαϊκό πατριωτικό μέτωπο, συντάσσοντας τις δυνάμεις μου με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Η επιλογή μου αυτή αποτελεί επιλογή πολιτικής και εθνικής ευθύνης, γιατί πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι πάνω από κόμματα, στο μέλλον και την προοπτική των Ελλήνων δεν πρέπει και δεν μπορεί να μπαίνουν εμπόδια οι κομματικές σημαίες. Σας καλώ λοιπόν να κάνουμε το μεγάλο άλμα στο μέλλον, να αναγεννηθεί η χώρα, να επιστέψουμε στο δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργίας. Αξίζουμε ένα καλύτερο αύριο και ήρθε η ώρα να το διεκδικήσουμε».

Εκτός ελέγχου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης – Χτύπησε τη Λιάνα Κανέλη και πέταξε ένα ποτήρι με νερό στη Ρενα Δούρου


- Τη σύλληψή του με την διαδικασία του αυτωφόρου ζήτησε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Ελένη Ράικου
- Όλα έγιναν on camera στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1
- Επιτέθηκε και στον αρχισυντάκτη της εκπομπής και σε άλλους
- Έφυγε σπάζοντας την πόρτα και βρίζοντας τους πάντες

Απίστευτο σκηνικό στα πλατό της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1 με πρωταγωνιστή τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, που πέταξε ένα ποτήρι νερό σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και χτύπησε στο πρόσωπο τη Λιάνα Κανέλη!

Οι τρέχουσες προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας

ΙΝΕ ΓΣΕΕ Ν.Αττικής-879 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΟΜΙΛΟΣ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ-344 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΙΝΕ ΓΣΕΕ Ν.Γρεβενών-60 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΙΝΕ ΓΣΕΕ Ν.Ηλιείας-66 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
MKO PRAKSIS-27 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
Όμιλος για την Unesco Ν.Πειραιώς και Νήσων για Νομό Κορινθίας-70 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
Πολιτιστικός Οργανισμός "Δρόμοι της Ελιάς"-630 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΙΝΕ ΓΣΕΕ Ν.Κυκλάδων-155 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΙΝΕ ΓΣΕΕ Ν.Καστοριάς-411 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
PRAKSIS ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-32 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-122 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ-50 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ-65 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ-100 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΑΛΚΥΟΝΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ-40 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ν.ΑΡΤΑΣ-300 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΑΛΜΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣ Π.ΦΑΛΗΡΟΥ-40 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΜΑΝΙΑ ΣΤΟ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ-50 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΠΙΝΔΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΜΚΕ Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-194 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
Αρωγή ΑΜΚΕ Ν.Ηλείας-518 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΙΝΕ ΓΣΕΕ Ν.Φλώρινας-495 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΙΝΕ ΓΣΕΕ Ν.Άρτας-90 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης
ΙΝΕ ΓΣΕΕ Ν.Καρδίτσας-1053 θέσεις με πρόγραμμα κοινοφελούς απασχόλησης

Γερμανικός Τύπος: «Έλληνας νεοναζί ξυλοκοπά πολιτικό»

Πηγή: Deutsche Welle
Τα περισσότερα γερμανικά ΜΜΕ αναπαράγουν στις online εκδόσεις τους την είδηση της επίθεσης υποψηφίου της Χρυσής Αυγής στις πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.
Τα δημοσιεύματα συνοδεύονται με φωτογραφία από την εκπομπή του Αντ1, όπου ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής χαστουκίζει τη βουλευτή Λιάνα Κανέλλη.
«Έλληνας νεοναζί επιτίθεται σε γυναίκες σε τοκ σόου» επιγράφει την είδηση το Focus. Ίδιος είναι ο τίτλος και στο Stern, ενώ η Die Zeit στην ιστοσελίδα της γράφει: «Βουλευτής ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος ξυλοκοπά συνάδελφο». Η εφημερίδα Die Welt αναφέρει στον τίτλο «Νεοναζί ξυλοκοπά γυναίκα πολιτικό σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή» και παρατηρεί: «Ο εκπρόσωπος του ακροδεξιού ελληνικού κόμματος «Χρυσή Αυγή», Ηλίας Κασιδιάρης, επιτέθηκε κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής σε δύο πολιτικούς. Μία από αυτές την χτύπησε τρεις φορές στο πρόσωπο». Παρατίθενται τα γεγονότα και σημειώνεται ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Κασιδιάρη και ότι το γεγονός καταδικάστηκε έντονα από την κυβέρνηση.

Τέσσερις υποτροφίες από το κοινωφελές Ίδρυμα «ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ»


Το κοινωφελές Ίδρυμα «ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ» θα χορηγήσει (4) τέσσερις υποτροφίες, για σπουδαστές στα Α.Ε.Ι. καθώς και (1) μια υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές σε τμήμα Α.Ε.Ι. του εξωτερικό.
Δικαίωμα υποτροφίας έχουν οι απόφοιτοι του Β’ Λυκείου Κιλκίς, που σπουδάζουν:
α) στα Α.Ε.Ι. της χώρας ή
β) σε μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό
και διακρίνονται για την επιμέλειά τους, την υψηλή τους επίδοση και το ήθος τους, αλλά στερούνται οικονομικών πόρων. Κατά προτίμηση θα προηγούνται μαθητές καταγόμενοι από την Ανατολική Ρωμυλία, εφόσον βέβαια συγκεντρώνουν τα προαναφερόμενα προσόντα.

Αποφάσεις του Δ.Σ. Κιλκισιακού

Το Δ.Σ. του Α.Ο. ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ στη συνεδρίαση της 06-06-2012 πήρε ομόφωνα τις παρακάτω αποφάσεις:
- Να εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο να διερευνήσει τη δυνατότητα συνδιοργάνωσης με τη ΔΟΞΑ ΧΕΡΣΟΥ και τον ΕΘΝΙΚΟ Ν. ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ εκδήλωσης με αφορμή την παραμονή των τριών ομάδων στη Δ’ Εθνική κατηγορία στην κατεύθυνση της περεταίρω βελτίωσης των σχέσεων.
- Να συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση – Ημερίδα με αντικείμενο την πορεία του σωματείου στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί ( κατά πάσα πιθανότητα στις 20-06-2012 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στην οποία θα καταβληθεί προσπάθεια να συμμετέχουν κάθε φίλαθλος που φώναξε έστω και μια φορά στη ζωή του ¨ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ¨, κάθε ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας, κάθε παράγοντας που διαχειρίστηκε τις τύχες της, κάθε ¨θεσμικός¨ που νοιάζεται για το μέλλον του ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΥ.
Και για τα δύο θέματα, εφ’ όσον οριστικοποιηθούν θα εκδοθούν σχετικές ανακοινώσεις.

Γενική Γραμματεία Ισότητας των φύλων για την επίθεση Κασιδιάρη

Με αγανάκτηση παρακολουθήσαμε σε ζωντανή μετάδοση την πρωτοφανή αντιδημοκρατική συμπεριφορά η οποία κορυφώθηκε με την άσκηση σωματικής βίας σε βάρος δύο γυναικών υποψηφίων βουλευτίνων από άνδρα υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής ονόματι Κασιδιάρη. Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων καταδικάζει με οργή την συγκεκριμένη συμπεριφορά η οποία φέρνει στην επιφάνεια για ακόμα μια φορά, με ακραίο τρόπο, το σεξισμό σε ότι αφορά την ενεργή παρουσία των γυναικών στο δημόσιο χώρο και τη συμμετοχή τους στην πολιτική ζωή.

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για την επίθεση στελέχους της Χρυσής Αυγής κατά εκπροσώπων κομμάτων

Ψήφισμα για το περιστατικό βίας σε τηλεοπτική εκπομπή εξέδωσε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας στη σημερινή συνεδρίαση του Σώματος. Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής.
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας καταδικάζει τις απαράδεκτες συμπεριφορές, προκλήσεις και φαινόμενα βίας από και εναντίον εκπροσώπων κομμάτων.
Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει την κοινωνία και τη λειτουργία της Δημοκρατίας.
Στις εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές που ζει η χώρα, είναι ανάγκη οι πολίτες να επιδείξουν σύνεση και ψυχραιμία και ενωμένοι να καταδικάσουν τις ακρότητες απ’ όπου κι αν προέρχονται.»

Δήλωση Σαμαρά για την επίθεση στελέχους της Χρυσής Αυγής κατά εκπροσώπων κομμάτων

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, από την Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πρωτοφανές περιστατικό βίας που παρακολουθήσαμε το πρωί από την τηλεόραση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η βία και η πρόκληση είναι φαινόμενα βαθιάς παρακμής.
Τα καταδικάζουμε. Πρέπει να τα απομονώσουμε. Και κυρίως δεν πρέπει να τα αφήσουμε να διαιρούν τον ελληνικό λαό, σε μια στιγμή που η Πατρίδα, μας έχει όλους ανάγκη, να είμαστε ενωμένοι απέναντι σε αυτή τη βαθιά κρίση που περνάμε».

Εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελληνικού “Νέα Ρωμανία”


Στο πλαίσιο της επαναδραστηριοποίησής του, μετά από την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ο πολιτιστικός σύλλογος Ελληνικού “Νέα Ρωμανία” διοργανώνει μουσική εκδήλωση το Σάββατο 9 Ιουνίου και ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Συλλόγου. Τιμή εισόδου 5 ευρώ.

Πενθήμερη εκδρομή στην Λευκάδα του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων νομού Κιλκίς

Στα Ιωάννινα με τον Πρόεδρο Αυδίκο Μιχάλη. 18/05/2012
Με καθομολογούμενη μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πενθήμερη εκδρομή του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς στην Λευκάδα από τις 18 μέχρι τις 22 Μαΐου 2012. Ξεκινήσαμε την Παρασκευή 18 Μαΐου από το Κιλκίς. Στα Ιωάννινα μας περίμενε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κος Αυδίκος Μιχάλης, όπου αφού μας ξενάγησε στην πόλη, καταλήξαμε στα τσιπουράδικα της λίμνης των Ιωαννίνων για μεσημεριανό φαγητό. Αφού βγάλαμε τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες αναχωρήσαμε για το ξενοδοχείο μας "ΛΕΥΚΑΣ" της Λευκάδος.

Επικοινωνία Πικραμμένου με ΚΚΕ για την επίθεση ενάντια στην Λιάνα Κανέλη


Ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα προκειμένου να καταδικάσει την επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της «Χρυσής Αυγής» εναντία στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και να εκφράσει τη συμπαράστασή του.

Δήλωση Καρατζαφέρη για την επίθεση στελέχους της Χρυσής Αυγής κατά εκπροσώπων κομμάτων

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Μας πήρε 10 χρόνια να δώσουμε αξιοπρέπεια, εκτίμηση και σεβασμό στον πατριωτικό χώρο. Δεν θα επιτρέψουμε στην παρέα του κ. Μιχαλολιάκου, στην κομματική συμμορία του κ. Κασιδιάρη να ευτελίζει αυτό το οποίο χτίσαμε τόσα χρόνια στην εκτίμηση του ελληνικού λαού. Αυτές οι φασιστικές πράξεις δεν εκπροσωπούν κατά καμία έννοια τον πατριωτικό χώρο. Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό που με πράξεις και αβαρίες, με ενέργειες και με λάθη του πολιτικού κόσμου, επιτρέψαμε σε αυτό το μόρφωμα να πάρει δύναμη. Ήρθε η ώρα να φύγουν από την πολιτική ζωή. Ο φασισμός δεν έχει πέραση στην Ελλάδα».

Ανακοίνωση ΚΚΕ για την επίθεση στελέχους της Χρυσής Αυγής κατά εκπροσώπων κομμάτων

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση του εκπροσώπου της «Χρυσής Αυγής» ενάντια στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και γενικά τη συμπεριφορά του στο πάνελ της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα», εναντίον και άλλων εκπροσώπων κομμάτων, όπως του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ναζιστικά μορφώματα αντιμετωπίζονται από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση και ριζοσπαστικοποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Μόνο ένα τέτοιο κίνημα ρήξης και ανατροπής μπορεί να εξουδετερώσει οριστικά τέτοιες οργανώσεις που είναι ένα μαστίγιο του ίδιου του συστήματος. Εξάλλου η «Χρυσή Αυγή» εδώ και πολλά χρόνια στηρίζει εργοδοτικούς μηχανισμούς κατά των εργαζομένων για το σπάσιμο απεργίας κ.λπ. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι που ψήφισαν τη «Χρυσή Αυγή» πρέπει να την εγκαταλείψουν και να συμπαραταχτούν με την τάξη τους και το ΚΚΕ.

«Η γοητεία μας συντριβής», το νέο βιβλίο του Δημήτρη Μάρδα

Το βιβλίο αυτό είναι ένα πολιτικό μυθιστόρημα που ολοκληρώνεται με τη βοήθεια μιας αστυνομικής περιπέτειας. Κύριος πρωταγωνιστής των καταστάσεων που εκτυλίσσονται, είναι ένα στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που κατόπιν γίνεται Γενικός Γραμματέας σε υπουργείο, κατά τη διάρκεια δύο πρόσφατων περιόδων.
Η όλη εξιστόρηση καταστάσεων και εξελίξεων, αφορά σε ζητήματα που σχετίζονται κυρίως με διαγωνισμούς κρατικών προμηθειών, επεκτεινόμενη δευτερευόντως και σε άλλα θέματα που απασχολούν κάποιες εκφάνσεις της αγοράς. Το βιβλίο αρχικά, μεταφέρει τον αναγνώστη στις Βρυξέλλες και καταγράφει, εκτός των άλλων, τα παραλειπόμενα κάποιων διεθνών διαπραγματεύσεων και τον τρόπο με τον οποίον εξελίχθηκαν οι τελευταίες στο πλαίσιο της πορείας του πλανήτη προς την παγκοσμιοποίηση.

Έκκληση της ΕΣΕΕ στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο για τη χορήγηση φαρμάκων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου απέστειλε επιστολή προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, την οποία κοινοποίησε και σε όλους τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους, απευθύνοντας έκκληση για τη χορήγηση φαρμάκων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Πιο συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρεται στα εξής: «…Ο εμπορικός κόσμος της χώρας αντιλαμβάνεται καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί από την ασυνέπεια των ασφαλιστικών ταμείων να καλύψουν τις προς αυτούς οφειλές τους. Ο λόγος είναι απλός: Τα ίδια, αν όχι μεγαλύτερης έντασης προβλήματα, δοκιμάζουν συνεχώς τα τελευταία δυο χρόνια οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να έχουν ήδη κλείσει 68.000 και πολλές να απειλούνται με κλείσιμο.

Συλλήψεις ατόμων στην Ημαθία, Χαλκιδική και Πιερία

Συνελήφθησαν χθες το πρωί στο Βρυσάκι Ημαθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρειας Ημαθίας, δύο ημεδαποί 46 και 48 ετών, διότι ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση παρουσία δικαστικού λειτουργού και κλιμακίου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε αστυνομική έρευνα του καταστήματος του 46χρονου και σε ψυγεία – διαλογητήρια του 48χρονου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (19) φιάλες του ενός λίτρου, (2) συσκευασίες των πέντε λίτρων και (4) συσκευασίες που περιείχαν παράνομα φυτοφάρμακα καθώς και (5) φακελάκια (5) φακελάκια που πιθανόν περιέχουν σπόρους προέλευσης Βουλγαρίας.

Συνελήφθησαν τρεις διακινητές που μετέφεραν τρεις αλλοδαπούς στον Προμαχώνα Σερρών

Συνελήφθησαν χθες (06.06.2012) το πρωί, στον Προμαχώνα Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα, τρεις υπήκοοι Ρουμανίας δύο άντρες 38 και 43 ετών και μία γυναίκα 34 ετών που διευκόλυναν την έξοδο σε έδαφος τρίτης χώρας τριών μη νόμιμων μεταναστών. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο Ι.Χ. Επιβατικά αυτοκίνητα που οδηγούσαν ο 38χρονος και ο 43χρονος με συνεπιβάτη του πρώτου την 34χρονη και στα οποία είχαν επιβιβάσει τρεις μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό αυτοί να εξέλθουν από τη χώρα. Κατασχέθηκαν: τα προαναφερόμενα οχήματα καθώς και οι άδειες κυκλοφορίας και οι κρατικές πινακίδες και (3) πλαστά έγγραφα που κατείχαν οι μη νόμιμοι μετανάστες  Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Προμαχώνα Σερρών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Δήλωση κυβερνητικού εκπροσώπου για την επίθεση στελέχους της Χρυσής Αυγής κατά εκπροσώπων κομμάτων

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δ. Τσιόδρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου. Η επίθεση αυτή είναι επίθεση εναντίον κάθε δημοκρατικού πολίτη. Αποτελεί κεκτημένο του πολιτικού μας πολιτισμού, η προεκλογική αντιπαράθεση να γίνεται σε κλίμα δημοκρατικού διαλόγου. Αλλοίμονο αν οι πολιτικές διαφορές λύνονταν με τη βία. Το ελάχιστο που περιμένει κάθε δημοκρατικός πολίτης, από το κόμμα του κ.Κασιδιάρη, τη Χρυσή Αυγή, είναι η απερίφραστη καταδίκη αυτής της ενέργειας. Τέλος, είναι γνωστό ότι η δικαιοσύνη έχει επιληφθεί της υπόθεσης.

Δήλωση Φώφης Γεννηματά για την επίθεση στελέχους της Χρυσής Αυγής κατά εκπροσώπων κομμάτων

Όποιοι εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού, παίζουν με την Ελλάδα και τη δημοκρατία. Ο νεαρός αυτός «κύριος», εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής απέδειξε σήμερα ότι είναι εκπρόσωπος μιας ομάδας νεοναζί που εκτός από ακροδεξιοί είναι άνανδροι και τραμπούκοι. Καλούμε τον πολιτικό, πνευματικό και δημοσιογραφικό κόσμο να καταδικάσει το περιστατικό. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην κα Κανέλλη και στην κα Δούρου. Καλούμε τους πολίτες που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή να το ξανασκεφτούν σοβαρά. Δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκεται να συμμετέχει σε συζήτηση με εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής.

Ανακοίνωση Προέδρου ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ για την επίθεση στελέχους της Χρυσής Αυγής κατά εκπροσώπων κομμάτων

Με αφορμή το γεγονός της βάναυσης επίθεσης στελέχους της Χρυσής Αυγής κατά εκπροσώπων κομμάτων κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής η Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκα Τ. Κατσέλη έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τα φαινόμενα φασίζουσας νοοτροπίας πρέπει όχι μόνο να καταδικάζονται αλλά και να απομονώνονται. Η προάσπιση της Δημοκρατίας είναι υπόθεση ολοκλήρου του ελληνικού λαού. Με τη δύναμη της ψήφου στην αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου οι πολίτες πρέπει να απομονώσουν κάθε τραμπουκικό χέρι, που δεν διστάζει να χτυπήσει ανά πάσα στιγμή.»

Πόσο διεφθαρμένη είναι η γερμανική πολιτική;

Πηγή: Deutsche Welle
Την ετήσια μελέτη για τη διαφθορά σε 25 χώρες δημοσιοποίησε η οργάνωση Δεθνής Διαφάνεια. Κυρίως στη νότια Ευρώπη η διαφθορά έχει βαθιές ρίζες στη δημόσια διοίκηση και συναρτάται με την κρίση χρέους. Στη Γερμανία;
Από ποινικής πλευράς ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ δεν είναι διεφθαρμένος, γιατί δεν παραβίασε κανένα νόμο. Αλλά στο άκουσμα ότι αμέσως μετά την εκλογική ήττα το 2005 έγινε επικεφαλής της εποπτικού συμβουλίου του ομίλου πετρελαιαγωγών Nord Stream, του ομίλου που στήριξε ως καγκελάριος, αφήνει πικρή γεύση στο στόμα.

Πυροβόλησε και σκότωσε τον ληστή που προσπάθησε να μπει στο σπίτι του στην Παιανία

- Προηγήθηκε μάχη σώμα με σώμα μέσα στο σπίτι
- Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού πήρε κυνηγετικό όπλο και πυροβόλησε τον έναν από τους ληστές
- Επί μία ώρα έκαναν εισβολές σε σπίτια της περιοχής λένε οι κάτοικοι
- Παραδόθηκε στην αστυνομία ο 23χρονος που πυροβόλησε
- Έχει συλληφθεί και ο αδελφός του νεκρού ως συνεργός του

Απίστευτο το περιστατικό τη νύχτα στην Παιανία. Όλα ξεκίνησαν, λένε οι κάτοικοι, λίγο μετά τις δύο και μισή τα ξημερώματα. Δύο ληστές παραβίασαν το παράθυρο ενός σπιτιού, αλλά δεν πρόλαβαν να εισβάλουν,οι ένοικοι όμως τους αντιλήφθηκαν και τους καταδίωξαν.

Τίτλοι εφημερίδων Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών – Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι·Προεκλογικές περιοδείες – Σε Πιερία, Ημαθία και Πέλλα σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς·Συνεχίστηκαν και χθες οι εικόνες της ντροπής – Δεκάδες τα προβλήματα με τα φάρμακα των χρονίως πασχόντων
ΑΥΓΗ ·Με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ- Βγαίνουμε από την κρίση, μένουμε στο ευρώ·Αντιδρά η Γερμανία – Στήριξη από ΕΚΤ χωρίς Μνημόνιο ζητά η Ισπανία·Φάρμακα – Εξοφλήσεις και ομαλοποίηση

Καρατζαφέρης: «Να δώσουμε το Νεώριο στους Ρώσους»

Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης αναφερόμενος στις προκλητικές δηλώσεις του κ. Ερντογάν, σε παρέμβασή του στον ALPHA 9,89, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Μας λέει “σκουπίδια”. Ζούμε τις παραμονές του Ιουλίου του 1974. Ζούμε τις παραμονές του Ιανουαρίου του 1996. Ζούμε τις παραμονές της 6ης Σεπτεμβρίου του 1955. Φοβάμαι λοιπόν ότι όσο εμείς είμαστε σε αυτήν την κατάσταση την χαώδη, προκαλούμε το “ανήμερα”.
Γι αυτό έλεγα: “Δώστε τη βάση του Νεώριου στη Ρωσία”. Φωνάζω τρία χρόνια στη Βουλή. Έχουμε μία νεκρή βάση. Αν τη δώσουμε στη Ρωσία, εξασφαλίζουμε το Αιγαίο μας. Έχεις βάλει το “χωροφύλακα” στη μέση. Κάντε το!
Όπως δώσαμε τη Σούδα στους Αμερικανούς, να δώσουμε το Νεώριο στους Ρώσους».