Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Ένας χρόνος, χωρίς τον μπάρμπα-Τάκη

Του Βασίλη Αθανασιάδη
Ακριβώς πριν ένα χρόνο, στις 19 Οκτώβρη 2021, άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο σε ηλικία 97 ετών ο μπάρμπα-Τάκης Ιωαννίδης, ο τελευταίος επιζών πρόσφυγας από το Σιναπλί.(Σινάποβο).

Ολοκληρώθηκε η Μελέτη για την Αναδιάρθρωση των Καλλιεργειών

Η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, ως φορέας υλοποίησης της δράσης, Οικονομικός Μετασχηματισμός Αγροτικού Τομέα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενημερώνει τους δυνητικούς δικαιούχους ότι η Μελέτη Αναδιάρθρωσης Καλλιεργειών αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Υπουργείου ΑΑΤ στον παρακάτω σύνδεσμο:

Αύξηση προϋπολογισμού για Δράση 10.2.1 που αφορά κτηνοτρόφους

Μετά από συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά, η Γενική Γραμματέας, κα. Χριστιάνα Καλογήρου, υπέγραψε σήμερα την τροποποίηση της απόφασης ένταξης πράξεων δικαιούχων στο πλαίσιο της δράσης 10.2.1. «Γενικοί πόροι στην κτηνοτροφία», σύμφωνα με την οποία για τους 16 δικαιούχους (Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, Ενώσεις Φυλών, Κτηνοτροφικούς Συλλόγους) ο προϋπολογισμός αυξάνεται κατά 1.080.801,61 ευρώ.

Καρπός μιάς 50ετούς υπακοής στον Αμπελώνα του Κυρίου

[εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου]

Για τη χειροτονία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ. Δωροθέου τη συλλογική εύλογη συγκίνηση και διαμένουσα κοινή χαρά ομολογεί και η Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου.

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, ευχαριστεί θερμά...

Ανακοίνωση Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς εκφράζει τις ευχαριστίες του στον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κύριο Θεόδωρο Ζαγοράκη, για την άψογη οργάνωση και φιλοξενία κατά τη διήμερη επίσκεψη οκτώ μελών του Συλλόγου, ύστερα από πρόσκλησή του, στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήτοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις Βρυξέλλες.

Με συμμετοχή της Επιμορφωτικής Κιλκίς το συνέδριο ολοκλήρωσης του έργου “Blended Teaching & Learning”

Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς 
Η Επιμορφωτική Κιλκίς στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ2 Στρατηγικές Συμπράξεις, με τίτλο “Blended teaching and learning in VET schools” («Μεικτή εκπαίδευση και μάθηση στα κέντρα/σχολεία επαγγελματικής κατάρτισης»), συμμετείχε στο συνέδριο παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου, που πραγματοποιήθηκε στη Ρίγα της Λετονίας.

Μαρία Σπυράκη: Να καταδικάσουμε την Τουρκία, οπλοποιεί τους ανθρώπους

Δελτίο τύπου Μαρίας Σπυράκη
Tην καταδίκη της Τουρκίας, η οποία οπλοποιεί τους ανθρώπους και χρησιμοποιεί τους απελπισμένους για να δημιουργήσει τετελεσμένα για να πιέσει τα ευρωπαϊκά σύνορα που είναι τα ελληνικά σύνορα με την Τουρκία, ζήτησε από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη, στο πλαίσιο της συζήτησης της έκθεσης της OLAF για τις καταγγελίες για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά της FRONTEX.

110η επέτειος μνήμης της Απελευθέρωσης της Παιονίας

Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την 110η επέτειο μνήμης της Απελευθέρωσης της Παιονίας το Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 στην ιστορική έδρα του Δήμου την Γουμένισσα, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Μαρία Σπυράκη: Ο Κανονισμός για τα εναλλακτικά καύσιμα, σημαντικό βήμα για αποδέσμευση της ναυτιλίας από ρυπογόνες εκπομπές

Δελτίο τύπου Μαρίας Σπυράκη
Ένα σημαντικό βήμα για την άμεση και αποτελεσματική αποδέσμευση της ναυτιλίας από τις ρυπογόνες εκπομπές αποτελεί ο Κανονισμός για την παροχή εναλλακτικών καυσίμων στη ναυτιλία, που αναμένεται να υιοθετήσει αύριο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Kινητοποίηση εργαζομένων ενάντια στην επέκταση του ωραρίου των Παιδικών Σταθμών

Ανακοίνωση Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ–ΟΤΑ) εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας

Χαιρετίζουμε τη μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων μας εργαζομένων στους Παιδικούς Σταθμούς σε Κιλκίς και Παιονία στη στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 18/10/2022, 9:19 μ.μ.

Συλλήψεις για παραβάσεις του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών
Συνελήφθη χθες (17 Οκτωβρίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπή γυναίκα, καθώς σε έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή της και κατασχέθηκε ποσότητα ηρωίνης, βάρους 1,8 γραμμαρίων. 

Το υπέροχο σκάκι

Του Κώστα Μπούζα
Πρόκειται για το δημοφιλέστερο παιχνίδι. Ψυχαγωγεί και συγκινεί. Παράλληλα έχει θεωρηθεί, παγκοσμίως, πνευματικό άθλημα, με τη δημιουργία συλλόγων σκακιστών και τη διοργάνωση πρωταθλημάτων και διεθνών αγώνων.

(Video) Παύλος Μιχαηλίδης: Οι αγρότες στη μέγγενη του κόστους παραγωγής

 
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κιλκίς Παύλος Μιχαηλίδης, μιλά για φωτοβολταϊκά, κόστος παραγωγής, ακρίβεια, κινητοποιήσεις

Από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Θεσσαλονίκης για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη χθες (17 Οκτωβρίου 2022) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ημεδαπός άνδρας, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο ο Γ.Α.Σ. Κιλκίς

Δελτίο τύπου 
ΓΑΣ Κιλκίς

Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού πραγματοποιήθηκε κι εφέτος στη Θεσσαλονίκη με τον 10ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο. Χιλιάδες αθλητές, δρομείς αλλά και απλός κόσμος που ήθελε να συμμετέχει στην διογάνωση έλαβαν μέρος στα 5χμ., στα 10χμ και στον Ημιμαραθώνιο το Σάββατο 15 Οκτωβρίου.

Η παιδική παράσταση “Σταχτοπούτα” στο Κιλκίς

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΚΙΛΚΙΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - ώρες 17.15 & 19.15
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: ΒΙΒΛ/ΛΕΙΟ ΗΛΙΑΔΗΣ & VIVA.GR
Γενική Είσοδος 10€ - INFO - 6974797109

Πιστό στο ραντεβού του το Μικρό Θέατρο Λάρισας έπειτα από την τεράστια επιτυχία που σημείωσε το καλοκαίρι με τον Πινόκιο & Τον Λαγό & την Χελώνα» σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζει την παράδοση που δημιούργησε από το 2009, πλησιάζοντας αισίως τα 13 χρόνια παρουσίας με τις ποιοτικές παιδικές παραγωγές του. Παρουσιάζει για φέτος τον χειμώνα στην πόλη μας & σε πραγματική θεατρική παράσταση το φανταστικό παραμύθι που όλα τα παιδιά γνωρίζουν.

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς (18/10/2022)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Φιλική ήττα από την ΑΕΠ
Όταν έχεις απέναντί σου μια πολύ έμπειρη ομάδα, πρέπει να αποφεύγεις τα λάθη. Αυτό δεν το έπραξε ο Αλέξανδρος Κιλκίς στο σαββατιάτικο φιλικό με την Α.Ε. Πολυκάστρου στο Δημοτικό Στάδιο και έτσι υποχρεώθηκε σε ήττα με 6-0.