Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Συλβάνα Ράπτη από το Κιλκίς: "Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να σώσει τη χώρα"

Ψηφοδέλτιο λεβεντιάς και νίκης χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο νομό Κιλκίς η ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος, που έλαβε χώρα χθες Παρασκευή 27 Απριλίου το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς ενώπιον ενός μικρού ακροατηρίου αποτελούμενο από φίλους, μέλη και κομματικά στελέχη. 

Κ. Κιλτίδης: «Ο ΛΑ.Ο.Σ. αποτελεί τον άλλο δρόμο, την άλλη λύση»

· Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην ομιλία Κιλτίδη
· Βολές Κιλτίδη σε όσους προσκύνησαν και δεν διεκδίκησαν
· Τα κόμματα δεν στραγγάλισαν τις ιδέες μου
· Να ξαναβρεί η Θεσσαλονίκη την ταυτότητα και την αυτοτέλειά της

Παλιές δόξες της πολιτικής θύμισε η πολιτική εκδήλωση του Κώστα Κιλτίδη, υποψηφίου βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. στην Α’ Θεσσαλονίκης, τόσο από την δυναμική παρουσία του κόσμου όσο και από την ομιλία που απεύθυνε στους Θεσσαλονικείς ο Μακεδόνας πολιτικός, την Τετάρτη 25 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Porto Palace.

Κίνηση Ενεργών Πολιτών Κιλκίς: «Ψήφος στα κόμματα που δεν στήριξαν το μνημόνιο»

Μετά από αρκετό καιρό σιωπής (ηθελημένης αποχής και περισυλλογής) ήρθε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Την Κυριακή 6 Μαΐου ο Ελληνικός λαός θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Το υπέρτατο δικαίωμα που του παρέχει η Δημοκρατία.
Οι εκλογές αυτές είναι κατά γενική παραδοχή οι πλέον αμφίρροπες και οι πιο δύσκολες για όλους.

Για τα κόμματα, τους υποψηφίους και τον ίδιο τον λαό που θα ψηφίσει.

Λήγει την επόμενη Δευτέρα η προθεσμία για ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών στον ΟΑΕΕ

Λήγει την ερχόμενη Δευτέρα, 30 Απριλίου, η παράταση της προθεσμίας που δόθηκε για την ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, που είχαν κεφαλαιοποιηθεί έως τις 31/12/2011.

Ζυράννα Ζατέλη, Περσινή αρραβωνιαστικιά (9 διηγήματα) –Η αλγεβρικότητα του 9.

Γράφει ο Φώτης Μισόπουλος
Στην ‘τελεσφόρο’ και ΄τέλεια’(1) εννεάδα αυτών των λόγων-διηγημάτων, η Ζατέλη, κυοφορεί τον εαυτό της και με το πείραμα αυτό συντελείται ο αυτό-τοκετός του σχήματος, του συνόλου της παράστασης, όπου η ίδια κεντρικοποιεί και κεντρικοποιείται, ούσα μέρος της παραστατικότητας που συνεπάγεται την (δυνάμει) άπειρα-κερματισμένη-αυτοαπεικόνησή της(2), στην ντερριντιανή ‘αβυσσοποίηση’(3), του τυχαίου επιμερισμένου υπαρκτικού αυτό-αναφερόμενου στοιχείου ‘καθώς ένα μέρος της σχέσης της ύπαρξης αναπαριστά την καθόλου σχέση’(4)

Στον τόπο που γεννήθηκα…στην Παναγίτσα !

Σε ένα πανέμορφο μικρό χωριό μας προσκαλεί την Κυριακή 29 Απριλίου η εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα…» , στην Παναγίτσα του νομού Πέλλας. Γνωρίζουμε έναν τόπο ιδανικό για να τον επισκεφτείς τόσο τον χειμώνα (δίπλα το Καιμάκτσαλαν) όσο και όλο το χρόνο. Η κυρά Αναστάσω αναλαμβάνει να μας μιλήσει για την ιστορία, από τα αρχαία χρόνια κατοικείται η περιοχή! Πέτρινα σπίτια, γραφικές γωνιές , άριστη φιλοξενία και χώματα «καρπερά». Η ευλογημένη μακεδονική γη φροντίζει να μη λείψει τίποτα στους κατοίκους της.

Σε ομαδική εξέταση για AIDS καλούνται οι πελάτες της 21χρονης Ρωσίδας ιερόδουλης

Το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ζητά, με επείγουσα ανακοίνωση του, να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες οι πελάτες που συνευρέθηκαν με την Ρωσίδα ιερόδουλη στον οίκο ανοχής επί της οδού Αχαρνών και Φωκαίας 22 Β στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονος. Αγώνα κάνουν οι υπεύθυνοι του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων προκειμένου να εντοπίσουν όλους τους «πελάτες» της Ρωσίδας προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχει μεταδοθεί ο ιός σε πελάτες του οίκου ανοχής, η πλειοψηφία του οπίου προτιμούσαν να κάνουν σεξ χωρίς προφυλακτικό.

Θανάσιμος τραυματισμός 24χρονου στην Κρήνη Χαλκιδικής

Χθες (27.04.2012) το πρωί, στην κρήνη Χαλκιδικής, 24χρονος ημεδαπός, ενώ εκτελούσε εργασίες με γεωργικό ελκυστήρα, ανετράπη το όχημα και καταπλακώθηκε από αυτό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Νέων Μουδανίων Χαλκιδικής.

Χοντρά και παχύσαρκα τα ελληνόπουλα, σε όλη την Ευρώπη

Νέα έρευνα που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή επιτροπή για την παχυσαρκία, μας κατατάσσει για άλλη μια φορά θλιβερά πρώτους. Η Ελλάδα είναι πρώτη στην παιδική παχυσαρκία σε ολόκληρη την Ευρώπη
Ένα στα δύο Ελληνόπουλα έχει πρόβλημα βάρους, όπως προέκυψε από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 10-12 ετών από επτά διαφορετικές χώρες. Περίπου το 20% των Ελλήνων αυτής της ηλικίας έχει πρόβλημα παχυσαρκίας, ενώ ένα 30% επιπλέον είναι υπέρβαρο.

Συνοπτική παρουσίαση των προγραμματικών προτάσεων της ΔΗΜΑΡ

Η Δημοκρατική Αριστερά έδωσε στη δημοσιότητα το αναλυτικό εκλογικό της πρόγραμμα. Οι προτάσεις που περιλαμβάνει συγκροτούν μια διαφορετική πολιτική δημοσιονομικής προσαρμογής με ισοδύναμα μέτρα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Στοχεύουν στη σταδιακή απαγκίστρωση από τους επαχθείς όρους του μνημονίου μέσα από έξι (6) συγκεκριμένες τροποποιήσεις και την αντικατάσταση του από ένα σύμφωνο ανάπτυξης, απασχόλησης και κοινωνικής συνοχής. Είναι ρεαλιστική δέσμη προτάσεων διεξόδου από την κρίση αλλά και δίκαιου επιμερισμού των βαρών της προσπάθειας αυτής. Αρθρώνεται σε οκτώ (8) βασικούς άξονες: