Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 10 Μαΐου 2022

(Video) Ορόσημο για την Παιονία η Ημέρα της Ευρώπης

Ορόσημο για την Παιονία η Ημέρα της Ευρώπης, Δευτέρα 9 Μαϊου 2022

1η Μαΐου 1917 πριν από 105 χρόνια

Του Βασιλη Αθανασιάδη
Την Κυριακή 8 Μαϊου 2022 στις 10:15, στον λόφο ΡΑΒΙΝΕ - Χαμηλό της Κοινότητας Ειδομένης του Δήμου Παιονίας, γιορτάστηκε η 105η επέτειος της ιστορικής Μάχης του Ραβινέ.

Eκδήλωση ιστορικής μνήμης της Μάχης του Ραβινέ

Δελτίο τύπιυ Δήμου Παιονίας
Την Κυριακή 8 Μαΐου 2022, στο Χαμηλό του Δήμου Παιονίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση ιστορικής μνήμης της Μάχης του Ραβινέ.

Οι τυμβωρύχοι της "Marfin" είναι εχθροί των λαϊκών-κοινωνικών αγώνων-διεκδικήσεων και "ασελγούν" πολιτικά σπεκουλάροντας τη μνήμη των αδικοχαμένων νεκρών

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Τέτοια εποχή που αποτελεί και μέρα μνήμης για τους αδικοχαμένους νεκρούς εργαζόμενους της «ΜΑΡΦΙΝ», βγαίνουν στο μεϊντάνι του διαδικτυακού «καμβά», διάφοροι «πλιατσικολόγοι» της εθνικοφροσύνης, της πατριδοκαπηλίας και λοιποί ανίδεοι φιλελέ, και ταυτίζουν τους αγώνες του λαού, τις κινητοποιήσεις του, με την προβοκατόρικη δράση, τις μολότοφ, την απρόσκοπτη βία, τις καταστροφές. «Δηλώνουν» τιμητές των νεκρών της «ΜΑΡΦΙΝ» (θύματα της προβοκατόρικης δράσης και εργοδοτικής αυθαιρεσίας) για να υπονομευόσουν το κίνημα και τους αγώνες του.

Ποδήλατο και φύση στο όμορφο δάσος Πεδινού

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Για πέμπτη συνεχή χρονιά στο δάσος Πεδινού οργανώθηκε ποδηλατάδα σε συνδυασμό με παιχνίδια. Η εθελοντική συμετοχή και βοήθεια στην δράση από τον ποδηλάτη Χρήστο Μελίδη άφησε στα παιδιά μεγάλη χαρά τα οποία ζητούσαν περισσότερη ώρα στα παιχνίδια όσο και σε αυτά που είχαν την ευκαιρία να μάθουν.

Ενισχύσεις de minimis, λόγω μείωσης εισοδήματος το έτος 2021, στους παραγωγούς σταφυλιών Crimson

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε (Τεύχος Β 2271/10.5.2022) η απόφαση των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά και αναπληρωτή Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη για την καταβολή ενισχύσεων (de minimis) σε παραγωγούς σταφυλιών Crimson.

Κορωνοϊός (10/5/2022): 6.416 νέα κρούσματα (22 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 27 θάνατοι και 196 διασωληνωμένο

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 6.416. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.371.051 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 48.9% άνδρες. 1 Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 651 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 126.929(3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 10/5/2022, 6:07μ.μ.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών συνελήφθησαν 3 άτομα στη Θεσσαλονίκη για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθησαν χθες (9 Μαΐου 2022) το απόγευμα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, τρία άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2022: Προκήρυξη αγώνων στίβου στο Κιλκίς

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2022: Προκήρυξη αγώνων στίβου στο Κιλκίς
Δείτε ΕΔΩ
Δείτε τη δήλωση συμμετοχής ΕΔΩ

Μετά από 100 χρόνια, ένας υποχρεωτικός επώδυνος αναστοχασμός

Γράφει ο Χρήστος Σπίγκος

Η προχθεσινή απόλαυση της ανάγνωσης του κυριακάτικου τύπου μου πρόσφερε την πληροφορία του γεγονότος που σιωπηλά περίμενα από την αρχή του 2022 να συμβεί.

Το ΚΔΑΠ Kinesis τιμά την Οικογένεια

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Οι διακοπές τελείωσαν και με παιδικές φωνούλες γέμισε και πάλι το ΚΔΑΠ Kinesis! Ο κάθε μικρός μας φίλος είχε να μας διηγηθεί και μία ιστορία για το πώς πέρασε τις διακοπές του Πάσχα και με ποιους συγγενείς συναντήθηκε. Με αφορμή, λοιπόν, αυτήν τη συζήτηση, μιλήσαμε για το γενεαλογικό μας δέντρο και έφτιαξε ο καθένας το δικό του. Κόψαμε το δέντρο, διαλέξαμε τα προσωπάκια που αντιστοιχούν στα πρόσωπα της οικογένειάς μας και τα χρωματίσαμε. Συναρμολογήσαμε την κατασκευή μας και το δέντρο μας έτοιμο.

Mαρία Σπυράκη : Δεν είναι δυνατόν στελέχη της ΝΔ να αντιτίθενται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη, ήταν ομιλήτρια στο 14ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο έγινε μεταξύ 6 και 8 Μαΐου 2022, στο Metropolitan Expo. Πιο συγκεκριμένα, η κ. Σπυράκη μίλησε στη θεματική ενότητα: «Προστασία του Περιβάλλοντος και αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης».

Την επισκευή του κτιρίου του δημοτικού σχολείου Ποντοηράκλειας, ζητά ο Δήμος Παιονίας

Ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης σε συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά ενημέρωσαν τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Κώστα Καραμανλή σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με την στατικότητα του κτιρίου του δημοτικού σχολείου Ποντοηράκλειας.

Σ. Παραστατίδης: "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ"


Του Στέφανου Παραστατίδη
Γραμματέα Οργανωτικού του ΚΙΝΑΛ

Η υψηλή πολιτική συμμετοχή στις εσωκομματικές διεργασίες του ΠΑΣΟΚ σηματοδοτεί την ελπίδα και προδιαγράφει την προοπτική για τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ αποκαθίσταται στη συνείδηση του κόσμου ως το κόμμα που άφησε ένα σημαντικό θετικό πολιτικό αποτύπωμα στη μεταπολίτευση αλλά και ως το κίνημα που μπορεί να υπηρετήσει με σχέδιο και με αίσθημα ευθύνης τη χώρα.

Να προλάβουμε τις ακρίδες

Πηγή: https://www.liberal.gr/
Της Κατερίνας Γαλανού
Το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, είχε περισσότερη ουσία απ΄ αυτή που μπορεί να καταναλωθεί σε ένα κομματικό συνέδριο, αλλά και να αναδειχθεί μέσα από αυτό, ιδίως στην παρούσα συγκυρία.
Πέρα από τη διπλή παρέμβαση Μητσοτάκη στο άνοιγμα και στο κλείσιμο του, αρκετές από τις ομιλίες, έθεσαν πολύ σοβαρά επίδικα της διακυβέρνησης. Στο χρόνο που απομένει μέχρι τις κάλπες αλλά και πέραν αυτών. Για μεταρρυθμίσεις που αν προχωρήσουν θα αλλάξουν το παραγωγικό μοντέλο και θα οδηγήσουν στην απεξάρτηση της χώρας από τη μονοκαλλιέργεια του τουρισμού.

Γ. Φραγγίδης: Καμία ανοχή σε συμπεριφορές που παραπέμπουν σε προηγούμενες δεκαετίες


Μήνυμα Γιώργου Φραγγίδη για τις εκλογικές διαδικασίες της 8ης Μαϊου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χιλιάδες πολίτες-μέλη του νομού Κιλκίς, που πήραν μέρος στις εκλογικές διαδικασίες της Κυριακής 8 Μαϊου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Με δυναμικό και μαζικό τρόπο συμμετείχαν στην εκλογή των θεσμικών οργάνων του κόμματος και των αντιπροσώπων για το Συνέδριο, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα αισιοδοξίας και προοπτικής.

(Video) "Τρίποντα στα σχολεία" της Παιονίας, από την Εβίνα Μάλτση, το Υπουργείο Παιδείας και την Εληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

"Τρίποντα στα σχολεία" της Παιονίας, από την Εβίνα Μάλτση, το Υπουργείο Παιδείας και την Εληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, Δευτέρα 9 Μαϊου 2022.

Με δικό τους θερμοκήπιο πλέον, οι μαθητές γεωπόνοι του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς

Με δικό τους θερμοκήπιο πλέον, οι μαθητές γεωπόνοι του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς Τρίτη 10 Μαϊου 2022.