Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Στιγμιότυπα από τη γιορτή, Κάστανο, Τυρί, Κρασί στη Γρίβα

Φωτογραφίες: Ε. Παυλίδης

Βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Βαρδάκα στο Κιλκίς

Άνετη επικράτηση του χειροσφαιρικού Γ.Α.Σ.Κιλκίς απέναντι στον Φοίβο Συκεών

Με μία εύκολη νίκη επέστρεψε στην αγωνιστική δράση ο χειροσφαιρικός Γ.Α.Σ.Κιλκίς, αφού επικράτησε εντός έδρας του Φοίβου Συκεών με 30 -23. Οι Κιλκισιώτες μπήκαν δυνατά από την αρχή και με όπλο τους το πάθος και τη μαχητικότητα πήραν κεφάλι στο σκορ διατηρώντας μια διαφορά 4-5 γκολ, κλείνοντας το ημίχρονο με το σκορ στο 15-10.

Αναμένεται η απάντηση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών για τι θέμα των μεταλλείων στο Κιλκίς

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013, μετά από δύο αναβολές, συζητήθηκε στο αρμόδιο για τέτοιες υποθέσεις Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, η αίτηση των φορέων και κατοίκων του Κιλκίς για ακύρωση του διαγωνισμού έρευνας και εκμετάλλευσης χρυσού στα Κρούσια Κιλκίς.

ΚΚΕ: «Δραματικές οι συνέπειες για την ύπαρξη των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων από τον αποχαρακτηρισμό εκατομμυρίων στρεμμάτων βοσκοτόπων»

Επίκαιρη ΚΚΕ ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Η κυβέρνηση δίνει το τελειωτικό χτύπημα στην ελληνική κτηνοτροφία με τον αποχαρακτηρισμό εκατομμυρίων στρεμμάτων βοσκοτόπων. Αφού με βάση το Σχέδιο Δράσης για τα Βοσκοτόπια που εκπόνησε η ελληνική κυβέρνηση και εγκρίθηκε από την ΕΕ, από τον Ιούνιο του 2012 και ήδη ενσωματώθηκε στην εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ για το ΟΣΔΕ 2013, αποχαρακτηρίζει εκατομμύρια στρέμματα βοσκοτόπων που βόσκουν αιγοπρόβατα, επειδή είναι πλαγιές με κλίση που ωστόσο έχουν βλάστηση ή περιοχές με αραιή δενδρώδη κάλυψη που χρησιμοποιούνται όμως από τους κτηνοτρόφους και είναι βοσκήσιμες εκτάσεις κ.ά.

Μυλοχώρι Κιλκίς: Το χωριό των 40 κατοίκων

Κάστανο κρασί τυρί στη Γρίβα, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013


“Στον τόπο που γεννήθηκα...” στην Αξιούπολη!

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου γνωρίστε την Αξιούπολη του νομού Κιλκίς. Ελάτε να μιλήσουμε με τους κατοίκους, έχουν πολλά αν μοιραστούν μαζί μας! Πλούσια ιστορία, μοναδικά και σπάνια τα εκθέματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας .

Χοροεσπερίδα του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς

Τὴν Κυριακή 10 Νοεμβρίου καὶ ὥρα 6:30 τὸ ἀπόγευμα στο Κέντρο «ΚΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ» στο Κιλκὶς ὁ Ἱερὸς Ναὸς του Ἁγίου Δημητρίου διοργανώνει Χοροεσπερίδα (τσάι) μὲ παραδοσιακὴ ζωντανή μουσική, χορευτικὰ συγκροτήματα καὶ παραδοσιακὰ ἐδέσματα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται για την ενίσχυση των φιλανθρωπικών έργων της Ενορίας (πληρωμή ενοικίων και λογαριασμών, παροχή δεμάτων με τρόφιμα σε οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες, συμμετοχή στα συσσίτια).

Με καρδιά λιονταριού

Γράφει Θεόδωρος Κουτρούκης
Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου 
Ο Ιούλιος του 1974 είχε για τα καλά προχωρήσει και τίποτε δεν έδειχνε πόσο μακρύ θα ήταν το καλοκαίρι. Τη θερινή χαλαρότητα και τους αργόσυρτους ρυθμούς στο μικρό παραθαλάσσιο χωριό της Ρούμελης, όπου παραθέριζε ο μικρός Ερμής με τους γονείς του, ήρθε να συγκλονίσει μια είδηση. Οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο. Έγινε κι επιστράτευση.

Απογευματινή απόδραση στο γυμναστήριο Kinesis Kilkis