Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Στο Κιλκίς το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Χαράλαμπος Κόκκινος

Δελτίο τύπου ΑΔΕΔΥ Κιλκίς
Με στόχο την ανάδειξη των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα, την ενημέρωση των εργαζομένων και της κοινής γνώμης για το πρόγραμμα δράσεων της ΑΔΕΔΥ, την προετοιμασία των κινητοποιήσεων και το επόμενο διάστημα την πραγματοποίηση της Γενικής Απεργίας, περιόδεψε στο Κιλκίς το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Χαράλαμπος Κόκκινος.

(video) Γιάννης Σιταρίδης και Βασίλης Ιωαννίδης, επιμορφώνουν τους εκπαιδευόμενους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς

Γιάννης Σιταρίδης και Βασίλης Ιωαννίδης, επιμορφώνουν τους εκπαιδευόμενους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κιλκίς. Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024.

Βήματα αγάπης

Του Κώστα Μπούζα
Περπατούσε, όπως κάθε μέρα, στον ίδιο δρόμο κι ένοιωθε, όπως πάντα, πολύ κουρασμένη. Η ανάσα της έβγαινε κοφτή, λαχανιασμένη κι ο ιδρώτας έλουζε το πυρωμένο μέτωπό της. Πότε πότε, σταματούσε για λίγα λεπτά κι έπειτα, ανασηκώνοντας το γερμένο της κορμί, λες και προσπαθούσε να στραγγίσει όση δύναμη της απέμενε, συνέχιζε. Το χέρι της μόνο το δεξί, κάποιες στιγμές, το αισθανόταν να παραλύει και να μην την υπακούει. Άλλαζε, τότε, και κρατούσε το παιδί με τ’ αριστερό.

Καταλήψεις σε σχολεία του Κιλκίς

Στην πόλη του Κιλκίς σήμερα Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της γενικευμένης πανελλαδικής διαμαρτυρίας, πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις στο 1ο Γενικό Λύκειο και 1ο ΕΠΑΛ, καθώς και στο 1ο και 3ο Γυμνάσιο.

Στέφανος Παραστατίδης στη Βουλή για το Ν/Σ για την Επαγγελματική Εκπαίδευση: “Αυτό δεν είναι μεταρρύθμιση. Βάπτιση είναι.”

Δελτίο τύπου Στέφανου Παραστατίδη
Ο Στέφανος Παραστατίδης, Βουλευτής Κιλκίς και Ειδικός Αγορητής του ΠΑΣΟΚ στο Σχέδιο Νόμου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση τοποθετήθηκε στην σημερινή συζήτηση του ν/σ στην Ολομέλεια αναφέροντας μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

Επίσκεψη ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς στον Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο


Δελτίο τύπου ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς
Επίσκεψη στον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίο για ανταλλαγή ευχών για τη νέα χρονιά πραγματοποίησε τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2023 ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς Νίκος Τοπαλίδης.

Εξώδικη διαμαρτυρία Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, για τα προβλήματα του υποκαταστήματος Κιλκίς του Κτηματολογίου

Ανακοίνωση Δκικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς
Εξώδικη διαμαρτυρία απηύθυνε ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς προς το «Ελληνικό Κτηματολόγιο», κοινοποιούμενη στο γραφείο του Πρωθυπουργού, στον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη, στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς και στην Προϊσταμένη του υποκαταστήματος Κιλκίς του Κτηματολογίου Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω των πολύ σοβαρών προβλημάτων που προέκυψαν, ύστερα από την κατάργηση των τεσσάρων Υποθηκοφυλακείων του Νομού Κιλκίς και την μετατροπή τους σε «υποκατάστημα Κιλκίς του Κτηματολογίου Κεντρικής Μακεδονίας», στο οποίο ενσωματώθηκαν και τα κτηματολογικά γραφεία Κιλκίς, Πολυκάστρου και Γουμένισσας.

Συνάντηση Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς με τον Διευθυντή της ΔI.ΒΙ.ΠΕ.Κ.

Δελτίο τύπου Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς
Συνάντηση με τον Διευθυντή της ΔI.ΒΙ.ΠΕ.Κ. κ. Α. Δημητριάδη είχε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν.Δ ν. Κιλκίς κ. Παπαδόπουλος Μηνάς, ο Τομεάρχης Παιδείας της ΔΕΕΠ κ. Λιναρδάκης Ιωάννης και ο Τομεάρχης Υποδομών κ. Νικόλαος Τατίδης.

Κεντροαριστερά σε σύγχυση;

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών
π. Αν. Υπουργού Οικονομικών και Υφ/γού Εξωτερικών

-H εφημερίδα Guardian στις 10/1/2024 δημοσίευσε τα αποτελέσματα κάποιων ερευνών, με θέμα την κρίση που διαπερνά η αριστερά. Ένα από τα βασικά ευρήματά τους ήταν ότι, «Η προσπάθεια μίμησης δεξιών θέσεων δεν είναι μια επιτυχημένη στρατηγική για την αριστερά».

Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος: «Άνοιγμα» στους δημιουργικούς ανθρώπους της διαφήμισης

Δελτίο τύπου 
Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος

Η πρόθεση και η απόφαση της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος αποτελεί μια δικαίωση για τους σεναριογράφους και κειμενογράφους της διαφήμισης καθώς αναγνωρίζεται η ευρύτερη δημιουργικότητά τους.

Εγγραφή νέων μελών στο Σύλλογο Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς

Ανακοίνωση Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Κιλκίς
Αν και είναι γνωστές λίγο έως πολύ οι δραστηριότητες του Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων στο Νομό Κιλκίς, πάντα με τη βοήθεια των μελών μας, υπενθυμίζουμε μερικές: 1000 ευρώ στους πυρόπληκτους, 1000 ευρώ στους σεισμόπληκτους, 400 ευρώ στην Καρδίτσα από την πλημμύρα του κυκλώνα Ιανού, 500 ευρώ στον Ερυθρό Σταυρό Κιλκίς για απινιδωτή, 1500 ευρώ για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, 3500 ευρώ αγορά μπαταριών στην 71η Ταξιαρχία «Πόντος», 50 ευρώ για κάθε θανόντα συνάδελφο αντί στεφάνου στα ιδρύματα του Κιλκίς κ.λπ.

Μαρία Σπυράκη στη Σοφί Ιντ’ Βελτ για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα: Να ζητήσετε συγγνώμη από την Ελλάδα

Δελτίο τύπου Μαρίας Σπυράκη
Υψηλοί τόνοι και σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ ευρωβουλευτών σηματοδότησαν τη συζήτηση για την κατάσταση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, παρουσία του Επιτρόπου Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς.

Διακοπή ηλεκτροδότησης στους οικισμούς Πεδινό και Πέρινθο του Δήμου Κιλκίς, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Ανακοίνωση 
ΔΕΔΔΗΕ 

Η ανάγκη εκτέλεσης συγκεκριμένων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο που ηλεκτροδοτεί την περιοχή σας, μας αναγκάζει να διακόψουμε την παροχή ρεύματος την Κυριακή 21/1/2024 από ώρα 7:00 έως 15:00, στους οικισμούς Πεδινό και Πέρινθο του Δήμου Κιλκίς.

Η θεατρική παράσταση «ΡΟΖΑ ΕΣΚΕΝΑΖΥ» – Η Βασίλισσα του Ρεμπέτικου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού- Αθλητισμού – Νέας Γενιάς του Δήμου Παιονίας, παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «ΡΟΖΑ ΕΣΚΕΝΑΖΥ» – Η Βασίλισσα του Ρεμπέτικου, του Παναγιώτη Μέντη και σκηνοθεσία Αντώνη Λουδάρου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 20:00. Είσοδος ελεύθερη.