Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Τράπεζα αίματος Άσπρου-Αξιοχωρίου: 16ος Χρόνος… η καλή αρχή έγινε


Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης
Ούτε κρύο, ούτε ζέστη, ούτε περιορισμοί, ούτε ιώσεις δεν μας σταματούν και αυτό γιατί οι ανάγκες σε αίμα είναι διαρκείς και οι ελλείψεις μεγάλες με συνέπεια να αναβάλλονται χειρουργεία, κάτι που συμβαίνει και στο δικό μας νοσοκομείο, Ν.Γ.Ν. Κιλκίς.

Πινακίδα που υποκλίνεται, στη στροφή του δρόμου Κιλκίς - Ζαχαράτο

Πινακίδα στη στροφή του δρόμου Κιλκίς - Ζαχαράτο

Η πανδημία είναι φονική και όχι "λεκές"


Του Παναγιώτη Σαββίδη
Δεν είναι πολύς ο καιρός που η έκθεση Τσιόδρα – Λύτρα ανέδειξε με τον πιο γλαφυρό τρόπο ότι 4.000 με 5.000 ασθενείς του 2ου και 3ου κύματος του «Covid 19» θα σωζόταν, αν το δημόσιο σύστημα υγείας ενισχυόταν με περισσότερες μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και ανάλογο προσωπικό.

Nέα χολιγουντιανή ταινία ξεκινάει γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη και περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας


Μια νέα χολιγουντιανή κινηματογραφική παραγωγή που θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη και περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως η Χαλκιδική, ανακοίνωσαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αμερικανός παραγωγός της χολιγουντιανής εταιρίας MillenniumMedia, Robert Van Norden.

Νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο Γιώργος Γεωργαντάς


Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία ανακοινώθηκε πριν λίγη ώρα, νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς.

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς (7/2/2022)


Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς

Σπουδαία νίκη στο φινάλε
Οι νίκες με ανατροπή χτίζουν χαρακτήρα δίνοντάς σου αυτοπεποίθηση και ψυχολογία! Μια τέτοια πέτυχε το μεσημέρι της Κυριακής ο Αλέξανδρο Κιλκίς στον Βαπτιστή απέναντι στην τοπική Δόξα καθώς γύρις το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας τους 16 βαθμούς και «σκαρφαλώνοντας» ακόμη ψηλότερα έπειτα από 14 αγώνες στην βαθμολογία του Ανατολικού Ομίλου της Α΄ Κατηγορίας. Παράλληλα το συγκρότημα του Μιχάλη Αναστασιάδη μείωσε και στους τρεις βαθμούς την διαφορά από τον Βαπτιστή και «κοιτά» ακόμη και την τετράδα.

Κατασκευή του έργου «Υδροδότηση πρώην δήμων Πολυκάστρου – Αξιούπολης από πηγές του Πάικου»


Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η κατασκευή του έργου «Υδροδότηση πρώην δήμων Πολυκάστρου – Αξιούπολης από πηγές του Πάικου» που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2021.

Κορωνοϊός (7/2/2022): 18.855 νέα κρούσματα (103 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 109 θάνατοι και 549 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 18.855, εκ των οποίων 63 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.066.696 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 381 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.350 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Το Λαϊκό Λαχείο μοίρασε περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο


Μεγάλα κέρδη μοίρασε τον Ιανουάριο το Λαϊκό Λαχείο. Σε τέσσερις κληρώσεις διένειμε συνολικά 3.068.470 ευρώ.

Συνάντηση Ανδρέα Βεργίδη με Σωκράτη Δωρή


Την περαιτέρω αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας με στόχο την βέλτιστη, τάχιστη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών, συζήτησαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών & Επικοινωνιών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωκράτη Δωρή, τον οποίο υποδέχθηκε, σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, στο Διοικητήριο, έδρα της Π.Ε. Κιλκίς και τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Οι Στενημαχίτες του Κιλκίς τίμησαν τον Άγιο Τρύφωνα


Η γιορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Τρύφωνος, προστάτου των Αμπελουργών, είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη στο Κιλκίς, και συγκεκριμένα με την περιοχή που χαρακτηρίζεται ως "Στενημαχήτικα", με το κουρμπάνι, χάρη στη λατρευτική παράδοση που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες από τη Στενήμαχο στο Κιλκίς.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα , 7/2/2022, 4:3 μ.μ.


Σύλληψη για κλοπές
Συνελήφθη χθες (6 Φεβρουαρίου 2022) τα ξημερώματα σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, ημεδαπός άνδρας, καθώς λίγο νωρίτερα διέρρηξε 3 καταστήματα σε περιοχή της Χαλκιδικής, αφαιρώντας σε ένα από αυτά το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ. 

Συνέντευξη Γ. Φραγγίδη στο Kontra Channel


Δείτε τη συνέντευξη ΕΔΩ
Σημεία Συνέντευξης στο kontra channel και στο δημοσιογράφο κ. Μελιγγώνη του Βουλευτή Ν. Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Φραγγίδη.
Ας ξεκινήσουμε με το χαρτοφυλάκιό σας, λοιπόν, διότι ακούμε την κυβέρνηση να λέει ότι έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της στα νοσοκομεία, ότι δεν κυκλοφορεί τελοσπάντων έξω ελεύθερος εντατικολόγος ή πνευμονολόγος που να θέλει να προσληφθεί στο Ε.Σ.Υ. και να μην μπορεί να βρει μία θέση σ’ ένα νοσοκομείο. Ακούμε τις ιατρικές ενώσεις, βέβαια, να λένε το ακριβώς αντίθετο. Εσείς, ποια είναι η αίσθησή σας; Έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητες ενίσχυσης του Ε.Σ.Υ.;

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από σήμερα το απόγευμα Δευτέρα 07-02-2022 έως και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 09-02-2022.


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 03/07-02-2022) που ισχύει από σήμερα το απόγευμα Δευτέρα 07-02-2022 έως και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 09-02-2022.

"Κοινότης Πλαγίων - Εν Παιονία Κιλκίς" του Θεόδωρου Π. Μποράκη (2022) - Βιβλίο σε ψηφιακή μορφή ελεύθερης ανάγνωσης


Διαβάστε ολόκληρο το βιβλίο on line ΕΔΩ
Υπογράφει ο Θεόδωρος Π. Μποράκης
Το χωριό Πλάγια βρίσκεται στον Νομό Κιλκίς. Υπάγεται στην επαρχία Παιονίας κι είναι στην παραμεθόρια ζώνη της, κοντά στην Ειδομένη, στο Χαμηλό, στους Ευζώνους, στο Φανό, στο Σκρα και σε απόσταση 15 χιλιομέτρων βόρεια της Αξιούπολης.

ΚουΠα Κιλκίς: Νέα νίκη, δωδέκατη στη σειρά, στο Αιγίνιο



Κείμενο, Φωτογραφίες, Video, Στατιστική Ανάλυση: Γιάννης Σιταρίδης
Νέα νίκη για την ομάδα μας, που έφυγε με ακόμα ένα ροζ φύλλο αγώνα, επικρατώντας του Αιγινιακού εκτός έδρας με 73 – 85.