Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Παραιτήθηκε ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Παύλος Στασινός

Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα λόγω διαφωνίας με τα μέτρα του νέου οικονομικού προγράμματος ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Παύλος Στασινός, που εκλέγεται στην Άρτα με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Τη βουλευτική του έδρα καταλαμβάνει ο μηχανικός, Χρήστος Γκόγκας, ο οποίος θα ορκιστεί στην πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου.Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή παραίτησής του ο κ.Στασινός αναφέρει ότι «οι ιδεοληπτικές εμμονές της τρόικας σε σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που βαθαίνουν την ύφεση και αυξάνουν τους ανέργους και τους φτωχούς, προβληματίζουν και ανησυχούν» ενώ τονίζει: «Η παραίτησή μου είναι μονόδρομος». 

Εισήγηση του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στο Υπουργικό Συμβούλιο

Η σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι εξαιρετικά σημαντική και κρίσιμη. Το Υπουργικό Συμβούλιο καλείται να εξετάσει και να εγκρίνει το νέο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για τη χρηματοδοτική στήριξη της χώρας κατά τα επόμενα χρόνια. Είναι ώρα ιστορικής ευθύνης για το Υπουργικό Συμβούλιο. Αυτή την ώρα δοκιμάζονται και οι αντοχές της κυβέρνησης. Και είναι σαφές πως δεν μπορούν όλοι να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης. Η χρεοκοπία της Ελλάδας ωστόσο δεν είναι επιλογή που μπορούμε να επιτρέψουμε.

Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης και ελέγχου κατασκευών

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΥΠΕΚΑ υπό τον Αν. Υπουργό, Νίκο Σηφουνάκη με θέμα «Η εφαρμογή του Νόμου 4030/2011 Νέος Τρόπος Έκδοσης Αδειών Δόμησης και Ελέγχου Κατασκευών» ενόψει της έναρξης εφαρμογής του την 1 Μαρτίου 2012. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι επτά Γεν. Γραμματείς Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η Γεν. Γραμματεία Χωροταξίας και Αστικού Περιβ/ντος και οι αρμόδιοι Διευθυντές Πολεοδομικού και Οικοδομικού Κανονισμού του ΥΠΕΚΑ καθώς και του Υπουργείου Εσωτερικών.

Δεν θα ψηφίσει το νέο Μνημόνιο ο βουλευτής Γ. Μιχελογιαννάκης

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο, τον γ. γραμματέα του Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκη και τον γραμματέα της ΚΟ Β. Έξαρχο, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μιχελογιαννάκης γνωστοποίησε την πρόθεσή του να μην ψηφίσει το νέο Μνημόνιο την ερχόμενη Κυριακή στη Βουλή.Στην επιστολή του με τίτλο «Γιατί δεν θα ψηφίσω» ο κ. Μιχελογιαννάκης απαριθμεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του.
Μεταξύ αυτών αναφέρει:

Ο Παπανδρέου πίσω από την παραίτηση Ξενογιαννακοπούλου

Έντονο προβληματισμό προκαλούν στο ΠΑΣΟΚ οι πληροφορίες ότι ο Γιώργος Παπανδρέου όχι μόνο κρύβεται πίσω από την παραίτηση της Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αλλά προετοιμάζει το έδαφος και για άλλες παραιτήσεις υπουργών και ενδεχομένως τη δημιουργία κόμματος.

Παραιτήθηκε η Αν. Υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Στις 18:00 έγινε γνωστό ότι παραιτήθηκε η αναπληρώτρια υπουργός εξωτερικών κυρίαΜαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό.
Η επιστολή της έχει ως εξής:
«Κύριε Πρόεδρε,
Γνωρίζω και αναγνωρίζω τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλετε από κοινού με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και τις δύσκολες και επίπονες διαπραγματεύσεις που διεξάγετε σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον για τη χώρα μας.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Γ. Καρατζαφέρη

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Ευχαριστώ πάρα πολύ για την αποδοχή της προσκλήσεώς μας να έρθετε εδώ να ενημερωθείτε για τις σκέψεις που επικρατούν στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό σχετικά με το θέμα της Ελλάδος.  Δεν είχα διαπιστώσει ποια είναι η δύναμη του κόμματός μας εις το εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας. Γνώριζα ότι είχαμε κερδίσει την εκτίμηση ενός μεγάλου κομματιού του ελληνικού λαού και των διαμορφωτών της κοινής γνώμης, όπως γνώριζα ότι οι σκέψεις μας και οι προτάσεις μας εις το εξωτερικό ελαμβάνοντο υπόψη.

Ρέκβιεμ

Tης Μαρίας Κόρδα                                                             Τα ψέματα τελείωσαν. Η ωρολογιακή βόμβα που λέγεται ελληνική οικονομία βαδίζει ολοταχώς προς τη μεγάλη έκρηξη. Η αντίστροφη μέτρηση τώρα μόλις αρχίζει. Αυτό που μένει να φανεί είναι η διάρκεια μέχρι τη στιγμή της αποκάλυψης. Το «δίλημμα» που θέτουν οι δανειστές είναι σαφές και ξεκάθαρο: χρεωκοπία ή καταστροφή. Είτε έτσι, είτε αλλιώς το αποτέλεσμα ένα και αυτό. Η Ελλάδα μετατρέπεται και τυπικά σε προτεκτοράτο, τύπου Λατινικής Αμερικής του προηγούμενου αιώνα. Τα δεσμά που φοράνε στη χώρα και το λαό, τα αρπακτικά των διεθνών αγορών, αποτρέπουν οποιαδήποτε σκέψη για ανόρθωση.
Στο λάκκο των λεόντων                                                                                                 Ίσως είναι η πρώτη φορά που τα επιτελεία του συστήματος δείχνουν να προετοιμάζουν το έδαφος για παν ενδεχόμενο. Τα εμφανιζόμενα μέχρι σήμερα ως αδιαμφισβήτητα ταμπού (έξοδος απ’ το ευρώ) ουδόλως αντιμετωπίστηκαν με το συνήθη τρόπο απ’ τους υπέρμαχους της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και του σύγχρονου ραγιαδισμού.

Ευχαριστήριο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς



Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου ΚΙΛΚΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ Κο ΧΟΥΡΗ ΙΣΑΑΚ (αναισθησιολόγο) ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ Κα ΜΗΤΑΚΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (καρδιολόγο), ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ, σε πλήρη υλικοτεχνικό εξοπλισμό μιας αίθουσας του σχολείου μας. Τους ευχόμαστε καλή χρονιά, οικογενειακή ευτυχία και καλή πρόοδο στα παιδιά τους!

Εντάλματα σύλληψης των εκπροσώπων της τρόικας ζητά η Ομοσπονδία Αστυνομικών

Για «εκβίαση, συγκεκαλυμμένη προώθηση κατάργησης ή συρρίκνωσης του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και της εθνικής κυριαρχίας, προσβολή άλλων ουσιωδών εννόμων αγαθών του ελληνικού λαού κλπ», κατηγορεί την τρόικα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η οποία, μάλιστα, ζητά να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης των εκπροσώπων της τρόικας στην Ελλάδα!  Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση – επιστολή, η οποία απευθύνεται ονομαστικά στους Σ. Ντερούζ, Π. Τόμσεν και Κλ. Μαζούχ, οι αστυνομικοί διαμηνύουν πως «αρνούμαστε να βρεθούμε απέναντι στους γονείς, στα αδέρφια, στα παιδιά μας, σε κάθε πολίτη αυτού του τόπου, που διαμαρτύρεται και απαιτεί αλλαγή πορείας».

Πιθανός ανασχηματισμός της κυβέρνησης εντός της ημέρας

Αφορμή η παραίτηση των υπουργών του ΛΑΟΣ στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο 
- Επιστολή παραίτησης του Αστ. Ροντούλη 
- Σε εξέλιξη συνάντηση κορυφαίων στελεχών του ΠαΣοΚ
Ραγδαίες εξελίξεις, με πιθανό ανασχηματισμό και ορκωμοσία νέας κυβέρνησης ακόμη και εντός της ημέρας, αναμένονται σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρουν στελέχη της κυβέρνησης.

Παραιτήθηκε ο υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης Α. Ροντούλης

Επιστολή παραίτησης στον Πρωθυπουργό απέστειλε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αστέριος Ροντούλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάθεση του κ. Λουκά Παπαδήμου είναι οι παραιτήσεις και των τριών υπόλοιπων μελών της κυβέρνησης που προέρχονται από τον ΛΑΟΣ, μετά και τις δηλώσεις του προέδρου του κόμματος Γιώργου Καρατζαφέρη ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα του νέου μνημονίου.

"Παραίτησε" τους υπουργούς του ο Καρατζαφέρης - Έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό και τους θέτει στην διάθεσή του!

- "Εαν ο πρωθυπουργός της χώρας, τον οποίο συνεχίζω να στηρίζω, εαν τους θέλει τους αφήνω, εαν όχι κανένα πρόβλημα"
- Επιτέθηκε στους δανειστές και είπε ότι η Ελλάδα δεν χρεοκοπεί
- Eίπε επίσης ότι αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του

Για ακόμα μια φορά ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ προσπάθησε να εντυπωσιάσει τόσο την κοινή γνώμη όσο και τους πολιτικούς συντάκτες κάνοντας τους γνωστούς πλεον πολιτικούς ελιγμούς.

-50% όλα στο Glam στο Κιλκίς


14 Φεβρουαρίου στα "Μπαχάρια" στη Μεγάλη Βρύση Κιλκίς


Μεταφέρεται η 17η αγωνιστική Ανδρών Ε.Κα.Σ.Κε.Μ.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών
η 17η αγωνιστική της
11/02/2012 του πρωταθλήματος
Ανδρών Ε.Κα.Σ.Κε.Μ.
μεταφέρεται για την ΚΥΡΙΑΚΗ 26-2 & ώρα 18:00
στην Εδεσσα.

«Όχι» στα μέτρα, «ναι» στην παραμονή των υπουργών του είπε ο Γ.Καρατζαφέρης

Εάν ο πρωθυπουργός της χώρας, τον οποίο προσωπικά εξακολουθώ να στηρίζω, θέλει τους υπουργούς μου, δεν θα τους αποσύρω, είπε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ξεκαθαρίζοντας ότι «σε αυτό το πλαίσιο» δεν μπορεί να στηρίξει τα μέτρα. Ο ίδιος ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου με επίθεση κατά των αρχηγών των μεγάλων κομμάτων για τον τρόπο που κινήθηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη.

Η “ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ” ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Κιλκίς

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου θα κόψει τη βασιλόπιτα του και θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη του “Γιορτή του Στίβου” το τμήμα Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο παλιό κλειστό γυμναστήριο του Κιλκίς στις 11.30 το πρωί και σ’ αυτήν θα βρεθούν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες του τμήματος με τις οικογένειές τους.

Συνεχίζεται η χιονόπτωση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ανοικτό το οδικό δίκτυο. Απαραίτητες οι αλυσίδες στο ορεινό δίκτυο

Από χθες το βράδυ χιονίζει στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Κατά κύριο λόγο οι δρόμοι στο εθνικό οδικό δίκτυο παραμένουν ανοιχτοί και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προμήθεια επιπλέον ποσοτήτων αλατιού, ώστε να παραμείνει ανοιχτό το εθνικό οδικό δίκτυο. Απαιτείται μεγάλη προσοχή, καθώς και αλυσίδες στο επαρχιακό ορεινό δίκτυο.

Απέχουν οι δικηγόροι του Κιλκίς από τα καθήκοντά τους από τη Δευτέρα 13 μέχρι και την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Η Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της, συντασσόμενη με την από 09 Φεβρουαρίου 2012 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων μελών της από τα καθήκοντά τους από τη Δευτέρα 13 μέχρι και την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012.

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, μολότοφ και δακρυγόνα στο Σύνταγμα

Επεισοδιακά εξελίσσεται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μέτρων του νέου μνημονίου, στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η αστυνομία απαντά με ρίψεις δακρυγόνων στις μολότοφ, τις πέτρες και τα ξύλα έριξαν εναντίον τους ομάδες αντιεξουσιαστών.
Ένα άτομο έχει τραυματισθεί.Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έχει διαλυθεί, ενώ και η πορεία του ΠΑΜΕ έφτασε μέχρι το υπουργείο Εργασίας στην Πειραιώς.

Τελευταία ευκαιρία

Tου Γιάνη Βαρουφάκη                                                   Άλλη μια φορά, τα «μέσα ενημέρωσης», τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό, στενάζουν πάνω από το λάθος ερώτημα. Το ερώτημα δεν είναι αν θα συμφωνηθεί η νέα δανειακή σύμβαση Ελλάδας-τρόικας. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει όταν (κι όχι εάν) δεν είναι δυνατόν να κρυφτεί η αποτυχία της.

Συνέντευξη Πάνου Μπεγλίτη στο Ρ/Σ «FLASH” στους δημοσιογράφους Νίκο Ευαγγελάτο και Γιάννη Αναστασάκο

Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Έχουμε στην τηλεφωνική μας γραμμή τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Πάνο Μπεγλίτη που έχουμε στην τηλεφωνική μας γραμμή.
Κύριε Μπεγλίτη καλή σας ημέρα.
Π. ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: Καλημέρα σας.
Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Αυτό το οποίο είναι το πρώτο ερώτημα, είναι αν θα τεθεί κομματική πειθαρχία από το ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία της Κυριακής ή όποτε τέλος πάντων γίνει.

Σύλληψη ενός ημεδαπού για επικίνδυνη σωματική βλάβη

Συνελήφθη χθες (09.02.2012) το βράδυ, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατερίνης Πιερίας, ένας ημεδαπός 21 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για οπλοχρησία και επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι ο 21χρονος και ένας 23χρονος βρίσκονταν σε σπίτι κοινού γνωστού τους στην Κατερίνη Πιερίας. Ύστερα από διαπληκτισμό μεταξύ τους, ο 21χρονος τραυμάτισε σοβαρά τον 23χρονο με μαχαίρι το οποίο έφερε μαζί του.

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για απόπειρα απάτης σε βάρος ηλικιωμένης στα Γιαννιτσά Πέλλας

Συνελήφθησαν, χθες (09.02.2012) το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας, τρεις ημεδαποί, δύο γυναίκες 38 και 18 ετών και ένας άνδρας 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης σε βάρος ηλικιωμένης.Συγκεκριμένα, η 38χρονη πήγε στο διαμέρισμα του θύματος στα Γιαννιτσά προσποιούμενη τη λογίστρια και επικαλούμενη δήθεν οφειλή του γιού της ηλικιωμένης για ασφάλεια ζωής και αυτοκινήτου, αποπειράθηκε να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ.

Σύλληψη δεκατεσσάρων (14) ατόμων για παράνομα τυχερά παίγνια στις Σέρρες. Κατασχέθηκαν (24) Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές.

Συνελήφθησαν χθες (09.02.2012) το απόγευμα, στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, δύο ημεδαποί ηλικίας 53 και 27 ετών, υπεύθυνοι καταστήματος «Internet cafe», και δώδεκα (12) ημεδαποί, (7) άνδρες και (5) γυναίκες, πελάτες του καταστήματος, για παράνομο «τζόγο».

Παραστατίδης: «Κάπου υπάρχουν και τα όριά μας»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο καταψήφισης του νέου μνημονίου άφησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παραστατίδης μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Ο κ Παραστατίδης ανέφερε: «Ας με διαβεβαιώσει κάποιος ποιο είναι το λιγότερο κακό, το ναι ή το όχι» και πρόσθεσε: «Θα ακούσω αλλά έχει μέσα μου δρομολογηθεί συνειδησιακά». Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «κάπου υπάρχουν και τα όριά μας» και σημείωσε ότι έχει πιέσει πολλές φορές τον εαυτό του. Για το ενδεχόμενο να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ο κ Παραστατίδης είπε: «Δεν με απασχολεί κάτω από αυτές τις συνθήκες. Το πιθανότερο είναι να μην είμαι».

Ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Βιομηχανίας Ενέργειας και φυσικών πόρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για ετήσια δραστηριότητα έτους 2011

Από τη Διεύθυνση Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι υποθέσεις που έχουν διεκπεραιωθεί από τη Διεύθυνση Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Π.Κ.Μ κατά το έτος 2011 είναι οι ακόλουθες:

Ματαίωση αποκριάτικης εκδήλωσης του Δήμου Κιλκίς

Ματαιώνεται λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών η προγραμματισθείσα για αύριο εκδήλωση του Δήμου Κιλκίς “Παίζουμε... Τσιρκολελέτα;” Η εναρκτήρια εκδήλωση των φετινών Αποκριών του Δήμου Κιλκίς και του ΟΠΟΝΓΑ, επρόκειτο να γίνει στην Πλατεία Ειρήνης στις 11 το πρωί. Όμως, ο χιονιάς και η βαρυχειμωνιά που πλήττουν αυτές τις ημέρες και το Κιλκίς, δεν πρόκειται να κάμψουν τόσο εύκολα τις Απόκριες 2012 της δημοτικής αρχής.

Αλλαγή ημερομηνίας του αποκριάτικου χορού του Οδηγιαμού

Ο παιδικός αποκριάτικος χορός του Οδηγισμού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012 στις 17:00 στο Κτήμα των Ευχών. Ελάτε να διασκεδάσουμε και να ξεφαντώσουμε όλοι μαζί. Μουσική, χορός, σερπαντίνες, χυμοί, γλυκά και πολύ - πολύ ...κέφι. Σας περιμένουμε. Είσοδος: πέντε ευρώ.

Οι αναγνώστες της ΓΝΩΜΗΣ απαθανατίζουν το Χιονιά του 2012! (7)

Το χωριό μας χιονισμένο λέει ο Περιβαλλοντικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανιάς

Δήλωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών μετά το πέρας των εργασιών του Eurogroup

Χθες το πρωί, όταν τελείωσε η τελευταία συνάντηση που είχαμε με τον Πρωθυπουργό και την τρόικα στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά από 15 ώρες συζήτησης και διαπραγμάτευσης, δήλωσα ότι φεύγω για τις Βρυξέλλες με την ελπίδα πως η συνεδρίαση του Eurogroup θα πραγματοποιηθεί, και πως το Eurogroup θα εγκρίνει το νέο πρόγραμμα της Ελλάδας. Το πρόγραμμα στο οποίο βασίζεται η χρηματοδοτική επιβίωση της χώρας τα επόμενα αρκετά χρόνια.

Στη Βουλή τα μεταλλεία

Και ο πιο καλόπιστος πλεόν κάτοικος αυτού του τόπου δεν πείθεται πια με την συμπεριφορά του ΥΠΕΚΑ και τις διαθέσεις του στο θέμα των μεταλλείων.
Είδε κι απόειδε η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος ότι δεν πρόκειται να πείσει την κοινωνία και τους τοπικούς φορείς στο θέμα των μεταλλείων, και άρχισε τους ελιγμούς, οι οποίοι και επιβεβαιώνουν πλέον περίτρανα ότι το υπουργείο έχει άλλο “υπόγειο” σκεπτικό.

Βγάζει 'νύχτα' τα λεφτά απ' τη χώρα η Vodafone!

''Κάθε βράδυ'' μεταφέρει τα κέρδη από την Ελλάδα στη Βρετανία η Vodafone, ''για παν ενδεχόμενο'', όπως παραδέχθηκε δημοσίως ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Andy Halford. Ερωτηθείς για την πιθανότητα μιας ελληνικής χρεοκοπίας, δήλωσε πως ''πρόκειται για κάτι που προφανώς παρακολουθούμε στενά''.  Η Vodafone όμως δεν είναι η μόνη πολυεθνική που ακολουθεί την τακτική ''των φρονίμων τα παιδιά..''. Μια σειρά κολοσσοί, από την φαρμακευτική GlaxoSmithKline μέχρι την διαφημιστική WPP έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό να μεταφέρουν κεφάλαια από τις χώρες της ευρωζώνης στις δικές τους τράπεζες, προκειμένου να τα διασφαλίσουν από μία ενδεχόμενη κατάρρευση της νομισματικής ένωσης.

Νομαρχιακή Επιτροπή KKE Κιλκίς σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα των μεταλλείων: «Είναι αδίστακτοι και επικίνδυνοι»

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η διγλωσσία και η υποκρισία της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου. Στην ενημέρωση που έγινε από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και από τον Δήμο, όπου παρέστησαν φορείς του Υπουργείου ΠΕΚΑ την Δευτέρα στις 6/2, ήταν έκδηλη η αντίθεση του πολυπληθέστατου κοινού στην εκμετάλλευση και στην παραχώρησή της περιοχής.

Χιονοπτώσεις σχεδόν παντού στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ανοικτό το οδικό δίκτυο. Απαραίτητες οι αλυσίδες στο ορεινό δίκτυο

Από χθες το βράδυ χιονίζει στις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Κατά κύριο λόγο οι δρόμοι στο εθνικό οδικό δίκτυο παραμένουν ανοιχτοί και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προμήθεια επιπλέον ποσοτήτων αλατιού, ώστε να παραμείνει ανοιχτό το εθνικό οδικό δίκτυο. Απαιτείται μεγάλη προσοχή, καθώς και αλυσίδες στο επαρχιακό ορεινό δίκτυο.

Ωμός εκβιασμός από το Eurogroup: Ψηφίστε πρώτα και μετά βλέπουμε – Τρεις οι όροι για να εγκριθεί το νέο πακέτο – Μια εβδομάδα για να βρούμε 325€ εκατ.

- Σφυροκόπημα κι άσχημο κλίμα για την Ελλάδα
- Όρος 1ος: Ψήφιση των μέτρων από τη Βουλή την Κυριακή
- Όρος 2ος: Πρόσθετες περικοπές 325 εκατ. ευρώ το 2012
- Όρος 3ος: Ισχυρές δεσμεύσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς
- Δραματικοί τόνοι από τον Βενιζέλο και πάλι
- Υπέρ του Ταμείου που πρότειναν Μερκελ-Σαρκοζί και ο Όλι Ρεν

Μας έστησαν σε μια γωνιά (ξανά) ή μιλάμε και πάλι για ένα καλοστημένο επικοινωνιακό παιχνίδι, μια κίνηση ματ για να αναγκαστεί η Ελλάδα να κάνει ό,τι της ζητούν, στο χρόνο που θέλουν;

Τίτλοι εφημερίδων Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Η νύχτα της μεγάλης σφαγής.. – Όλο το παρασκήνιο…·Μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά στους Έλληνες: Αναγκαίες όσο ποτέ οι εκλογές·Δυσπιστία των Ευρωπαίων για τα μέτρα – Μετέωρη η συμφωνία στο EUOGROUP
ΑΥΓΗ · Παιδιά, σηκωθείτε – Να παραιτηθεί η κυβέρνηση ζητεί η ΑΔΕΔΥ, να καταψηφίσουν οι βουλευτές ζητούν ΓΣΕΕ – ΕΚΑ - ΟΤΟΕ·Τριήμερο απεργιών και συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα με αποκορύφωμα την περικύκλωση της Βουλής την Κυριακή αποφάσισαν ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ για μην περάσει το Μνημόνιο της εξαθλίωσης·Έβρος – Τρομοκρατία κατά διαδηλώτριας εκπαιδευτικού

Κλειστά και σήμερα Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 τα σχολεία στο Δήμο Παιονίας

Με απόφαση του Δημάρχου Παιονίας, κ. Αθανασίου Λαπόρδα, τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Παιονίας, θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 10-02-2012, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.-

Κλειστά και σήμερα 10 Φεβρουαρίου 2012 τα σχολεία στο Δήμο Κιλκίς

Κλειστά θα είναι και σήμερα Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 λόγω της επιδείνωσης του καιρού, τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Κιλκίς, μετά από συνεννόηση της Δημοτικής αρχής Κιλκίς και των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι αναγνώστες της ΓΝΩΜΗΣ απαθανατίζουν το Χιονιά του 2012! (7)

Είναι μία παρά δέκα και άρχισε
να χιονίζει στο Κιλκίς μας λέει
ο φίλος Γιώργος Στεφούδης

Αφιέρωμα στον λαϊκό τραγουδιστή Φώτη Ζάικο


Παντελής Καψής: «Πρώτο βήμα τώρα είναι η ψήφιση της συμφωνίας από τη Βουλή»

Οι στιγμές είναι κρίσιμες για τη χώρα και απαιτούν υπευθυνότητα –και μόνο υπευθυνότητα– από όλους. Οτιδήποτε άλλο δεν βοηθά. Ύστερα από σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα που διεξήγαγαν ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί, με τη στήριξη των κομμάτων, πετύχαμε μια συμφωνία που θα μας επιτρέψει να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση της χώρας για τα επόμενα χρόνια.

Ο χορός του "Αετού" Κιλκίς


Ο "ΑΕΤΟΣ" Κιλκίς προσκαλεί όλους τους αθλητές και
τις αθλήτριες των τμημάτων
του αλλά και όλους
τους φίλους της ομάδας
στον ετήσιο χορό του
την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-2-2012
στο CLUB ZAZU. 

Σας περιμένουμε για
να διασκεδάσουμε με πολλά δώρα αλλά και
πολλές... εκπλήξεις...!

Αγαθόπουλος: "Η υπόθεση των μεταλλείων βρίσκεται πλέον στα χέρια της τοπικής κοινωνίας"

Η υποκριτική στάση της Πολιτείας σε όλο της το μεγαλείο. Πριν αλέκτωρ λαλήσει η διαβεβαίωση του Υφυπουργού, την οποία μετέφερε πριν λίγες μέρες στην τοπική κοινωνία ο κ. Ζαφειράτος, ότι εάν δεν συμφωνίσει η τοπική κοινωνία η δημοπρασία θα κυρηχθεί άγονη, κατέπεσε. Αγνοώντας τις διαθέσεις της τοπικής κοινωνίας, η οποία εκφράστηκε μπροστά στους εκπροσώπους του Υπουργείου, την αρνητική στάση 30 και πλέον φορέων του Νομού, την αρνητική στάση των δύο Μητροπόλεων Πολυανής & Κιλκισίου και Γουμενίσσης και την αρνητική στάση όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, παρέπεμψε το θέμα στις γνωνοδοτικές επιτροπές της Βουλής.