Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Δεν έφταναν σε δικηγόρο αυτά που του έδινε νόμιμα η Πολιτεία και ήθελε κι άλλα

Συνελήφθη σήμερα (19.11.2012) το πρωί, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, 57χρονος δικηγόρος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία και παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με τον Δικηγορικό Κώδικα και την παροχή νομικής βοήθειας σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος κ.λπ.

Έρχεται το τέλος για τα πενταψήφια τηλέφωνα του ΕΟΠΥΥ!

Ακόμη και στον αναπληρωτή υπουργό υγείας Μάριο Σαλμά ξενίζει πια η υποχρεωτική πληρωμή από τους ασθενείς για ένα ραντεβού με γιατρό, μέσω των τηλεφωνικών κέντρων ιδιωτικών εταιρειών. Τι θα κάνει; 

Αφού συναντήθηκε με τον Σαμαρά, ο Βενιζέλος είπε..

"Η Ελλάδα εκπλήρωσε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της με τις αποφάσεις που πήρε για το τελευταίο πακέτο πολύ δύσκολων μέτρων.  Τώρα είναι η ώρα των οριστικών και αξιόπιστων αποφάσεων εκ μέρους των θεσμικών μας εταίρων. Ούτε η Ελλάδα, ούτε η Ευρωζώνη –η μεγάλη πλειονότητα των κρατών-μελών της Ευρωζώνης- αντέχουν καθυστερήσεις και ασάφειες.

Στο επίκεντρο η βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας

Ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup, το ΔΝΤ και οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης δείχνουν αποφασισμένοι να δώσουν λύση στο ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Τα σχέδια της κυβέρνησης για να πάρουν ανάσα χιλιάδες δανειολήπτες - 4 χρόνια περίοδο χάριτος και δόση κάτω από 200 ευρώ

- Με τις αλλαγές οι συνεπείς δανειολήπτες θα επιβραβευόνται με τρόπο που θα επιλέγει η κάθε τράπεζα
- Οι ρυθμίσεις αφορούν τα στεγαστικά δάνεια και τα ενυπόθηκα καταναλωτικά δάνεια
- Όλες οι αλλαγές και οι ρυθμίσεις θα ξεκινήσουν από το 2013 και εφόσον υπάρξει συμφωνία
- Η ρύθμιση αφορά μισθωτούς, συνταξιούχους και εργαζόμενοι με μπλοκάκια
- Καταργείται ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ με τη μορφή που ξέρουμε μέχρι σήμερα

Κατώτερος των περιστάσεων ο Γ.Α.Σ. Κιλκίς

Κατώτεροι των προσδοκιών αλλά και των δυνατοτήτων τους παρουσιάστηκαν οι αθλητές της χειροσφαιρικής ομάδας του Γ.Α.Σ.Κ. στον αγώνα της Κυριακής στη Νίκαια όπου γνώρισαν την ήττα από τον τοπικό Άρη με 23-20. Το κακό ξεκίνημα, η νευρικότητα και οι λανθασμένες επιλογές ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του παιχνιδιού των παιχτών του Κιλκίς, οι οποίοι παρ'όλα αυτά έκλεισαν ισόπαλοι το πρώτο ημίχρονο με 9-9.

Απροσπέλαστος για ογδόντα λεπτά ο Άρης Παντελεήμονα

Τον καλύτερό τους εαυτό έδωσαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα στην αναμέτρηση με αντίπαλο τον πρωτοπόρο Αστέρα Μεγάλης Βρύσης πραγματοποιώντας μια καλή εμφάνιση που βαθμολογικά όμως δεν απέδωσε καρπούς. Το τελικό 0-2 σκορ διαμορφώθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα με την κούραση και τους τραυματισμούς να καταβάλουν την ομάδα του Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα που έμεινε και με δέκα παίκτες μετά την αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα του Λουκά Γεώργιου για επικίνδυνο μαρκάρισμα.

Αυλαία στο Τουρνουά Τζούνιορ της ακαδημίας "Αλέξανδρος"

Ολοκληρώθηκε το τουρνουά τζούνιορ, που διοργάνωσε για πρώτη φορά φέτος η Ακαδημία Ποδοσφαίρου «Αλέξανδρος» Κιλκίς, με τη συμμετοχή δύο τμημάτων της, αλλά και των Ακαδημιών Δόξας Χέρσου, Δόξας Καμπάνη, Εθνικού Αξιούπολης και ΑΕ Πολυκάστρου.

Τον συνέλαβαν στο Κιλκίς με 33 πακέτα λαθραία τσιγάρα

Στις 19.11.2012 το πρωί συνελήφθη στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, 42χρονος ημεδαπός, διότι εντός λαϊκής αγοράς, κατείχε προς πώληση (33) λαθραία πακέτα τσιγάρων. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.

Τα "Omorfa Taxidia" ταξίδεψαν θεατρικά σε.. "Έναν ουρανό με αστέρια»!



Μια υπέροχη, μα κυρίως συγκινητική παράσταση-μιούζικαλ, παρακολούθησαν τα "Omorfa Taxidia" στο αμφιθέατρο του ΚΑΠΠΑ 2000 (Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτισμού Προσαρμοσμένου Αθλητισμού), το οποίο βρίσκεται στην Περαία της Θεσσαλονίκης, και είναι ένας χώρος άθλησης και πολιτισμού για άτομα με αναπηρίες.

«Θεσμική αποκατάσταση τριτέκνων»

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε, στο Υπουργείο Εργασίας, συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού Εργασίας Νίκου Παναγιωτόπουλου, της Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής, Βουλευτή Β’ Αθήνας Ν.Δ., Κατερίνας Παπακώστα, του μέλους της ίδιας Επιτροπής και Βουλευτή του Κ.Κ.Ε. Διαμάντως Μανωλάκου και του προεδρείου της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας, με επικεφαλής τον πρόεδρο Μανώλη Αχλαδιανάκη.

Χρυσός α λα καρτ δεν γίνεται

Του Σαράντη Δημητριάδη
(Ομότιμου καθηγητής Γεωλογίας ΑΠΘ)
Ρίχνοντας σήμερα μια ματιά στους τίτλους των κιλκισιώτικων εφημερίδων, το μάτι μου έπεσε σε έναν απ’ αυτούς πραγματικά εντυπωσιακό: «Χρυσός Ναι, Κυάνιο Όχι», αν τον θυμάμαι ακριβώς. Εξαιρετική πραγματικά και σολομώντεια λύση. Πώς δεν το σκέφτηκε κανείς άλλος προηγουμένως; Τι καλά θα ήταν μάλιστα να το γενικεύαμε ως σύνθημα και να το προσαρμόζαμε στη σημερινή συγκυρία: «Δόσεις Ναι, Μνημόνια Όχι».

Διεθνής Συνάντηση Εργασίας «υποδέχεται» τις Νανόχηνες στη Λίμνη Κερκίνη

Διεθνής Συνάντηση Εργασίας πραγματοποιήθηκε στα μέσα Νοέμβρη στη Λίμνη Κερκίνη για τη διαφύλαξη και προστασία της παγκοσμίως απειλούμενης Νανόχηνας. Στη Συνάντηση συμμετείχαν περισσότεροι από 50 εκπρόσωποι από 15 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Φινλανδία, Βουλγαρία, Τουρκία, Ουζμπεκιστάν, Καζακστάν, Εσθονία, Ρωσία, Ιράν, κ.α.), καθώς και διεθνείς φορείς, όπως η Ομοσπονδία των Συνδέσμων για το Κυνήγι και τη Διατήρηση στην ΕΕ (FACE) και Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας. 

Τριτεύουσας σημασίας

Του Γιάνη Βαρουφάκη 
• Με όλα τα μάτια στραμμένα στην απόφαση της Τρίτης,
• την ώρα που όλοι πασχίζουν να απαντήσουν που θα βρεθούν τα επί πλέον 33 δις για την επιμήκυνση,
• την στιγμή που η αγωνία κορυφώνεται για το τι θα κάνει η Ευρώπη για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, οι ευρωπαίοι επεξεργάζονται άλλη μια... μη-λύση. 

Πρόσκληση σε σύσκεψη της Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ


Συναντήσεις Ξουλίδου των Ανεξάρτητων Ελλήνων με φορείς στο Κιλκίς

Συνεδρίασε στο Κιλκίς το Σάββατο 17 Νοεμβρίου η Συντονιστική επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και η Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης και αρμόδια για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο σε θέματα του Κιλκίς, κ. Σταυρούλα Ξουλίδου.  Στα πλαίσια των επαφών που έχουν ξεκινήσει με φορείς του νομού πραγματοποιήθηκε συνάντηση με:

Τοπική Αυτοδιοίκηση & Πράσινη Επιχειρηματικότητα από την NOTESIS GROUP

Μετά το περυσινό πετυχημένο πρόγραμμα κατάρτισης με τίτλο «Τ.Α. & Αγροτουρισμός» -που υλοποιήθηκε στην Θράκη- η επιχείρηση παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης & δημοσίων σχέσεων «Μαρία Ν. Παρδάλη & συνεργάτες» διοργάνωσε το 2ο μέρος του προγράμματος με τίτλο «Τ.Α. & Πράσινη Επιχειρηματικότητα» για λογαριασμό του Συμπλέγματος Τοπικών Άρχων Σολέας. 

Ο Δήμαρχος Παιονίας στο Πευκόδασος

Στα πλαίσια των ενημερωτικών επισκέψεων που πραγματοποιεί ο Δήμαρχος Παιονίας, στους οικισμούς του Δήμου, το απόγευμα της Πέμπτης 16/11/2012 πραγματοποιήθηκε, «Λαϊκή Συνέλευση» στο κοινοτικό κατάστημα Πευκοδάσους. 

Κατάληψη των δήμων Κιλκίς και Παιονίας αύριο Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Σήμερα, Δευτέρα 19/11/12 στην Γενική Συνέλευση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΚΙΛΚΙΣ - ΠΑΙΟΝΙΑΣ που πραγματοποιήθηκε με θέμα την εφαρμογή του πολυνομοσχεδίου που απολύει εργαζόμενους των Δήμων , αποφασίστηκαν τα εξής:
1. Κατάληψη των Δήμων Κιλκίς – Παιονίας την Τρίτη 20/11/12 και Γενική Συνέλευση στις 11:00.
2. Να μην σταλεί η λίστα έως το πέρας της Γενικής Συνέλευσης της 20/11/12.

Με πρωτοβουλία της Μητροπόλεως Γουμενίσσης δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματαγια μαθητές Π.Ε. και Δ.Ε. στο Πολύκαστρο

Με Αγιασμό εγκαινιάστηκε άλλη μία συστηματική ποιμαντική πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης, στο Πολύκαστρο (στην ενορία Αγίας Τριάδος). Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Γουμενίσσης κ. Δημήτριος με παρουσία-συμμετοχή του Εφημερεύοντος Ιεροκήρυκος Αρχιμ. Δωροθέου Πάπαρη, των ιερέων του ναού, των γονέων και των παιδιών. 

Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων Πολιούχων Κιλκίς

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012 Ώρα 18:30 Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Εμμανουήλ συγχοροστατούντων και άλλων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών.

Όχημα για τη μεταφορά των Ατόμων με Αναπηρία απέκτησε ο σύλλογος «βηματίΖΩ»

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» απέκτησε πρόσφατα ένα ειδικά διασκευασμένο όχημα για τη μεταφορά των Ατόμων με Αναπηρία. Το λεωφορείο αποκτήθηκε με χορηγία του Ο.Π.Α.Π. και έπειτα από συνεργασία του Συλλόγου με τον πρώην βουλευτή και υπουργό κ. Φλωρίδη. 

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς για το θέμα της διαθεσιμότητας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς στην έκτακτη συνεδρίασή του, που έλαβε χώρα στις 14 Νοεμβρίου με θέμα τις επιπτώσεις στην λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την ψήφιση του Ν. 4093/2012 (ΦΕΚ 222/12.11.2012 τεύχος Α') και ειδικότερα των άρθρων εκείνων που αναφέρονται στη διαθεσιμότητα υπαλλήλων των ΟΤΑ λόγω κατάργησης της θέσης τους:
Έχοντας υπόψη ότι:

Από σήμερα λειτουργεί το γραφείο υποδοχής κοινού της πρώην ΔΟΥ Γουμένισσας στη Γουμένισσα

Ενημερώνουμε το κοινό πως, μετά την αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Γουμένισσας και σε υλοποίηση σχετικής υπουργικής απόφασης, από σήμερα 19/11/2012 άρχισε να λειτουργεί το γραφείου υποδοχής κοινού της πρώην Δ.Ο.Υ. Γουμένισσας στο Δημοτικό Κτίριο του Δ.Δ.Γουμένισσας.Το τηλέφωνο επικοινωνίας με το γραφείο αυτό είναι: 2343350519.

«Μπλόκο» στη «λίστα Μανιτάκη» με καταλήψεις παντού

Νεκρώνουν σήμερα τελευταία ημέρα αποστολής στοιχείων των προς διαθεσιμότητα - απόλυση υπαλλήλων, όλες οι υπηρεσίες των δήμων συμπεριλαμβανομένων παιδικών σταθμών, ΚΕΠ και ΧΥΤΑ. Πάντως, σε σχέση με τις ευαίσθητες υπηρεσίες, όπως οι παιδικοί σταθμοί, η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει αφήσει στη διακριτική ευχέρεια των κατά τόπους Συλλόγων την απόφαση αν θα κλείσουν.

Τοποθέτησε αναμμένη φωτοβολίδα στο κέντρο του γηπέδου

Στις 18.11.2012 το απόγευμα συνελήφθη στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, 40χρονος ημεδαπός, διότι κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ- ΠΑΕ ΑΕΚ, εισήλθε παράνομα στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας μία αναμμένη φωτοβολίδα σήμανσης την οποία εναπόθεσε στο ταρτάν του γηπέδου. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας.

Τον έπιασαν στο Κιλκίς για ναρκωτικά χάπια και ένα πλαστό πενηντάρικο

Στις 18.11.2012 το απόγευμα συνελήφθη στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, 46χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (10) ναρκωτικά δισκία για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής, ένα νυστέρι, ένα πλαστό χαρτονόμισμα των (50) Ευρώ και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητάς του για το οποίο είχε δηλώσει κλοπή στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.

"Να δοθεί δίκαιη λύση για τους διοριστέους στο ΙΚΑ"

"Είμαστε οι διοριστέοι της προκήρυξης 8Κ/2008 που προοριζόταν να καλύψει τις άμεσες ανάγκες σε προσωπικό του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου (ΙΚΑ)

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Αύριο οι κρίσιμες αποφάσεις του Eurogroup- Συνεχείς οι συσκέψεις του πρωθυπουργού με υπουργούς για τα 44,7 δις ευρώ·Λέτε;; - Σενάρια «Γάμου» ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ! – Ανοιχτό αφήνουν το ενδεχόμενο Τσίπρας- Καμμένος!·Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων – 3.500 άνθρωποι σκοτώνονται κάθε μέρα!
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Αυθαίρετα – Μείωση προστίμων για πολύτεκνους και άνεργους – Τι εξετάζει το ΥΠΕΚΑ για να αυξήσει τις αιτήσεις ένταξης στη ρύθμιση·Με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου – Αυτόματο… μαχαίρι όταν χάνονται οι στόχοι – Αφορά στις δαπάνες υπουργείων και Δήμων – Και αναδρομικές μειώσεις στις συντάξεις·Υπουργείο Οικονομικών – Ποιες αποδείξεις μειώνουν το φόρο – Οι αλλαγές στη φορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων

Το πολυτεχνείο ζει στις καρδιές μας!

Του Χάρη Τσιόκα
Η ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου 1974 αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα αγώνα και αυτοθυσίας για την ελευθερία, τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη, της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου, είναι ημέρα αναγνώρισης και τιμής σ αυτούς που επιδίωξαν για την πατρίδα την εθνική «ξαστεριά» μέσα από τη δύναμη της ενότητας και του αγώνα.

«Βράβευση επιτυχόντων μαθητών στους Διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας»

Στις 24 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 6.00 στο Συνεδριακό κέντρο Κιλκίς στο Δημαρχείο θα βραβευθούν οι μαθητές που πρώτευσαν στις εξετάσεις της ΕΜΕ που διενεργήθηκαν κατά το έτος 2012. Ειδικότερα:
1.Θα βραβευθούν οι μαθητές των δημοτικών σχολείων Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης που πήραν μέρος στις εξετάσεις του 6ου διαγωνισμού της ΕΜΕ "Μαθηματικά και παιχνίδι" και πρώτευσαν στη τάξη τους.

Ελλήνων Λόγος Ποιητικός

Γράφει ο Κώστας Μπούζας
Χθες βράδυ είπα να διαβάσω λίγη ποίηση. Έτσι, για να μερώσουν λίγο τα σκοτάδια….
Και διάβασα για κείνους «όπου στην ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.
Ποτέ από το χρέος μη κινούντες». Γιατί «Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία».