Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Ερώτηση ΚΚΕ για τη μη έγκριση Ολιγομελών Τμημάτων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του Κιλκίς

Ερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα: “Για τη μη έγκριση Ολιγομελών Τμημάτων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του Κιλκίς” 
Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την αντιεκπαιδευτική πολιτική της προηγουμένης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που αντιμετωπίζει την Παιδεία με όρους οικονομίας και «κόστους – οφέλους» διαιωνίζοντας την αδιοριστία και την υποχρηματοδότηση, όσο και αν ισχυρίζεται ότι όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, για ακόμα μία φορά δεν εγκρίνει τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων προσανατολισμού σε ΓΕΛ και τομέων σε ΕΠΑΛ της ΠΕ Κιλκίς.

Είναι προκλητικό να επικαλείται η κ. Υπουργός τον μέσο όρο μαθητών ανά τάξη (17-20!)

Ανακοίνωση Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου
Λίγες μέρες απομένουν για το άνοιγμα των σχολείων. Δυστυχώς, παρά τις τοποθετήσεις των ειδικών επιστημόνων που επιμένουν να αξιοποιηθούν κτίρια των δήμων, άλλα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, για να μικρύνει ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη και παρά το γεγονός ότι και οι εκπαιδευτικοί, έχουν εκφράσει και επιμένουν στο ώριμο αίτημα για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στους 15 (χωρίς εκ περιτροπής λειτουργία, αλλά με περισσότερες τάξεις και εκπαιδευτικούς), στην ατζέντα των ανακοινώσεων του Υπουργείου Παιδείας δε φαίνεται να υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός.

Τι λέει η "Λαϊκή Συσπείρωση" Δήμων Κιλκίς-Παιονίας για την επίσκεψη Μηταράκη στο νομό Κιλκίς

Δελτίο τύπου "Λαϊκής Συσπείρωσης" Δήμων Κιλκίς-Παιονίας 
“Παραμύθια της χαλιμάς” παρουσίασε κατά την επίσκεψη του ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Μηταράκης προκαλώντας “ρίγη” συγκίνησης στις Τοπικές Διοικήσεις και τους συνοδοιπόρους τους στις τοπικές κοινωνίες που μιλάνε για “νίκες” στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος στο νομό. 

Τμήμα μπαλέτου στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Η Τέχνη ήταν η πρώτη στο Κιλκίς που έφερε τα παιδιά σε επαφή με την ορχηστρική τέχνη και το μπαλέτο. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια, πολλές γενιές φόρεσαν τις πουέντ τους στο σανιδένιο πάτωμα της αίθουσας χορού.

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» από την Ομάδα «Traccia giovanNile» στο Κιλκίς

-Καθηλωτικός αναμένεται «ο Μικρός Πρίγκιπας» της Ομάδας «Traccia giovanNile» την Παρασκευή και το Σάββατο 11 και 12 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς, με ώρα έναρξης τις 20.30.
-Τα έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς.
«Τα βήματα τα μάθαμε, τα κοστούμια μας είναι έτοιμα, ήχος - φώτα -σκηνικά όλα μαγικά… στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου θα είμαστε όλοι παρόντες στις θέσεις μας και περιμένουμε να σας ξεναγήσουμε στο δάσος που περιπλανηθήκαμε και να ανακαλύψετε μαζί μας τις αξίες που βρήκαμε κρυμμένες πίσω από τη φαντασία του παραμυθιού μας!

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας Δευτέρα 7/9/2020, 11:00 μ.μ.

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού
Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σεμινάριο με τίτλο «Α’ βοήθειες εντός και εκτός χώρου εργασίας», από την Επιμορφωτική Κιλκίς

Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς
Η παροχή πρώτων βοηθειών διαπνέεται από την επιθυμία του ανθρώπου-υπαλλήλου-επαγγελματία να είναι υπεύθυνος και χρήσιμος στους άλλους. Η απόκτηση γνώσεων παροχής πρώτων βοηθειών είναι καλό να μην αντιμετωπίζεται σαν υποχρέωση αλλά σαν επιθυμία- μιας και οι γνώσεις πρώτων βοηθειών μπορούν να σώσουν μια ζωή. 

Πιερία: Σκοτώθηκε 88χρονος σε τροχαίο

Φωτο: Internet
Σήμερα (7 Σεπτεμβρίου 2020) σε αγροτική οδό του Μοσχοποτάμου Πιερίας, ο γεωργικός ελκυστήρας που οδηγούσε 88χρονος ημεδαπός εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κατερίνης.

Ο Πρόεδρος Καμπάνη Κιλκίς Γιώργος Φιλιππίδης, ευχαριστεί θερμά...

Υπογράφει ο Γιώργος Φιλιππίδης
Πρόεδρος Καμπάνη Κιλκίς
Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάληψη της θέσης του προέδρου Καμπάνη, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του κοινοτικού μας συμβουλίου, συγχωριανούς και φίλους του χωριού για την υποστήριξη και τη συνεργασία τους.

"Η Ροδιά Τυρνάβου στην ιστορικής διαδρομή της Θεσσαλίας", της φιλολόγου Αποστολίας Πάνου

Πρόκειται για την ιστορία της Ροδιάς - ένας από τους οικισμούς του Τυρνάβου, στα όρια με τους Γόννους - σε συνάρτηση με την Ιστορία της Θεσσαλίας, γραμμένη από τη Φιλόλογο Αποστολία Πάνου.

Επτά νέοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρωτοπορεί στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και της ανάπτυξης υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, εγκαθιστώντας από ένα σταθμό φόρτισης στην πρωτεύουσα κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Κορωνοϊός (7/9/2020): 156 νέα κρούσματα και 5 θάνατοι

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 - Ενημέρωση Ελληνικής Κυβέρνησης για τον κορωνοϊό
- Ανακοινώνουμε 156 νέα κρούσματα και 5 θανάτους. 
- Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 11.663 και των θυμάτων σε 289. 
- Παραμένουν διασωληνωμένοι 42 συμπολίτες μας. 
- Έχουν ελεγχθεί συνολικά 1.037.836 κλινικά δείγματα. 
- Δείτε περισσότερα στοιχεία για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα εδώ: https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics

Τι έδειξε η κρίση του κορονοϊού για την κοινωνία μας;


Γράφει ο Χαράλαμπος Καραγεωργίου*
Έκπληκτος είδα μια χαρακτηριστική φωτογραφία από την διαδήλωση κατά της μάσκας στα σχολεία μία μητέρα να ποδοπατά με μίσος χειρουργικές μάσκες. Θα πει κάποιος γιατί να ασχοληθούμε με μία μικρή μερίδα γραφικών που αρνούνται τα κυβερνητικά μέτρα που πρότειναν εξειδικευμένοι επιστήμονες; 

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος Κιλκίς (7/9/2020)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Φιλική ισοπαλία για την «Ίντερ» 
Σε αγωνιστικούς ρυθμούς μπήκε και η "Ίντερ" το Σάββατο, μιας και έδωσε το πρώτο της φιλικό παιχνίδι. Η ομάδα του Μιχάλη Αναστασιάδη αντιμετώπισε την Κ14 του "Ντίνου Κούη", και αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1.

Μάθημα γιόγκα στο Δασάκι του Πεδινού Κιλκίς

Της Μόνικας Σωτηριάδου
Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 6.30 μ.μ. στο όμορφο δάσος Πεδινού Κιλκίς θα βρίσκεται για δεύτερη φορά η φυσικοθαπεύτρια και ειδική τεχνικών μάλαξης Χρύσα Καϊμακτσή. 

Δήμος Κιλκίς: Αιτήσεις επανασύνδεσης ρεύματος σε ευάλωτα νοικοκυριά

Ο Δήμος Κιλκίς δέχεται αιτήσεις επανασύνδεσης ρεύματος δημοτών των οποίων η κύρια κατοικία έχει αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ενέργειας έως και τις 30 Απριλίου 2020, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών τους. Η πρόκληση ενδιαφέροντος αφορά κοινή υπουργική απόφαση για την παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος με σκοπό την στήριξη καταναλωτών που πληρούν χαμηλά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και την επανασύνδεσή τους με παροχές ηλεκτρικού ρεύματος.

Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανίων

Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανίων θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020 έως και την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020.

Τα οφέλη του βόλεϊ για τα παιδιά

Γράφει ο Ανδρέας Αβραμίδης*
Αποδεδειγμένα, η γυμναστική είναι αναγκαία για τα παιδιά και λειτουργεί θετικά στην υγεία τους. Βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική αντοχή, ενισχύει το μυϊκό σύστημα των παιδιών προστατεύοντας τα από τραυματισμούς, βελτιώνει την ευλυγισία τους και φυσικά βοηθά στο να διατηρηθεί ένα ιδανικό βάρος.

Δραστηριότητες Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς για τον Σεπτέμβριο 2020

Ανακοίνωση Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς 
13/09: Ημερήσια εξόρμηση στο Παγγαίο–κορυφή Μάτι (υψ. 1.956μ.)
Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020 προγραμματίζεται ημερήσια εξόρμηση του Συλλόγου στο όρος Παγγαίο, με ανάβαση στην κορυφή Μάτι(1.956μ.). Η ανάβαση θα ξεκινήσει από το χωριό της Πρώτης Σερρών (310μ.), το οποίο περνάμε φτάνοντας στο μοναστήρι της Αναλήψεως και κατόπιν στο παλιό καταφύγιο της Πρώτης, απ’ όπου συνεχίζουμε σε μονοπάτι. Η πορεία για την κορυφή διαρκεί 4 ώρες περίπου και συναντιέται με το μονοπάτι της Ι.Μ. Εικοσιφοίνισσας.

Δήλωση Κ. Σιωνίδη για την επίσκεψη Μηταράκη στο Δήμο Παιονίας

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Δήλωση δημάρχου Παιονίας Κώστα Σιωνίδη αναφορικά με την επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020 στο δημαρχείο του Πολυκάστρου και στην δομή της Νέας Καβάλας:

Ο Χ. Γκουντενούδης δηλώνει για την επίσκεψη Μηταράκη στη δομή της Νέας Καβάλας

Υπογράφει ο Χρήστος Π. Γκουντενούδης
Πρώην Δήμαρχος Παιονίας
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΙΣΧΥΡΗ»
Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επισκέφθηκε τον Δήμο Παιονίας για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την μακρά παραμονή λαθραίων μεταναστών και προσφύγων στη δομή της Νέας Καβάλας. Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην περιοχή, είχε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, τον Δήμαρχο Παιονίας, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, όσους κλήθηκαν και με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας της Νέας Καβάλας.

Διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές του Δήμου Κιλκίς

Τετράωρη διακοπή ρεύματος σε Προφήτη Ηλία και κάτω πλευρά Κρηστώνης
Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι αύριο Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου θα διακοπεί η παροχή ρεύματος από τις 9:00 έως τις 13:00 στην περιοχή του Προφήτη Ηλία και στην κάτω πλευρά της Κοινότητας Κρηστώνης λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της περιοχής.

Αναγέννηση Πλαγιάς – Μακεδονικός Νεαπόλεως 1 – 2

Δελτίο τύπου Αναγέννησης Πλαγιάς
Εξαιρετική εμφάνιση της Αναγέννησης Πλαγιάς, για ένα ημίχρονο και δυστοκία - ελέω των πολλών αλλαγών που πραγματοποίησε η τεχνική ηγεσία στην επανάληψη – μετά κυρίως το 70ο λεπτό, οδήγησε στο νικηφόρο αποτέλεσμα υπέρ των Θεσσαλονικέων και γλυκόπικρη γεύση καθώς η Αναγέννηση, θα μπορούσε να έχει καταφέρει να παραμείνει και πάλι αήττητη, σε έναν ακόμη φιλικό αγώνα προετοιμασίας.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στις Ακαδημίες Basket του ΑΕΤΟΥ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΑΕΤΟΥ Κιλκίς
Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, ανακοινώνουμε την έναρξη λειτουργίας και εγγραφών των ακαδημιών Basket του ΑΕΤΟΥ Κιλκίς. Επί είκοσι δύο (22) χρόνια προσπαθούμε να διατηρήσουμε υγιή νου, σε υγιές σώμα.

Έκτακτη γενική συνέλευση της "Θεατρικής Σκηνής Κιλκίς"

Η προσωρινή διοίκηση του σωματείου με την επωνυμία "Θεατρική Σκηνή Κιλκίς" προσκαλεί όλα τα μέλη και όσους επιθυμούν να εγγραφούν, να προσέλθουν στην έκτακτη εκλογική γενική συνέλευση του συλλόγου, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς.