Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Αποδεκτή από Σαμαρά η παραίτηση του Βασίλη Ράπανου

Ο Πρωθυπουργός έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Βασίλη Ράπανου για λόγους υγείας. Επισυνάπτεται η επιστολή παραίτησης του.  Στην επιστολή του προς τον κ. Βασίλη Ράπανο ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αναφέρει τα εξής:
Κύριο Βασίλη Ράπανο
Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος
"Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
Θέλω πριν απ’ όλα να σου ευχηθώ περαστικά για το πρόβλημα της υγείας σου. Σε ευχαριστώ για την προθυμία με την οποία αποδέχθηκες το ρόλο που σου ανέθεσα, και εύχομαι να ανακτήσεις σύντομα τις δυνάμεις σου και να προσφέρεις στην εθνική προσπάθεια.  Ξέρω ότι μπορούμε να υπολογίζουμε στις πολύτιμες υπηρεσίες σου και σε ευχαριστώ που, παρά την περιπέτεια σου, δηλώνεις «παρών».
Και πάλι με τις καλύτερες ευχές μου και τις ευχαριστίες μου."

26η Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Μήνυμα της επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ κας Μαριέττας Γιαννάκου
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, η επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ κυρία Μαριέττα Γιαννάκου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Το πρόβλημα της καλλιέργειας, σύνθεσης, εμπορίας και χρήσης ναρκωτικών μαστίζει το σύνολο του ανεπτυγμένου και μη κόσμου και δημιουργεί κοινωνικά και προσωπικά αδιέξοδα στους νέους ανθρώπους. Οι μέχρι σήμερα προσπάθειες δεν πέτυχαν να εξαλείψουν το φαινόμενο αυτό σε καμιά χώρα του κόσμου, παρά την τεράστια διάθεση κεφαλαίων και ανθρώπινου δυναμικού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Λ. Δημητριάδης: "Κατέρρευσε ο λαϊκισμός και η επικοινωνιακή εικόνα που με υποκρισία επισκίαζε το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ "

Γράφει ο Λεωνίδας Δημητριάδης
Υποψ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κιλκίς
Στις εκλογικές αναμετρήσεις Μαϊου-Ιουνίου ολοκληρώθηκε η ανατροπή μιας πολιτικής αντίληψης που επικρατούσε 30 χρόνια και πλέον. Οι πολίτες αναδιέταξαν την εκλογική επιρροή των πολιτικών δυνάμεων θέτοντας τέλος στην δυνατότητα ύπαρξης μονοκομματικής κυβέρνησης. Το εκλογικό σώμα άλλαξε τον κομματικό συσχετισμό δυνάμεων, κατέγραψε σε εκλογικό επίπεδο τις κοινωνικές διεργασίες του τελευταίου διαστήματος και ανέτρεψε το υπάρχον πολιτικό σύστημα καταργώντας τη μονοκομματική διακυβέρνηση της χώρας, για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση.

Συνέλευση και εκλογές στον ΟΣΠΕ Γουμένισσας

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Περιηγητών Γουμένισσας προσκαλεί όλους τους φίλους του βουνού στην  ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ & ΕΚΛΟΓΕΣ το ΣΑΒΒΑΤΟ 30/6/12 7:00μμ-9:00μμ  στα ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΣΠΕΓ  στο ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ, 1ος Οροφος
Δήλωσεις συμμετοχών/ υποψηφιοτήτων έως την Παρασκευή 29/6/2012 στις 20:00 στο τηλέφωνο 6979 112663

Κυτταρίτιδα: "Το δέρμα μου μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού"

Γράφει η Ασημένια Καναρίδου*
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Kυτταρίτιδα είναι ο όρος που χρησιμοποιούμε για το ανάγλυφο λίπος, που διαγράφεται κάτω από την επιδερμίδα, στην περιφέρεια, στην κοιλιά και στους μηρούς (μερικές φορές και στα μπράτσα). Πιστεύεται ότι το λίπος σε αυτά τα σημεία γίνεται σκληρό & πτυχωτό εξαιτίας διαφόρων λόγων, με κύρια αιτία την κακή κυκλοφορία. Παράγοντες υψηλού κινδύνου θεωρούνται:
- Η διατάραξη της ορμονικής ισορροπίας (η υπερέκκριση οιστρογόνων στην εφηβική ηλικία, στην εγκυμοσύνη & στην κλιμακτήριο, καθώς και η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών.)

Οι τρέχουσες προκηρύξεις νέων θέσεων εργασίας 25 Ιουνίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ-15 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων
ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ-59 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων
ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ-Πρόσληψη Διδακτικού Προσωπικού
ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ-72 θέσεις Ελεγκτών Ιατρών και Οδοντιάτρων
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ν.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ-30 θέσεις με πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης
ΠΕΨΑΕΕ ΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ-44 θέσεις με πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης
ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ-20 θέσεις με πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012, στις 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

"Οι 10 προτάσεις της Ε.Σ.Ε.Ε. για τη Φορολογία των Μμε και το εξάμηνο πάγωμα των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων"

Η ΕΣΕΕ εκπροσωπώντας το Ελληνικό Εμπόριο των 280.000 εμπορικών καταστημάτων που απέμειναν και εξακολουθούν να απασχολούν 693.000 αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς εργαζόμενους, δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην επιβίωση και διατήρηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της αγοράς.  Με το σκεπτικό «Πάθαμε και Μάθαμε» και την οπτική ότι οι «χαμένοι» φόροι των 45 δις ευρώ θα ήταν λιγότεροι, εάν η φορολογία ήταν χαμηλότερη, θεωρούμε ότι χρειάζεται η άμεση προώθηση μέτρων φορολογικής ελάφρυνσης, με προτεραιότητα στους μικρομεσαίους. Κοστολογώντας, μάλιστα, τις προτάσεις μας για μείωση της φορολογίας, διαπιστώνουμε ότι η αναπλήρωση με ισοδύναμου αποτελέσματος δημοσιονομικά μέτρα, βρίσκεται στη λύση της χρονικής παράτασης μείωσης του ελλείμματος κατά δύο χρόνια.

Ανάληψη καθηκόντων του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στο Διοικητήριο, η ανάληψη καθηκόντων του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρου Καράογλου.
Το Υπουργό υποδέχθηκε ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας Μακεδονίας Θράκης κ. Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου, ο οποίος τον καλωσόρισε, του ευχήθηκε καλή επιτυχία και έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου του.  Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο ΥΜΑ-Θ κ. Καράογλου, ο οποίος δήλωσε ότι «τις επόμενες μέρες αναμένεται να καθοριστεί επακριβώς το πλαίσιο λειτουργίας του υπουργείου και οι επακριβείς του αρμοδιότητες, οι οποίες θα ανακοινωθούν και στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης»

Ο Κάρολος Παπούλιας τελικά στη Σύνοδο Κορυφής

Στη Σύνοδο Κορυφής στις 28 – 29 Ιουνίου 2012 στις Βρυξέλλες, της Ελληνικής Αντιπροσωπείας θα ηγηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου θα έχει τηλεφωνικές επαφές με ομολόγους του.

Ανακοίνωση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την αδειοδότηση σταυλικών εγκαταστάσεων

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με την αδειοδότηση σταυλικών εγκαταστάσεων:  Τέθηκε σε εφαρμογή ο Ν.4056/2012 (ΦΕΚ 52 Α’) «Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και άλλες διατάξεις», από 12-03-2012, σύμφωνα με τον οποίο υποχρεούνται, εντός τριών ετών, να πάρουν άδεια εγκατάστασης κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις:
-  οι οποίες λειτουργούν χωρίς άδεια εγκατάστασης
- οι οποίες είναι εγκατεστημένες χωρίς άδεια σε δάση, δασικές ή δημόσιες εκτάσεις 
- των οποίων έχει διακοπεί η λειτουργία 
- των οποίων οι κτιριακές εγκαταστάσεις έχουν χαρακτηρισθεί αυθαίρετες. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Κατσέλη, σχετικά με την κατάργηση της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης (ΕΜΑ) Μακεδονίας –Θράκης του Υπουργείου Ανάπτυξης

Η Πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λ. Τ. Κατσέλη, σχετικά με την κατάργηση της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης (ΕΜΑ) Μακεδονίας –Θράκης του Υπουργείου Ανάπτυξης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Η επανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και η ταυτόχρονη κατάργηση της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης (ΕΜΑ) Μακεδονίας –Θράκης, που υπαγόταν στο Υπουργείο Ανάπτυξης, δείχνει προχειρότητα που, υπό τις σημερινές συνθήκες, είναι ανεπίτρεπτη για τον ευαίσθητο τομέα της ανάπτυξης. Η σύσταση το 2010 της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης, με ουσιαστικές αρμοδιότητες για την προώθηση, σε αποκεντρωμένη βάση, ολοκληρωμένων αναπτυξιακών και επενδυτικών παρεμβάσεων στη Βόρεια Ελλάδα και τη λειτουργία της ως σημείο εξυπηρέτησης των επενδυτών, ήταν πάγιο αίτημα τόσο πολιτών όσο και του επιχειρηματικού κόσμου της Β. Ελλάδας.

ΠΟΕ-ΠΤΑ: "Αγώνας για ανατροπή των νεοφιλελεύθερων, μνημονιακών πολιτικών"

Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στη συνεδρίασή του την ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 συζήτησε και αποφάσισε τον τρόπο αντίδρασης και παρέμβασης των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Μετά την ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών και την συγκρότηση της νέας τρικομματικής κυβέρνησης, είναι πλέον ολοφάνερο ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την επιβολή νέων, δυσβάσταχτων μέτρων.
Αυτοί που συνεχίζουν να υλοποιούν και να επιβάλλουν αυτές τις πολιτικές (κυβέρνηση, τρόικα, μεγάλο κεφάλαιο κ.λπ.) πρέπει να έχουν την απάντησή μας σε καθημερινή βάση, με κάθε ευκαιρία και κάθε γεγονός, σε κάθε εργασιακό και κοινωνικό χώρο, με τρόπο συλλογικό και οργανωμένα.

Πανελλαδική σύσκεψη των μελών των Δ.Σ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Καλούνται τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ την ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 στις 9.30 το πρωί στο Ξενοδοχείο «NOVUS CITY HOTEL» (Καρόλου 23 – Αθήνα – Πλατεία Καραϊσκάκη). Σκοπός της Πανελλαδικής Σύσκεψης είναι η ενημέρωση και ο προγραμματισμός δράσης του κλάδου για την αντιμετώπιση της νέας επίθεσης στα δικαιώματά μας, της οικονομικής κατάρρευσης των Ο.Τ.Α. που βρίσκεται προ των πυλών αλλά και της οικονομικής εξαθλίωσης των εργαζομένων (δάνεια κ.λπ.). Τα Διοικητικά Συμβούλια καλούνται για τη μαζική συμμετοχή τους ώστε ο κλάδος να προετοιμαστεί με τις καλύτερες προϋποθέσεις καθώς οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές συνεχίζονται και εντείνονται. Είναι στο χέρι μας να διαμορφώσουμε τις εξελίξεις όχι μόνο για τον κλάδο μας αλλά συνολικά για το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στο Δημόσιο.

‘Ενας αιώνας μάνατσμεντ στη βιομηχανία της Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και το ICBS THESSALONIKI BUSINESS COLLEGE, με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν σήμερα Τρίτη 26 Ιουνίου 2012, και ώρα 19.00, στο Συνεδριακό Κέντρο του ICBS (Γαλήνη, Ωραιόκαστρο), εκδήλωση με θέμα: «Ένας αιώνας μάνατζμεντ στη βιομηχανία της Θεσσαλονίκης». Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη των προσπαθειών και δράσεων μάνατζμεντ που έγιναν στη βιομηχανική κοινότητα της Θεσσαλονίκης κατά τα 100 τελευταία χρόνια, όπως τα διηγούνται οι απόγονοι και οι συνεχιστές των πρωτοπόρων επιχειρηματιών, οι οποίοι έδρασαν στη Θεσσαλονίκη από τις αρχές του 20ου αιώνα.

Συμμετοχή του γυμναστηρίου Kinesis σε σεμινάριο Fight Aerobic


Στο σεμινάριο του Fight Aerobic της Balatsinos Fitness School συμμετείχε το γυμναστήριο Kinesis το περασμένο σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη. Αυτό το δημοφιλής και άκρος απαιτητικό πρόγραμμα εκγύμνασης κερδίζει συνέχεια οπαδούς σε όλον τον κόσμο λόγο των αυξημένων καύσεων θερμίδων που συμβάλουν στην καταπολέμηση του περιττού λίπους .Έτσι ο αθλούμενος συνδυάζοντας πολεμικές τέχνες και Aerobic ασκείται διασκεδάζοντας και αποκομίζει όλα τα ωφέλει, όπως αύξηση της ευλυγισίας, ισορροπίας, καρδιοαναπνευστικής αντοχής, μυϊκής δύναμης και τέλος απώλειας βάρους. Την Κυριακή 1 Ιουλίου το γυμναστήριο Kinesis σε συνεργασία με τα Elixir Studio Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδρομή στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής παρουσιάζοντας το Fight Aerobic μαζί με άλλα δύο προγράμματα γυμναστικής, το Dance και το Zumba.
Για πληροφορίες μπείτε στο site www.kinesis-gym.gr ή στο τ. 23410 20450
                                    

Συναυλία Καλλιτεχνικών Τμημάτων Κιθάρας-Αρμόνιου του ΟΠΟΝΓΑ Δήμου Κιλκίς

Τις εντυπώσεις έκλεψε για μια ακόμη χρονιά η μουσική συναυλία των τμημάτων αρμονίου και κιθάρας του Οργανισμού Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς, που έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς το βράδυ της Τετάρτης 20 Ιουνίου 2012.
Παρουσία ενός πολυπληθούς και ενθουσιώδους ακροατηρίου που αποτελούνταν από μικρούς και μεγάλους, συγγενείς και οικογένειες, αλλά και φίλους, τα παιδιά και οι νέοι που συμμετείχαν με την εξαιρετική εμφάνισή τους, ανέδειξαν την σπουδαία δουλειά που επιτελείται στα Καλλιτεχνικά Μουσικά Τμήματα του Δήμου Κιλκίς και βαθμολογήθηκαν με το άριστα του κοινού, που δεν σταματούσε να επιβραβεύει τις προσπάθειές τους με το χειροκρότημά του.

Αναμορφώνει τον Τειρεσία η νέα κυβέρνηση

Την αναμόρφωση των κανόνων του «Τειρεσία», προκειμένου να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης, προβλέπει το κείμενο συμφωνίας μεταξύ των τριών πολιτικών Αρχηγών που συμμετέχουν στην κυβέρνηση (Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη) που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Επίσης προβλέπει επανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανσή της Αγροτικής Τράπεζας, την επίσπευση αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον επιχειρηματικό κόσμο, την εφαρμογή της αρχής συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο. Αναστολή κάθε προστίμου και διακανονισμός, όταν υπάρχει χρέος του Δημοσίου, την αποκατάσταση του χαρτοφυλακίου των ασφαλιστικών ταμείων με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και πόρους δημόσιας περιουσίας, την εφαρμογή ρύθμισης για τους δανειολήπτες ότι: «η δόση δεν ξεπερνά το 30% του μηνιαίου εισοδήματος», με την εξαίρεση των υψηλών εισοδημάτων. Επέκταση της ρύθμισης σε ατομικές μικρές επιχειρήσεις.
Όλο το κείμενο αναφέρει τα εξής:

"Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" σε διασκευή για παιδιά στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς

 Ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς παρουσιάζει το έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ "Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" σε διασκευή για παιδιά και σκηνοθεσία :Δημήτρη Αδάμη, τη Δευτέρα 2 Ιουλίου και ώρα 9 το βράδυ, στο Θέατρο Λόφου από την ομάδα Μαγικές σβούρες.  Η πιο μαγική κωμωδία για τα παιδιά και για όλη την οικογένεια , η πιο μαγευτική φετινή παράσταση, κρύβει το μυστικό ενός ονείρου και θα το αποκαλύψει σε μικρούς και μεγάλους στο Θέατρο Λόφου στο Κιλκίς.

Συνελήφθη 56χρονου για μη απόδοση Φ.Π.Α. στα Γιαννιτσά Πέλλας

Συνελήφθη σήμερα (25.06.2012) το μεσημέρι στα Γιαννιτσά Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέλλας, ένας αλλοδαπός υπήκοος Ιταλίας 56 ετών, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας, για μη απόδοση Φ.Π.Α. κατά το χρονικό διάστημα 01.05.2011 – 01.12.2011. Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 62.937,29 ευρώ . Οι κατηγορίες που την βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 18 του Ν. 2523/1997 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών Πέλλας.

Δράσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ»

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» μετά την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», δύο Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης κάνει τα πρώτα του βήματα για την υλοποίηση του στόχου του. Έτσι στις 30 Μαΐου πραγματοποιήθηκε διεπιστημονική συνάντηση στην οποία συμμετείχαν Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι όλων των φορέων της Ειδικής Αγωγής με σκοπό την παρουσίαση του προγράμματος μας και την ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών. Έπειτα στις 31 Μαΐου πραγματοποιήθηκε ενημέρωση-ανοιχτή συζήτηση γονέων για τα δύο διαμερίσματα που θα μισθωθούν στους επόμενους δύο μήνες. Στο καθένα από αυτά θα διαμένουν δύο Άτομα με Αναπηρία, σύνολο τέσσερα.

Καλό καλοκαίρι από το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς

Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα των παιδικών και εφηβικών τμημάτων του Λυκείου των Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς. Η πρόεδρος κα. Δάφνη Νιάκα, μοίρασε στα παιδιά αναμνηστικά δώρα και ευχήθηκε σ'αυτά και τους γονείς τους "καλό καλοκαίρι". Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι την Παρασκευή 29 Ιουνίου ενώ οι εγγραφές για τη νέα χρονιά θα γίνουν το Σεπτέμβριο.

Λουτροθεραπείες για ηλικιωμένους

Μετά από έγγραφο του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα Λουτροθεραπειών ηλικιωμένων , στο οποίο θα συμμετέχουν ηλικιωμένα άτομα (60 ετών και άνω), είτε είναι μέλη των ΚΑΠΗ είτε όχι.
Το πρόγραμμα λουτροθεραπείας έχει ως εξής :

Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές

Ανακοινώνεται ότι με την 9016/19-06-2012 Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων δόθηκε παράταση 2η παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Δράσης 1.4. «Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013 από 22-06-2012 σε 29-06-2012. Κατά τα λοιπά ισχύουν ότι έχει ανακοινωθεί με το Δελτίο τύπου στις 9/04/2012. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής -Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς , Ανδρέα Παπανδρέου 3, 1ος όροφος, τηλ. 2341350151. Ηλ. δ/νσεις: u12906@minagric.gr, και στις ηλ. δ/νσεις του ΥΠΑΑΤ www.minagric.gr και www.agrotikianaptixi.gr.

Δραστηριότητες Ορειβατικού Συλλόγου Κιλκίς για τον Ιούλιο 2012

1η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
01 / 07 : ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΠΕΛΛΑΣ – κορ. Σοκόλ (1.827μ.)
Την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 προγραμματίζεται ημερήσια εξόρμηση του Συλλόγου στο Λουτράκι Πέλλας συνδυασμένη με ορειβασία με ανάβαση στην κορυφή Σοκόλ (υψόμ.1.827μ.). Εναλλακτικά, μπορεί να γίνει και πορεία μέχρι τον καταρράκτη ή ακόμη να επισκεφθούμε και τα ιαματικά νερά της περιοχής (λουτρά Πόζαρ) και όποιος θέλει, μπορεί να μπει σε ζεστά ή και σε κρύα νερά. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα καθορίσουν εάν θα δεσμεύσουμε λεωφορείο ή θα κινηθούμε με δικά μας οχήματα, γι’ αυτό καλό θα ήταν να γίνουν το συντομότερο δυνατό.

Συμμετοχή του E.E.E.E.K. Kιλκίς Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ποδοσφαίρου των Special Olympics

To E.E.E.E.K. Kιλκίς συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ποδοσφαίρου των Special Olympics με οκταμελή (8) αποστολή στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές/τρίες: Σμιάρης Δημήτρης, Τύμπος Δημήτρης, Ντέμος Γιάννης, Ηλιάδης Γιώργος, Νίκος Χρήστογλου, Βασίλης Καρυοφίλης,Παυλίδου Αγάπη και Πασχαλίδου Όλγα. Η ομάδα μας απέσπασε τα κολακευτικά σχόλια και τελείωσε το τουρνουά ποδοσφαίρου με 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες. Οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό και αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις μέσα απο τα πολλάπλά ωφέλη που προσφέρει ο αθλητισμός και το "ευ αγωνίζεσθαι". Ευχαριστούμε θερμά την Ακαδημία Ποδοσφαίρου «Αλέξανδρος Κιλκίς» και το κατάστημα «Ποδηλάτης» - Χορηγοί της αποστολής.

«Την Πατρίδα μου έδωσαν ελληνική» με τον Νίκο Λυγερό


Στα πλαίσια της εκπομπής ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΑΜΑΤΑ της 3.5.11 με θέμα «Την Πατρίδα μου έδωσαν ελληνική», ο δάσκαλος κ. Δημήτριος Νατσιός συζήτησε με τον Στρατηγικό Σύμβουλο κ. Νίκο Λυγερό για τη νέα μεγάλη παραγωγή του ΣΚΑΪ «1821», τα σχολικά βιβλία, την Παιδεία, τη σημερινή μεγάλη κρίση και ζητήματα ελληνικής γεωστρατηγικής.

Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κιλκίς για την αποτίμηση των εκλογών

Την Τρίτη 26 Ιούνη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς, Αθηνών 1 Κιλκίς, στις 20:30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς με θέμα την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος με παρουσία μέλους της ΚΠΕ ΣΥΝ.

Ελλάδα - Βουλγαρία: Προς μια Βελτιωμένη Εμπειρία Αγοράς μέσω της Τυποποίησης Ποιότητας

Σε βελτιωμένες συνθήκες αγοράς μέσω της τυποποίησης κανόνων ποιότητας στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – Βουλγαρίας στοχεύει η ενημερωτική εκδήλωση με τον τίτλο «Τυποποιώντας την Ποιότητα: Προς μία Βελτιωμένη Εμπειρία Αγοράς» (Standardizing Quality: Towards an Enhanced Market Experience) που πρόκειται να διεξαχθεί την Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012 και ώρα 17:30 στο ξενοδοχείο Βιέννη στην Ορεστιάδα.

Σοκάρει η μάνα που συνελήφθη να κάνει σεξ με τον 16χρονο γιο της! “Ήταν γενετική έλξη” είπε

Της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και οκτώ μηνών ενώ κυκλοφορούν στο διαδίκτυο οι πρώτες φωτογραφίες της.Η τραγική ιστορία αποκαλύφθηκε όταν η γυναίκα συνελήφθη επ’ αυτοφόρω για αποπλάνηση ανηλίκου. Οι αστυνομικοί εντόπισαν την 32χρονη σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου μαζί με έναν 16χρονο. Δεν το χωρούσε ο ανθρώπινος νους όμως όταν ανακάλυψαν ότι μεταξύ στην γυναίκα και στον νεαρό υπήρχε συγγένεια Α' βαθμού. Ήταν μάνα και γιος!

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στον Λουτρό Ημαθίας

Χθες (24.06.2012) το απόγευμα, σε επαρχιακή οδό στον Λουτρό Ημαθίας, η δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε 56χρονος ημεδαπός, εξετράπη αριστερά της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.
Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Συνέλαβαν 27χρονο για κατοχή ναρκωτικών στη Νέα Πέλλα

Συνελήφθη χθες (24.06.2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, από Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας, ένας υπήκοος Κύπρου 27 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, στη Νέα Πέλλα, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου του 27χρονου που οδηγούσε ο ίδιος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· πέντε νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους (70,5) γραμμαρίων και
· μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ποσότητα άγνωστης ουσίας συνολικού βάρους (78,3) γραμμαρίων.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Γιαννιτσών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.

Γιορτή του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων στο Κιλκίς

Την 1η Ιουλίου 2012 εορτάζει ο υπό ανέγερση Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων στις τρίτες εργατικές κατοικίες του Κιλκίς. Τo Σάββατο 30 Ιουνίου 2012 στις 7:30 το απόγευμά θα γίνει υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Αναργύρων από την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης και θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και την Κυριακή 1 Ιουλίου το πρωί θα τελεσθεί Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Για την μετακίνηση των προσκυνητών θα υπάρχει λεωφορείο από την Πλατεία Ειρήνης το Σάββατο 30 Ιουνίου στις 7:00 το απόγευμα.

Καρδιοχτύπι τέλος! Στις 13:00 ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των πανελλαδικών

Ραντεβού με τις βαθμολογίες των πανελλαδικών για να μάθουν τι... «ψάρια έπιασαν» έχουν σήμερα στις 13:00 οι υποψήφιοι για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.
Στις 13:00 λοιπόν, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Παιδείας, θα αναρτηθούν στα λύκεια της χώρας οι βαθμολογίες. Εκτός όμως από τα σχολεία, οι βαθμολογίες θα «ανέβουν» και στο διαδίκτυο. Οι μαθητές που είτε λείπουν είτε για άλλους λόγους δε μπορούν να πάνε στα σχολεία τους να δουν τους βαθμούς τους, μπορούν να το κάνουν και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr. Θα πληκτρολογήσουν 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαία.

Τίτλοι εφημερίδων Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Ξεκάθαρη απόφαση των τριών της κυβέρνησης.. – Ούτε άλλοι φόροι , ούτε άλλες μειώσεις μισθών –Πρώτος στόχος η ανάπτυξη και η βελτίωση της δανειακής σύμβασης·Το πρόβλημα υγείας Σαμαρά – Ράπανου η αιτία – Αναβάλλεται η σημερινή άφιξη της Τρόικας·Ενώ η επέμβαση στο μάτι ήταν απόλυτα επιτυχής.. – Απαγορεύουν οι γιατροί στον Αντώνη Σαμαρά να μεταβεί στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης
ΑΥΡΙΑΝΗ ·Σκληρή γραμμή στη Σύνοδο Κορυφής – Αυστηρές οδηγίες Σαμαρά στον Δημ. Αβραμόπουλο που θα σηκώσει το βάρος της διαπραγμάτευσης·Η προγραμματική συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών – Καμία απόλυση και αποκατάσταση όλων των αδικιών

Επισκόπηση γερμανικού τύπου: "Προτροπή για δράση από Σόιμπλε και Ρομπάι"


Πηγή: Deutsche WelleΠροειδοποίηση να μην υπάρξουν υπερβολικές παραχωρήσεις έναντι της Ελλάδας απευθύνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.
"Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μεγαλύτερη ευελιξία στον χρόνο εφαρμογής του προγράμματος συνεπάγεται μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση για τις χώρες μέλη της ένωσης", επισημαίνει προς την κυριακάτικη Welt am Sonntag. "Εάν αναβληθεί η υλοποίηση των στόχων σε Ελλάδα ή και άλλες χώρες που έχουν υπαχθεί στους μηχανισμούς στήριξης, τότε θα χρειαστούν περισσότερα δάνεια και αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα σε ορισμένες χώρες της ΕΕ", προσθέτει ο βαν Ρομπάι.