Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Κορωνοϊός (2/12/2021): 6.260 νέα κρούσματα (52 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 89 θάνατοι και 704 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.260, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 951.351 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 50.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 93 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.767 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κλείνει τμήμα της 21ης Ιουνίου στο Κιλκίς για όλα τα οχήματα, λόγω εργασιών


Ανακοίνωση ΔΕΥΑ Κιλκίς
Στο πλαίσιο του έργου “ΑΓΩΓΟΙ ΟΜΒΡΙΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ” ενημερώνονται οι καταναλωτές πως θα εκτελεστούν εργασίες κατασκευής αγωγού όμβριων στην οδό 21ης Ιουνίου, και συγκεκριμένα στο τμήμα μεταξύ των οδών ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΜΙΛΤΙΑΔΟΥ και ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΖΗ – ΔΙΟΓΕΝΟΥΣ, για το χρονικό διάστημα από 03-12-2021 έως και 15-12-2021.

Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας σε τακτική συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη


Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη ηλεκτρονικά, τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 στις 12.00 το μεσημέρι.

Πρόσκληση για τα εγκαίνια του νέου ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς


Εγκαινιάζεται το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στις 11:00 η λειτουργία του νέου ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο αθλητικής υποδομής στο ανοιχτό γήπεδο της πόλης που βελτιώνει σε μεγάλο βαθμό τις συνθήκες οργανωμένης άθλησης αθλητών και αθλητικών ομάδων που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του όπως και πολιτών.

Ο Γιώργος Παπανδρέου στο Κιλκίς

Στην πόλη του Κιλκίς θα βρίσκεται νωρίς το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής 3 Δεκεμβρίου ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του. Ο πρώην Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με φίλους του στις 17:00, στο καφέ «21» στην 21η Ιουνίου και ακολούθως θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του ομιλία, ενόψει των εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου.

Ο "Αλέξανδρος" Αξιούπολης εκφράζει την ικανοποίησή του αλλά και την υπερηφάνεια του...


Δελτίο τύπου Τμήματος Χειροσφαίρισης "Αλέξανδρου" Αξιούπολης
Με αφορμή την κλήση ακόμα τριών αθλητών μας του Τουλκερίδη Γεώργιου, Κουρούπη Ελευθέριου, Κέφαλου Αλέξανδρου στην Εθνική Εφήβων βορείου κλιμακίου το ΔΣ του Αλέξανδρου Αξιούπολης εκφράζει την ικανοποίησή του αλλά και την υπερηφάνεια του για τις κλήσεις αθλητών μας με απώτερο σκοπό την στελέχωση των Εθνικών μας ομάδων. 

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 2/12/2021, 6:33 μ.μ


Αυτόφωρες συλλήψεις από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης

H Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης επιχειρώντας να καταστήσει ένα περιβάλλον ασφάλειας και να δημιουργήσει όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για προσωπική ευημερία, κοινωνική πρόοδο και οικονομική ανάπτυξη, θέτει ως άξονα δράσης της, την πρόληψη-καταστολή της εγκληματικότητας, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της και την καλλιέργεια πνεύματος ευνομίας και αμοιβαίας συνεργασίας με τους πολίτες.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που ισχύει από Παρασκευή 03-12-2021


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ (α.α. 24/02-12-2021) που ισχύει από αύριο Παρασκευή 03-12-2021.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς ευχαριστεί θερμά...


Υπογράφει ο Σωτήρης Μαρκάδας
Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς ευχαριστεί θερμά την Kleemann Hellas και την κ. Κουρουζίδου Παναγιώτα για τη χορηγία 1000 Ευρώ προς το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Ειδικό Νηπιαγωγείο Γουμένισσας που εδρεύουν στην Τούμπα. Η χορηγία επιδόθηκε στη Σχολική Επιτροπή του Δήμου Παιονίας και θα χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση προγραμμάτων συνεκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης. 

Εργασίες συντήρησης σε οδούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες κοπής πρασίνου
στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021.

Επιμορφωτική Κιλκίς: Ανακοινώθηκε το οριστικό μητρώο ωφελουμένων του προγράμματος Voucher για ανέργους ηλικίας 30-49


Η Επιμορφωτική Κιλκίς Μ.Ε.Π.Ε. - Κ.Δ.Β.Μ., ενημερώνει ότι ανακοινώθηκε το οριστικό μητρώο ωφελουμένων της πράξης "Συμβουλευτική, Υποστήριξη, Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Προώθηση στην Απασχόληση Ανέργων ηλικίας (VOUCHER) 30-49 ετών σε τεχνικές δεξιότητες κλάδων αιχμής".

Επίσκεψη Ανδρέα Λυκουρέντζου στο Κιλκίς, τη Δευτέρα 6/12


Την ερχόμενη Δευτέρα 6/12 ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. Ανδρέας Λυκουρέντζος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς. Αρχικά θα επισκεφθεί καλλιέργειες οι οποίες έχουν υποστεί ζημίες λόγω των καιρικών συνθηκών και έχει ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης των σχετικών αιτήσεων τόσο στον Δήμο Κιλκίς όσο και στον Δήμο Παιονίας. 

Κιλκίς: Μουσικό-Ιστορικό αφιέρωμα με τίτλο "Ερχίνεσεν ο Πόλεμον για την Ελευθερίαν"


Ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος "Παναγία Σουμελά" Παλατιανού νομού Κιλκίς σε συνεργασία με το Μουσικό Εργαστήρι του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης "Ακρίτες του Πόντου" και την υποστήριξη του Δήμου Κιλκίς παρουσιάζουν το Μουσικό-Ιστορικό αφιέρωμα του μουσικού εργαστηρίου, με τίτλο: "Ερχίνεσεν ο Πόλεμον για την Ελευθερίαν", τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 στις 20:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. 

Δηλώσεις και Δηλωσίες


Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης
Εκπαιδευτικός-συγγραφέας

Μέρες αντίστασης και εξέγερσης κατά της χούντας αυτές που διανύουμε κι είδα και διάβασα δηλώσεις πολλές. Μόνο που με δηλώσεις και με ευχές ο ρους της Ιστορίας δεν προχωρεί. Χωρίς «πάλης ξεκίνημα» και χωρίς «λαϊκό κίνημα» με λόγια αφυδατωμένα και με τσιτάτα ξύλινα οι καιροί δεν αλλάζουν, αλλά βουλιάζουν. Όπου η θεωρητική δράση δεν μετουσιώνεται σε πράξη, το πέλαγος μετατρέπεται σε τέναγος. Τη ζωή μόνο οι λαοί μπορούν οργανωμένα να την αλλάξουν. "Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό» λέει ο Καζαντζάκης.

Τα νέα του ΑΣΕΠ (2/12/2021)


Ανακοίνωση ΑΣΕΠ
1. Επιλεγείς επιπέδου ΓΔ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
2. Επιλεγείσα επιπέδου ΓΔ Αποκ. Δομών του Yπ. Aγροτικής Aνάπτυξης και Tροφίμων
3. Επιλεγείς επιπέδου ΓΔ Τροφίμων του Yπ. Aγροτικής Aνάπτυξης και Tροφίμων
4. 6Κ/2018: Αποτελέσματα Αθλητικών Δοκιμασιών Εξ Αναβολής Υποψηφίων
5. 11Κ/2021: Έκδοση προκήρυξης
6. Προκήρυξη πλήρωσης θέσης ευθύνης επιπέδου ΓΔ του Υπ. Ναυτιλίας & Νησ. Πολιτικής
7. 7Ε/2021: Έκδοση προκήρυξης
8. Εκ νέου ανάρτηση πινάκων Κατάταξης και αποκλειομένων επ. Γ.Δ Υπουργείων (Ομάδα Α)
9. 6Κ/2021: Έκδοση προσωρινών αποτελεσμάτων
10. Αναμορφ. Πίν. Κατάταξης-Αποκλειομένων Επ.Γεν.Δ/νσης Υγείας,Εσωτερ,Αγρ.Αναπτ.&Τροφίμων
11. Αποτελέσματα Ενστάσεων Υποψήφιων Επιπ. Γ.Δ.Υπουργείων (Ομάδες Α΄ & Β΄)
12. Επιλεγείσα επιπέδου ΓΔ της Γεν. Γραμ. Δημοσιονομικής Πολιτικής Υπ. Οικ.
13. Πίνακες κατάταξης & αποκλειομένων επιπέδου ΓΔ του ΑΣΕΠ
14. Προγραμματική συμφωνία του ΑΣΕΠ με το ΕΚΠΑ
15. 10Κ/2021: Έκδοση Προκήρυξης

Επίσκεψη Μητροπολίτη Κιλκίς κ.κ. Βαρθολομαίου στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς


Υπογράφει ο Δρ. Θεόδωρος Χριστοφορίδης

Φυσικός - Τεχνικός Δικτύων Η/Υ
Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κιλκίς
Την πρώτη του προγραμματισμένη επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 1/12/2021, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής & Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίος στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Δημιουργία νέου χώρου στάθμευσης κοντά στο Κέντρο Κοινότητας Αξιούπολης


Σήμερα 2 Δεκεμβρίου 2021, ξεκίνησε ο καθαρισμός χώρου για τη δημιουργία νέου χώρου στάθμευσης πλησίον του Κέντρου Κοινότητας Αξιούπολης

Ειδική και δια ζώσης (κεκλεισμένων των θυρών) συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας


Ειδική και δια ζώσης (κεκλεισμένων των θυρών) συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ» του Δήμου Παιονίας στο Πολύκαστρο, την 14η Δεκεμβρίου 2021 ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης με μόνο θέμα της ημερήσιας διάταξης:

Ήταν Γυφτάκι και "έπρεπε" να μείνει καρφωμένο στην πόρτα του εργοστασίου


Του Παναγιώτη Σαββίδη

Φρίκη και οργή μόνο μπορείς να αισθανθείς όταν μαθαίνεις ότι για 70 λεπτά ένα 8χρονο κοριτσάκι ήταν καρφωμένο στην συρόμενη πόρτα ενός εργοστασίου, με κόσμο να περνάει από δίπλα του, χωρίς κάποιος να σταθεί, να σκύψει, να βοηθήσει.

«Φορολόγηση των αναδρομικών των Συνταξιούχων»


Δελτίο τύπου Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου νομού Κιλκίς
Μέσα στο 2020 ύστερα από τελεσίδικες αποφάσεις των αρμόδιων δικαστηρίων επεστράφη ένα μέρος των επιδικασθέντων αναδρομικών για τα έτη 2015 και 2016 στους συνταξιούχους (όχι όλα και σε όλους).

Φραγγίδης: «Επιβάλλεται να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στους ανθρώπους του»


Δείτε το Video πατώντας επάνω στη φωτογραφία ή ΕΔΩ
Τοποθέτηση Γιώργου Φραγγίδη, Βουλευτή Κιλκίς, στην Ολομέλεια της Βουλής επί του ν/σ του Υπ. Υγείας με τίτλο «Σύσταση και οργάνωση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας», στρατηγική κεντρικών προμηθειών προϊόντων και υπηρεσιών υγείας»
Κυρία Πρόεδρε, Κύριε Υπουργέ, Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Το προς ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας προβλέπει τη μετατροπή ενός φορέα που εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας, της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας, από νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου σε ιδιωτικού δικαίου. Σύμφωνα με την ειδική έκθεση του νομοσχεδίου, η αλλαγή αυτή δίνει «μεγαλύτερη ευελιξία και αποτελεσματικότητα, με τον απεγκλωβισμό από τις καθυστερήσεις και τις αργοκίνητες διαδικασίες με τις οποίες κινούνται τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου».

Στο εξοδιαστικό του π. Αιμιλιανού Καζαντζίδη


Υπογράφει ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου Δημήτριος
Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου και του Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Καζαντζίδης, Κιλκισιώτης εκ γενετής, Γουμενισσιώτης στην αρχική του πολυετή αφιέρωση, Αγιώτης στην ωριμότητα της διακονίας και προσφοράς του, προσοντούχος ιερομόναχος της Εκκλησίας μας, προσκλήθηκε από τον Κύριο για την Άνω Ιερουσαλήμ. Στο μεταίχμιο του μήνα των Εισοδίων προς το μήνα των Χριστουγέννων.

Σε λειτουργία το dikes.moj.gov.gr – Ηλεκτρονικά και σε πραγματικό χρόνο η ενημέρωση για την πορεία των εκθεμάτων στα Δικαστήρια


Τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δικαιοσύνης ανακοινώνουν την έναρξη της λειτουργίας της πλατφόρμας dikes.moj.gov.gr. Πρόκειται για μια νέα υπηρεσία, η οποία παρέχει σε κάθε ενδιαφερόμενο (δικηγόρο, διάδικο, μάρτυρα κοκ) ενημέρωση μέσω Διαδικτύου και σε πραγματικό χρόνο για την πορεία των πινακίων/εκθεμάτων στα πολιτικά και ποινικά Δικαστήρια. 

Στοματική υγιεινή και ορθοδοντική στο ΚΔΑΠ Kinesis for kids


Δελτίο τύπου 
ΚΔΑΠ Kinesis for kids 

Περιμένουμε όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους του @kinesis_for_kids σε συνεργασία με την Ειδική Ορθοδοντικό Παναγιώτα Γκόλιαρη (@panagiota_gkoliari_dds_msc ) την Τετάρτη 1/12 στις 19:00μμ στους χώρους του ΚΔΑΠ για να ενημερωθούμε με διασκεδαστικό τρόπο για τη στοματική υγιεινή και ορθοδοντική σε παιδιά.

Βράβευση των κρασιών της Π.Ε. Κιλκίς στον 21ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης


Εντυπωσίασαν και στο φετινό διεθνή διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων, που έγινε στην Θεσσαλονίκη, τα κρασιά που δημιουργήθηκαν από τα σταφύλια της αμπελοοινικής ζώνης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω του 1,8 εκατ. ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα


Κέρδη άνω του 1,8 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ την προηγούμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, από τις 22 έως και τις 28 Νοεμβρίου 2021 τα συνολικά κέρδη του παιχνιδιού ανήλθαν σε 1.836.739 ευρώ.

(Video) Εκπληκτική συναυλία βυζαντινής μουσικής από τον Σύλλογο Ιεροψαλτών "Πέτρος ο Γλυκύς", στο Κιλκίς

Εκπληκτική συναυλία βυζαντινής μουσικής από τον Σύλλογο Ιεροψαλτών "Πέτρος ο Γλυκύς", στον Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κιλκίς.