Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Τεχνολογικές αναδρομές με τον Νικηφόρο Χριστοφορίδη: Vampire the Masquerade (2000) - Αφιέρωμα στο gaming της δεκαετίας 2000-2010 pt.2

Ανακοινώθηκε νέο πρόγραμμα για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις εστίασης


Υπογράφει ο Χρήστος Χατζημλάδης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κιλκίς
Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και επενδύσεων νέα δράση, προϋπολογισμού 330 εκατ. ευρώ, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις εστίασης, με στόχο την αγορά πρώτων υλών για τους πρώτους 2-3 μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους, θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

H επίσκεψη



Του Φώτη Μισόπουλου

Η αγγαρεία είναι δική σας, αλλά η λύπη μένει μαζί μου
FERNANDO PESSOA [1]

Πατριδοκάπηλοι συνωμοσιολόγοι τα αγκωνάρια του σάπιου συστήματος του καπιταλισμού

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Oι τυμβωρύχοι του πατριωτισμού ανά του κόσμου μαζί και της χώρας μας κινούνται στο «παραδοσιακό» δόγμα του αντισημιτισμού, του Σόρος και της συνομωσίας μια σκιώδης ηγεσίας που θέλει να καθυποτάξει την ανθρωπότητα στα πλαίσια της «παγκοσμιοποίησης».

Ο Θ. Μαρκόπουλος αντιμετωπίζει πολιτικοΛΟΓΩΝΤΑΣ στον OkRadio, τον Κ. Σιωνίδη, τη Β. Ταταβέλη, τη M. Μπουφίδου και το Β. Μακρίδη



40/ήμερο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Εμμανουήλ

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
Το Σάββατο 10 Απριλίου, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, θα τελεσθεί το 40/ήμερο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κυρού Εμμανουήλ.
Με δεδομένα τα αυστηρά μέτρα περιορισμού εξαιτίας της ακραίας διασποράς της πανδημίας σε όλο το νομο, με αναπόδραστη την απαγόρευση προσωπικής συμμετοχής, προτρεπόμεθα και παρακαλούμε τον ιερό Κλήρο και το λαό να επισυνδράμει νοερά και προσευχητικά εκ ψυχής στο ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ποιμενάρχου του κυρού Εμμανουήλ.

Δήμος Παιονίας: Τι απαντά ο Α. Τζούρτζος σε Χ. Γκουντενούδη και Δ. Μπαβέλη


Υπογράφει ο Αθανάσιος Τζούρτζος
Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Παιονίας
Με αφορμή το δημοσίευμα των δύο μελών της αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στην οικονομική επιτροπή του δήμου σχετικά με απαλλαγές τελών σε επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας του covid 19, ενημερώνουμε τους δημότες για τις ενέργειες που έχει κάνει η διοίκηση του δήμου και οι υπηρεσίες του προς το σκοπό αυτό.

Όμορφος κόσμος... ηθικός


Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Και να λοιπόν που στην Ελληνική πολιτική σκηνή, όλα γίνονται. Και έμελλε να δούμε Νεοδημοκράτη πρώην υπουργό να κάνει στο documento αποκλειστικές δηλώσεις, για όλα όσα ανακάλυψε μετά από ένα λάθος του λογιστή του Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος εκμεταλλευόμενος ένα παραθυράκι του προγράμματος Συν-εργασία εισέπραττε χιλιάδες ευρώ ως υποτίθεται μισθούς δικούς του και εικονικών συνεργατών του.

Εργασίες συντήρησης σε οδούς της Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην Επαρχιακή Οδό 23 (από συμβολή Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Καβάλας με Ν. Απολλωνία - Καλαμωτού - Ορίων Νομού προς Δουμπιά) από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 5 Απριλίου έως και την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021.

Συγκίνηση και εθνική περηφάνια στο αφιέρωμα για το Γρηγόρη Αυξεντίου

Ένα κερί στη μνήμη του θρυλικού Σταυραετού του Μαχαιρά άναψαν οι αδελφοποιημένοι Δήμοι Κιλκίς και Λύσης και το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγωνιστών της ΕΟΚΑ 1955-1959 φωτίζοντας την ηρωική ζωή του Γρηγόρη Αυξεντίου και την ηγετική συμμετοχή του στην Ένοπλη Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών για τη λευτεριά της Κύπρου κατά το τελευταίο κύμα της βρετανικής αποικιοκρατίας τη δεκαετία του ‘50. 

Eμβολιασμοί εκπαιδευτικών από τα αδιάθετα εμβόλια


Υπογράφει ο Δρ. Θ. Χριστοφορίδης
Φυσικός - Τεχνικός Δικτύων Η/Υ.
Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κιλκίς
Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κιλκίς ανακοινώθηκαν οι πρώτοι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών από τα αδιάθετα εμβόλια του Υπουργείου Υγείας.

Μια άλλη πρόταση για την μεγάλη γιορτή


Γράφει η Σοφία Κεσίδου
Ενεργή πολίτισσα του Δήμου Κιλκίς
Τώρα που τα φώτα της μεγάλης σκηνής έσβησαν και οι ζητωκραυγές σίγασαν, τώρα που πήραμε αποστάσεις από τα γεγονότα και τις γιορτές, οι σκέψεις, ψύχραιμα και νηφάλια, μπορούν να καταγραφούν.

Rapid tests στην Ευκαρπία Κιλκίς: Θετικοί οι 4 από τους 80 που εξετάστηκαν


Δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid tests) πραγματοποιήθηκαν σήμερα Δευτέρα 5 Απριλίου στην Ευκαρπία, από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ. Στη δειγματοληψία που έλαβε χώρα στην πλατεία του οικισμού προσήλθαν 80 πολίτες, από τους οποίους θετικοί διαπιστώθηκαν οι 4. 

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα, 5/4/2021, 8:51 μ.μ.


Συλλήψεις για κλοπή
Συνελήφθησαν χθες (4 Απριλίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, δύο αλλοδαποί άνδρες, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 1 τροχός κοπής μετάλλων, 2 γρύλοι ανύψωσης οχημάτων και 1 μπαλαντέζα, όπως επίσης κατασχέθηκαν και 3 καταλύτες εξατμίσεων οχημάτων, την κατοχή των οποίων δε μπορούσαν να δικαιολογήσουν. Επιπλέον, σε βάρος τους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα 300 ευρώ για παραβίαση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

(Video) Υποτονική έως μηδενική η αγοραστική κίνηση στο Κιλκίς

Υποτονική έως μηδενική η αγοραστική κίνηση στο Κιλκίς, τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021.

Τσιτουρίδης: Ελληνοτουρκικά – Προκλήσεις Κώστα Σημίτη


Δήλωση πρώην υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη
«Προσωπικές «δεσμεύσεις» του παρελθόντος και το γεγονός ότι βασικοί πυλώνες της σημιτικής περιόδου «κοσμούν» το σύστημα Μητσοτάκη καθιστούν προφανές το γιατί δεν αντιδρά κανείς από τη σημερινή ΝΔ σε απαράδεκτες προκλήσεις του κ. Σημίτη σχετικά με την πολιτική του Κώστα Καραμανλή και της κυβέρνησής του στα ελληνοτουρκικά.

Κορωνοϊός (5/4/2021): 1.866 νέα κρούσματα (18 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 73 θάνατοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.866, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 277.277 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 69 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.935 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Τι λένε οι Πράσινοι για τις στειρώσεις και περιθάλψεις των αδέσποτων


Ανακοίνωση των 
Πράσινων

Με αφορμή την Ημέρα για τα αδέσποτα, οι Πράσινοι καταθέτουν τις προτάσεις τους για τη σωστή αντιμετώπιση του ζητήματος από το κράτος και τους Δήμους. Τα εκατομμύρια αδέσποτα είναι και αυτά θύματα της πανδημίας, αφού υποφέρουν με λιμοκτονία. Ταυτόχρονα, οι πληθυσμοί τους αυξάνονται αλματωδώς, αφού ούτε το κράτος ούτε οι Δήμοι έχουν κάποιο συνεκτικό σχεδιασμό για την εξάλειψη της αθλιότητας και του παράνομου εμπορίου, με την κερδοσκοπία να ανθεί γύρω από τα ζώα συντροφιάς.

"Ζούμε δύσκολους μήνες, παράξενους, μα θυμόμαστε, ανασύρουμε και μελετάμε"


Ανακοίνωση Θρακικής Εστίας Κιλκίς
Η ημερομηνία 6 Απριλίου θυμίζει στους Θράκες και τον απανταχού Οικουμενικό Ελληνισμό τη γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολικής Θράκης. Ήταν η Δευτέρα μετά το Πάσχα, ένα μαύρο Πάσχα για τους Έλληνες που καθιερώθηκε να τιμάται τον Ιούνιο του 2006 με απόφαση 7ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Θρακών, το οποίο έγινε στο Διδυμότειχο.

Το Κράτος η Βία και η αστυνομία


Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης
Εκπαιδευτικός-συγγραφέας
Η λέξη βία σύμφωνα με την ευρύτερη του όρου σημασία παραπέμπει στη λέξη «βίος», καθώς όλα πηγάζουν από τη ζωή και όλα με αυτήν τελειώνουν. Με βάση όμως την ετυμολογική της ερμηνεία παραπέμπει στη λέξη ις, ινός (Fis ή βις) και σημαίνει δύναμη από όπου και η λέξη βριαρός = δυνατός.