Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Ερώτηση ΚΚΕ σχετικά με το κλείσιμο καταστημάτων τραπεζών

Ερώτηση ΚΚΕ π
ρος τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Οικονομικών & Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με το κλείσιμο καταστημάτων τραπεζών
Οι τράπεζες, παράλληλα με τα προγράμματα «εθελούσιας» εξόδου, που τρέχουν εδώ και ημέρες, ωθώντας στην ανεργία το τακτικό προσωπικό τους εν μέσω απειλών για τις αλλαγές που επέρχονται στο τραπεζικό σύστημα, αλλά και εν μέσω πανδημίας, προωθούν σχέδιο συρρίκνωσης των δικτύων τους σε όλη την Ελλάδα, με στόχο τη μείωση του λειτουργικού τους κόστους.

Ν.Δ. Κιλκίς: Δωρεά προστατευτικών στολών και μασκών στο Νοσοκομείο Κιλκίς


Δελτίο τύπου Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Ν.Δ νομού Κιλκίς
Προστατευτικές στολές και μάσκες για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Κιλκίς παρέδωσε στον διοικητή του ιδρύματος κ. Ι. Ανδρίτσο κλιμάκιο της ΔΕΕΠ Κιλκίς σήμερα Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 το πρωί.

Αυτό είναι το νέο δίλημμα της χώρας!


Γράφει η Αθηνά Αντωνιάδου*
Δεν είναι μια ιστορία σαν αυτές που λένε δίπλα στο τζάκι. Είναι ένα γεγονός το οποίο οφείλουν να θυμούνται οι παλιοί και επιβάλλεται να μαθαίνουν οι νεότεροι. Ήταν 25.11.1942 όταν με τη μάχη του Γοργοποτάμου έλαβε χώρα μια κορυφαία αντιστασιακή πράξη κατά της Γερμανικής κατοχής. 

Αυτό είναι το "Κοινωνικό" πρόσωπο των επιχειρηματιών - εμπόρων της υγείας

Του Παναγιώτη Σαββίδη
Την ώρα που η πανδημία στην χώρα μας παίρνει τραγικές διαστάσεις με καθημερινούς θανάτους, διασωληνώσεις, εκατοντάδες κρούσματα, με ένα σύστημα δημόσιας υγείας να βρίσκεται στα όρια του, η ιδιωτική πρωτοβουλία στον κλάδο παζαρεύει την συμμέτοχη της σε όλο αυτό, υπολογίζοντας μόνο πόσα κέρδη θα βγάλει. Στο σιγοντάρισμα αυτής της κατεύθυνσης και η κυβέρνηση των «αρίστων» της ΝΔ που εκτός από το να απειλεί όλη μέρα τον πληθυσμό της χώρας, διαστρεβλώνει έννοιες όπως για το τι είναι επίταξη, για να συγκαλύψει το αντιδραστικό πρόσωπο των εμπόρων της υγείας.

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται το πρόγραμμα απολυμάνσεων στο Δήμο Κιλκίς


Ανακοίνωση Δήμου Κιλκίς
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι απολυμάνσεις στο δημόσιο χώρο για την προστασία της δημόσιας υγείας και την πρόληψη πιθανών εστιών διασποράς του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός (23/11/2020): 1.388 νέα κρούσματα (32 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς) και 84 θάνατοι


Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 - Ενημέρωση Ελληνικής Κυβέρνησης για τον κορωνοϊό
- Ανακοινώνουμε 1.388 νέα κρούσματα και 84 θανάτους. 
- Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 93.006 και των θυμάτων σε 1.714.
- Παραμένουν διασωληνωμένοι 549 συμπολίτες μας, ενώ 482 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
- Έχουν ελεγχθεί συνολικά 2.247.132 κλινικά δείγματα.
- Δείτε περισσότερα στοιχεία για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα εδώ: https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Δευτέρα 23/11/2020, 5:36 μ.μ.


Συλλήψεις για κλοπές
Από περιπολούντες αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω χθες (22 Νοεμβρίου 2020) τα ξημερώματα σε περιοχή της Πιερίας, 2 ημεδαποί άνδρες, καθώς διέρρηξαν χώρο καταστήματος και αφαίρεσαν μία τηλεόραση και προκάλεσαν φθορές αξίας 500 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του ιδιοκτήτη.

Θ. Τιρεκίδης: Σας καλώ κ. πρόεδρε (φίλε Μηνά) να παραιτηθείτε


Υπογράφει ο Θεόφιλος Τιρεκίδης
Εν δυνάμει υποψήφιος ΔΕΕΠ νομού Κιλκίς 
Ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι πάνω από όλα βάζει τους δημοκρατικούς θεσμούς. Σήμερα η πλειοψηφία της προεδρίας της ΔΕΕΠ νομού Κιλκίς δεν εκφράζεται από τον σημερινό πρόεδρο κ. Μηνά Παπαδόπουλο.

Covid-19: Η παράσταση που αρχίζει!


Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ
π. Αν. Υπουργού Οικονομικών και Υφ/γού Εξωτερικών
Ο Covid-19 είναι υπαρκτός όπως ήταν και η Ισπανική γρίπη του 1918 και τόσες πανδημίες που πέρασαν και που πρόκειται να ζήσει ο πλανήτης στο μέλλον. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τις πανδημίες ή με οτιδήποτε άλλο απειλεί την υγεία μας σε παγκόσμια κλίμακα. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούνται οι επιστήμονες της ιατρικής.

Ηλεκτρικά πατίνια: Αυτοί είναι οι νέοι κανόνες - Τα πρόστιμα και το όριο ηλικίας


Επιμέλεια: Γιώργος Τσιμπουσλής
Κανόνες αλλά και τσουχτερά πρόστιμα σε όσους τους παραβαίνουν βάζει στους οδηγούς οχημάτων μικροκινητικότητας το σχέδιο νόμου, το οποίο αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Μεταφορών. 

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας


Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020 έως και την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020.

Σκοτώθηκε 29χρονος σε τροχαίο στη Χαλκιδική


Χθες (22 Νοεμβρίου 2020) το απόγευμα στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ν. Καλλικράτειας – Σωζόπολης, Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 29χρονος ημεδαπός και επέβαινε 43χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε εκτός δρόμου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου οδηγού και τον τραυματισμό του 43χρονου συνεπιβάτη. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας.

Ακαδημία Μπάσκετ ΚουΠα Κιλκίς: Τηλεδιάσκεψη με μικρούς αθλητές


Ανακοίνωση Ακαδημίας Μπάσκετ ΚουΠα Κιλκίς
Ο προπονητής της Ακαδημίας Μπάσκετ Κούπα Κιλκίς, Χρήστος Kουτρής και οι αθλητές junior της ακαδημίας ΚουΠα, συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020 με θέματα την ΥΓΕΙΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ,  ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗ, ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ. 

Δήμος Κιλκίς: Δεν συνδιαλεγόμαστε με ψεύτες, λασπολόγους και λαϊκιστές


Ανακοίνωση Δήμου Κιλκίς
Η αυθαίρετη σύνδεση ανόμοιων καταστάσεων σε θεσμικές λειτουργίες, διοικητικές βαθμίδες και αρμοδιότητες, η επικάλυψή τους με στρώσεις ψεύδους και με ανοιχτό χώρο σε θεωρίες χάους και σε ανοργάνωτες όσο και ακατέργαστες ιδέες ώστε να φανεί η αξία της άρθρωσης κριτικού λόγου και του εκφραστή του θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να αποτελέσουν ενδιαφέροντα ευρήματα σε μελέτη για τη ρηχότητα της πολιτικής σκέψης στην αβαθή ιδεολογία του λαϊκισμού.

Επιμορφωτική Κιλκίς: Όχι άλλη βία με βάση το φύλο


Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς
Σήμερα, το πρόγραμμα «A Chance for Change» που χρηματοδοτείται από το Erasmus + ανακοινώνει τη δημοσίευση και έκδοση του Competence Framework for Youth Workers: Preventing Gender-Based Violence Through Restorative Justice & Media Education.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 26 Νοεμβρίου 2020


Ανακοίνωση Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών
Η κυβερνητική επίθεση απέναντι στα δικαιώματα εργαζομένων και νεολαίας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Η απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο των σχολείων αναδεικνύει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες της για το γεγονός ότι δεν πήραν ουσιαστικά μέτρα, ώστε τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά και ασφαλή, ακόμα και σε καιρό πανδημίας.