Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Εργασίες συντήρησης στη γέφυρα «Μυτιληνάκια» επί της οδού Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη


Οι εργασίες συντήρησης στη γέφυρα «Μυτιληνάκια» επί της οδού Μοναστηρίου θα συνεχιστούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 1 Απριλίου 2022.

Συντηρήσεις στα κλειστά γυμναστήρια της Παιονίας


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Συνεχίζεται η συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Παιονίας στα κλειστά Γυμναστήρια Αξιούπολης, Γουμένισσας, Ευρωπού και Πολυκάστρου.

Αγαθοπούλου: Μηδενική συμπερίληψη της έμφυλης διάστασης στα προγράμματα σπουδών του ΙΕΠ


Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου Αγαθοπούλου
Με ερώτησή τους 41 Βουλευτές και Βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατόπιν πρωτοβουλίας της Βουλεύτριας και αν. Τομεάρχισσας Δικαιοσύνης, αρμόδια για θέματα Ισότητας των Φύλων, κ. Ειρήνης Αγαθοπούλου, φέρουν στο προσκήνιο τα συμπεράσματα και τις διαπιστώσεις του Δικτύου Επιτροπής Ισότητας των Φύλων των ΑΕΙ, (ΕΣΙΦ), αναφορικά με την μηδενική συμπερίληψη της διάστασης του Φύλου στα προγράμματα του ΙΕΠ.

Η Ευρώπη των Πολέμων


Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης
Πόλεμος σημαίνει ανατροπή της λογικής και ήττα του διαλόγου. Σημαίνει ερήμωση και ερείπωση μαζί. Ξεριζωμός και προσφυγιά. Ορφανιά και θάνατος. Πόλεμος θα πει σταύρωση της ειρήνης. Σε τίποτα από όλα αυτά δεν ξεχωρίζει και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η ενεργειακή φτώχεια και οι ευθύνες της κυβέρνησης


Γράφει ο Γρηγόρης Κυριακού

Αναπληρωτής Συντονιστής ΟΜ Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης

Σχεδόν με την ανάληψη της κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο σχέδιο επενδυμένο με φιλοπεριβαλλοντικές αξίες. Την απεξάρτηση της χώρας από τον λιγνίτη ως πηγή ενέργειας, την δέσμευση στο στόχο για μείωση των εκπομπών ρύπων και την επίτευξη των δεικτών για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με ενδιάμεσο καύσιμο το φυσικό αέριο. Όλα αυτά με αποκλειστικό γνώμονα, την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάσχεση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Όλοι στον αγώνα ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ με την ΧΑΝΘ στο νέο ΔΑΚ Κιλκίς



Η Επιμορφωτική Κιλκίς φιλοξενεί την πρώτη δια ζώσης συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής του έργου MED-QUAD στο Κιλκίς


Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του έργου MED-QUAD θα συναντηθούν για πρώτη φορά δια ζώσης στο Κιλκίς το 4ήμερο 29 Μαρτίου ως 1 Απριλίου 2022. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του ENI CBC Mediterranean program. Καθώς το έργο διανύει το 2ο έτος υλοποίησης, η συντονιστική επιτροπή θα αξιολογήσει τα πεπραγμένα του πρώτου έτους και θα σχεδιάσει τις επόμενες ενέργειες.

Η Νάντια Κωνσταντοπούλου μιλά με τον Μπάμπη Καραγεωργίου και το Θωμά Μαρκόπουλο στον OkRadio



Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 15/3/2022, 10:51 μ.μ.


Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης, για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε παράνομες μεταφορές - προωθήσεις αλλοδαπών

Στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής δράσης, της οποίας ηγείται η Ελλάδα και αποσκοπεί στην εξάρθρωση οργανωμένων δικτύων διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα και εν συνεχεία σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή της Europol , πραγματοποίησε χθες (14-03-2022) ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη, δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, των μελών εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ανθρώπων.

Απουσία


Του Κώστα Μπούζα
Μίλα μου. Ξέρω πως βρίσκεσαι εδώ. Σαν μία φευγαλέα σκιά πίσω απ΄ το βλέμμα μου. Σαν στιγμιαίο χάδι στην ψυχή μου. Αύρα στο πρόσωπό μου δροσερή. Σαν μια ψιθυριστή φωνή, περίπου ανεπαίσθητη, στο νου μου που γεννιέται.

Συζήτηση - Αφιέρωμα στη Γυναίκα του Πόντου με τίτλο "Η γυναίκα, το κειμήλιο, η μνήμη"


Δελτίο τύπου Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες"
Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στη διαδικτυακή εκδήλωση της Ένωσής μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 21 Μαρτίου και ώρα 6:30 μ.μ., με τίτλο "Η γυναίκα, το κειμήλιο, η μνήμη"  μέσω ΖΟΟΜ. Μετά το ομότιτλο ημερολόγιο που εκδώσαμε για το 2022, σας προσκαλούμε σε μια συζήτηση - φόρο τιμής στην Ελληνίδα Γυναίκα του Ευξείνου Πόντου.