Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Ανακοίνωση ΚΚΕ για τις μετακινήσεις των μαθητών στα σχολεία του Κιλκίς

Ανακοίνωση Τομεακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ 
Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αξιοποίησε τον απαραίτητο χρόνο που είχε, για να εξασφαλίσει ουσιαστικές προϋποθέσεις για το άνοιγμα των σχολείων, αλλά συνεχίζει να κοροϊδεύει γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς πως είναι όλα έτοιμα για το άνοιγμα τους.

"Τα κενά εκπαιδευτικών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του νομού Κιλκίς"

Γράφει ο Γιώργος Ξενέλης
Αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ Κιλκίς, Πρόεδρος ΕΛΜΕ νομού Κιλκίς
Τα κενά των εκπαιδευτικών στο Νομό Κιλκίς ανέρχονται σε 43 κανονικού ωραρίου:

Κορωνοϊός (13/9/2020): 207 νέα κρούσματα και 3 θάνατοι

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020 - Ενημέρωση Ελληνικής Κυβέρνησης για τον κορωνοϊό
Ανακοινώνουμε 207 νέα κρούσματα και 3 θανάτους. 
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 13.240 και των θυμάτων σε 305. 
Παραμένουν διασωληνωμένοι 54 συμπολίτες μας, ενώ 171 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 
Έχουν ελεγχθεί συνολικά 1.125.882 κλινικά δείγματα. 
Δείτε περισσότερα στοιχεία για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα εδώ: https://covid19.gov.gr/covid19-live-analytics

Κιλκισιακός - Αναγέννηση Πλαγιάς 1-2

Ο αγώνας Κιλκισιακού - Αναγέννηση Πλαγιάς έγινε την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 18:00 και έληξε 1-2. Ο αγώνας έγινε στο γήπεδο Μετεώρων Θεσσαλονίκης.

Νέα ημερομηνία έναρξης στο Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων

Από το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς ανακοινώνεται ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν από την Παρασκευή 11/9 και για 14 ημέρες σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19, η έναρξη των Χορευτικών Τμημάτων μετατίθεται μία εβδομάδα μετά, το Σάββατο 26/9.

ΟΛΜΕ: Απουσία στοιχειώδους προγραμματισμού από την πλευρά του Υπ. Παιδείας

Δελτίο τύπου ΟΛΜΕ
Η ΟΛΜΕ από νωρίς είχε καταγγείλει την απουσία στοιχειώδους προγραμματισμού, την παντελή έλλειψη σχεδιασμού και την αδιαφορία για την αντιμετώπιση μιας τόσο κρίσιμης κατάστασης από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας.

Κιλκίς: Πορεία κατά της μάσκας στα σχολεία

Πορεία κατά της μάσκας στα σχολεία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020, στο κέντρο της πόλης του Κιλκίς, με αφορμή την αυριανή έναρξη της σχολικής χρονιάς και την υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους μαθητές. 150-180 περίπου διαμαρτυρόμενοι πολίτες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά) συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Ειρήνης και με πανό και συνθήματα ξεκίνησαν την πορεία τους μέσω της 21ης Ιουνίου, με προορισμό το Δημαρχείο Κιλκίς. 

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: Τα σχολεία ανοίγουν με πολλά προβλήματα και ερωτηματικά

Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Βρισκόμαστε στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς. Μιας χρονιάς που προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολη. Θα περίμενε κανείς να υπήρχε μια προετοιμασία από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης, όμως δυστυχώς το άνοιγμα των σχολείων γίνεται με προχειρότητα και κατά συνέπεια, προκύπτουν πολλά ερωτηματικά.

Σαν σήμερα καιγόταν συθέμελα η εναπομείνασα κοιτίδα του πολιτισμού μας, η Σμύρνη...

Του Γιάννη Σιταρίδη
- 98 χρόνια πριν, ας μην λησμονούμε.
- Πρωί 13ης Σεπτεμβρίου 1922 – Σμύρνη - Αρμένικη συνοικία.
- Σαν σήμερα καιγόταν συθέμελα η εναπομείνασα κοιτίδα του πολιτισμού μας,στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου, η Σμύρνη...
Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου παραδίδεται στις φλόγες. Η φωτιά εξαπλώνεται. Η αρμένικη συνοικία καίγεται. Νέες εστίες φωτιάς κάνουν την εμφάνισή τους στην ελληνική συνοικία. 

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας Κυριακή 13/9/2020, 4:10 μ.μ.

Συνελήφθησαν στη Σαντορίνη τρία μέλη κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών
Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με στελέχη του Λιμεναρχείου Μυκόνου και τη συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, οδήγησαν στη σύλληψη τριών (3) μελών κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κυρίως κοκαΐνης.

Κιλκισιώτες αστυνομικοί τσάκωσαν στη Θεσσαλονίκη δύο άτομα για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων

Συνελήφθησαν χθες (12 Σεπτεμβρίου 2020) το πρωί σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, δύο αλλοδαποί άνδρες σε ξεχωριστές περιπτώσεις, για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων.

Ας μιλήσουμε λίγο για μπάσκετ (μέρος 2ο)


Κείμενο, Φωτογραφίες: Γιάννης Σιταρίδης 
Πρόκειται για τη ραχοκοκαλιά της ομάδας. Συμμετέχουν, βρίσκονται παντού, αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της μηχανής της ΚΟΥΠΑ Κιλκίς. Ίδρωσαν όσο κανείς τη φανέλα σε κάθε παιχνίδι που αγωνίστηκαν, δίνοντας ό τι είχαν προκειμένου να ανταπεξέλθουν. Οι εποχές άλλωστε που άντεχαν περισσότερο από 40 λεπτά στον ίδιο ρυθμό έχουν περιέλθει προ πολλού. Είναι ωστόσο γερά σκαριά και αντέχουν. Ο λόγος για τους Θοδωρή Ποζίδη, Δημοσθένη Ψωμιάδη και Σωκράτη Τσουλφαΐδη. Πρόκειται για τη δεύτερη παρουσίαση των παικτών της ομάδας μας. Θα ακολουθήσουν και άλλες μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Αλλά ας δώσουμε το λόγο σε αυτούς.

Ζητούνται ηγέτες με όραμα και θέληση για το Κιλκίς

Γράφει ο Γρηγόρης Κυριακού 
Μέλος Διευρυμένης Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς 
Δημοσιεύτηκε πρόσφατα το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της περιόδου 2021 - 2025 με συγκεκριμένους άξονες και στόχους. Στο πλαίσιο του προγράμματος η Κεντρική Μακεδονία θα λάβει 190.000.000,00 Ευρώ. Σε αυτούς τους πόρους θα πρέπει να προσθέσουμε το ΕΣΠΑ της περιόδου 2021-2027, από το οποίο η Κεντρική Μακεδονία θα λάβει ως η δεύτερη περιφέρεια της χώρας ένα επίσης αρκετά μεγάλο ποσό.

Μάχη μεταξύ κυριών και κυρίων



Υπογράφουν:
- Μαγδαληνή (Μάγδα) Βόσσου, Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία Ε.Κ.Π.Α. / Ιδιωτ. Υπάλληλος
- Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Π.Μ.Σ. Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος / Δημοσιογράφος
- Δάφνη Νούσση, Πολιτική Αναλύτρια-Διεθνολόγος / Πτυχιούχος Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης Παν. Πελοποννήσου 
Η γοητευτική -πολιτικά και όχι μόνο- νεαρά κυρία Ιβάνκα έκανε πριν λίγες μέρες επίσημα το πολιτικό ντεμπούτο της. Το είχε κάνει δειλά-δειλά το 2016 αλλά τώρα είναι οφισιέλ.