Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Ποντιακό γλέντι στη Νέα Σάντα Κιλκίς



Βράβευση του ΥΠΑΑΤ Γ. Γεωργαντά, στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας

Ως κίνητρο για την εντατικοποίηση των προσπαθειών κράτους και GTBB με στόχο τη διεθνοποίηση της ελληνικής γαστρονομίας, χαρακτήρισε το βραβείο που παρέλαβε από τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Φίλιππο Κούτρα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Γεωργαντάς, κατά το 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελληνικής Γαστρονομίας.

Τι είπε η Ε. Αγαθοπούλου για τις μεταρρυθμίσεις στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Σημεία ομιλίας της Ειρήνης Αγαθοπούλου, βουλεύτριας και εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τις μεταρρυθμίσεις στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (ΙΥΑ)

Φραγγίδης: Εθνική προτεραιότητα η επάρκεια και διαχείριση του αίματος

Δείτε την τοποθέτηση ΕΔΩ
Τοποθέτηση του κ. Γιώργου Φραγγίδη κατά την ειδικη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα "Εθνική προτεραιότητα η επάρκεια και διαχείριση του αίματος"
Κύριε Υπουργέ, κύριε Καθηγητά και κύριε Σουλιώτη, κύριοι προσκεκλημένοι, πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και χαρούμενος που σήμερα συζητάμε σε μια ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ένα τόσο κρίσιμο θέμα αυτό της επάρκειας και της διαχείρισης του αίματος, που αποτελεί σταθερή πρόκληση για τα συστήματα υγείας και για τη δημόσια υγεία όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και διεθνώς.

Βραδιά ζωντανής μουσικής κάτω απ' τ' άστρα στο Φανό Παιονίας

Ανακοίνωση Πολιτιστικού Μορφωτικού Αναπτυξιακού Συλλόγου  Φα
νού Παιονίας
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΝΟΥ ΚΙΛΚΙΣ σας προσκαλεί με ιδιαίτερη χαρά σε μια ξεχωριστή βραδιά ζωντανής μουσικής κάτω απ' τ' άστρα με τον Κώστα Γεκουσίδη (Κιθάρα- Φωνή), το Γιώργη Χιώτη (Μπουζούκι - Φωνή) και τον Παύλο Γεωργιάδη (Ακορντεόν). Σας περιμένουμε το ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ στις 9 το βράδυ στο Προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου του χωριού μας να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε όλοι μαζί αγαπημένα τραγούδια που σημάδεψαν την ελληνική μουσική και τις ζωές μας,

Ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Μεταλλικιώτες αγωνιστές και αγωνίστριες

Δελτίο τύπου ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ
Την Κυριακή 17 Ιούλη 2022, στις 10:30 το πρωί, το Παράρτημα Κιλκίς της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ θα πραγματοποιήσει στο χωριό Μεταλλικό του Κιλκίς, την ετήσια εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους Μεταλλικιώτες αγωνιστές και αγωνίστριες, που έδωσαν τη ζωή τους στους λαϊκούς και κοινωνικούς αγώνες του 20ου αιώνα, στον ιταλοελληνικό πόλεμο, στην Εθνική Αντίσταση με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ κατά την κατοχή, με το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας την περίοδο 1946-1949.

Έγινε το θαύμα: Απομακρύνθηκε επιτέλους το αυτοκίνητο φάντασμα έξω από την Κρηστώνη Κιλκίς

Μετά το δημοσίευμα της Γνώμης την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 (Δείτε ΕΔΩ) το αυτοκίνητο φάντασμα στην έξοδο της Κρηστώνης προς Καμπάνη, απομακρύνθηκε. Οι πληροφορίες, ότι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου το απομάκρυνε γιατί φοβήθηκε την παρέμβαση του εισαγγελέα, ελέγχονται ως προς την αξιοπιστία τους.

"Και τώρα τι θα γενούμε χωρίς αυτοκίνητο φάντασμα;"

Ποντιακή βραδιά ΛΕΙΨΥΔΡΙΩΤΩΝ Κιλκίς

Ετήσιος χορός πολιτιστικού συλλόγου ΟΥΛ ΕΝΤΑΜΑ Διποτάμου Κιλκίς



Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη, 13/7/2022, 03:31 μ.μ.

Σύλληψη για ναρκωτικά
Συνελήφθη χθες (12 Ιουλίου 2022) το μεσημέρι στα Γιαννιτσά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πέλλας, ημεδαπός άνδρας, καθώς μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος άνδρας να οδηγεί δίκυκλη μοτοσικλέτα και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Κιλκίς: Σύλληψη για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη χθες (12 Ιουλίου 2022) το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε να καλλιεργεί σε αγροτική περιοχή, αλλά και στην αυλή της οικίας του, συνολικά 21 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 180 εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Τρεις Κιλκισιώτες ποιητές σε ανθολογία


Μια εξαιρετικά σημαντική τιμή περιποιεί στους τρεις Κιλκισιώτες ποιητές, Κώστα Λαχά, Νίκο Γρηγοριάδη και Γιώργο Καλιεντζίδη (που είναι και ο μόνος εν ζωή), εμβληματική έκδοση που έγινε με αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Τρισάγιο θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος επί των μνημάτων των θυμάτων του τραγικού τροχαίου στην περιοχή της Δοϊράνης

Ανακοίνωση Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος ενώνει την καρδιακή προσευχή του με τους συγγενείς των θυμάτων του τραγικού ατυχήματος στην περιοχή της Δοϊράνης και εύχεται υπέρ αναπαύσεως των ψυχών του Γεωργίου και του Κωνσταντίνου.

Τι είπε ο Δήμαρχος Παιονίας στο κυβερνητικό κλιμάκιο

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Την Δευτέρα 11 Ιουλίου επισκέφτηκε τον δήμο Παιονίας κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής την υπουργό πολιτισμού και αθλητισμού Λ. Μενδώνη, τον υπουργό αγροτικής πολιτικής και τροφίμων Γ. Γεωργαντά τον υφυπουργό μεταφορών Μ. Παπαδόπουλο, τους βουλευτές Θ. Καράογλου και Δ. Σταμενίτη και την γενική γραμματέα ισότητας των φύλων Κ. Γούλα.

Υποδοχή νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παιονίας

Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παιονίας
Την Πέμπτη 7/7 η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παιονίας καλωσόρισε τα νέα μέλη της στην Αξιούπολη στην καφετέρια, «Αίσθησις», στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μετά την πανδημία. Χαιρετισμό απεύθυναν η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, καθώς και η συντονίστρια της Ο.Μ. Παιονίας, Μάνια Παναγιωτίδου..

Μια προσπάθεια, ένας αγώνας, μια δικαίωση

Γράφει ο Χρήστος Σπίγκος

Η υπογραφή της δεύτερης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού και Δήμου Κιλκίς, με την οποία συγχρηματοδοτείται το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Κιλκίς με το ποσό των 30.000€ ετησίως μέχρι το 2027, σηματοδοτεί τη βιωσιμότητα ενός θεσμού που, στο διάβα του χρόνου, κέρδισε την αγάπη των συμπολιτών μου και την υποστήριξη του συνόλου σχεδόν των θεσμικών ταγών του τόπου.

Ο Νικόλας ο ναυτικός

Του Κώστα Μπούζα
Τη στιγμή που διασταυρώθηκαν τα βλέμματά μας, συνειδητοποίησα πόσο καιρό είχα να τον δω. Εκεί, στο ίδιο όπως πάντα τραπεζάκι, στο βάθος της μικρής ταβέρνας, μαζί με την γνωστή παλιοπαρέα καθόταν και ο Νικόλας ο ναυτικός.

Σάββας Τσιτουρίδης: «Οι εκλογές είναι αναγκαίες»

Ο πρώην υπουργός κ. Σάββας Τσιτουρίδης παραχώρησε στις 11/07/2022 ραδιοφωνική συνέντευξη στο σταθμό «Στο κόκκινο 105,5» και στον Κώστα Σαββόπουλο. Μεταξύ των άλλων ο κ. Τσιτουρίδης επεσήμανε:

Τα νέα του "Alexandros Sports Center" Κιλκίς (13/7/2022)

Δελτίο τύπου "
Alexandros Sports Center" Κιλκίς
Στην «μηχανή» και τη νέα χρονιά ο Στέφανος Αϊβαλιώτης
Ο Αλέξανδρος Κιλκίς βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως ο Στέφανος Αϊβαλιώτης θα είναι και την επόμενη χρονιά ο προπονητής τερματοφυλάκων της Ακαδημίας μας.

Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2007 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας και τα ένθετά της, όπως ακριβώς κυκλοφόρησαν πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2007. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.
ΓΝΩΜΗ
ΑΘΛΗΜΑ (ΕΝΘΕΤΟ)
ΓΡΑΜΜΑ (ΕΝΘΕΤΟ)
ΑΓΟΡΑ (ΕΝΘΕΤΟ)

Πρωταθλητής Δισκοβολίας ο Κιλκισιώτης Δημήτρης Παυλίδης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ20 στις Σέρρες

Δελτίο τύπου "Αίαντα" Κιλκίς
Το Σαββατοκύριακο 9-10 Ιουλίου στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ20 με τις συμμετοχές να φτάνουν στους 1500 αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα.

Μέτρα για την προετοιμασία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς με τους καλύτερους όρους και προϋποθέσεις, στους Δήμους Κιλκίς και Παιονίας


Δελτίο τύπου Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς
Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» έχουμε αναδείξει πολλές φορές τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν την Εκπαίδευση στο Δήμο Κιλκίς. Προβλήματα που όσο παραμένουν και δεν λύνονται, δυσχεραίνουν την εκπαιδευτική διαδικασία, το έργο των εκπαιδευτικών, την ίδια τη μόρφωση των παιδιών της περιοχής μας,

Στον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη

Δελτίο τύπου Π.Ε. Κιλκίς
Την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη υποδέχθηκε τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022, στο Διοικητήριο, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης.

Ευκαρπία Κιλκίς: Από το σουβλάκι στο πιροσκί, από τον κόπο στην αναγνώριση

Γράφει η Μόνικα Σωτηριάδου
Ευκαρπία Κιλκίς, το χωριό που κατάφερε να προβάλει πανελλαδικά τις υπέροχες και μοναδικές γεύσεις που έχουν τα φαγητά του τόπου μας και να κερδίσει μια θέση στην καρδιά των επισκεπτών που επιλέγουν το όμορφο αυτό χωριό του νομού Κιλκίς για να χαρούν την βόλτα τους.