Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

«Δάνειες Λέξεις στην Ποντιακή Διάλεκτο», νέο χρηστικό λεξικό

Δελτίο τύπου εκδόσεων Μαλλιάρης-Παιδεία
Ένα νέο χρηστικό λεξικό για τους λάτρεις και μελετητές της Ποντιακής Διαλέκτου, με τίτλο «Δάνειες Λέξεις στην Ποντιακή Διάλεκτο», μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία. Έργο των αξιόλογων συγγραφέων Γεώργιου Κ. Χατζόπουλου & Παναγιώτας Ιωακειμίδου, που ασχολούνται με την ιστορία και τον πολιτισμό του Ποντιακού Ελληνισμού.

Οι γυναίκες έχουν την δύναμη; Oι Γυναίκες είναι η Δύναμη!


Οι γυναίκες έχουν την δύναμη; Oι Γυναίκες είναι η Δύναμη! 08/03 σε λίγες μέρες και Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας... Ορισμένες σκέψεις μας.

Υπογράφουν:
- Αικατερίνη (Κατερίνα) Τσατάλη, Δικηγόρος Χανίων / Συμβουλευτική Δικηγορία / Εκπροσώπηση Ενώπιον Παντός Δικαστηρίου και Αρχής / Απόφοιτη Νομικής Σχολής Δημοκρίτειου Παν. Θράκης
- Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Επικοινωνιολόγος / Μεταπτυχιακός Φοιτητής Τμήματος Δ.Ε.Σ. Π.Μ.Σ. ''Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας'' Παν. Μακεδονίας / Ραδιοφωνικός Παραγωγός

Ξεχωριστά για κάθε Μελίνα, Φώφη, Ντολόρες, Ιντίρα και Μάργκαρετ, γυναίκες σύμβολα, που έμειναν στην Ιστορία... Για κάθε Ντόρα, Δόμνα, Όλγα, Εύα, Νάντια, Κατερίνα, Καμάλα, Χίλαρι, Ιβάνκα, Άνγκελα, Ούρσουλα και Αλεξάντρια που γράφουν Ιστορία.

Έφτασε… η ώρα της αγάπης


Του Βασίλη Αθανασιάδη
Με την ίδια δυναμική και διάθεση προσφοράς προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, ξεκινάμε τον 33ο χρόνο λειτουργίας της “Τράπεζας αίματος” των ΑΚΡΙΤΩΝ Πολυκάστρου την Κυριακή 6 Μαρτίου, με την 108η αιμοδοσία.

Τρεις προτάσεις Γεωργαντά για ενίσχυση των Ελλήνων παραγωγών στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ


Στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ που συνεδρίασε σήμερα το απόγευμα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του στο λαό της Ουκρανίας και επιβεβαίωσε την αποφασιστική συμβολή της χώρας μας στις πρωτοβουλίες και δράσεις της Επιτροπής και του Συμβουλίου.

Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Κιλκίς


Ανακοίνωση Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Κιλκίς
Μετά τις εκλογές, την 1η Μαρτίου 2022 του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Κιλκίς, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Η κατανομή αξιωμάτων έχει ως εξής:

Σάββας Αλέξανδρος Μανούσος. Ένας seven footer στην οικογένεια της ΚουΠα Κιλκίς


Basketball stories, No5 – Σάββας Αλέξανδρος Μανούσος
Κείμενο, Φωτογραφίες: Γιάννης Σιταρίδης

H κανονική περίοδος θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα. Ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος καθυστέρησε να ξεκινήσει λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας. Η ομάδα πέρασε όλα τα εμπόδια που ορθώθηκαν μπροστά της με επιτυχία και φιγουράρει μόνη πρώτη και αήττητη στον βαθμολογικό πίνακα του Α’ ομίλου της ΕΚΑΣΚΕΜ.

Πως μπορούμε να απαλλαγούμε από τις παράνομες τηλεφωνικές κλήσεις που δεχόμαστε


Δείτε το σχετικό Video ΕΔΩ ή κάντε κλικ επάνω στην εικόνα
Ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Τζίκας μιλά με το δημοσιογράφο Παναγιώτη Κρινή στην εκπομπή "Δημότης online" στην TV 100, για τις παράνομες τηλεφωνικές κλήσεις που δεχόμαστε. Πως μπορούμε να απαλλαγούμε;

Βράβευση της θεατρικής Σκηνής της Τέχνης στον 14ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας "Μώμος ο Πατρεύς"


Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ
Το βραβείο μουσικής επιμέλειας απέσπασε η θεατρική Σκηνή της ΤΕΧΝΗΣ στο 14ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σάτιρας Ερασιτεχνικών Θιάσων “Μώμος ο Πατρεύς” που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πατρέων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, Μουσικοσυνθετών Θεάτρου & Μεταφραστών.

«Αγαπάω και τον φόβο μου νικάω» - Το νέο βιβλίο της Κιλκισιώτισσας Ελένης Ηλιάδου – Πολυκαρπίδη


Το νέο της παιδικό βιβλίο με τίτλο «Αγαπάω και τον φόβο μου νικάω» κυκλοφόρησε η συγγραφέας και δασκάλα με καταγωγή από το Κιλκίς, Ελένη Ηλιάδου – Πολυκαρπίδη. 

Κατασκευές ανακύκλωσης στην Γουμένισσα και τον Άγιο Πέτρο


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Τοποθετήθηκαν στην Γουμένισσα και τον Άγιο Πέτρο, δύο κατασκευές συλλογής πλαστικών πωμάτων που προσέφεραν οι αδελφοί Χρήστος και Σάκης Τσιμερίκας και μία κατασκευή που προσέφερε ο συντοπίτης μας Κώστας Παπουτσής, αντίστοιχα στους δύο οικισμούς.

Κορωνοϊός (2/3/2022): 15.557 νέα κρούσματα (103 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 57 θάνατοι και 399 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 15.557, εκ των οποίων 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.454.429 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 49.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 295 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.805 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διαδικτυακή συνάντηση Γ. Φραγγίδη με την Ένωση Ασθενών Ελλάδας


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Ο κ. Γιώργος Φραγγίδης, Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Υγείας του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Κιλκίς, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, η οποία έχει ως μέλη περισσότερους από 60 συλλόγους ασθενών από όλη την Ελλάδα και όλο το φάσμα των θεραπευτικών κατηγοριών και εκπροσωπούν περισσότερους από 75.000 ασθενείς. Την Ένωση εκπροσώπησαν οι κ.κ. Δέδες Νίκος, Καλαμίτσης Γιώργος, Κουτσογιάννη Κατερίνα, Ορφανού Εύη και Βαράκης Χρήστος.

Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Άθλος Κιλκίς (2/3/2022)


Δελτίο τύπου 
Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Άθλος Κιλκίς 

Το Σάββατο 12/2/2022 η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Άθλος Κιλκίς βρέθηκε στα Πορόια και αγωνίστηκε με την αντίστοιχη ακαδημία σε έναν αγώνα φιλικού χαρακτήρα για τις ηλικίες Κ12. ο Αγώνας ξεκίνησε στις 10.00 ώρα και οι μικροί αθλητές εντυπωσίασαν με τις επιδόσεις τους καταφέρνοντας μέχρι το 90 του αγώνα να προηγούνται 1-2 στο σκορ. Ο αγώνας τελικά έληξε 2-2 ικανοποιώντας όλους τους ιθύνοντες και δείχνοντας την καλή δουλειά που γίνεται στις τάξεις της ακαδημίας.

Στο Submissionism 12, ο αθλητής του Athlos Fight Club Φάνης Μανουσαρίδης


Ανακοίνωση Αθλητικού Συλλόγου "Άθλος" Κιλκίς
Στο Submissionism 12 συμμετείχε ο Athlos Fight Factory kilkis σε αγώνα BJJ με τον αθλητή του Μανουσαρίδη Φάνη. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Φιλίππειο Κλειστό Γυμναστήριο της Βέροιας στις 27 Φεβρουαρίου.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη, 3/3/2022, 2:48 μ.μ.


Συνεχείς έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών

Συνεχείς και εντατικοί είναι οι έλεγχοι που διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις εμπορίας, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Έλεγχοι για Covid-19 στο Δήμο Παιονίας



Συγκέντρωση υγειονομικού υλικού από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τις εμπόλεμες περιοχές της Ουκρανίας


Ύστερα από τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου η συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού για τις εμπόλεμες περιοχές της Ουκρανίας διευρύνεται και παρατείνεται ως εξής:

Μήνυμα Τάκη Τερζίδη για το θάνατο του Γιόσκα Παυλίδη


Υπογράφει ο Δημήτριος Τερζίδης

π. Δήμαρχος Κιλκίς

Πρόσφατα αποχαιρετήσαμε συντετριμμένοι τον Γιόσκα Παυλίδη, κορυφαίο στέλεχος της Δημοτικής μας Αρχής στο διάστημα 1999-2010. Επρόκειτο για έναν εξαίρετο άνθρωπο με σπάνιο ήθος και εξαιρετικές ικανότητες, που τον βοήθησαν να ανταπεξέλθει με απόλυτη επιτυχία στις απαιτήσεις όλων των θέσεων ευθύνης που ανέλαβε στο πλαίσιο της λειτουργίας του Καποδιστριακού Δήμου Κιλκίς.

Νέος κύκλος αιτήσεων για περιοχές εκτός τηλεοπτικής κάλυψης, του Δήμου Κιλκίς


Ξεκίνησε ο τρίτος κύκλος υποβολής αιτήσεων για την πρόσβαση περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης (Λευκές Περιοχές) στο πρόγραμμα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας. 
Οι μόνιμοι κάτοικοι των Λευκών Περιοχών έχουν τη δυνατότητα είτε να υποβάλουν ψηφιακή αίτηση στην εφαρμογή της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (https://www.gov.gr/arxes/oloi-foreis/psephiakes-diakuberneses/leukes-periohes) είτε να εξυπηρετηθούν από το ΚΕΠ της περιοχής κατοικίας τους προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης.

Εργασίες διαγράμμισης και συντήρησης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες διαγράμμισης στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Εργασίες διαγράμμισης στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Πέμπτη 3 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022.