Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Σαββατοκύριακο χειροτεχνίας στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Ένα απολαυστικό, παιχνιδιάρικο και καλλιτεχνικό «ΣΚ χειροτεχνίας» ζήσαμε όσοι/ες βρεθήκαμε στο Στέκι της Τέχνης στο Μεταλλικό το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 11/6/2022, 10:25 μ.μ.

Συνελήφθησαν (3) μέλη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια

Στη σύλληψη τριών (3) μελών οργανωμένου κυκλώματος κατοχής, μεταφοράς, απόκρυψης-αποθήκευσης και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην Ελληνική επικράτεια και κυρίως στα πολεοδομικά συγκροτήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.

Γεωργαντάς: Ο αγροδιατροφικός τομέας, ακόμα κι εν μέσω κρίσης, μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη ολόκληρης της χώρας

Ο αγροδιατροφικός τομέας, ακόμα κι εν μέσω κρίσης, μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά, όχι μόνο για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της χώρας, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σε παρέμβασή του στο 10ο Regional Growth Conference 2022, που διοργανώνουν η εφημερίδα Πελοπόννησος και το site pelop.gr.

Φραγγίδης: Σε πλήρη υποστελέχωση και αποδιοργάνωση σημαντικές κλινικές του Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου»

Την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει σημαντικές κλινικές του νοσοκομείου Παπανικολάου, καταδεικνύουν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Θ. Πλεύρη, ο Υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Φραγγίδης, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης κ. κ. Γ. Αρβανιτίδης και Χ. Καστανίδης και οι βουλευτές – μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κ.κ. Μ. Μπαράν, Γ. Μουλκιώτης και Α. Πουλάς.

Τελετή απονομής βραβείων και επαίνων στους νικητές του 27ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 και ώρα 8.30 το βράδυ, στο Θέατρο Λόφου θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής βραβείων και επαίνων στους νικητές του 27ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ελευθέρια 2022» του Δήμου Κιλκίς.

Τα θαλάσσια ζώα υπό εξαφάνιση επισκέφθηκαν το ΚΔΑΠ Kinesis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Η εβδομάδα μας ξεκίνησε με μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τα θαλάσσια ζώα υπό εξαφάνιση. Το πρώτο ζωάκι για το οποίο μιλήσαμε ήταν η χελώνα καρέτα - καρέτα. Αφού μάθαμε πού ζει, τι τρώει, πώς προστατεύεται και γιατί βγαίνει στη στεριά κάποιες φορές, προχωρήσαμε στην κατασκευή μας. Βάψαμε με πινέλα την θάλασσα και κολλήσαμε άμμο ώστε να γίνει η αναπαράσταση των αυγών που αφήνει η χελώνα στην άμμο. Προσθέσαμε και δύο χελωνίτσες και το έργο μας ολοκληρώθηκε.

Δρόμος Ηρώων, Δρόμος Υγείας και Παιδικός Αγώνας στο Κιλκίς

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κιλκίς, με τη στήριξη του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης διοργανώνει αγώνες με την ονομασία «Δρόμος Ηρώων Κιλκίς» μήκους 10.500 μέτρων, Δρόμο Υγείας 4.800 μέτρων και παιδικό αγώνα 1.000 μ.

Η ΤΟΛΜΗ Κιλκίς, στους Αγωνες Eπίλεκτων Κick boxing - Boxing 'who is next'

Δελτίο τύπου ΤΟΛΜΗΣ Κιλκίς
Στις 28 Μαΐου 2022 διοργανώθηκε η βραδιά επιλέκτων αθλητών πυγμαχίας και kick boxing ‘Who is next’ στην Καβάλα. Η συμμετοχή από αθλητές-ριες επιπέδου από σωματεία και προπονητές με εμπειρία ανέβασε το αγωνιστικό επίπεδο ώστε ως διοργάνωση να έχει μεγάλο ενδιαφέρον. 

Στέγαση: Κοινωνικό δικαίωμα σε απειλή

Γράφει η Ελένη Χρονοπούλου
Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ,
Νομικός Σύμβουλος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Οι πολίτες ασφυκτιούν, τα ενοίκια σε συγκεκριμένες περιοχές είναι στο «κόκκινο», ενοικιαστές βρίσκονται στο δρόμο μην μπορώντας να ανταποκριθούν σε αυξήσεις έως και 30%. Όταν το 62,1% των ενοικιαστών στη χώρα μας δαπανούν άνω του 50% του εισοδήματος τους για το κόστος στέγασης (ενοίκιο και λογαριασμοί) δεν μιλάμε πλέον για ζήτημα μη αξιοπρεπούς διαβίωσης αλλά για ζήτημα επιβίωσης.

9ες Πυγολαμπίδες στη Γουμένισσα & Μικροί Περιπατητές στο Πάικο

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος 11-13/6 και Σαββατοκύριακα 18-19/6 & 25-26/6
Σάββατο 11 Ιούνη
• Ημερήσια επίσκεψη και κολύμπι στους καταρράκτες και την Γαλάζια Λίμνη Σκρα-Κούπας
• Γεύμα στη Κούπα, ένα από τα ομορφότερα χωριά της περιοχής (προαιρετικό).
• Απογευματινή βόλτα στο χωριό με στόχο μάζεμα κερασιών σε ένα όμορφο δειλινό

Ο.Τ.Ε. εκεί;... ακούει κανείς; - Τοπική αυτοδιοίκηση;... βλέπει κανείς;

Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης
Πανέμορφη η κεντρική πλατεία της πόλης μας, με το συντριβάνι της, το ρολόι της, το κέντρο πολιτισμού, την όλη διαρρύθμιση της και τα καταστήματα, καφετέριες κλπ σφύζει από ζωή - κίνηση τις περισσότερες ώρες του 24ώρου.

Παράσταση, αφιερωμένη στο Μ. Θεοδωράκη, από τους μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Παλιού Αγιονερίου

Δελτίο τύπου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Παλιού Αγιονερίου
Μια ξεχωριστή εκδήλωση, αφιερωμένη στο έργο και τη ζωή του μουσικοσυνθέτη Μ. Θεοδωράκη, που προετοιμάστηκε με κόπο και μεράκι από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Π. Αγιονερίου, παρουσιάστηκε στο προαύλιο του σχολείου, την Παρασκευή 10 Ιουνίου, στην οποία παραβρέθηκαν εκτός των άλλων και οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του 4ου ΠΕΚΕΣ Κεν. Μακεδονίας Εφραιμίδης Π. και Τσιγαρίδα Κ., εκπρόσωπος του Δήμου Κιλκίς, Κουρτίδης Βλ. και ο Πρόεδρος της Κοινότητας, Οικονομίδης Αν.