Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2021

Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας σε θέματα περιβάλλοντος, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) θεσμοθέτησε το 1972 την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Διακοπή υδροδότησης σε περιοχές της πόλης του Κιλκίς


Ανακοίνωση ΔΕΥΑ Κιλκίς
Ενημερώνονται οι καταναλωτές της πόλης του Κιλκίς που κατοικούν μεταξύ των οδών 21η Ιουνίου, από τα φανάρια στα ταξί (Σόλωνος ) έως έξοδο προς Ευκαρπία, Μητροπόλεως, Αγράφων, Σκρα, Ταξιαρχών, Ιωακείμ, Στέρνας, Ουτσκούνη, Ερυθρού Σταυρού, Παπαγιαννάκου, ότι θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης για αποκατάσταση βλάβης την Κυριακή 06 Ιουνίου 2021.

(Video) Χρόνια πολλά πλανήτη Γη, βροντοφωνάζουν οι Περιπατητές Κιλκίς

Χρόνια πολλά πλανήτη Γη, βροντοφωνάζουν οι Περιπατητές Κιλκίς, το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021.

Κορωνοϊός (5/6/2021): 932 νέα κρούσματα (4 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 35 θάνατοι και 416 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 932, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 408.789 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 34 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.913 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο, 5/6/2021, 3:40 μ.μ.


Συνελήφθη ημεδαπός για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας

Αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που διενεργούν για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται σε παράνομες ανασκαφές και κατοχή αρχαίων αντικειμένων, εντόπισαν και συνέλαβαν ημεδαπό άντρα ηλικίας 71 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Εξιχνίαση απάτης στο Κιλκίς


Από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Νοέμβριο του 2020, με το πρόσχημα πώλησης οχήματος μέσω αγγελίας σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, έπεισε ημεδαπό να καταβάλει σε τραπεζικούς λογαριασμούς το συνολικό χρηματικό ποσό των 3.570 ευρώ, ως δήθεν αντίτιμο για την αγορά του οχήματος, χωρίς να παραδώσει το όχημα.

Η Φωτογραφία της ημέρας: Από τα δάση του Πάικου


Φωτογραφία, κείμενο: Γιώργος Τσιμπούκας
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα και να μην ξεχνάμε, ότι η προστασία του περιβάλλοντος μας αφορά όλους.

Ερώτηση Γ. Φραγγίδη με θέμα «Παροχή δυνατότητας διακοπών σε τρίτεκνες πολυμελείς οικογένειες»


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή ο βουλευτής Γιώργος Φραγγίδης, Υπεύθυνος ΚΤΕ Τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής, μαζί με τους βουλευτές Γιώργο Μουλκιώτη και Βασίλη Κεγκέρογλου, προς τους υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών, με θέμα «Παροχή δυνατότητας διακοπών σε τρίτεκνες πολυμελείς οικογένειες».

Αγαθοπούλου: «Εάν συμφωνεί η Κυβέρνηση με τη ρήση ‘’Όπου ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή’’, οφείλει να το δείξει και στην πράξη»

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις πολιτικές της κυβέρνησης στο σωφρονιστικό σύστημα, η αν. Τομεάρχισσα Δικαιοσύνης, αρμόδια για θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ειρήνη Αγαθοπούλου, επικεντρώθηκε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα και της επανένταξης των κρατουμένων.

Τα νέα του ΑΣΕΠ, Σάββατο 5 Ιουνίου 2021


Ανακοίνωση ΑΣΕΠ
1. Eργασίες αναβάθμισης των πληροφοριακών συστημάτων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.
2. Πρόσκληση υποβολής οικονομικών προσφορών για παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών
3. 2ΔΣ/2021: Προσωρινοί Πίνακες Επιλέξιμων Υποψηφίων και Αποκλειομένων
4. Προκήρυξη πλήρωσης θέσης ευθύνης επιπέδου ΓΔ του ΥΠΑ Αρχαιοτήτων & Κληρον.
5. Προκήρυξη πλήρωσης θέσης ευθύνης επιπέδου ΓΔ του ΥΠΑ Σύγχρονου Πολιτισμού
6. Προκήρυξη πλήρωσης θέσης ευθύνης επιπέδου ΓΔ του ΥΠΑ Αναστήλωσης, Μουσείων
7. 1Ε/2020: Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων (Κωδ. θέσεων 10001, 10002)
8. Πρόσκληση υποβολής οικονομικών προσφορών ειδών καθαριότητας (ορθ. επαν.)
9. Πρόσκληση για πλήρωση Θέσης Ευθύνης Επιπέδου Γεν. Διεύθ. Επιτροπής Ανταγωνισμού
10. 7Κ/2021: Έκδοση προκήρυξης
11. Επιλεγείς Προκήρυξης Πλήρωσης Θέσης Ευθύνης Επιπ. Γεν. Διεύθ. Περιφ. Β.Αιγαίου
12. 1Κ/2019: Ολοκλήρωση Πρακτικής Δοκιμασίας ΤΕ16 Στενογράφων
13. Προκήρυξη πλήρωσης θέσης ευθύνης επιπέδου ΓΔ του Υπουργείου Υγείας

Παιδεία: Ο μεγάλος ασθενής


Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ
π. Αν. Υπουργού Οικονομικών και π. Υφ/γού Εξωτερικών
To εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι ίσως πολύ μεγαλύτερος ασθενής από ότι η οικονομία ή η εξωτερική μας πολιτική. Πολλά είναι τα ανοιχτά του μέτωπα, που εύλογα δεν αναλύονται σε ένα άρθρο. Έτσι λοιπόν τα όσα παρουσιάζονται ακολούθως, επικεντρώνουν την προσοχή τους σε κάποια από αυτά, που θεωρούνται ως κύρια και αφορούν τόσο στην πρωτοβάθμια-δευτεροβάθμια εκπαίδευση όσο και στην τριτοβάθμια.

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Α. Βεργίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Α. Βεργίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί υπενθύμιση του καθήκοντος που έχουμε όλοι μας απέναντι στο περιβάλλον και ευκαιρία επαναδέσμευσης στις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και στην ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων. Κυρίως, όμως, είναι μια υπενθύμιση ότι η ανάληψη δράσης είναι μονόδρομος για την επιβίωσή μας.

Από τη θεοποίηση στην απαξίωση της φύσης


Γράφει ο Νίκος Κωνσταντινίδης
Εκπαιδευτικός - Συγγραφέας
Μέλος του Σύριζα ΠΣ

Η προστασία του περιβάλλοντος ήταν πάντα ένα θέμα σημαντικό για τους αρχαίους Έλληνες, σύμφωνα με αρκετούς μύθους που μένουν ακόμα επίκαιροι, με νόημα διδακτικό με σαφή συμβολισμό.

Άλλη μία πρόκριση στον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού ρομποτικής, για την Ακαδημία Ρομποτικής Microstudies στο Κιλκίς


Ανακοίνωση 
Ακαδημίας Ρομποτικής Microstudies στο Κιλκίς
Η ομάδα RGB Rockets - Guardians – Builders της Ακαδημία ρομποτικής Microstudies στο Κιλκίς, προκρίθηκε μεταξύ 77 ομάδων του πανελλήνιου διαγωνισμού στον τελικό του Παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής FLL όπου θα αγωνιστεί με 230 ομάδες από όλο τον κόσμο. 

Έτοιμοι για το πιο δροσερό καλοκαιρινό Camp του ΠΑΙΔΟΚΟΣΜΟΥ;


Ανακοίνωση ΚΔΑΠ Παιδόκοσμος Αλέξανδρος
Ένα camp που τα προσφέρει όλα. Είτε ανοίξουν τα ΚΔΑΠ, είτε όχι τα παιδάκια του ΚΔΑΠ μας έχουν την λύση για ΔΩΡΕΑΝ καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση. Καθημερινό Καμπ με αθλητικές, ψυχαγωγικές και πολιτιστικές δράσεις στις αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις του Αθλητικού μας Κέντρου με εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Συνέντευξη Γ. Φραγγίδη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ATLAS TV

Συνέντευξη με το δημοσιογράφο Σάκη Μόσχη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ATLAS TV
Καλησπέρα σας κ. Φραγγίδη.
Καλησπέρα κ. Μόσχη, καλησπέρα και στους τηλεθεατές σας.

Τροχαίο με δύο νεκρούς στην Παλαιά Εθνική Οδό Σερρών - Καβάλας


Χθες (4 Ιουνίου 2021) και ώρα 06.30 περίπου, στην Παλαιά Εθνική Οδό Σερρών - Καβάλας στο ύψος του οικισμού Κρηνίδα, Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε άγνωστο άτομο, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δύο αλλοδαπών ανδρών και τον τραυματισμό 6 αλλοδαπών ανδρών, που επέβαιναν στο όχημα. 

Δήμος Κιλκίς: Δωρεάν rapid tests σε Μάνδρες, Ξυλοκερατιά, Λεβεντοχώρι, Παλιό Γυναικόκαστρο, Μεγάλη Στέρνα και Ακρίτα


Δωρεάν εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid tests) έχουν προγραμματιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα σε περιφερειακούς οικισμούς του Δήμου Κιλκίς.

Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης


Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021.

1ο Γυμνάσιο Κιλκίς: "Οι Έλληνες φορούν και κεντούν στα χρόνια της επανάστασης 1821"


Δελτίο τύπου 1ου Γυμνασίου Κιλκίς
Με αυτόν τον τίτλο το 1ο Γυμνάσιο Κιλκίς συμμετείχε την εβδομάδα μαθητικής δημιουργίας στις επετειακές διαδικτυακές εκδηλώσεις από 24 έως 28 Μαΐου, που διοργάνωσε το 4ο ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας, και συμμετείχαν μαθητές των σχολικών μονάδων του. Μέσα από τις εκδηλώσεις οι μαθητές, που συμμετείχαν, τίμησαν την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.