Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά πάμε Δειλινά




Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΓΝΩΜΗ την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2006 (Πριν από 15 χρόνια ακριβώς)

Διαβάστε ολόκληρη την εφημερίδα Γνώμη Κιλκίς Παιονίας και τα ένθετά της, όπως ακριβώς κυκλοφόρησαν πριν από 15 χρόνια, την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2006. Κάντε κλικ πάνω στους παρακάτω τίτλους.

Διακοπή ρεύματος στην Ευκαρπία Κιλκίς την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου


Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου από τις 8:00 έως τις 13:00 θα διακοπεί η παροχή ρεύματος στην Ευκαρπία (σε τμήματα της Κοινότητας) λόγω προγραμματισμένων τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της περιοχής από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Εύη Κουτρουμπάκη και Εύα Αναγνωστάκη, τα νέα μέλη στην επιτροπή του Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς


Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Με αφορμή την προκήρυξη του 27ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς να σας συστήσουμε τα νέα μέλη της επιτροπής, νέες συνεργασίες που μας κάνουν περήφανους, χαρούμενους και μας συγκινούν.

42 νέες/νέοι εύχονται για το 2022


Πηγή: http://offtherecordnewsgr.blogspot.com/
Μετά τα δύο πετυχημένα ''αφιερώματα'' #NaTaneTo21 στα τέλη του 2020 και στα μέσα του 2021 το 3ο είναι γεγονός. Off The Record News BlogSpot 2022...
Τελικά είναι 41 και όχι 22 νέες/νέοι! 19 με 39 ετών και όλες/όλοι υπέροχοι. Friends, Fans, Ladies, Gentlemen and Press Team του Ιστοτόπου μας:

Εξάμηνη παράταση στο Freedom Pass για τους νέους 18-25 ετών


Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Υγείας

Τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν το Freedom Pass μέχρι και την 30 Ιουνίου 2022 θα έχουν οι νέοι ηλικίας 18-25 ετών (γεννηθέντες από 1/1/1996 έως 31/12/2003) που έχουν ολοκληρώσει την πρώτη (ή μοναδική) δόση του εμβολιασμού τους κατά της Covid-19 έως και τις 31/12/2021. Συγκεκριμένα, με την υπ’ αρ. 5703/2021 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, και Υγείας Θάνου Πλεύρη, καθώς και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη η ισχύς της ψηφιακής προπληρωμένης κάρτας παρατείνεται για έξι ακόμα μήνες.

Μοναδικές στιγμές έζησαν μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών


Δελτίο τύπου 
Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών Κιλκίς

Μοναδικές στιγμές έζησαν μέλη του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιπατητών κατά την διάρκεια της διήμερης εκδρομής 11-12/12 στην Ροδόπη. Η τοξωτή μεσαιωνική γέφυρα του Κομψάτου, ο ποταμός, το δάσος της Νυφαίας, η πόλη με τους πεζόδρομους, τους ποδηλατόδρομους, το πάρκο Αγίας Παρασκευής, την Χριστουγεννιάτικη οβάλ κεντρική πλατεία, οι τρεις λιμνοθάλασσες και το πανέμορφο Φανάρι γέμισαν τις καρδιές των συμμετεχόντων.

Μ. Σπυράκη: «Η ΕΕ να προχωρήσει άμεσα σε εθελοντικές κοινές παραγγελίες φυσικού αερίου»


Δελτίο τύπου Μ. Σπυράκη
Η Κομισιόν ετοιμάζεται να διατυπώσει λεπτομερώς την πρόταση της για κοινές εθελοντικές προμήθειες φυσικού αερίου από τα κράτη μέλη, με στόχο την αύξηση των στρατηγικών αποθεμάτων και την άσκηση πίεσης στις τιμές , ενόψει του αυριανού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες. Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συζήτησε το πρωί την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δίνοντας έμφαση στο σοβαρό ζήτημα των υψηλών τιμών ενέργειας, παρουσία του αντιπροέδρου της Κομισιόν Μάρος Σέφκοβιτς.

Γ. Γεωργαντάς: Η ψηφιακή μεταρρύθμιση έχει κερδίσει, στους πολίτες, χρόνο και ταλαιπωρία


Ανάρτηση Γ. Γεωργαντά, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook
«Φέτος, πραγματοποιήθηκαν περίπου 500 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές, 55 φορές περισσότερες, από όσες το 2018.

Κορωνοϊός (15/12/2021): 4.801 νέα κρούσματα (43 κρούσματα στο νομό Κιλκίς), 77 θάνατοι και 683 διασωληνωμένοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 4.801, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.017.445 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 137 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.837 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εργασίες συντήρησης σε οδούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες φρεζαρίσματος
ασφάλτου στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τετάρτη 15/12/2021, 5:23 μ.μ.


Ανεύρεση αυτοσχέδιων εμπρηστικών – εκρηκτικών κατασκευών (βόμβες τύπου μολότοφ)

Πρωινές ώρες σήμερα (15-12-2021), αστυνομικοί εντόπισαν δεκαεννέα (19) αυτοσχέδιες εμπρηστικές – εκρηκτικές κατασκευές (βόμβες τύπου μολότοφ), σε ανοιχτό εξωτερικό χώρο πλησίον νέου κτιρίου Χημείου του Α.Π.Θ.

Συστηματική ενίσχυση των δομών Υγείας Δήμου Παιονίας


Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Ο δήμος Παιονίας συνεχίζει την προσπάθεια στήριξης των δομών υγείας με την προσφορά δύο σύγχρονων ηλεκτρικών εξεταστικών κλινών στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου.

Πάνος Μουζουράκης: «Με επίσημο ένδυμα» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης


Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν τον ταλαντούχο δημιουργό και ερμηνευτή Πάνο Μουζουράκη να συμπράττει, με Επίσημο Ένδυμα, με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό την Διεύθυνση της αρχιμουσικού Safira Antzus Ramos.

Αγαθόπουλος: Απαράδεκτα εμπόδια στη δωρεάν πρόσβαση των ανασφάλιστων στα αναγκαία φάρμακα

Υπογράφει ο Δημήτρης Αγαθόπουλος
Υπεύθυνος Επιτροπής Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Με αφορμή την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργού Υγείας που απαγορεύει τη συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων σε ανασφάλιστους από ιδιώτες γιατρούς, η Ένωση Ασθενών, εκπροσωπώντας χιλιάδες ανασφάλιστους ασθενείς, εκφράζει την διαφωνία της και την δικαιολογημένη αγωνία της για τις αρνητικές επιπτώσεις της ρύθμισης και την επίταση των ήδη υψηλών ακάλυπτων αναγκών υγείας στη χώρα και την αυξημένη οικονομική επιβάρυνση χρόνιων ασθενών και μάλιστα σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης.

Ευχές Χριστουγέννων από το Δήμο Παιονίας


Δελτίο Τύπου Δήμου Παιονίας
Ο Δήμος Παιονίας συμμετέχει μέσω της ευχετήριας κάρτας στο έργο του Οργανισμού «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» προσφέροντας σε 10 οικογένειες το Χριστουγεννιάτικο γεύμα. Οι οικογένειες στηρίζονται από τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας.

Ημερολόγιο 2022 της Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες": Η Γυναίκα, το Κειμήλιο, η Μνήμη


Ανακοίνωση Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες"
Το ετήσιο ημερολόγιό μας για το 2022 έχει ως επίκεντρο το γυναικείο ένδυμα και κειμηλιακά κομμάτια της γυναικείας φορεσιάς. Ευχαριστούμε θερμά την κα. Λένα Σαββίδου, η οποία είχε την ιδέα, καθώς και την επιμέλεια της υλοποίησης της συλλεκτικής αυτής έκδοσης. Καθώς, επίσης ευχαριστούμε για την παραχώρηση κειμηλίων και τη συνδρομή τους στο ημερολόγιο, τους:

Τα νέα του ΑΣΕΠ (15/12/2021)


Ανακοίνωση ΑΣΕΠ
1. Επιλεγέντες ΓΔ των Υπ. Υγείας και ΥΠΑΑΤ
2. 6Κ/2020: Έκδοση προσωρινών αποτελεσμάτων ΤΕ
3. 2ΓΕ/2019: Κλήρωση Ισοβαθμούντων Υποψηφίων Εκπαιδευτικών
4. 1ΓΕ/2019: Κλήρωση Ισοβαθμούντων Υποψηφίων Εκπαιδευτικών
5. 12K/2021: Αποστολή στο Εθνικό Τυπογραφείο
6. 4Ε/2020: Έκδοση προσωρινών αποτελεσμάτων (Κωδ. Θέσης 10004)
7. Πίνακες κατάταξης & αποκλειομένων επιπέδου ΓΔ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
8. Ανάρτηση Πινάκων Κατάταξη-Αποκλεισμένων Γ.Δ. Υπ. Π.Θ.
9. 8Κ/2020: Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων ΤΕ, ΔΕ

Κρατικός Προϋπολογισμός του 2022: Έτος Φθινοπωρινών εκλογών!


Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, π. Αν. Υπουργού Οικονομικών

-Υπάρχουν ψέματα καταραμένα ψέματα και στατιστικές. Μια ρήση που αποδίδεται στον πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας του Βενιαμίν Ντιρσαέλι (τέλη του 19ου αιώνα) έρχεται στο μυαλό μας παραμονές ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού του 2022, όπως και κάθε κρατικού προϋπολογισμού!

(Video) Διαδικτυακή ομιλία για την κυκλοφοριακή αγωγή

Διαδικτυακή ενημερωτική ομιλία με θέμα «Κυκλοφοριακή αγωγή- Οδική Ασφάλεια» διοργάνωσαν το 2ο Πειραματικό ΓεΛ Κιλκίς σε συνεργασία με το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο και το Τμήμα Τροχαίας Κιλκίς, υπό την αιγίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κιλκίς, με κύριο ομιλητή τον Διοικητή της Τροχαίας Κιλκίς κ. Ευστάθιο Κουρτίδη.

Η μουσικοθεατρική παράσταση "Η εξαφάνιση του 'Αη Βασίλη" στην Παιονία



Διακρατική συνεργασία της Επιμορφωτικής Κιλκίς για την καινοτομία στη Μεσόγειο και τον ρόλο των πανεπιστημίων στην κοινωνία


Δελτίο τύπου Επιμορφωτικής Κιλκίς 
Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ), εταίρος του έργου «MEDiterranean QUadruple helix Approach to Digitalisation» (MED-QUAD) σε συνεργασία με την Επιμορφωτική Κιλκίς Μ.Ε.Π.Ε.- Κ.Δ.Β.Μ.(συντονιστής εταίρος του ομώνυμου έργου), συμμετείχε στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), στο διάστημα 11-19 Σεπτεμβρίου 2021. Στο μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της Ελλάδας, όπου παρευρέθηκε πλήθος κόσμου απ’ όλο την Ευρώπη, οι εταίροι του έργου MED-QUAD είχαν την ευκαιρία να κάνουν γνωστή τη διακρατική συνεργασία στη Μεσόγειο που υλοποιείται με την χρηματοδότηση της ΕΕ στο πλαίσιο του Eni CBC Med Programme.

Μαρία Σπυράκη: Ευκαιρίες για περαιτέρω στήριξη των παραγωγών ρυζιού στην Ελλάδα υποδεικνύει η Κομισιόν


Δελτίο τύπου Μαρίας Σπυράκη
Ευκαιρίες για στήριξη των Ελλήνων παραγωγών ρυζιού υποδεικνύει η Κομισιόν σε μια δύσκολη συγκυρία με χαμηλές τιμές πώλησης του προϊόντος και υψηλά κόστη παραγωγής. Ο Επίτροπος Γεωργίας Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι, απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτή της ΝΔ-ΕΛΚ, Μαρίας Σπυράκη για την ανάγκη μείωσης των εισαγωγών και τη στήριξη των ορυζοπαραγωγών, τόνισε ότι «στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οι ορυζοπαραγωγοί που αναλαμβάνουν γεωργικές, περιβαλλοντικές και κλιματικές δεσμεύσεις που σχετίζονται με την εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες μπορούν ακόμη να λάβουν στήριξη στο πλαίσιο του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης της Ελλάδας».

Ο Γ. Γεωργαντάς συγχαίρει θερμά την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς

Ανάρτηση Γ. Γεωργαντά, στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB
«Θερμά συγχαρητήρια στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, για τη βράβευση της ταινίας της, «Η πόλις των Μορρυλίων», με το βραβείο κοινού, στον διεθνή διαγωνισμό “Museums in Short”.

Προκήρυξη 27ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού «Κούρος Ευρωπού» της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς


Α) ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ «ΤΕΧΝΗ» ΚΙΛΚΙΣ προκηρύσσει τον Εικοστό Έβδομο (27) Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό με τίτλο «Κούρος Ευρωπού».

Revenge Porn, μια ακραία μορφή λεκτικής και σεξουαλικής βίας



Γράφουν:
- Χρυσή - Ουρανία Παπαδοπούλου, Business Management, London Metropolitan University / Τμήμα Χρηματοοικονομικής Παν. Πειραιά / Επιχειρηματίας
- Μαγδαληνή (Μάγδα) Βόσσου, Τελειόφοιτος Φοιτήτρια Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Εθνικού και Καποδιστριακού Παν. Αθηνών / Ιδιωτική Υπάλληλος
- Μπακογιάννη Μαρία, Απόφοιτη Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών Παν. Αιγαίου (Ρόδος), Κατ. : Διεθνών Σχέσεων και Οργανισμών / Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Παν. Πάντειο
- Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Μεταπτυχιακός Φοιτητής Π.Μ.Σ. Διεθνών Σπουδών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας Παν. Μακεδονίας / Επικοινωνιολόγος

Κάτι ακραίο και βρώμικο και πάλι στην καθημερινή επικαιρότητα... ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ! ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ! ΜΗΝ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΤE! Ποιο; Μα το "πορνό εκδίκησης"! Η σημερινή μέρα θα μπορούσε να είναι η ημέρα που θα άλλαζε τη ζωή σου, μα αρνητικά. Πίνοντας τον πρωινό σου καφέ και χαζεύοντας στο ελληνικό Twitter πιθανώς να έπεφτες ξαφνικά πάνω σε μια περίεργη ανάρτηση που συνοδευόταν από ένα link.