Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Greece think tank. Covid-19. Η επόμενη μέρα

Της Αθηνάς Αντωνιάδου*
Είναι κοινώς αποδεκτό πως η πανδημία COVID-19 παρουσιάζει μια άνευ προηγουμένου πρόκληση σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι βέβαιο πως αυτή η πολυεπίπεδη παγκόσμια κρίση θα επηρεάσει αισθητά τον τρόπο με τον οποίο ελεύθερα μετακινούμαστε, ζούμε, εργαζόμαστε αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιούμε την τεχνολογία. 

Χρήστος Παπαστεργίου: Επίσκεψη στις Περιφερειακές Ενότητες Κιλκίς και Πέλλας

Δελτίο τύπου περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για την Μακεδονία»
Επίσκεψη στις Περιφερειακές Ενότητες Κιλκίς και Πέλλας πραγματοποίησε το τριήμερο 2-4 Μαΐου 2020, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για την Μακεδονία» Χρήστος Παπαστεργίου και στελέχη της παράταξής από τις δύο περιοχές. 

Προσαρμογές στη λειτουργία του Δήμου Παιονίας

Ανακοίνωση Δήμου Παιονίας
Η επόμενη φάση των περιοριστικών μέτρων της αντιμετώπισης της πανδημίας του Covid-19 έφθασε.  Το κύριο μας μέλημα μέχρι τώρα ήταν να μείνουμε όλοι υγιείς και το πετύχαμε χάρη στην κοινή προσπάθεια δημοτών και δήμου. Στην Παιονία υπήρξε μέχρι τώρα ένα μόνο κρούσμα κορονωϊού ελαφριάς μορφής.

Θλιβερή οπισθοδρόμηση το νέο Νομασχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Δελτίο τύπου
ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Αγαπητοί γονείς, μαθητές και μαθήτριες,Εν μέσω πανδημίας και ενώ η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η κ. Κεραμέως αποφάσισε να φέρει σε διαβούλευση ένα νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία. 

Πρόσθετα μέτρα και ρυθμίσεις στις υπηρεσίες του κτιρίου της Περιφέρειας Κιλκίς

Ανακοίνωση Περιφερειακής
Ενότητας Κιλκίς
Το εξυπηρετούμενο κοινό –οι πολίτες θα προσέρχονται στην Π.Ε. Κιλκίς μόνο κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης (ραντεβού) και εφόσον το αίτημά τους δεν δύναται να ικανοποιηθεί με άλλο τρόπο, ιδίως τηλεπικοινωνιακά, διατηρουμένων σε ισχύ των όσων μέχρι στιγμής ισχύουν σχετικά με την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών

Eργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την Τετάρτη 6 Μαΐου 2020 έως και την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020.

Φραγγίδης: «Κατάθεση από το Κίνημα Αλλαγής Εθνικού Σχεδίου για την έξοδο του Τουρισμού από την κρίση»

Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Στη Βουλή συζητήθηκε χθες βράδυ η επίκαιρη ερώτηση του κ. Γιώργου Φραγγίδη, υπεύθυνου κοινοβουλευτικού τομέα τουρισμού και βουλευτή ν. Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής, προς τον υπουργό τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη.

Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών - μειονεκτικών περιοχών του Δήμου Παιονίας

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών - μειονεκτικών περιοχών ανέρχεται σε 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ και σε 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των 3.001 ευρώ και του ποσού των 4.700 ευρώ.

Μπράβο στους Κουκουέδες!

➤Μπράβο στους Κουκουέδες!
Είναι τα μόνα γνήσια παλικάρια και αληθινοί μαχητές.
Οι υπόλοιποι τρέξτε σε κανένα καπιταλιστικό σουπερμάρκετ να εφοδιαστείτε με χαρτιά υγείας και αλεύρια…
Γράφει ο Πάνος Μαύρος
Για άλλη μια φορά τα παλικάρια του ΚΚΕ και ειδικά του ΠΑΜΕ, απέδειξαν σε όλους τους υπόλοιπους ψευτοτσαμπουκάδες, φλώρους και χλεχλέδες, πως αυτοί είναι τα μοναδικά και γνήσια παλληκάρια που έχει αυτή η ταπεινωμένη χώρα.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 5/5/2020, 06:30 μ.μ.

Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση 
Συνελήφθη χθες (4 Μαΐου 2020) το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, μια ημεδαπή διότι σε βάρος της εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών για σύσταση συμμορίας και απάτη.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας συνελήφθη ένας ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη χθες (4 Μαΐου 2020) το απόγευμα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, ημεδαπός άνδρας, για καλλιέργεια και κατοχή κάνναβης.

2020 vs 2015: Ο λογαριασμός χωρίς οίκτο και επαίνους!

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ
π. Αν. Υπουργού Οικονομικών
Ο εφιάλτης του 2015 επανέρχεται στο μυαλό μας, με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται εξαιτίας του Κορονοϊού αυτή τη φορά. Η εύθραυστη ελληνική οικονομία θυμίζει παλαιότερες περιόδους μέσα από τα προβλήματα της όξυνσης των ελλειμμάτων, του χρέους, της ανεργίας κ.ά. Καθώς πορεύεται σε θολό τοπίο, τα δυο έτη 2015 και 2020 δείχνουν να έχουν κοινά σημεία επαφής.

Τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί διά περιφοράς, την Τρίτη 5 Μαΐου 2020, στις 10 το πρωί, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Διανομή τροφίμων (ΤΕΒΑ) από τον Δήμο Κιλκίς

Ο Δήμος Κιλκίς ως Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Κιλκίς θα πραγματοποιήσει διανομή προϊόντων, από την Τετάρτη 06-05-2020 μέχρι και την Παρασκευή 08-05-2020 και ώρα 09:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. στα πλαίσια του Προγράμματος ΤΕΒΑ.

(Video) Η ώρα που γεννάνε τα Γριβάδια στην Δοϊράνη


Έρευνα-Κείμενα-Επεξεργασία Video
Ιωαννίδης Βασίλης - Γεωπόνος
Μιχαηλίδης Γιάννης – Ιχθυολόγος
Όταν η θερμοκρασία του νερού στην λίμνη φτάσει τους 18οC τα γριβάδια βγαίνουν στα ρηχά για να γεννήσουν.

Διαδικτυακή εκπαίδευση στο ΚΔΑΠ "Άθλος Κιλκίς"

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ "Άθλος Κιλκίς"
Οι νέες συνθήκες ζωής, πρωτόγνωρες για όλη τη γη, μας αναγκάζουν να προσαρμοστούμε σε μια νέα πραγματικότητα. Στις 10/4/2020, εκδόθηκε υπουργική απόφαση με την οποία και τα ΚΔΑΠ εντάσσονται στην κατηγορία φορέων όπου η εκπαίδευση παρέχεται διαδικτυακά.

Να κάνουμε το αόρατο ορατό

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Η Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ νομού Κιλκίς, Ειρήνη Αγαθοπούλου, έλαβε την πρωτοβουλία να προσκαλέσει σε τηλεδιάσκεψη φορείς του Κιλκίς, που έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της εκπαίδευσης, της θεραπείας και της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των ΑμεΑ.

Ο ευρω-πατριωτισμός ως πιθανός μονόδρομος


Υπογράφουν οι: Αναστασία Νικολοπούλου, Δικηγόρος Αθηνών / Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο ΑΠΘ και Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Επικοινωνιολόγος / Μεταπτυχιακός Φοιτητής Διεθνών, Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διπλωματίας στο Παν. Μακεδονίας
Μόνιμη επωδός πολλών εμπείρων και λιγότερο εμπείρων σχολιαστών ανά τον κόσμο αποτελεί το ότι μετά την παρέλευση της πανδημίας (πότε;) ο κόσμος θα είναι πολύ διαφορετικός από ό,τι τον ξέραμε μέχρι σήμερα. Λίγοι, όμως, αποτόλμησαν την περιγραφή αυτού του διαφορετικού κόσμου. 

Ευχαριστήριο Μητροπολίτη Κιλκίς κ. Εμμανουήλ

Ανακοίνωση Ιεράς Μητρόπολεως Πολυανής και Κιλκισίου
Η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου, διά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Εμμανουήλ, ευχαριστεί θερμώς:
α. Την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους για την αποστολή μεγάλης ποσότητα τροφίμων (κοτόπουλα, τυρί, κασέρι και γάλα).
β. Τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη και την Δημοτική Αρχή, η οποία σε συνεργασία με Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους του Δήμου μας, συγκέντρωσε ικανή ποσότητα διάφορων τροφίμων (περίπου 50 κιβώτια).