Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Πιάστηκε αρχαιοκάπηλος στη Χαλκιδική

Συνελήφθη χθες (07-08-2012) απογευματινές ώρες, στην περιοχή της Χαλκιδικής, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και μεθοδική έρευνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ημεδαπός, ηλικίας 50 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση του Νόμου«Περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Με τον Κωνσταντίνο Καραγέλη στις 21 Αυγούστου στον Ευρωπό Παιονίας


Ενεργοί Πολίτες Δ. Ε. Αρναίας: "Ανακοίνωση της αστυνομίας για τα επεισόδια στις Σκουριές. Να γελάσουμε ή να "κλάψουμε" και πάλι από τα γέλια"

Πηγή: http://enpoarneas.blogspot.gr
Διαβάσαμε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία σχετικά με τα γεγονότα στις Σκουριές και πραγματικά γέλασε μέχρι και το παρδαλό κατσίκι. Φανταζόμαστε πως αυτός που έγραφε την ανακοίνωση πρέπει να είναι σεναριογράφος τύπου Εντ Γουντ.


Δείτε τη συνέχεια ΕΔΩ

Εθνική, Eurobank και Alpha στην τελική ευθεία για τη διεκδίκηση της Εμπορικής

Η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank κατέθεσαν, όπως είχαν προαναγγείλει, τις προτάσεις τους τς για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας. Για την θυγατρική της Credit Agricole έχει εκφράσει ενδιαφέρον και η Alpha Bank, η οποία είχε ήδη καταθέσει πρόταση για την Εμπορική στο τέλος Ιουλίου.Σε ανακοίνωσή της το απόγευμα της Τετάρτης, η Εθνική ανέφερε πως «σε εφαρμογή του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου, κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας».

Σαμαράς: «Αντίπαλός μας είναι η ανεργία. Ψάχνουμε τα πάντα.»

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προήδρευσε σήμερα σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών. Στην εισήγησή του, ο Πρωθυπουργός – μεταξύ άλλων – είπε τα εξής: «Αναζητούμε τις πιο αποτελεσματικές περικοπές στο έλλειμμα, με τους λιγότερο οδυνηρούς τρόπους για την κοινωνία. Αντίπαλός μας είναι η ανεργία. Ψάχνουμε τα πάντα. Με την ευκαιρία, να πω ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουμε σε τέτοιου είδους λύσεις που έχουν αποτύχει στο παρελθόν.

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: «Μια έξοδος της Ελλάδας θα ήταν διαχειρίσιμη...»

Πηγή: Deutsche Welle
Μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν διαχειρίσιμη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι επιθυμητή, δήλωσε ο Ζ. Κ. Γιούνκερ στη WDR, τονίζοντας ότι εγκυμονεί κινδύνους για τους απλούς πολίτες. Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της Δυτικογερμανικής Ραδιοφωνίας WDR ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θεωρεί ότι μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν «διαχειρίσιμη». Πρόσθεσε ωστόσο ότι το γεγονός αυτό «δεν καθιστά επιθυμητή μια τέτοια εξέλιξη. Το ενδεχόμενο εξόδου θα συνεπαγόταν σημαντικούς κινδύνους για τους απλούς ανθρώπους».

"Έφυγε" ο Γιώργος Κατσιφάρας

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο Γιώργος Κατσιφάρας, στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου. Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες εβδομάδες, ο Γιώργος Κατσιφάρας, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, μετά από εγχείριση νεφρού. Ο Γ. Κατσιφάρας γεννήθηκε στο Καλέντζι Αχαΐας το 1935 και τελείωσε το Β' Γυμνάσιο Πατρών. Στην περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών ήταν εξόριστος στο χωριό Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας όπου βρισκόταν απομονωμένος και υπό διαρκή επιτήρηση.

Κρούσμα AIDS, σε στρατιωτικό -και η άγνοια- σπέρνει πανικό εντός ΥΕΘΑ

Κρούσμα AIDS σε στρατιωτικό ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία εντός ΥΕΘΑ, προκάλεσε πανικό. Και για να είμαστε πιο ακριβείς, η άγνοια πολλών για τους τρόπους μετάδοσης της ασθένειας, είναι αυτή που έχει προκαλέσει το πανικό.
Η διάγνωση για τον άτυχο στρατιωτικό, προκάλεσε αναστάτωση και πανικό σε συναδέλφους του -άνδρες και γυναίκες- που συνεργάζονται μαζί του που σπεύδουν να εξεταστούν.

Κόστος περιαγωγής στην Ε.Ε.

Από την 1η Ιουλίου 2012, ισχύουν νέες τιμές, για τις φωνητικές κλήσεις, τα γραπτά μηνύματα και το «κατέβασμα» δεδομένων, μέσω κινητών τηλεφώνων, όταν βρισκόμαστε, στο εξωτερικό.Οι Ενώσεις Καταναλωτών, στην Ευρώπη αγωνιζόμαστε, εδώ και πολλά χρόνια, για να μειώσουμε το κόστος της περιαγωγής (δηλαδή της σύνδεσής μας, μέσω κινητού τηλεφώνου, σε άλλο κράτος-μέλος, από αυτό της χώρας διαμονής μας).

Πυρκαγιά στο Αγιο Όρος

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση, στην περιοχή Μονοξελίτης, στο Αγιο Όρος. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα καθώς και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Προς κατάργηση του επαγγελματικό ασυμβίβαστο των δημάρχων

Θετικός στο θέμα της κατάργησης του επαγγελματικού ασυμβίβαστου των δημάρχων εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία δημάρχων υπό τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη.Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από προσφυγή που είχε κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για ανάκληση του ασυμβίβαστου επαγγελματικής δραστηριότητας Δημάρχων που ψηφίστηκε με το νόμο Ραγκούση (άρθρο 16 Νόμος 3852/2010), όπως ισχύει σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η νέα ιστοσελίδα της εταιρία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών ΖΩΤΟΣ

Σας ενημερώνουμε ότι από 01/08/2012 η ιστοσελίδα της εταιρείας μας http://www.zotos.gr ανανεώθηκε. Περιέχει πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την πορεία των αγορών Ελληνικών και Ξένων καθώς και πληροφορίες για την εταιρία και τους ανθρώπους της.

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Γκάιντας Κεντρικής Μακεδονίας στις 25 Αυγούστου στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου των Τρικάλων Ημαθίας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τρικάλων Ημαθίας «Ανατολική Ρωμυλία» και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αλεξάνδρειας, συνδιοργανώνουν φέτος το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Γκάιντας Κεντρικής Μακεδονίας στις 25 Αυγούστου και ώρα 21:00 στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου των Τρικάλων.Ένας επιτυχημένος θεσμός πλέον που μοναδικό στόχο έχει τη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς φέρνοντας τις νέες γενιές σε επαφή με την ιστορία και τα ακούσματα που συντρόφευαν τους προγόνους μας.

Μαξιμος Χαρακόπουλος σε συνάντηση με την Ένωση Αγελαδοτρόφων Φυλής HOLSTEIN: «Στόχος μας η ανατροπή του ελλειμματικού εμπορικού ισοζυγίου αγροτικών προϊόντων»

Την ανατροπή του ελλειμματικού εμπορικού ισοζυγίου γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων της χώρας μας έθεσε ως πρωταρχικό στόχο της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ένωσης Αγελαδοτρόφων Φυλής HOLSTEIN.

Πανηγύρι στον Άγιο Μάρκο Κιλκίς στις 14 Αυγούστου 2012


Πρόσκληση υποψηφίων για πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομισθίων από τους κλάδους ΕΕΠ και αναπληρωτών ΕΒΠ για τις ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ σχολικού έτους 2012-2013.

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων , Πολιτισμού και Αθλητισμού καλούνται όσοι διαθέτουν τα τυπικά προσόντα ένταξης στους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και στον κλάδο του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) να υποβάλουν αίτηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία επιθυμούν να προσληφθούν , από 8/8/2012 μέχρι και 17/8/2012.

Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης από εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για ένταξη στους Ενιαίους Πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών ΕΑΕ διδακτικού έτους 2012-2013

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού καλούνται οι εκπαιδευτικοί - κλάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που διαθέτουν τα τυπικά προσόντα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση ένταξης στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών EAE σχολικού έτους 2012-2013 για τις δομές της ΕΑΕ στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι Αιτήσεις-Δηλώσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η προθεσμία υποβολής των Αιτήσεων-Δηλώσεων ορίζεται από 08/08/2012 μέχρι και 17/08/2012.

Ευρεία σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση της μαζικής εμφάνισης της σκνίπας στη Δοϊράνη

Ευρεία σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση του προβλήματος της μαζικής εμφάνισης της σκνίπας πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ΔΟΒΗΡΟΣ της Δοϊράνης.  Η ειδική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με εντολή του Περιφερειάρχη Π. Ψωμιάδη και σ’ αυτήν προήδρευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Γκουντενούδης. Από πλευράς Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας συμμετείχε κλιμάκιο αποτελούμενο από τους: Λαζ. Παρασκευαΐδη ειδικό συνεργάτη του Περιφερειάρχη για το συντονισμό της καταπολέμησης των κουνουπιών, Γ. Πετρίδη αναπληρωτή Δ/ντη Ανάπτυξης της Περιφέρειας με δυο συνεργάτες, Σοφ. Κουρτίδη Προϊστάμενο Δ/νσης Υγείας Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

Δήλωση Βενιζέλου, για το θάνατο του Γιώργου Κατσιφάρα

"Ο Γιώργος Κατσιφάρας ήταν μία χαρακτηριστική φυσιογνωμία της δημοκρατικής παράταξης. Ένας ειλικρινής και πρακτικός πολιτικός, που τίμησε την προσωπική του σχέση με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Εκφράζω την λύπη μου για το θάνατό του και τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με αγάπη."

Τα παραμύθια με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Γράφει ο Νίκος Καρούτζος
για την axiaplus.gr 
Τελικά όλα τα θαύματα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Όπως αυτό των περίφημων ληξιπρόθεσμων οφειλών οι οποίες φτάνουν σε δυσθεώρητα ύψη. Τέτοια ύψη που οι τροϊκανοί όταν πρωτοήλθαν στην Ελλάδα πίστευαν ότι μπορούν να εισπραχθούν. Ήταν οι μόνοι που το πίστευαν καθώς όποιος σοβαρός άνθρωπος δει τις λίστες με τους οφειλέτες που έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς το ΥΠΟΙΚ γελά και κλαίει μαζί.

Ο Βαρουφάκης στον Real Fm

Iδιαίτερα καυστικός ήταν ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στον Real Fm στην εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και της Φιλίππα Ταμπάρη, προειδοποιώντας ότι λήψη των επικείμενων μέτρων σημαίνει εκπαραθύρωση από το ευρώ.
"Μια τέτοια κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να πληγεί από τις εσωτερικές τις αντιφάσεις", τόνισε ο κ. Βαρουφάκης προσθέτοντας ότι "είναι αντίφαση να λες θα εφαρμόσω ένα πρόγραμμα που ούτε ο Θεός ο ίδιος δεν μπορεί να εφαρμόσει", επισήμανε ο κ. Βαρουφάκης.

Ένα παραμύθι πριν τη χρεοκοπία

Του Μάνου Χωριανόπουλου 
Όταν ξεσπά μια κρίση, οι κυβερνήσεις κάνουν αυτό που είναι (ή παρουσιάζουν ως) αναγκαίο για να την αντιμετωπίσουν.
Επικαλούνται μάλιστα τις «έκτακτες συνθήκες» για να υποβαθμίσουν τη σημασία της δημοκρατίας, της συναίνεσης και επομένως της νομιμοποίησης των ενεργειών τους.

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Χρ. Γκουντενούδη και επιθεώρηση των εργασιών αποκατάστασης οδοστρώματος Κιλκίς-Πολυκάστρου-Γουμένισσας

Τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του οδοστρώματος της οδού Κιλκίς – Πολυκάστρου – Γουμένισσας επιθεώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Γκουντενούδης συνοδευόμενος από τον επιβλέποντα μηχανικό της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Ν. Γρηγοριάδη.

Συνελήφθη ένα άτομο για ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στη Χαλκιδική

Συνελήφθη χθες (07.08.2012) το βράδυ, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Νικολάου Χαλκιδικής, ένας αλλοδαπός υπήκοος 37 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία, παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και απείθεια. Ειδικότερα, στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής, ο 37χρονος εισήλθε προσποιούμενος τον πελάτη σε κοσμηματοπωλείο το οποίο λειτουργεί εντός ξενοδοχειακού συγκροτήματος και αποσπώντας την προσοχή των υπαλλήλων αφαίρεσε τρία χρυσά ρολόγια, αξίας 107.830 Ευρώ και τράπηκε σε φυγή πεζός, έγινε όμως αντιληπτός από έναν από τους υπαλλήλους ο οποίος τον ακολούθησε.

Συνελήφθη 50χρονος για ναρκωτικά στη Βέροια Ημαθίας

Συνελήφθη χθες (08.08.2012) το απόγευμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας, ένας ημεδαπός 50 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, στη Βέροια Ημαθίας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, σε αστυνομικό έλεγχο του σπιτιού του 50χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα (4) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από (0,6) έως (1,5) μέτρα. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος 71χρονης στη Βέροια Ημαθίας

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας υπόθεση ληστείας που είχε διαπραχθεί το απόγευμα της 26.07.2012 εντός της οικίας 71χρονης στη Βέροια. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός υπηκόου Γεωργίας 37 ετών και δύο ακόμα αγνώστων ατόμων για ληστεία. Ειδικότερα, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι το απόγευμα της 26.07.2012 ο 37χρονος μαζί με δύο ακόμα άγνωστα άτομα, εισήλθαν στο διαμέρισμά της 71χρονης και με τη χρήση σωματικής βίας της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 50.000 Ευρώ και χρυσαφικά και τράπηκαν σε φυγή. Το προανακριτικό έργο και οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας.

Ερώτηση Αγαθοπούλου με θέμα τις οφειλές του κράτους προς τα φαρμακεία όλης της χώρας και βιωσιμότητα αυτών

Το Ελληνικό Φαρμακείο τα τελευταία δυόμισι χρόνια με την πολιτική που ακολουθούσε η εκάστοτε Κυβέρνηση και το εκάστοτε Υπουργείο Υγείας έχει περιέλθει σε δραματική οικονομική κατάσταση, τέτοια ώστε να διακυβεύεται η βιωσιμότητά του. Με τη δημιουργία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και τη συγχώνευση της πλειοψηφίας των ασφαλιστικών ταμείων, των οποίων τα αποθεματικά «κουρεύτηκαν» υπό τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, μεταβιβάστηκαν στο ενιαίο ταμείο (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) όλες οι υποχρεώσεις των επί μέρους ασφαλιστικών ταμείων, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια πρόβλεψη σχετικά με τη χρηματοδότηση των οφειλών τους.

Π. Ψωμιάδης: «Τίποτε δεν λειτουργεί στο κράτος»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα μεγάλο πρόβλημα, που αφορά τα μέτρα που επιβάλλει η τρόικα και την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου η οποία πρέπει να γίνει.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) ·Ενώ διχάζει τους αρχηγούς το νέο σχέδιο για εφεδρεία σε Δημόσιο – ΔΕΚΟ- Σκληρών μέτρων συνέχεια – Κλιμακωτές μειώσεις στις συντάξεις από 700 ευρώ και άνω·Στη συνάντηση των τριών (Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης)- «ΟΧΙ» στις απολύσεις ·Πολιτικά παιχνίδια Βενιζέλου… - Στο Μαξίμου συμφωνεί, στην Ιπποκράτους «διαφωνεί»!
ΑΥΓΗ ·Βαθύτερη ύφεση με τα νέα μέτρα – «Δεν βγαίνουν τα νούμερα» παραδέχεται ο Γ. Στουρνάρας και επαναφέρει το θέμα απολύσεων στο Δημόσιο μέσω εφεδρείας ·Γιούνκερ: Διαχειρίσιμη, αλλά όχι επιθυμητή η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη·Νέες κινητοποιήσεις από τους Φαρμακοποιούς