Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Πέμπτη Κυριακή των νηστειών: Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας

Γράφει ο Ηλίας Θεοχαράκης
Θεολόγος

Την Πέμπτη Κυριακή των νηστειών που είναι η προτελευταία Κυριακή από το Άγιο Πάσχα και η αγία μας Εκκλησία, μας προβάλλει τη ζωή της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας. Εκ πρώτης όψεως είναι απορίας άξιον. 
Θα περίμενε κανείς να μας προβάλλει κάποιον, από τους αποστόλους ή κάποιον μεγαλομάρτυρα πολύαθλο, ή ίσως κάποιον από τους μεγάλους διδασκάλους, το Μέγα Βασίλειο ας πούμε, ή ένα βασιλέα άγιο όπως ήταν ο Μέγας Κωνσταντίνος. Παράδοξο όμως ψάλλει την ακολουθία μιας γυναίκας, που πέθανε ξεχασμένη "από όλους" στην έρημο, η οποία ήταν πρώτα μια πόρνη. 

Ευχές Πάσχα 2021 από την Επιμορφωτική Κιλκίς



Έλεγχοι εισαγομένων αμνοεριφίων με στόχο την αποτροπή των «ελληνοποιήσεων»


Ομάδα Εργασίας για τον συντονισμό των ελέγχων εισαγομένων αμνοεριφίων και αυγών κατά την περίοδο του Πάσχα, με στόχο την αποτροπή του φαινομένου των «ελληνοποιήσεων», συγκροτήθηκε με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού.

Στον αγώνα ενάντια στην Covid-19, ο Ερυθρός Σταυρός Κιλκίς


Δελτίο τύπου Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς
Τη Τρίτη 20 Απριλίου 2021 εθελοντές του περιφερειακού τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς, συμμετείχαν στη διεξαγωγή rapid test στο Ειρηνοδικείο της πόλης μας. Τα τεστ ανίχνευσης εφαρμόστηκαν από νοσηλεύτρια του τομέα υγείας του ΕΕΣ σε δικαστές, δικηγόρους και προσωπικό των δικαστηρίων στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Τι είναι το «Cloud» και ποιος ο ρόλος του στην ψηφιακή μας ζωή;


Του Νικηφόρου Χριστοφορίδη
Έχετε ποτέ σκεφτεί τι θα γινόταν αν χαλούσαν η χάνατε η σας έκλεβαν τον Η/Υ σας, τα USB Flash η εξωτερικούς σκληρούς δίσκους που έχετε στην κατοχή σας; Πέραν της υλικής ζημιάς (Hardware) την οποία θα μπορούσατε να αναπληρώσετε αργά η γρήγορα, θα χάνατε τις φωτογραφίες, videos και έγγραφα τα οποία μάλλον δεν θα μπορούσατε ποτέ να ανακτήσετε ζημιά ανυπολόγιστη. Υπάρχει όμως λύση και «ακούει» στο όνομα cloud.

o Ηλίας Καλπάκας στον οk-radio, με την εκπομπή «Cool Cat's Jukebox Boogie»


Αύριο και κάθε Τετάρτη στις 21:00, συντονιστείτε και ακούστε το ραδιόφωνο του Κιλκίς www.ok-radio.gr και την εκπομπή του Ηλία Καλπάκα «Cool Cat's Jukebox Boogie» μια ραδιοφωνική μουσικοχορευτική εκπομπή από τα 40s/50s & 60s! 
For a body shaking, toe tapping & fingers snapping hot jump blues, jumpin' jive, boogie woogie, rhythm n blues and rock n roll hot dancing tunes!!

"Συνάδελφε Μιχάλη Ξανθόπουλε, θα παραμείνεις για πάντα στην καρδιά και στο μυαλό μας"


Ανακοίνωση Συλλόγου Μηχανικών νομού Κιλκίς
Εκφράζοντας τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας για το θάνατο του συναδέλφου πολιτικού μηχανικού Μιχάλη Ξανθόπουλου καταθέτουμε στη μνήμη του ένα χρηματικό ποσό στο Σύλλογο Φίλων Γηροκομείου Κιλκίς.

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Τρίτη 20/4/2021, 6:32 μ.μ.


Εξιχνίαση ένοπλης ληστείας σε βάρος αλλοδαπού
Η επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνδυασμό με την επιστημονική ανάλυση κατασχεθέντων πειστηρίων οδήγησε στην εξιχνίαση ένοπλης ληστείας σε βάρος αλλοδαπού που έλαβε χώρα το Νοέμβριο του 2018 στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Εκδήλωση για την ομαλή επανένταξη σε αθλητικές δραστηριότητες των αθλητών του "Άθλου" Κιλκίς

Ανακοίνωση "Άθλου" Κιλκίς
Ο Αθλητικός Σύλλογος ΑΘΛΟΣ Κιλκίς πραγματοποίησε την Κυριακή 18 Απριλίου 2021 διαδικτυακή συνάντηση με θέμα: Ομαλή επανένταξη σε αθλητικές δραστηριότητες των αθλητών του Α.Σ. ΑΘΛΟΣ Κιλκίς.

Κορωνοϊός (20/4/2021): 3.789 νέα κρούσματα (27 κρούσματα στο νομό Κιλκίς) και 87 θάνατοι


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.789, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 320.629 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 50 θεωρούνται σχετιζόμεν

Παραλαβή υπερσύγχρονου οχήματος πολλαπλών χρήσεων από την Π.Ε. Κιλκίς


Δελτίο τύπου Π.Ε. Κιλκίς
Ένα υπερσύγχρονο όχημα πολλαπλών χρήσεων, με τα παρελκόμενά του, το πρώτο αυτού του τύπου και δυνατοτήτων που θα κυκλοφορήσει σε πανελλαδικό επίπεδο, παρέλαβε η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, ενισχύοντας ουσιαστικά το έργο της, στους άξονες της παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους πολίτες.

(Video) Εργασίες διευθέτησης κοίτης του Γαλλικού ποταμού στην ισόπεδη διάβαση Σεβαστού Κιλκίς


Εργασίες διευθέτησης κοίτης του Γαλλικού ποταμού στην ισόπεδη διάβαση Σεβαστού Κιλκίς, τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2021.

Μικρή διακοπή ρευματοδότησης στη Φύσκα Κιλκίς


Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη 21 Απριλίου από τις 8:00 έως τις 10:30 έχει προγραμματιστεί διακοπή ηλεκτροδότησης σε τμήμα της Κοινότητας Φύσκας λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της περιοχής.

Ήταν μικρό σαν αυτό το ψίχουλο...



Του Φώτη Μισόπουλου
μονόπρακτο σε μια εικόνα
[δεν περιγράφονται σκηνικά]
Φαίνεται ότι όταν οι λαοί αιματοκυλιούνται, περνούν καλά οι προδότες
Heiner Müller [1]

Η αναμόρφωση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης


Ανακοίνωση  Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
Τον Οκτώβριο του 2006 το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ δέχτηκε τους πρώτους μεταπτυχιακούς φοιτητές στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Master in Business Administration). Μετά από δεκαπέντε χρόνια έχουν αποφοιτήσει από το πρόγραμμα περισσότεροι από 270 άρτια καταρτισμένοι επιστήμονες που στελεχώνουν Επιχειρήσεις, Υπηρεσίες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής.

Οι "Βaguetterrie" σε ένα e-μουσικό εργαστήρι στο ΚΔΑΠ "Παιδόκοσμος"


Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ "Παιδόκοσμος"
Το Σάββατο 17 Απριλίου, είχαμε την μεγάλη χαρά να ανταμώσουμε στην ψηφιακή μας αίθουσα με την ομάδα αγαπημένη μας ομάδα ΒAGUETTERRIE και να μας παρασύρει σε ένα μουσικό ταξίδι.